Истеричен рев след къпане

• 4 351
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте!

От няколко дни се случва нещо, което ужасно много ме притеснява.
Дъщеричката ми е на 3 месеца и малко и от няколко дни след къпане започва един ужасен рев. Първият път мислех че е от глад, защото цял ден не беше яла много - нямаше апетит нещо. Заведохме я на лекар на сутринта. Казаха че има леко възпаление на ушенцето (изписаха капки) и това може да е провокирало тази реакция. Е да обаче това се повтори и снощи и тази вечер.

Какво се случва точно:
Къпем я без проблеми. В момента в който я извадим от коритото и я сложим в хавлийката на повивалника тя започва да ... трепери по странен начин. В стаята е топло - около 28 градуса. Та започва да трепери и в следващия миг, преди да успея да се обърна дори се започва едно дране. То не плаче, то по-скоро пищи все едно нещо го боли ужасно. Тази вечер я гушнах много силно, исках да се почуства на сигурно място и се успокои, макар и трудно. Но преди два дни (в неделя) нищо не беше в състояние да я успокои. Плака от 6 следобяд до полунош някъде. Накрая заспа от изтощение. Цедих се за да и дам да яде и да се успокои, но тя не искаше шише. Едва-едва няколко капки попаднаха в устата и. За 3 часа едва изяде 60мл.

Незнам какво да правя! Страх ме е да я изкъпя утре! Моля за съвет!

# 1
Нали не мокрите ушенцата, когато я къпете? Дъщеря ми винаги реве така истерично, когато я боли нещо, но бебето на една приятелка примерно плачеше така също, когато се изплаши от нещо и често това ставаше, когато го постави на повивалника ( явно там нещо го стряскаше ). Надявам се този кофти момент при вас да не се повтаря!

Последна редакция: вт, 12 яну 2010, 23:42 от Lusito

# 2
  • Шумен
Оставам с впечатление че проблема е именно ухото. Дори и да не влиза вода в него топлината на водата също е голям дразнител и причинява болка. Тези писъци само на болката ги отдавам, дано всичко при вас отшуми бързо. На твое място бих спряла мокренето на главичката докато инфекцията не отмине. За да не прави детето винаги асоциация с болка като види ваничката с вода за къпане, че тогава наистина става гадно.

# 3
Муундрийм, и при нас има доста често такива моменти, но най-вече ако преди това не е спала, както трябва или е много гладна. За това винаги гледам преди  баня да е подремнала поне половин-един час, за да може да я изкъпем, защото иначе става точно така, както и ти описваш. Нищо и никой не е в състояние да я облече, да не говорим пък да я нахрани след това. Peace Надявам се скоро да се справите с проблема  Hug Много гушки на малката  Heart Eyes

# 4
аз винаги слагам памучено тампонче в ухото за да не се мокри.
Хриска и аз винаги гледам да се е наспала и да е нахранена преди баня. Случвало се е да пропуснем едното, но тогава не реве така истерично....

утре ще я изкъпя под течаща вода, само тялото да видим дали пак ще реагира така. и ако е спокойна следващите няколко дни така ще бъде.... само мир да има!

# 5
А за ухото нещо предписаха ли ви?
Ако има проблем с него нищо няма да и стане ако не я къпеш 1-2дни, или и миеш само дупето.

Дъщеря ми в един момент започна да реве, след като я извадим от коритото и тръгнем да я обличаме. Но чак истерии не са били.
Възможно е да се е стреснала от нещо, сменете мястото за преобличане след банята.
Но основното според мен - просто не я къпи 1-2дни. Ако след това няма проблем, възможно е да е някаква болка от ухото.

# 6

Отипакс изписа педиатъра. Слагам три пъти на ден по три капки, днес е първия ден в който слагам.

# 7

Отипакс изписа педиатъра. Слагам три пъти на ден по три капки, днес е първия ден в който слагам.
В такъв случай не мокри ушенцата няколко дни!

# 8
И аз смятам, че не трябваш да мокриш главичката няколко дена. На детенце нищо няма да му стане, ако миеш само телцето.

Пробвай и да я обличаш не на повивалника, а на леглото примерно (в случай, че я плаши нещо покрай повивалника).

# 9
Има и още една вероятност newsm78- щом във водата не плаче, а започват истериите извън коритото може просто да и харесва във водата. Големият ми син беше така в един период. Като го извадя от ваничката и се почва един рев, едно дране чак до повръщане стигна единия път - само и само да бъде върнат във водата.Но за всеки случай не мокри главата 2-3 дни.

# 10
Всъщност бебето плаче заради ушенцето. Щом слагате вече Отипакс ще се поуспокои. Те имат лидокаин.

# 11
Когато моята бебка беше на тези месеци установих че има страх от повивалника и го махнах.Тя плачеше и трепереше когато я сложех да я преобличам.При педиатъра много плаче защото и там има такава и голям зор ми идваше събличането и обличането за консултациите.Сега от както стои седнала я слагам на кушетката - там не я е страх а и в къщи преобличам на леглото.

# 12
  • Кърджали
И дъщеричката изпада в такива истерии от време на време, след банята /след една от тези истерии едната и баба вече не идва в стаята докато я къпем, когато сме на село. Жал и било/. По време на банята е напълно спокойна, но изкараме ли я - да не си наблизо. Почнахме да я занимаваме и да я обличаме двамата с баща и, че да няма много време за рев.
Но щом имате проблем с ухото, наистина е по - добре няколко дена да не мокрите главичката. Така няма да прави асосиация на банята и болката.

# 13
  • до една звездичка
Горе-долу на вашата възраст имахме същия проблем. Не можах да разбера на какво се дължи. Мина с времето, но наистина ни измъчи доста.

# 14
Има и още една вероятност newsm78- щом във водата не плаче, а започват истериите извън коритото може просто да и харесва във водата. Големият ми син беше така в един период. Като го извадя от ваничката и се почва един рев, едно дране чак до повръщане стигна единия път - само и само да бъде върнат във водата.Но за всеки случай не мокри главата 2-3 дни.
Същото беше и със сина ни. Не си спомням много добре, но мисля, че около третия месец този период приключи.  newsm78 така истерично започваше да реве като го извадим от водата, че двамата с баща му не можехме да се справим с него. млъкваше, когато беше вече напълно облечен.
да не би детенцето да го е страх, когато го извадите от водата? при сина ми се оказа точно това- единият от нас му държеше ръчичката и го милваше, докато другият го обличаше. или пък да е много гладна/ жадна? и това ни се е случвало- като го сложех да сучи и имах чувството, че ще ми изяде гърдите Crazy
при вас най- логично звучи проблема да с ушите, но и другите варианти могат да имат влияние.
дано по- скоро да го преодолеете  Peace

Общи условия

Активация на акаунт