какво е това схващане в корема

• 10 344
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • Germany
Е какви са тези подготвителни контракции, че чак такава болка да изпитва жената? Всички казвате - контракции, ама мен не ме болеше. А тя изпитва зверска болка.
Обърни си внимание, ако трябва отиди при друг лекар Peace.
Сигурна ли си, че болката е точно в яйчниците, а не нещо друго?
И въобще така, както го описваш, за мен не са контракции, а още по-малко подготвителни Naughty.

Споделям напълно това мнение! Подготвителните контракции не са болезнени. Отиди при друг лекар!

# 16
Според мен трябва да се консултираш с друг лекар. Ако са контракции и са така болезнени както ги описваш, тогава има риск от преждевременно раждане. Не искам да те плаша, но самата аз имам доста опит с  контракциите, а имам и едно преждевременно раждане точно 25-26 седмица(разбира се не е задължително да стане и с теб същото, още повече че не се знае дали изобщо това са контракции).
Има и други хапчета за отпускане на матката, освен Но шпа и магнезий, като Гинипрал например. А освен това и системите с Кормагнезин помагат много.
Преглед на шийката правен ли ти е? А преглед за разкритие? Ако с шийката всичко е наред и не се е скъсила, и нямаш разкритие, тогава според мен няма нужда да се притесняваш! Дори и да са контракции, няма да са довели до нищо лошо! Но това може да го установи само лекар. Аз на твое място бих потърсила и друго мнение!
Успех и леко бременеене!

# 17
  • Видин
Лежах в болница и пих по 1 шепа хапчета до края на бременност заради безболезнени контракции. Какво да говориме за болезнените тогава? Веднага на лекар

# 18
 smile3555 cry Оххх...и без друго действам по въпроса със смяната на лекаря,така че се надявам до края на идващата седмица вече да съм минала и при новата...и ще кажа резултата Praynig

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 23:18 от AnMary

# 19
Дано по скоро да се консултираш и с друг лекар,защото тези зверски болки който описваш не са свързани с подготвителните контракции.И аз съм имала такива,но не ме е боляло толкова силно, а само коремчето ми ставаше твърдо като камък и леко болезнено,но след броени минути всичко отшумяваше.

# 20
Подкрепям момичетата, на лекар, и ако е въzможно, не отлагай много... Не е добре да те боли така, мисля..

(Аz лично, никога zа две бременности, не съм имала болеzнени подготвителни контракции. Само беzболеzнено стягане. Общо вzето, когато ме zаболя, малко след това родих.. Не че е нужно всички да са като мен, но.. просто споделям.)

Лека..  Peace

# 21
И аз смятам,че след като болките са "зверски" трябва непременно да се консултираш с лекар.И аз имах контракции от ранни месеци,но не са били чак толкова болезнени.

# 22
  • София
Подготвителните контракции обикновено не са болезнени. Според мен са крампи. Много бременни ги имат, но по-често се получава схващане на краката или ръцете, чувала съм и за коремни такива. Не е страшно, но е неприятно и болезнено, магнезия помага. Но само лекар може да се изкаже категорично.

# 23
smile3555 cry Оххх...и без друго действам по въпроса със смяната на лекаря,така че се надявам до края на идващата седмица вече да съм минала и при новата...и ще кажа резултата Praynig

Дано всичко да е наред.

# 24
Здравей eli , аз също съм в 26 гс втора бременност и също имам контракции , пия ношпа и магнерот 3 по 2 . Моите болки са в корема  / и кръста понякога / но също са много силни - това си е контракция .Моят лекар ми каза че ако болките са периодични през няколко минути например тогава да отивам веднага в болница а те не са - като почне да боли не спира докато не пия ношпа , а не да спре и пак да започне.Също като на теб ми става от физическо натоварване- трябва повече да се пазим защото наистина е опасно. След като ми стана така за първи път док ми направи преглед  да види шийката на матката и дали имам разкритие - нямах за щастие . Пази се и успех на финала.

# 25
 newsm44  Здравейте,мами.....вече бях на лекар и най-накрая съм спокойна вече.Оказа се че това наистина са контракции само че болезнени при мен...нямам разкритие,скъсена шийка и други разни ''радости''....ще си продължавам с обичайните магнерич и но-шпа в допълнение  от желязо и витамин Б(последните две заради хемоглобина и изтръпването в ръцете

# 26
И аз бях така от 5 мес,но мен не ме болеше.Много е неприятно оба4е.И аз пиех Магнери4 и Папаверин до 37 г.с.Не се натоварвай и безпроблемна бременност до края.

# 27
  • София
контракции са. пий магнезий  Peace

# 28
И аз имах доста често болки в корема ( особено ако се натоварвах физически или , ако се ядосвах за нещо ), втвърдяване и всички екстри от много ранна бременност. Пиех магнезий 3х2 до края почти, но и коремът си ме болеше до тогава, за щастие всичко завърши благополучно  Party И при теб всичко ще бъде ок, ще видиш.  Peace

# 29
Имала съм подготвителни контракции при които коремът ми се втвърдяваше и изпитвах болка. Да, болката при мен беше силна, не чак толкова, колкото описва авторката.
Аз бих потърсила мнението и на друг лекар.

Общи условия

Активация на акаунт