Как се родиха вашите близнаци?

• 6 989
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Хайде и аз да се пльосна тук.  Wink Родих ги по естествен път. Беше ми второ раждане, двамата бяха разположени главично и чичо док. рече и отсече: "Ще си ги родиш - няма какво да го мислим"  Joy Първото ми раждане беше доста дълго, но затова пък второто продължи малко. В самата родилна зала се понапъвахме няма и два часа, с почивки. Първият се изстреля, след 6 мин и вторият маймун, след 3-4 часа бях готова за разходки  Joy

Незнам какво искаш да разбереш? Нужна ти е мотивация ли? Или колко са големи, как протича възстановяване, мнение по въпроса ли?  newsm78

Не повтаряш много темата. Преди време аз пуснах една тема за раждане на близнаци по естествен път. Аз бях още бременна, а мамите ми разказваха как са родили. В крайна сметка доста от мненията изчезнаха, незнайно за мен как, но я има темата още.  Hug

# 16
  • ул. "Мечтание"
Незнам какво искаш да разбереш? Нужна ти е мотивация ли? Или колко са големи, как протича възстановяване, мнение по въпроса ли?  newsm78

Аз не съм бременна все още. В очакване съм на това събитие. Дали ще са близнаци - не знам.
Да пусна темата ме подтикна това, че масово се носи идеята, че щом са близнаци, значи секцио. Щеше ми се да проверя дали е точно така.
Подтикнаха ме към размисъл и два материала, които прочетох наскоро. За две двойки близнаци родени вагинално. Едните наскоро родени у дома, нямало време за болницата, а другите ги родила моя съгражданка, при това в две различни болници в два различни града.  Laughing Не знаели че са близнаци докато не започнало раждането.

А и честно да си кажа изпитвам малко страх, ако забременея с близнаци, че може да не намеря подкрепа от лекари за нормално раждане (аз имам вече едно ненужно секцио)... Та така... Ще ми се да имам някаква представа предварително как стоят нещата. Пък и ми е любопитно!  Simple Smile

Благодаря на всички за отговорите, ще се радвам и други мами на близнаци да се включат!  Hug

# 17
аааа ясно. еми, виждаш, че процентът на естествено родените е доста висок  Wink

# 18
  • Свищов
Гласувах спешно секцио по мед.причини.
Спешно беше защото ми изтекоха водите посреднощ, а секцио беше защото едната девойка беше седалищно а другата напречно. За естествено раждане неможеше да се говори.

# 19
А защо ИКСИ и IVF са причина за секцио? Никаква логика не виждам в това. След като майката ги е износила нормално значи може и да ги роди нормално, или лекарите искат просто за да се презастраховат newsm78

За статистиката родих нормално за първи път на 35 години и не в България. Но и момичетата помогнаха, бяха разположени и двете главично  Simple Smile

# 20
Родих със секцио в началото на 38г.с.След инвитро и на мен никой не ми намекна дори за нормално раждане.Докторите,които ми слидяха бременността изхождаха от това,че бебетата са много чакани и желани и накрая да не се обърка нещо.Но и аз не сам настоявала за нормално раждане.Ако пак ми се случи,пак секцио ще избера-мина леко и бързо се вастанових.

# 21
Здравейте , родих Гошко и Кристиян със спешно секцио - предизвикаха ми раждане във края на 38 седмица без никакви предварителни индикации, че е време да раждам - без разкритие, без загуба на води или нещо друго.... Плацентите били узрели вече, децата били добре на килограми и така...
Обаче след 4 часа на окситоцин и контракции нямах и един см разкритие, почнаха да се губят тоновете на единия близнак а другия вдигна пулса над 200 много рязко и се озовах в операционна зала.
Слава Богу, всичко свърши добре и сега се радваме на нашите палавници  Heart Eyes

# 22
А защо ИКСИ и IVF са причина за секцио?

Защото при нас се използва всеки възможен аргумент, за да се убеди жената в необходимостта от секцио Simple Smile Много е трудно да се устои на този натиск, впрочем! Добре, че имах подкрепата на момичето, което ни водеше курса за бременни (знаете коя е тя Simple Smile). Но до последно се чувствах много несигурна и много не вярвах, че ще се стигне до естествено раждане. Е, за щастие и лекарят, който водеше раждането ми, вярваше в предимствата на естественото раждане и имаше опит с израждането на близнаци, така че всичко мина чудесно.

# 23
Родих секцио, след 10-дневно наблюдение в болницата. Приеха ме без никакви симптоми за родова дейност, лекарят ми прецени, че иска да ме наблюдава. До моментът, в който влязох в операционна зала се надявах на естествено раждане, но уви - първият близнак беше седалище, втория напречно. В края на 37-ма седмица ги извадиха, след преценка, че са достатъчно големи (2700гр и 2950гр) и няма смисъл да се чака повече.
С две ръце гласувам за естествено раждане - имам едно такова, преди близнаците.

# 24
Отговорих секцио по желание в БГ, но бих могла да отговоря и с друга опция, защото:

1. Когато казах на докторката, че искам да раждам секцио още в началото на бременността, защото ме е страх много, тя каза че е имала случай с близнаци първото вагинално ,второто по спешност секцио поради някаква причина. Така че и тя ми препоръча секцио. А и аз като чух й казах като ще си ме реже ,поне да си ме реже от начало. Иначе тя е за нормално раждане.

2. Когато наближи момента на планираното секцио се видя ,че и двамата са си застанали напречно. 11.01 трябваше да е плановото и докторката ми даде да си слагам вагинално едни глобули против гъбички. Още с първото слагане през нощта се започна едно ходене до тоалетната 1000 пъти. И към 12 на обяд на следващия ден ми изтекоха водите на единия близнак на 7 януари. Така че припнахме към болницата, контракции на една минута, никакво разкритие. Директно си ме подготвиха за секциото без много въпроси.

И аз ги родих 20 дни преди термина ми. Забелязах, че сме много Laughing

# 25
Родих със секцио в33г.с защото имах 5см. разкритие,а и единият беше застанал седалищно.Против секциото съм поради това,че моето се оказа много тежко в смисъл,че се наложи да ми се прави кръвопреливане.Стоях 2 дни в реанимация и 5 в отделението като до ковьозите в неонатологията моят мъж ме караше с помощната количка защото при всяко изправяне ми се виеше свят и ми ставаше лошо.

# 26
Здравейте , родих Гошко и Кристиян със спешно секцио - предизвикаха ми раждане във края на 38 седмица без никакви предварителни индикации, че е време да раждам - без разкритие, без загуба на води или нещо друго.... Плацентите били узрели вече, децата били добре на килограми и така...
Обаче след 4 часа на окситоцин и контракции нямах и един см разкритие, почнаха да се губят тоновете на единия близнак а другия вдигна пулса над 200 много рязко и се озовах в операционна зала.
Слава Богу, всичко свърши добре и сега се радваме на нашите палавници  Heart Eyes

И на мен ми предизвикаха раждането, жалко че при теб се е получило така.  SadАз също нямах нито разкритие, нито нищо. Но в началото ми слагаха едни хапчета за "съзряване" на шийката, чак на втория ден минахме към окситоцина, когато вече имах разкритие...
Просто исках за изясня, че предизвиканото раждане не винаги завършва със секцио. Идеалния вариант обаче е нащата да си тръгнат сами, но ри мен нищо не помогна Simple Smile

А защо ИКСИ и IVF са причина за секцио?

Защото при нас се използва всеки възможен аргумент, за да се убеди жената в необходимостта от секцио Simple Smile Много е трудно да се устои на този натиск, впрочем!

Жалко, би трябвало майката все пак да я информират за всички варианти, а не да се налага почти "задължително" само един  Naughty А то е ясно, че като те наплашат добре никой няма да се втурне да ражда нормално, сигурно включително и аз самата ако бях поставена в подобна ситуация Sad

# 27
Незнам какво искаш да разбереш? Нужна ти е мотивация ли? Или колко са големи, как протича възстановяване, мнение по въпроса ли?  newsm78

Аз не съм бременна все още. В очакване съм на това събитие. Дали ще са близнаци - не знам.
Да пусна темата ме подтикна това, че масово се носи идеята, че щом са близнаци, значи секцио. Щеше ми се да проверя дали е точно така.
Подтикнаха ме към размисъл и два материала, които прочетох наскоро. За две двойки близнаци родени вагинално. Едните наскоро родени у дома, нямало време за болницата, а другите ги родила моя съгражданка, при това в две различни болници в два различни града.  Laughing Не знаели че са близнаци докато не започнало раждането.

А и честно да си кажа изпитвам малко страх, ако забременея с близнаци, че може да не намеря подкрепа от лекари за нормално раждане (аз имам вече едно ненужно секцио)... Та така... Ще ми се да имам някаква представа предварително как стоят нещата. Пък и ми е любопитно!  Simple Smile

Благодаря на всички за отговорите, ще се радвам и други мами на близнаци да се включат!  Hug
ами честно казано ми се струва доста голям риска след секцио, близнаци нормално. иначе съм за нормалното, за жалост и моето беше секцио по спешност

# 28
  • ул. "Мечтание"
След всичко което изчетох за секциото и ресекциото, за мен лично повторно секцио, без медицински причини различни от "само защото са близнаци" и "вече имаш секцио" е твърде голям риск, който нямам желание да поемам. Naughty Независимо дали бременея с близнаци или детето е само едно!  Peace Не искам да се впускам в подобни разисквания, аз съм направила изводите за себе си. Интересува ме чисто статистически как са нещата!  Peace

# 29
родих  секцио по мое желание, въпреки че и нито един доктор не ми предложи нормално раждане, а повярвайте ми-малко са докторите, при които не отидох.Родих 20 дни преди термина.Ако трябва да избирам пак бих взела същото решение, просто защото много ме беше шубе и не смеех да мръдна последните дни-хем да не предизвикам някое раждане преди датата, а и много не можех да се движа-бях такава страшна картинка, че чак сама не мога да повярвам като се сетя. Shocked Shocked Shocked

И при мен беше точно така! HugСега си гледам снимките от последния ден преди секциото и не мога да повяевам какъв кит съм била! Joy

Общи условия

Активация на акаунт