Събирахте ли роднините след изписването в къщи ?

• 9 339
  • 182
  •   1
Отговори
# 135
не съм ги събирала, просто те дойдоха на изписването заедно с кума и кумата и после дойдоха вкъщи заедно с мен.
бързичко си отидоха обаче.

# 136
Не сме ги събирали, свеки и етървата семейно дойдоха на изписването, като си отидохме вкъщи обаче дойде само свеки да дава акъли естествено  Mr. Green Иначе никой не се и сърди че не е  идвал да види бебето веднага

# 137
след изписването, вкъщи дойдоха само майка ми, баща ми, сестра ми с мъжа си и племенничката ми, свекърва ми и сестрата на мъжа ми!Свекър ми беше в командировка!Това бяхме, аз не исках други гости и никой не съм канила!Същото беше и на погачата на 40-те дни!

# 138
  • Някъде по Дунава
Аз не съм много по такива събирания,но тъй като живеем с родителите на мъжа ми се събрахме след изписването.Присъстваха още майка ми ,сестрата на мъжа ми и двете му баби,тоест наистина най близките.

# 139
  • София
Първият път събрахме бабите и дядовците, братята с жените и кумовете - ГОЛЯМА ГРЕШКА.
Вторият път извиках само бабите и дядовците и то след 2 седмици  Peace
Ако има следващ път, ще ги каня на порции след около месец. Тая лудница не ми понася  Crossing Arms

# 140
Не. Бях предупредила, че не желая никого точно в този миг. Не си падам по тези срещи, особено с майката на мъжа ми.

# 141
Не сме събирали точно в деня на изписването.И на самото изписване бях предупредила че не искам да ми се довлича цялата фамилия - дойдоха само мъжа ми и майка ми.

# 142
Не ги исках, ама те мерак да дойдат и ми се натресоха.   #Crazy

# 143
Изобщо не желаех да идва никой, ама нетактичната ми свекърва се тропна, при което ми опъна нервите до максимум и се скарах с нея много. При което тя вместо да ми влезе в положение, взе да се оплаква на сина си  ooooh!.
В такъв момент мисля, че е по-добре да няма никакви външни хора, за да може да осмисли човек случващото му се.

# 144
Ами направих грешката, че събрах, макар и  малко... Майка ми, нейният съпруг, родителите на мъжа ми и брат му. Честно казано съжалих, да ви кажа, защото аз бях толкова изнервена и притеснена, че вече ще съм сама с бебето и всичките грижи и тнт...
Нашето жилище е  малко, та се получи тарапана, бях уморена и исках да си почина, пък бащата на съпруга ми пона да се цупи, че нямало нищо за ядене, че не сме му обръщали внимание....
Много се ядосах и имам само лоши спомени, а не трябва този момент да е свързан с нерви и напрежевие. Сега, ако ми е- само аз и таткото.

# 145
  • Някъде там на юг...
Никой не съм събирала, нито канила. Двете баби бяха, за миг надзърнаха прабабата и прадядото. Това беше. Такива събирания според мен са неуместни. Бебчето е прекалено малко и не е необходимо край него да се бутат много хора, особено в грипния сезон. Колкото по-малко, толкова по-добре. Има време да го гледат  Peace

# 146
  • Sofia
Извода е, че за събиране винаги има време, но при прибирането си у дома мама и бебе имат нужда само от спокойствие, за да свикнат с новото. Ако ги нямаме после никой не може да ни ги върне.
Мое мнение е, че - Ако не могат да ни помогнат, поне да не ни пречат!  Simple Smile

# 147
  • Русе
Дойдоха на изписването и после у нас. Нашият най-тесен кръг е 10 човека.  Simple Smile Не съм за такива циркове, но не се и подразних. Толкова се изкефих, че съм у дома, че друго нямаше значение.

# 148
  • la Città Eterna
И аз съм твърдо за спокойствието. Както и ако наистина някой трябва да помага, нека е бабата по майчина линия. Имам много неприятни спомени от присъствието на свекърва ми в първите дни след изписването. То вече съм писала де, но не всичко. Изобщо колкото по-малко досадници в този труден момент на първоначално устройване на новия член на семейството в къщи, толкова по-добре се чувства майката. Ако имам късмет за второ бебе, обаче, не знам как ще се отърва от роднините (мъжът ми ги има в огромни количества). Тук имат традиция да се събират дори неканени, изобщо е немислимо, че би могла да не ги поканиш.... Имат някои задължителни поводи за събиране на всякакви роднини и приятели и всеки се чувства обиден, както и веднага си изграждат лошо мнение за теб, ако си позволиш да се отклониш от традициите....

На мен например ми е непонятно и че не само се самопоканват при новородено бебе (почва се още от родилното, когато двайсетина и повече човека дежурят ежедневно пред стаята на родилката и влизат на порции, колкото позволява пространството), ами и си позволяват да целуват новороденото... Тук никой не мисли за предпазване от инфекции или че някой външен може да пренесе нещо... Не знам дали има случаи на пострадало бебе, но като съм възпитана, че новородено не се целува, ми е много притеснително и сигурно изглеждам много странна, защото само аз не го правя...

# 149
Аз предварително казах на всички да тормозят само мъжа ми за събирането - приятелите да го черпи на раждането, роднините идват деня преди изписването, черпят се, чистят си след това и след като ме изпишат с бебето, вкъщи остава само майка ми . Така де, освен мъжо, бебка и мен. Иначе то беше станало пълен хаус, всеки идва , искал на гости, цяла бременност посрещам гости, получих болки, контракции и то още от седми месец, а в средата на осмия имахме такъв случай, че....ако не беше неделя вечер щях да търся спешно лекар, но като полежах няколко часа и ми мина. И казах - край! Сега чакам да видя ще има ли резултат от моите думи, защото раждането тепърва предстои, но рискувах да изляза лоша и страшна и май имаше ефект!

Общи условия

Активация на акаунт