Августовски бебета - тема № 8

• 21 664
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Сънчо, прави домашни пюрета, само ако продуктите са ти домашно производство или си ги купила от някоя баба от пазара, която ги е произвела. Ако ли не, се довери на купуваните, защото наистина незнаем каква продукция ядем.

Аси, а де, защо така ме тормози София и аз незнам. Май ако е такава непослушка Ради няма да я иска ...  Laughing Трябва да й кажа да си промени поведението ...  Laughing И дано, че като се сетя миналата нощ какво беше ...

Аз все още стерилизирам на Софи шишетата въпреки че слага всичко в устата. Също така продължавам да й гладя всички дрешки и завивики. И водата ще й я преварявам до 1 годинка задължително.

# 511
  • София
Ферманът продължава (ние нали сме нощни птици)...
Много се извинявам, обаче ми дойде вдъхновение да пиша.
И понеже стана адски дълго съм болднала нещата, за които съм писала
Сигурно ще прозвучи безумно ако четете само болднатото.

terpsyhora, съжалявам за бактериите, дано бързо ги изтребете. Това от изследванията на шест месеца ли или имахте нещо от преди това?
Снимките са супер, никога няма да кажеш, че бебетата са едни и същи, много е сладък, пупу.
Сещам се като вадихме паспорт на Калоян - беше на 2 седмици, нали не сме у ред и ходихме до Гърция. Е, паспорта му изтича примерно след 2 години и на границата мъжо ми разправя там на една митничарка - ама това бебе след година нали се сещате, че няма да има нищо общо със снимката в паспорта. Тя му каза, че никой не може да ни задължи да издадем нов паспорт, но казано честно не си представям да ни пуснат, то аз ще мога всяко бебе да изнеса така.

Шайн, май си си сменила паролата на албума, стана ми интересно за хемангиом ли беше? Това едно такова като червено петънце ли е?
Калоян има такова над свивката на крака горе, не знам дали е същото, защото не мога да го видя на Белослава, но защо пък да се оперира? Или вашето е по-различно?

Захира, това е супер с папагала. Много яко. Верно си имаш детегледачка. Анди кефи ли му се? А оттук ли е купуван? Моят мъж много обича папагали, но нещо не си представям и папагали да гледам. А и май много врещят.
За навън - то като го гледаш отвътре изглежда супер студ, но излезеш ли веднъж аз поне все приятно се изненадвам.
Аз имам едно уредче аз топлене на бурканчета. Такова нещо не те ли устройва, но ми е наследство от едни италианци, но предполагам, че се продава и тук такова.
Какъв ЯМР, аз съм пропуснала, нали тогава липсвах от Беге. Защо пък и резонанс, толкова ли сериозно е било!

Поли-Зо, да ти кажа честно - в петък като ме нямаше Калоян врещял 40 минути, през нощта по едно време 15 и толкоз. От тогава намалява времето за врещене, снощи заспа към 22 часа, събуди се в 02 и 30, врещя може би 15 минути, аз обаче само слухтя, не ходя да ме вижда и т.н. и заспа. И тази сутрин се събуди в 8 без 10 (рекорд направо),нацока се като прасе и откърти до 10 горе долу. Но толкова много сано Соня никога не ми е врещял. А и аз имам предвид най-вече нощем, щото му се спи повече. През деня горе долу го понаучих, че като го сложа в креватчето и му пусна една пееща луна трябва да спи, но тогава люлям и горното ниво на кошарата.

Мацки, да не ви объркам гледането с тия мои методи? Гледайте си детето, а и както си го усещате. Аз Ивка си я кърмех сигурно до 2 годинки поне веднъж на нощ. Но ми беше до леглото, само я издърпвах в нашето, нацокваше се и я връщах обратно. А и нямаше такива чести буденици.
Сега Калоян е на другия край на апартамента, трябва да изляза от нашата спалня, да пресека хола, коридора и тогава стигам до детската. И като 2-3 седмици (че ние сме така от декември началото), че и повече откачих от ставане (буденето беше като Анди на Янчето) решихме да го оставим сам да се оправя. Като спре да врещи ходя да проверявам да, но е по-различно. Добре, че Ивайла не се буди.

Италианче, това с мъже или без мъже, че ако е с мъже моят е пас? Иначе аз съм ЗА.
Тя Тони е много добра по организацията.

Дю, за паспорта зависи много от районното. Даже и в София се различават нещата в отделните районни. В нашето искаха присъствие на двамата родители и акт за раждане. Родителите си носеха лични карти, снимка на детето анфас (за паспорт де), при нас бързата поръчка отне 3 дни и струваше примерно 13 или 16 лева. Стискам палци да оправите проблема с очето. Какво представлява киста на оче, някакво подуване ли?

mariellka, забелвам уж, вече доста нещо се показа, но май има още мъничко надолу. Ако ти се струва по-зачервено или нещо такова може да сложиш памуче с риванол.

Данче, много съжалявам, че така се е получило. Сигурна съм, че нищо му няма на детето, както казва мъжо ми те главите им са още гумени, но си е шок за майката. Като така се обръщам моят съвет е да не го оставяш повече без ограничение. Слагай го на земята или в кошара или ограден с възглавници. Дете се гледа на земята.

magare, какво точно прави очето? На Калоян всяка сутрин имат гурелчета малки очетата, но през деня са ОК. като правя масаж гурелчетата се увеличават, та все се чудя дали това значи запушено очно каналче. Май и ние сме за очен. Мои роднини от Созопол с такъв проблем обаче ходиха до Варна за да го отпушат, ако те интересува мога да попитам.

Ей, Януш, верно ли? Той с кола ли е? Дано скоро се прибере.

alegoria, Калоян в момента е със зелени очи (по-скоро), на лявото око на ириса има като кафяво участъче. Имам една колежка така - със сини очи и с кафяво петънце на ириса. Не съм отдала някакво значение казано честно, а и педи не се впечатли.

Хариелка, добра е идеята с баба от пазара. Макар че от баба до баба...

Мамета, много са сладки дечицата на всички. Направо като ги гледам тук (трябва да взема да вляза най-накрая в сайта със снимки) и си мисля, че моят бебко е още един малък бебко, но сигурно и той много е пораснал.

Децата са малки манипулаторчета и бързо се изхитряват. newsm48 - Joanna, много точно си го казала!

Край. Нали още ме обичате? Heart Eyes

# 512
Добро утро Simple Smile
Мале, Сънчо, аз не бих имала нерви да пиша такива постове, затова пък ги чета с кеф Wink
ЗА пюретата питаше - ами аз съм на мнение, че си заслужава да си ги правиш, ако продуктите са ти домашни както Хариела е написала. Иначе няма нищо лошо в купените пюрета. Колкото и да не се вярва на етикетите, на които пише, че няма консерванти оцветители, изкуствени аромати, сол, захар, глутен /или там за каквато възраст е пюрето/, че са био.. колкото и да сме в България това са детски храни и не може контрола да е нулев.  Peace Правя си пюретата само от картофките и тиквата на село, останалите купувам. Simple Smile

# 513
Сънчо знам , че по-топло от колкото трябва, но на мен ми е студенои и на 25 С. До сега не ми се е изривала, явно се е нагудила към температурата. Няма да ви казвам колко С е водата като се къпем, защото ще ме помислите за луда. мойта малка буба не се къпе , за вари, но и харесва по-топличка  newsm37

Момичета завиждам ви, че имате домашни продукти. Ние нямаме и един картоф. Ако имахме аз с удоволствие щях да и правя. Ще изчакаме бабата на мъжа ми да подкара градината и за лятото ще взимаме от там, но сега рябва да и давам купени. Страх ме е да напазарувам от пазарчето, кой знае с какво са пръскани зеленчуците.

Оффф аз днес съм на изпит . Хич не ми се занимава вече, но няма как ще се ходи.

# 514
Знаете ли аз какво си мислех за продуктите домашно производство... Не може, ако отидеме в някое селце с колата... Ама такова дооста поопустяло родопско село например /не знам защо точно родопско дадох за пример, любов ми е Родопа Heart Eyes / и поискаме от някоя баба 2-3 кила картофи или 2-3 тикви, или някоя зелка да ни я продадат... Толкова добри баби и дядовци са останалите в тия самотни селца, че понякога посрещат такива пътници като собствени деца! Heart Eyes

# 515
Мъжо снощи се прибраааа, мъжо снощи се прибрааааа  newsm44 newsm68    loveuuu Two Hearts Миличкият ми ме изненада през вратата! Simple Smile То аз през деня допусках, че може да го направи, ама като стана вече вечер и ми се обади да ми каже коооолко му липсваме с Анди и вече захубих надежда  Laughing

Снощи за пръв път и при нас имаше резултата да оставим ВЕЧЕР Анди да се наврещи и да заспи сама!! Еми да, скъса ми се сърцето цели 35 мин, но ето че се получи. После спа много добре само с 2 будения за папкане и после веднага пак заспиваше.  bowuu И предната вечер беше подобна, дано така се задържи. Едно съм сигурна, че вече всяка вечевр ще я оставям като Сънчо 'да се оправя сама'. Никакви манипулации вече  Naughty Crossing Arms

Анди се обрина от плодовото с кайсии Sad На втория ден от даването, но на третия вече го повярвах. На някой бебокът обривал ли се е от нещо и ако да къде и какви са били пъпчиците? На Анди 6-7 много ситни на гърдичките. Сега какво? Чакам седмица и пак пробвам ли?  newsm78 Че държа да й давам кайсии заради желязото, че нали ще чакам до 7м да й дам месо  Thinking

Дю, дано всичко е наред!  Hug

# 516
terpsyhora все се каня да ти пиша, че бебко е много сладък! И колко коса му е порастнала. Ние почти нямаме разлика в косата от раждането.
 За папагала - еклектус е, купуван е от една ферма за папагали в Хасково, развъждат ги и ги социализират, хранени са само от човешка ръка и общо взето не виждат други папагали от излюпването - само хора и ги възприемат или като майка или като женска. Съответно не крещят и не хапят, докато папагали, които не са социализирани правят и двете. Оттам идва разликата в цената. Нашият ляга по гръб за да го чешиме по корема, галиме го като котка, дава си шийката да го чешиш, а несоциализиран папагал е абсурд да го научиш такива неща. Ние преди това имахме едно обикновено вълнисти и то казваше разни думички, обаче дивак, по цял ден хвърчи, не можеш да го хванеш да го прибереш. Ето го нашия /мъжки е и е зелен/.

Сънчо за ЯМР - мъжа ми я изпусна от кошчето за кола на плочки навън, тя беше на 15 дни и си изкарахме акъла. Бяхме в Пловдив, обиколихме всички болници обаче там здравеопазването е равно на нула /да не се обиди някой ама е така/ и никой не може да ни каже какво да правиме. Качихме се в колата и за 40 минути бяхме в Токуда. Тя беше цялата ожулена включително и отгоре на главичката където е фонтанелата. Там я приеха и 4 дни никой нищо не ни казва, не я изписват,  пускат ме за по 5 мин. всеки ден да я виждам и това е. Не казват  зле ли е, добре ли е, а тя повръщала през цялото време, ама аз знам защо е повръщала  - от АМ, отказвала го е, давела се е, а те са мислели, че е от падането и всеки ден я задържат и не ни я дават.

За домашните или купени пюрета - аз много обичам да готвя и нямам нищо против аз да си й готвя на Анди обаче наистина продуктите на пазара са под всякаква критика. Една бивша колежка беше направила бъбречна криза след като яла краставици от Билла където уж имало контрол върху продуктите. С медицинско ги осъди и й платиха обезщетение. Толкова бъкани с нитрати са. Аз освен домашни картофи друго нямам затова и няма май да готвя. Мъжа ми понеже с това се занимава каза, че единствения зеленчук/плод, който не се третира с нищо е тиквата, така, че и да купите тиква нищо няма да й има.
Една магазинерка пък като я питах за Хипп и тя каза, че сто на сто имали консерванти, понеже забравила едно пюре 2 седмици в хладилника и му нямало абсолютно нищо. А за бг пюретата затова съм малко скептична именно защото в България няма абсолютно никакъв контрол върху храните.

И аз да разкаже малко смешки с племенницата ми, която е на 4. През почивните дни ни бяха на гости и баща я кара да се облича вече да си тръгват, тя обаче не иска и почва един спор... накрая тя му казва: "Виж какво, няма да си ходиме когато ти решиш, ще си ходиме когато аз реша!"  Един път пък тя понеже си ходи в тоалетната като голям човек, обаче веднъж става сънена и се насочва към  гърнето, техните я питат защо пишка там нали вече е голяма и тя: "Ох беееееееееее, направо се обърках".

# 517
А, Буболечке, пиши, пиши, че и теб те четем с кеф Hug.При юлките беше питала за подправките.Аз дадох корени от магданоз и целина, защото не намерих комбинирано зеленчуково пюре без подправки.
След много размисли и страсти реших да давам първо жълтък и после месо.Месни пюрета има или със сол или с млечен протеин, та се чудя кое е по-малкото зло от двете.Затова ще се помоткаме още малко с жълтъка и после ще стигнем до месото.
Сънчо, направо изтрих албума Wink.Ако си забелязала не пускам много, много снимки.Ето тук има малко снимки и на едната много добре се вижда това петно.
.При нас е плосък хемангиом и се изчаква до 1 год.Лошото е , че е на място, където лесно би се наранила, а това вече е опасно.Ще видим какво ще кажат хирурзите след половин година.
За домашните пюрета- не ми се рискува с тези продукти, които са на пазара, за това залагам на готовите.
Йоанна, минахме на АМ2 без никакъв проблем.Ех, да хапваше така и пюретата.... ooooh!Успех на изпита Hug!

Много съжалявам за падналите бебчета, но май е неизбежно Wink.Всички скоро ще се присъединим към отбора.Нищо, дано да няма последици, а ние тук ще си ревем дружно Sad.

Захира, направо настръхвам като се сетя за вашата случка.И като видя незакопчано бебче в столче или в количка и ми се изправя косата.А за болниците тук си напълно права.Да не опира човек то там ooooh!.Папагалът е уникален Laughing.
Янче, много съжалявам за Анди.Аз съм с алергия към мъхести плодове и затова направо съм ги изключила от менюто за сега.Според мен изчакай повече.За желязо не знам дали не може да се даде червено цвекло newsm78.

Момичета, после ще дописвам, че се стягаме за преглед при ортопед Simple Smile.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 09:04 от Шайн

# 518
  • Варна
Днес даваха за Е-тата по БТВ, казаха че няма проблем да ги има в храните, важно е в какво количество са. Все се надявам, че това е съобразено в бебешките пюрета и са в допустими количества. А колкото за българските пюрета и аз съм скептично настроена, нагледала съм се как ако дадеш дадена сума на който трябва, всичко се оправя, затова купувам на Хип, надявам се че при тях контрола е доста по строг, отколкото при нас.

Като сме почнали със смешни случки - на едни познати дъщеря им на 3 годинки, хванала телефона и говори с въобръжаемия си мъж и му вика " Хайде де кога ще се прибираш, преди половин час те пратих до магазина, децата гладни стоят, реват, или ще ставаш човек или хващай гората" и още едни такива ги реди половин час, паднахме от смях, а тя една такава сериозна, вкарва интонация и жестове, направо са опасни, много трябва да се внимава какво се говори пред тях, като гъби са, всичко попиват

# 519
Ганушке умрях от смях Grinning!

За магданоза и цвеклото внимавайте, че имат доста нитрати. Особено кореноплодните зеленчуци - ряпа, морков, картоф, цвекло извличат и вредните вещества и от почвата. 

За Хипп да кажа, четох веднъж интервю с мениджъра на Хипп за България - почнайте откъде внасяли качествените си суровини - от Турция. И понеже учих тоя семестър за сертифицирането на Био храните, Хипп изобщо нямат такъв сертификат, нито на ЕС, нито на страната производител. Имат един знак на който пише че са Био и отдолу подписа на Клаус Хипп, който гарантирал за био произхода им - звучи смешно ама е така.

И последно - обадих се да запиша Анди на безплатните прегледи в Токуда. Има още няколко свободни часа за 30, така, че който иска да побърза.

# 520
  • София
Ганушче, има антибиограма, да. Днес следобед ще ходим при нефрологът да изпише конкретен антибиотик. Много смешно това хлапе Simple Smile

Сънчо, напълно случайно я хванахме тази инфекция. Всъщност бебето няма никакви признаци, че има проблем- характерните висока температура, загуба на тегло, обща отпадналост липсват абсолютно. Та в тази светлина ми се виждат още по-смислени изследванията на 6 месеца. 

За снимките е абсолютно така- нищо общо. Даже се чудя как може тази мишка в родилния дом да ми се е струвала хубава тогава  Grinning  А за паспортите - моят племенник до скоро пътуваше с паспорта си от 6-7 месечна възраст, а след седмица става на 3. Няма нищо общо бебето от снимката с детето в колата, но ги пускат, какво да правят  Grinning  А за Гърция помня, че вие бяхте ходили, защото ми бяхте основен аргумент в полза на нашето пътуване. Е, ние се разминахме, защото се уплашихме от близо 1000 км до Атина, но вас ви запомних, че сте смели Simple Smile

За пюретата- аз някои неща купувам от пазара , но все пак гледам да си намирам домашни продукти. Друг път пък купувам готови пюрета. Както дойде. Да чукам на дърво, засега няма алергични реакции към никаква храна.

iana_vd , моля те, не го возете толкова необезопасено това бебе! Това не е шега работа. Разбирам, че парите никога не стигат, но тук става дума за живота и здравето на вашето дете!!! Извини ме за емоционалността и не ми се сърди, но се смразих като си представих как пътува бебчето.

Захира, благодаря за милите думи за бебето Simple Smile И твоята сладурка е чудна, на мен пък ми изглежда с коса. И ми се струва,че голяма кокона ще стане  Heart Eyes
Папагалите са много красиви! Наистина рядко се случва див папагал да се социализира. Моята леля имаше преди години жако (затова те питах такъв ли е, защото те са супер приказливи) - той не спираше да пуска лафове, обичаше да се гали, но изведнъж се обръща и захапва. Сега пак има жако, но много диво. Има го от 6-7 години и едва наскоро престана да крещи когато някой се доближи до клетката. А някога, като деца, живеехме в Куба и там гледахме ето такива папагали- http://www.redcaribe.com/dominica/loro.jpg. Много дружелюбни и много добри имитатори. Нашият така беше попил начина, по който мама ни викаше, че често се прибирахме вкъщи без да трябва-  голям помощник на родителите беше Simple Smile

Йоанна, успех на изпита! Чакаме пак шестица  Laughing

Шайн, все забравям да пиша- Белослава прилича на ангел! Дано всичко е наред при ортопеда!

# 521
Захирка: ама ти така никога няма да вярваш на нито един продукт, бе мила  Shocked Хип все пак са доказала се марка в цяла Европа, ако на тях не вярвам, че са био, не знам на кой. Еда ли биха си заложили името, ако не са това, което им пише на етикета.  Thinking За съжаление все има нещо, което не е перфектно в която и да е храна, но трябва да храним децата си с нещо все пак Sad А и няма да ги гледаме в инкубатор  Laughing Катарино се оказа непосилно скъпо 220 на човек, много кофти, понеже наистина звучеше страхотно.  Cry

Шайн: ами не знам за цвеклото Sad Абе ще видим как ще е с тези мъхести...  Crossing Arms

# 522
Янче наистина съм си малко увредена с това все да чета етикетите. В крайна сметка наистина като пораснат ще ядат това, което и ние ядем. За Катарино наистина идва множко по 220лв. на човек. А как са го написали само 220лв. на двойна стая.

terpsyhora живяла си в Куба??? Ние бяхме на меден месец там и останах с много смесени чувства. От една страна приказно красива страна, от друга цялата тази бедност, мизерия, хората нищо нямат, циганят се като циганите от факултета. На пръв поглед ужасно дружелюбни, но в момента в който се заговориш стях и веднага почват да те изнудват, да ти продават нещо.

# 523
  • София
Захира, да, няколко години живяхме там. Аз нямам спомени за бедност, защото съм била дете и са ми били спестени тези неща, пък и нашите имаха заплати като за чужденци и ние добре си живеехме. Но знам,че сега е страшно положението там, сигурна съм,че са супер досадни т.н. търговци в зоните с туристи и гледат от всичко да изкарат някое песо и дори лъжат за да са на далавера. Но пък обикновените хора, тези които живеят извън туристическите зони, като цяло са добри и положително настроени хора. Но и аз съм много пристрастна,де, моето детство мина там и спомените ми са изключително хубави. А като крайбрежие, плажове, море хареса ли ти?

Янче, много се радвам,че се е върнал мъжът ти! Сега вече ще си по-спокойна  Hug

# 524
Ани като плажове, море - просто с нищо не мога да го сравня. Във фейса съм качила малко снимки - можеш да ги видиш. Вашите да не са били дипломати? Че и на мъжо родителите са и той е поживял като дете из странство.
А иначе да - постоянно лъжат туристите, хем ние не сме баламурници и сме много мнителни, но те така са се изхитрили, че няма накъде. Там всичко е маняна, ако не стане днес, времето е пред нас, закъде да бързаме.  На летището като си тръгвахме 5 часа ни обработваха документите и понеже нямат компютри всичко на ръка - огромен самолет и 2ма служители обработват при 10 гишета примерно, накрая самолета излетя с 2 часа закъснение. Друг пример - в хотела никога няма вода по стаите а тяхната не се пие. Ходиш на бара да си искаш вода, там ти дават само на чашки и накрая какво се оказа - че си е чешмяна, а не минерална. Минералната, която трябва да е по стаите я крадат и посе я продават.  Те може да си я пият ама в тропиците не се знае на нашия организъм как ще се отрази. И понеже никъде нищо няма е ужасна скъпотия, ако не отидеш със запазен хотел, хранене и т.н. А какъв проблем имат с комарите -  не ми се говори, бяхме като болни от шарка.

Общи условия

Активация на акаунт