Теглене на ипотечен кредит неща които трябва да знаем!

• 142 520
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, недейте така за консултантите, че водят клиенти там където им плащат най-голям комисион. Аз се занимавам с това и правя оценки към доста банки и трябва да ви кажа, че винаги клиента си избира банката, в която да отиде. Има много фактори, които банковия служител няма да ви каже, а консултанта би трябвало да го направи. Наскоро попаднах на клиент, който ми обясняваше как преди 2 години теглил кредит и шефа на клона на банката му казал, че няма да му променят вноската и познайте дали му е променена. Естествено, че да.
Отделно комисионните, които се получават са почти еднакви във всички банки и според вас заслужава ли си да натискам някой да ходи там където не му харесва? Според мен - не, защото клиента после няма да е доволен и естествено няма да ме препоръча. В някои от банките дори има преференциални условия за клиенти доведени от нашата фирма. Така, че не виждам нищо лошо в използването на консултант от клиенти, при положение, че от клиента нищо не се заплаща.
Относно оценките мога да кажа, че всяка банка си има свои изисквания относно методите на оценки, а някои банки дори имат максимум - примерно мах. 600 евро на кв.м. за панелно жилище в София. Така, че и тук всичко е относително.
Аз в момента тегля кредит за себе си и три банки се надпреварваха да ме спечелят за клиент, но в едната не ми хареса това, че лихвата се формира от БЛП + надбавка, в другата искаха да ми отпускат само 50% от обезпечението, плюс имаха ограничение в оценката, така че накрая спечели третата. Там пък оценката, която ми направиха беше под всякаква критика, ама това е друга тема и може би аз го разбирам така, защото все пак знам за какво става въпрос - 12 години с това се занимавам.

# 631
Аз теглих от алфа банк със фиксирана лихва за 15 години, но още на първата година ми вдигнаха лихвения процент, без писмено известие дори  Tired   

# 632
  • Пловдив
stefinka , това го четох и в други форуми, не само ти си била така.Доста хора се оплакват.Интересно ми е до сега само веднъж ли са ти я вдигали и какво им е обяснението.
 Това е много кофти, уж лихвата ти е фиксирана, да ама не . Преди малко бях в Алфа Банк и като попитах служителката дали може да ми вдигнат лихвата при положение ,че е фиксирана , ми каза, че в краен случай можело, зависи от много неща, но навсякъде вдигали лихвите . Ами тогава защо лъжат хората се питам аз с тези уж фиксирани лихви.

# 633
Смо един път са я вдигали за четирите години. Обяснение няма - банката по договор си запазвала правото, дрън, дрън. Казвам им "защо не съм предупредена?", ами трябва да сте получили писмено известие - да бе ама не съм получавала нищо.
И все пак, въпреки това държа да отбележа, че лихвения ми процент е горе - долу приличен към момента, въпреки че се качи с един процент. Но това не значи, че и в бъдеще няма да се променя лихвата. Но пак казвам в сравнение с фрапиращите покачвания на лихвите в други банки, го преглъщам моето, но да си знаеш че фиксирана е лихвата, ама друг път  Tired
Абе гадно е тъкмо да си го изтеглил за 15 години фиксирана и  на първата година още да ти вдигнат лихвата - грозничко си е.

# 634
Да споделя, ние все още не сме получили информация от Алфа банк. Свързахме се с консултантите и до сега не са ни поискали никакви пари, а твърдят , че няма и да ни вземат. Казаха, че до три дни ще имаме предварителен отговор от няколко банки, та сега чакаме всичко накуп. Дано да излезе нещо Simple Smile

# 635
  • Пловдив
 И аз да споделя , вчера подадохме документи в Райфайзен и днес получихме одобрение. Поне като казаха до ден одобрение- си изпълниха уговорката. Някой беше питал какъв е срока за одобрение,сега поне знаем.
 Ще видим как процедират в Алфа, там тези дни ще подадем.
 stefinka  , благодаря за бързия отговор.

# 636
Kaliopa02, untamed_shrew имам съученик в Алфа,с който подържаме връзка все още ,въпреки че сме завършили преди 13г Simple Smile,та от него знам,че одобряват 3% от всички кандидатстващи,преди около 2г му заведох една приятелка за потребителски и я одобриха,но с поръчител и доста мъки,в Алфа 20% от портфолиото им е нередовно обслужвано и много внимават с одобренията Rolling Eyes

# 637
mama na Sani, направо срина Алфа банк от към гледна точка на вложители.. То не че някой е тръгнал да внася в гръцки баМки

# 638
  • Пловдив
mama na Sani  мерси за инфото. Ние вече се отказахме от Алфа, защото е гръцка банка, а положението в Гърция никак не е розово. Пък и надали ще ни одобрят там . Но както и да е . Отпада

# 639
Ние за последно се спряхме на МКБ. Не знам до колко е добре, но поне лихвения процент ще се образува Юрибор + фиксирана надбавка (което пак не е застраховка, ако решат пак ще ни вдигнат лихвата). Не мога да кажа коя банка е по-добра ... Ако въобще има такава!  newsm78
Всички банки искат да им връщаш колкото си може повече .... #Cussing out

# 640
 newsm44 имаме предварително одбрение от 4 банки Simple Smile Утре ще се видим с консултантите, да ни кажат кой е най - добрия вариант. Не били толкова лоши тия консултации, само дано утре да не започната да говорят за пари Grinning
Нали така правят в Египет - качват те на камилата за 10 ЕВРО и те свалят за още 50 ЕВРО Wink

а от Алфата ниииииищо... ще почакаме

# 641
untamed_shrew, успех,и да споделиш какво сте решили

# 642
newsm44 имаме предварително одбрение от 4 банки Simple Smile Утре ще се видим с консултантите, да ни кажат кой е най - добрия вариант. Не били толкова лоши тия консултации, само дано утре да не започната да говорят за пари Grinning
Нали така правят в Египет - качват те на камилата за 10 ЕВРО и те свалят за още 50 ЕВРО Wink

а от Алфата ниииииищо... ще почакаме
Каквото и да говорят става въпрос за пари. Подписването на договора е първата стъпка към снасянето. Следват такса за "обслужване на кредит" и ред други, които минават "помеждудругото".
Моят кредит е за 25г., вече 5-та година тече. 80% от сумата по т.нар. анюитетни вноски покриват  само лихвата по кредита. Колкото по-бързо се ликвидират части от главницата- по-добре. В противен случай ако не дай боже дочакам още 20г. ще им върна сумата умножена по три  Simple Smile

# 643
Мерси, Mama na Sani! Контактът, който ми даде ни беше много полезен. Вече се спряхме на банката, даже казаха, че ще ни направят отстъпки от някои такси.
Pehoko, за съжаление си права, но като няма парички в брой се съобразяваме с банките. Дано да можем да започнем да погасяваме предсрочно след време, че 25 години са си доста   #Crazy

# 644
Мерси, Mama na Sani! Контактът, който ми даде ни беше много полезен. Вече се спряхме на банката, даже казаха, че ще ни направят отстъпки от някои такси.
Pehoko, за съжаление си права, но като няма парички в брой се съобразяваме с банките. Дано да можем да започнем да погасяваме предсрочно след време, че 25 години са си доста   #Crazy
Радвам се вас  Hug newsm10  coolcool,ще взема и аз да стана една консултантка, да нося радост на хората  superuu,сподели коя си избрала,миналата седмица пихме кафе с моята приятелка и ми каза,че фирмата им е със страшни преференции в Пощенска.....тя ли е.....

Общи условия

Активация на акаунт