Теглене на ипотечен кредит неща които трябва да знаем!

• 142 543
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ние също прослушахме Юнионбанк, но наистина условията за достигане на този процент са много и не бихме могли да ги изпълним (а и това води до такова обвързване с тази банка  Rolling Eyes )
Именно, условията може и да имаме възможност да изпълним, но дали искаме чак такова обвързване....
По-напред в темата някой беше казал, че договорил малко по-различни условия с експерти от банката. Така че ще отидем на място пък ако договорим нещо, което ни устройва - ОК, ако не.....не са единствените Simple Smile

# 601
  • Банкя
И какво мислите ще се случи с гръцките банки ??? Вие не сте вложители в тях, а кредитополучатели  Mr. Green

И аз това се питах. Thinking

Може би се предполага, че за да се влеят капитали в Гърция, то тукашните банки ще си вдигнат лихвените проценти. Rolling Eyes Друго не ми идва като идея.

# 602
И аз да се запиша  newsm53,има промоция в една от консултантските фирми,безплатно е за клиентите до 31.07,какво мислите???

# 603
da, konsultantskata usluga e dosta populiarna. A za kreditite na niakoi banki e verno 4e ima mnogo skriti taksi v dogovorite, edin 4ovek edva li moje da znae

# 604
Привет на всички! И ние опряхме до кредит и съм се хванала за главата. Моля ви посъветвайте ме от къде да започна да търся. Харесали сме си жилище и трябва много бързо да действаме, че такова хубаво едва ли скоро ще ни изпадне. Коя банка е най - бърза в одобрението? Моля ви се помагайтеее! smile3514

# 605
  • Пловдив
Lodsi   да жилището е с акт 16 , на първи разговор в Райфайзен ни казаха,че ще ни отпуснат кредит за него , в понеделник подаваме документи и чакаме одобрение пък ще видим какво ще стане.
Аз мисля и до Алфа банк да отида да питам, гледам предлагат промоционална фиксирана лихва за 3,5 или 10 години. Интересно ми е какви условия имат  newsm78

За МКБ Юнионбанк питах , но там имат много изисквания ,за да ти е лихвата коло 6 и нещо процента, а ние не ги покриваме.Иначе е много голямо ГПР-то.Така че отпада.

За Емпорикито сме в размисъл  newsm78

untamed_shrew не мога да ти кажа със сигурност къде е най-бързо одобрението.Питай те в банките . На нас в Райфайзен ни отговориха,че до няколко дни излиза одобрението,но дали е така  другата седмица ще знам .

# 606
Aми искайте навсякъде проекто договор по новия закон за потреб кредит, който обхваща и ипотечните кредити за физ. лица, са длъжни да ви предоставят такъв.
Взимате от всякъде проектодоговорите и отивате при адвокат, който да ви разясни евентуални уловки. Райфайзен банк не ги препоръчвам, защото и те са от мушениците със собствена неясна методика за образуване на лихвата.

За Алфабанк не съм виждала проектодоговор и не знам какви уловки има, но много добре изглеждат лихвените условия и това, че лихвата се формира прозрачно след периода на фиксирана лихва.
Гръцките банки се активизираха в предлагането на кредити у нас, защото практически в Гърция кредитния риск е много по-висок от в БГ. А и маржа (надбавката), с която работят никак не е малка

# 607
Имам познати в Емпорики и точно тези, които имат одобряват кредитите. Там наистина за първите години имат фиксирани лихви. Ако някой иска мога да му съдействам.
А за райфайзен незнам но преди 2 години вдигнаха лихвите на всички свои клиенти.

# 608
  • София
Ние прослушахме ПИБ (казаха одобрение около 2-3 седмици), ОББ (2-3 седмици, има такса около 300 лв. за правно обслужване, което ми е неясно защо), Юнионбанк (ок. 2 седмици), ДСК (3-4 седмици). Някой банки предлагат предварително одобрение само по доходи.

Спрели сме се на ДСК, в края на юли ще действаме. За съжаление не предлагат предварително одобрение, работят със свои оценители.

# 609
Да,само ДСК си имат свои оценители,всички други са с външни

# 610
Утре се пускам по банките, стискайте ми палци.  #2gunfire
Дано да са по - снизходителни като ме видят с коремчето  Wink
@ Mama na Sani: Какви са тези консултантски компании?

# 611
untamed shrew,няма нужда да обикаляш с коремчето,писах ти на лични smile3503

# 612
мама на Сани, това с безплатните консултации не е от вчера.. само, че ще препоръчат банката, която им дава най-дебел комисион. А съглано ОУ на повечето агенти те не носят никаква отговорност  Naughty

# 613
И аз да се запиша  newsm53,има промоция в една от консултантските фирми,безплатно е за клиентите до 31.07,какво мислите???

Какво предлагат в тази консултантска фирма? С кои банки работят? И т.н. Моля те да ми напишеш името на ЛС!

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 14:51 от Геррри

# 614
Цитат
Дано да са по - снизходителни като ме видят с коремчето 
Следя темата от миналата година, когато се борихме за кредит и покрай всички постове, които прочетох, ми направи впечатление поста на една бъдеща майка, която обясняваше, че са й отказали кредит, именно, защото е бременна, и ако се наложи, банката няма да може да й запорира сметката защото то е социална помощ. Не съм в течение как законово стои въпросът, просто споделям какво бях чела тук.

Общи условия

Активация на акаунт