Теглене на ипотечен кредит неща които трябва да знаем!

• 142 487
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
Може евентуално да е проблем - нотариусът изчислява таксата за заверка въз основа на сумата, описана в предв. договор. Освен това копие от него вероятно ще остане в банката.
АКО тръгнат да ви разследват, ще ви хванат.
Не ми е ясно защо изобщо ще заверявате договора нотариално.

# 661
  • София
Може евентуално да е проблем - нотариусът изчислява таксата за заверка въз основа на сумата, описана в предв. договор. Освен това копие от него вероятно ще остане в банката.
АКО тръгнат да ви разследват, ще ви хванат.
Не ми е ясно защо изобщо ще заверявате договора нотариално.
Да, нотариалната заверка се изчислява на база на посечената в предварителния догоро сума - ще струва 255 лв. Ами за по-голяма сигурност, преговаряме с виетнамци и ми е едно такова притеснено, не знам защо, много ми е трудно да комуникирам с тях.

# 662
ट्यूलिप, провери си таксите отново или по-добре говори с адвокат.
И ние мислехме да изповядваме на данъчна, естествено няма за какво да се дават 2,5% на общината.   (Аз така и не разбрах за какво се дава толкова голяма сума!!!)
Адвокат ни обясни, че почти нямаме изгода - щяхме да спестим 700лв., но ипотеката била на по-висока цена. Не си спомням добре  newsm78 Провери каква ипотека ще имате - законова или договорна? Последната е почти на двойна цена.

Относно тегленето и прехвърлянето на големи суми по банките - начин на банката на печели от нас!  newsm11
Най-лекия вариант е да изтеглиш сумата (трябва да теглиш всеки ден до определена сума, защото иначе има наказателна такса), и да я внесеш директно по сметката на продавача (в банката, където съответно е неговата сметка). Дано съм помогнала! Simple Smile Успех!  Peace

# 663
  • Пловдив
 Извинявам се за въпроса, но на мен нещо не ми е ясно с тези данъчни оценки.
 Единият вариант е да се изповяда сделката на данъчна оценка. Но кой я определя, каква е стойността й , различна ли е от цената , на която се купува имота?
 А другия вариант е ....?
 Само знам,че чрез данъчна оценка излиза по-евтино прехвърлянето . Питам защо на нас ни предстои сега прехвърляне.

И друго исках да питам, тези вече , които са минали по този път. При нотариус какво трябва ли да представям като лични документи освен копие от лична карта? Служителката от банката ми каза,че не знаела точно , но  можело да ми потрябват документ за семейно положение и удостоверение за наличие или липса на задължения. Чудя се дали да ги вадя newsm78 да не обикалям напразно по жегите . Ако може някой да сподели какви документи са им излисквали .

# 664
  • София
Данъчната оценка се определя от данъчните Simple Smile Вади се от данъчната служба в общината. Обикновено е доста по-ниска от пазарната цена (за старите жилища говоря). На данъчна оценка изповядването е по-евтино, но има измение от 1 юли именно заради това. Ние за това мислим какво да праивм...

И аз се чудя за какво се плащат тези 2,5% на общината, грешни пари са си това Sad

# 665
  • Банкя
Здравейте, Simple Smile

преди време някой беше споделил, че наскоро (тази година) е теглил кредит от Пощенска банка.
Ние в момента имаме ипотечен от там и искам да го рефинансирам по ред причини, като ще искам повече пари от първоначално отпуснатите.

Колко и да не харесвам банката, първо ще проуча всички възможности, които те ми предоставят. Rolling Eyes

Но търся компетентен банков служител в Софийски клон, към когото да се обърна.
Ако познавате някого, от когото сте доволни и може да ми го препоръчате, моля да споделите. Simple Smile
Предварително благодаря!  bouquet

# 666
  Служителката от банката ми каза,че не знаела точно , но  можело да ми потрябват документ за семейно положение и удостоверение за наличие или липса на задължения. Чудя се дали да ги вадя newsm78 да не обикалям напразно по жегите . Ако може някой да сподели какви документи са им излисквали .

Тая служителка ще да е много "компетентна" щом и това не знае.
Вадят се още при кандидатстването за кредит.
За семейно положение става за 24 часа, за задължения-до седмица.

# 667
  • Пловдив
Бръмбофръц благодаря за отговора. Ами и на мен не ми се вижда много компетентна, но за кандидатстването за кредита не ги искаха тези документи , а вече сме одобрени.

# 668
  • София
Бръмбофръц благодаря за отговора. Ами и на мен не ми се вижда много компетентна, но за кандидатстването за кредита не ги искаха тези документи , а вече сме одобрени.

Коя е тази банка???
Попитай нотариуса, при който ще изповядате сделка, какви документи са ви необходими.

# 669
И на мен ми е интересно коя е банката.
Понеже това ми се вижда съвсем елементарен набор от документи.
Иначе явно си следва фирмената политика девойката, прибързано я охарактеризирах и аз Embarassed
Късмет с изповядването.

# 670
Моля за малко помощ. Казусът е следният -  оказва се, че имотът, който сме харесали, няма акт 16 както и всички други актове 14, 15 и т.н. Моето питене е има ли някакъв начин да се осигурят и кой трябва да поеме отговорност за това?

Реално къщата не съществува  Shocked, а я продават...

Ясно е, че никоя банка няма да финансира закупуване на този имот. Ако някой богаташ я купи ей така с пари в брой, какво ще му коства на него да я легализира? И въобще според Вас възможно ли е да се издадат тези актове на вече изградена къща и колко време ще отнеме това?

ПП: Съжелявам, че така се намесвам в темата. Модератор може да я прехвърли, ако прецени, че не  за тук.

# 671
  • София
Дистанционно не може да се отговори на такъв въпрос. Трябва да се прегледа документацията - кога е строена, какво е имало на мястото и т.н. Може сградата да има удостоверение за търпимост.
Отиди с всички документи, с които разполагаш, при нотариус или адвокат. Така дистанционно може само да се заблудиш и да вземеш грешно решение.
А за време за узаконяване пък съвсем никой не може да ти каже дистанционно...

# 672
Да, това смятам и да направя. Просто ми се искаше да науча нещо повече по възможност, ако има някой минал по този път.

Нямам търпение до понеделник  Mr. Green

# 673
  • София
При имотните сделки има твърде много нюанси и подробности, за да се даде дистанционен отговор. Особено за по-специфични казуси, където документалното оформяне е от съществено значение.
Успех!

# 674

Благодаря! Дано да имаме късмет и да  не се окаже толкова сложно колкото изглежда!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт