Теглене на ипотечен кредит неща които трябва да знаем!

• 142 516
  • 779
  •   1
Отговори
# 645
Запис и от мен. Темата доста ме вълнува. Някой може ли да ми препоръча консултант.

Благодаря предварително!

# 646
Запис и от мен. Темата доста ме вълнува. Някой може ли да ми препоръча консултант.

Благодаря предварително!
може да си помогнем взаимно,аз вече официално съм кредитен консултант,пиши ми какво ти трябва на лични

# 647

Благодаря предварително!

Ние ползвахме Партнърс консулт - www.zonacredit.com и днес си подписахме договора с Емпорики. Добра лихва,фиксирана за  5 години.  Btw, от Алфа банк ни върнаха отговор, че не отговаряме на изискванията им след седмици мотаене, така че не им се подлъгвай от суперофертите. На луди калинки ни направиха. Успех!

# 648
Благодаря ви за бързите отговори. Като си формулирам въпросите и за себе си, ще ги споделя, тъй като към момента ми е една голяма каша в главата.

Ние сме се насочили към Алфабанк, защото има възможност за отпускане на кредит до 100%. При нас това е проблем, че не разполагаме с достатъчно спестени пари за съжаление.

Untamed_shrew на вас в Емпорики какъв процент ви отпуснаха?

# 649
elanore,писали сме доста за Алфа банк по-нагоре,прочети ни постовете, "супер оферти" не съществуват  newsm53,както и "супер клиенти" Weary,това че нямате парички за съучастие за един кредитен консултант не е проблем Innocent,ми то 90% от клиентите са като вас,замисляли ли сте се как теглят......
дано някой банков служител не прочете това smile3506

# 650
  • София
elanore,писали сме доста за Алфа банк по-нагоре,прочети ни постовете, "супер оферти" не съществуват  newsm53,както и "супер клиенти" Weary,това че нямате парички за съучастие за един кредитен консултант не е проблем Innocent,ми то 90% от клиентите са като вас,замисляли ли сте се как теглят......
дано някой банков служител не прочете това smile3506

На мен ми е много странно как може да нямаш пари за съучастие и да се купува жилище? Ние имаме около 40% от стойността на жилището, което сме харесали плюс пари за таксите. Кандидатстваме за пълния размер на кредит (ДСК - 75% от оценката за панелно жилище) и мисля, че има риск, ако например оценката е по-ниска и не ни отпуснат искания размер на кредита. Вие как успявате? С още един потребителски? И как ще се справите с вноските на 2 кредита? А средства за ремонта?

Как ще коментирате влезлите от 1 юли в сила нови разпоредби?

# 651
Не разполагаме със спестени пари в брой. Пари за таксите имаме - това е ясно. Просто се надяваме възможно най-голяма сума да се предостави от банката. А то е ясно, че като не стигне - се мисли за други варианти - потребителски, продажба на имоти и т.н.

# 652
какви нови разпоредби от 1.юли?

# 653
Може би има предвид промените в Закона за нотариусите:
(9) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г. , в сила от 1.07.2011 г.) При извършване на възмездни сделки, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти, участниците в нотариалното производство декларират в извършвания акт, че сумата, посочена в него, е действително уговореното плащане по сделката.

(10) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г. , в сила от 1.07.2011 г.) Плащанията по ал. 9 в общ размер над 10 000 лв. се извършват по специална банкова сметка на нотариуса или по банкова сметка в избрана от страните банка.

Моят коментар по случая е - след дъжд качулка. Ако няма ефективни начини за контрол, нищо няма да се промени и пак ще се прехвърлят имоти на данъчна оценка, за да се спестят данъци и такси.

# 654
Благодаря ви за бързите отговори. Като си формулирам въпросите и за себе си, ще ги споделя, тъй като към момента ми е една голяма каша в главата.

Ние сме се насочили към Алфабанк, защото има възможност за отпускане на кредит до 100%. При нас това е проблем, че не разполагаме с достатъчно спестени пари за съжаление.

Untamed_shrew на вас в Емпорики какъв процент ви отпуснаха?

Elanore, договорихме 90% от стойнойността на сделката, но оценката ни беше по - висока. В Алфа не дават до 100%. Трябва да имаш друг имот, за да вземеш 100% където и да е. Тия рекламки с до 100% са само трикчета за привличане на клиенти. Ако искаш ми пиши на лични, за да ти дам координати, за да ти кажат къде какво е възможно.

# 655
  • София
Може би има предвид промените в Закона за нотариусите:
(9) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г. , в сила от 1.07.2011 г.) При извършване на възмездни сделки, с които се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху недвижими имоти, участниците в нотариалното производство декларират в извършвания акт, че сумата, посочена в него, е действително уговореното плащане по сделката.

(10) (Нова - ДВ, бр. 41 от 2011 г. , в сила от 1.07.2011 г.) Плащанията по ал. 9 в общ размер над 10 000 лв. се извършват по специална банкова сметка на нотариуса или по банкова сметка в избрана от страните банка.

Моят коментар по случая е - след дъжд качулка. Ако няма ефективни начини за контрол, нищо няма да се промени и пак ще се прехвърлят имоти на данъчна оценка, за да се спестят данъци и такси.

Да, точно за тези изменения питам. Много съм се зачудила на каква стойност да искаме изповядване в тази връзка. Преди юли мислехме за данъчна оценка или леко по-висока, но сега се чудя до размера на кредита или на реалната, но с реалната ми скачат доста таксите SadSadSad

Междудругото банките май се ориентират заради тези изменения и няма да искат изповядване на данъчна или нереално ниска стойност, ако се минава с кредит през тях де. Иначе нямат отношение. Но все пка подписването на тази декларация си е сериозно нещо. Но се чудя, като се подпише декларацията при изповядването, къде отива тя - в НАП?

# 656
Да, точно за тези изменения питам. Много съм се зачудила на каква стойност да искаме изповядване в тази връзка. Преди юли мислехме за данъчна оценка или леко по-висока, но сега се чудя до размера на кредита или на реалната, но с реалната ми скачат доста таксите SadSadSad

Междудругото банките май се ориентират заради тези изменения и няма да искат изповядване на данъчна или нереално ниска стойност, ако се минава с кредит през тях де. Иначе нямат отношение. Но все пка подписването на тази декларация си е сериозно нещо. Но се чудя, като се подпише декларацията при изповядването, къде отива тя - в НАП?

Затова преди време те питах
"Защо разликата ще я превеждате и нея по сметка на продавача?!?"
Това може да се проследи ...

# 657
  • София

Затова преди време те питах
"Защо разликата ще я превеждате и нея по сметка на продавача?!?"
Това може да се проследи ...

Аз питах тогава кредитния инспектор за това (разликата между данъчната оценка, ако се изповяда на нея и сумата на кредита) - каза, че можем да пишем каквото искаме основание, но все пак по банков път е проследимо. А за да ги изтегля кеш да им ги дам, ще има такса. За сега сме решили да изповядваме на сумата на кредита, така че банката да им преведе наведнъж цялата сума, а вече разлиакта да я дадем на ръка, което мен малко ме притеснява, но както казах и по-горе, ако се изповяда на реална цена таксата скача за нас с около 1100 лв., които хич не ми се дават на общината Sad Още повече, че съм решила да заверя нотариално предварителния договор, което също коства не малка сума - 255 лв. Sad

# 658

И в предварителния ще пише друга сума....
Такса теглене имаше някаква горна граница все пак:-)
Вие си знаете.
Притеснението при данъчна оценка - ако се наложи да си търсите платената сума (да не се налага  Naughty) - до размера на данъчната оценка ще можете.

# 659
  • София

И в предварителния ще пише друга сума....
Такса теглене имаше някаква горна граница все пак:-)
Вие си знаете.
Притеснението при данъчна оценка - ако се наложи да си търсите платената сума (да не се налага  Naughty) - до размера на данъчната оценка ще можете.

Да, в предварителния фигурира реалната цена, това може да е проблем ли??

Да сигурно има горна граница, но таксите става немоверно много - тък 100, там 250, 1000 и като ги събрах стана сериозна сума. Направо си е грехота с тези такси Sad

Общи условия

Активация на акаунт