Как се родиха вашите близнаци?

• 6 983
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
А защо ИКСИ и IVF са причина за секцио? Никаква логика не виждам в това. След като майката ги е износила нормално значи може и да ги роди нормално, или лекарите искат просто за да се презастраховат newsm78

За статистиката родих нормално за първи път на 35 години и не в България. Но и момичетата помогнаха, бяха разположени и двете главично  Simple Smile

защото жените, лекувани за стерилитет, с едно или повече бебта, имат много малко шансове за следващо забременяване, колкото и брутално да ти звучи Rolling Eyes

# 31
Фоксче, сигурно е от късния час, но нещо не мога да зацепя какво общо имат шансовете за следващо забременяване с начина на раждане?  newsm78

# 32
  • ул. "Мечтание"
Фоксче, сигурно е от късния час, но нещо не мога да зацепя какво общо имат шансовете за следващо забременяване с начина на раждане?  newsm78

Предполагам се смята, че чрез секцио шансовете детето да оцелее са по-големи.

# 33
  • Някъде там...
Точно това е причината за препоръчителното секцио след лечение на стерилитет.
Майката е забременяла трудно, често след години опити, много изхабени финансови средства, отрицателни емоции. Цяла бременност е треперила дали ще успее да задържи бебетата, дали няма да стане нещо лошо и дали ако стане ще има втори шанс. Защото може повече никога да не забременее. А лекарите смятат секциото за по-малко рисковано спрямо бебетата и че процесът на раждане е по-контролируем. И се презастраховат.
За мен лично тази бременност беше един вид "сега или никога". Правила съм 2 опита ИКСИ, и двата със животозастрашаващи усложнения, на трети едва ли бих се решила...
Не ме разбирайте погрешно, не съм привърженик на секциото, имам и база за сравнение тъй като имам един късен аборт с предизвикано нормално раждане. При нас шансът за нормално забременяване е много малък, почти нищожен. Но понеже се случват чудеса, ако някой ден забременея без лекарска намеса, бих родила нормално.  Peace

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 11:47 от Жабче

# 34

писали са по-надолу Peace

Отделно, че най-често тези жени са на повечко години, с усложнения от разл. характер, налага се и бебетата да се извадят по-рано, а за незрял плод нормалното раждане е сериозно изпитание,

# 35
Мерси, разбрах, аз приех отговора ти съвсем буквално.

Само за повечкото години не съм напълно съгласна и съм жив пример Crossing Arms

# 36
Мерси, разбрах, аз приех отговора ти съвсем буквално.

Само за повечкото години не съм напълно съгласна и съм жив пример Crossing Arms

знам-знам Peace
Обсъждали сме и друг път с теб за това, че медицината е различна навсякъде по света. Просто школите и схващанията се разминават.

П.П. Причината за оперативно родоразрешение на "възрастните" дами е същата като по-горе Wink

# 37
Разбирам и уважавам аргументите на всички, които са избрали секциото по желание, особено в специалния случай "близнаци след ИКСИ"  Hug Моята лична позиция е, че всеки трябва да има свободата да роди по начина, който му дава максимално спокойствие и душевен комфорт. Проблемът е, че лекарите са много по-либерални към майките, които нямат индикации за секцио, но го избират като опция, от колкото към обратния случай. Всички се опитват да вменят чувство за вина, всяват усещането за страх, за безразсъдна глупост, все едно да родиш естествено се равнява на това да отидеш на полето и да раждаш сама сред прахта. А все пак става въпрос за едно напълно контролирано раждане, с най-добрите лекарски екипи и болници. Аз лично цялата бременност се опитвах да се накарам да приема опцията "задължително секцио". Ей Богу, не успях, въпреки че исках. И до днес леко се изчервявам като ме питат "Роди секцио, нали" и се налага да призная, че всъщност избрах опцията "естествено"...

# 38
  • Sofia
Моите се родиха със секцио по спешност (3 дни преди планираното). Изтекоха ми водите. А секцио, защото бяха напречно и двамата.  А за секциото след ин витро аз  съм по-скоро за отколкото против. Това са много чакани и трудно постигнати бременности и не е нужно да се поемат излишни рискове.  Естествено раждане на близнаци винаги е голям риск.  А след ин витро е неоправдан според мен. 

# 39
Здравейте.Аз родих мойте момчета нормално 14дни преди термина.Раждането ми беше предизвикано,родих за около 4-5 часа справнително леко-Ники 2870,Гого 2850 по 48см.

# 40
здравейте!аз родих двете си момчета със секцио по "взаимно съгласие" с лекарката 20 дни преди термина.

# 41
Родих малките със секцио по спешност, едното бебе беше разположено седалищно а другото напречно .

# 42
  • русе
здравейте, и от мен аз също родих секцио и при мен въпрос за избор никога не е имало тъй като от самото начало бях решила че това е начина по който искам да родя иначе медицински показатели не е имало но ме беше страх Embarassed и това е основната причина да родя така и не съжалявам за това си решение възстанових се доста бързо,без никакви усложнения

# 43
Аз родих секцио по спешност - 3 седмици преди плановото секцио. Причината: медицински показания - едното бебе беше напречно и "заклещени" в таза ми /според лекарите, но ми е трудно да обясня точно позата/, а другата девойка беше седалищно; с недоразвита матка съм и с гинекологична операция; лекарката ми също приложи и доводът за трудно или почти невъзможно последващо забременяване /а и след едно фатално приключило нормално раждане година по-рано, никой лекар не искаше да спомене дори друг вариант, освен секцио/. Отделно, имам неприятен опит с естествено раждане и дори и без медицински показания пак така щях да искам да родя.

# 44
Бях решила да е секцио, но не по медицински причини-просто така исках.Изобщо не съжалявам,напротив много съм доволна от ДОКТОР ТАНЕВ - АГ ВАРНА и се радвам , че си спестих целия този стрес,болка и  страдание.Не мисля ,че някоя жена го заслужава и бих посъветвала всяка бъдеща мама да си намери добър лекар ,който да й направи секциото - без значение дали са 1 ,2 или повече децата ,които носи!

Общи условия

Активация на акаунт