Августовски бебета - тема № 8

• 21 631
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
  • Кърджали
Дентокинда - добре го прие.Аз и го разтварям в една лъжичка с вода ,че тя не пие иначе. Ккато пише - по 6 хапчета на ден, по едно на час, понякога се случва две наведнъж да дам, ако съм пропуснала веднъж.Уж е по - спокойна, но ефекта не дойде на първия ден. Някъде на третия ден спря да се събужда с рев след като е заспала. Не знам от хапчетат ли. За сметка на това сега реши, че изобщо няма да заспива - радикално решение на проблема със събуждането /като няма заспиване - няма събуждане/

# 121
A_S_Y_77 - благодаря, много са готини лигавниците- ще си взема
sosmy    - трябва да яде за 6 месеца - 160 по учебник, количеството е същото като при кърмата, но моя хубостник последните 2 пъти/ на нова година и миналата седмица/ като му давах от бутилка с и лапна по 240мл и искаше още. Иначе се кърмим и не знам колко яде, но почвам да се плаша от количеството.  Ние имаме същото столче!
Desy_Stz    - давай кърма/АМ, докато не въведете пюретата. Сокчетата въведи сутрин - второто хранене, но може да му даваш от вече въведените с кашата. Подходящи за начало са ябълка, круша, слива. Ти си прецени кое първо сокчета или пюрета - аз лично смятам, да въведа първо пюрета после сокче. Но ако си въвела плод с пюре, не трябва после да го въвеждаш и със сок, даваш направо без да му мислиш. Ортопедът ни каза след 6 месец да го слагаме за малко да седи, но мисля да не го слушам, когато седне - тогава.
Elyah - е къде се загуби. Ние всяка вечер дърпаме, но доникъде не сме стигнали и нямаме ципа.

Янче - не се впрягай, всеки има мнение, хубавото е, че това си е твоето дете и ще си го правиш каквото искаш.  Twisted Evil Twisted Evil Laughing Аз съм убедена, че всеки си познава детето най-добре и взима сам правилното решение. Това е хранене и вкусове и предпочитания много, не е като 2+2. Ей сега писах на Деси какво мисля, после прочетох какво са и писали другите мами - ми пак се разминаваме. Вярвам, че Деси ще си избере това, което и е най на сърце и няма да сбърка.

# 122
  • София
Янче не се впягай, никой не ти я гледа, никой не ти я храни за да те съди. Всеки сам си решава кое е най-добро за детето му. Хората са различни бебетата също, така че според мен няма едно обшовалидно правило, всичко е индивидуално, а най-правилното е което ти избереш, защото така си го усетила, а не защото Филанкишията казва.
За спането адашката ти се буди по n-пъти на брой но аз вече свикнах и още преди да сме се разсънили бутам цицата/ спи при мен/ така се наспива и двете.
А за Дентокинда аз давам когато се сетя 2-5 дневно има и дни в който забравям има някакъв ефект може би, но не е чудо. Слагам и хапчето дирекно в устата, то се разтапя за 2-3 секунди.
Лека нощ, тихи и заспали бебета на всички.  newsm51

# 123
Elyah, Mo, и ние до никъде не сме с пишлето, дърпам дърпам при всяко къпане (всяка вечер), но още имаме да се каже дупчица 3 мм  Shocked, незнам защо не ще да се отваря.
Янче, споко мацка, не им се връзвай толкова много на момите из форума. Иначе за недоспиването - не си сама, споко. Моя хубостник се буди (аз май съм писала вече де, ама да пиша пак) с вик в 12, 2, 4, 5, 7, 8, и така плюс минус половин час всяка нощ. И аз съм малко зомбясала, вече храня в просъница, в 2 го взимам при нас на леглото (аз и в 12 го взимам при мен, а татито като дойде да спи по някой път го връща в креватчето му, понякога не ... зависи от това какво ще правим  Joy).
Като се разреве, пробвам с биберона, никога не хваща  Joy, после го взимам на ръце уж да пробвам да го приспя, ама той усеща цицата и иска да яде, и така ... храня го понякога в легнало положение и заспиваме двамата  #Crazy. Така че спокс, и аз съм недоспала, ама аз вече свикнах  Mr. Green, а представи си, че нас още не са на почнали зъбите, като ни почнат - не знам как ще е  Hug
Елиа, и аз те помня, загуби се нещо по трасето.
За яслата, всеки сам си решава дали да дава или не, аз също съм ходила на ясла, но майка ми каза, че много съм ревала в началото като ме оставяла. Аз едва ли ще давам на ясла, не че знам дали тука изобщо има де  hahaha
Айде лека и безревлива и със мноооогоо дълъг сън за всички (особено за Янчето)  Hug

# 124
Elyah, Mo, и ние до никъде не сме с пишлето, дърпам дърпам при всяко къпане (всяка вечер), но още имаме да се каже дупчица 3 мм  Shocked, незнам защо не ще да се отваря.
Офф и при нас е същото положение, ама май е нормално....
Ян4е, я не се впрягай....Хи4 не им се връзвай на тези многознайки....Ми и аз кат съм дала първо сок кво, ще ме раз4екнат и мен ли?Я дай линк, да ида да ги видя аз, да ги запитам тва онова, като са толко спец!И без тва тука от няколко дни съм се разписала като бясна, що да не драсна някой ред и при тях  hahaha
Елиа и аз те помня бе...що си мислиш 4е сме те забравили.... Hug

# 125
  • Варна
Баааси, в подфорума за захранването си зададох въпроса дали да дам плодови пюрета или месото след захранване със зеленчуци и направо бях линчувана от 1-2 мами като стана ясно, че съм давала сокове  Shocked Как човек да не се депресира хептен не знам. Не стига, че детето ми не спи, тоест и аз, ами и не мога да разчитам на номално отношение в някъв скапан форум и то за елементарен въпрос.  #2gunfire  #Cussing out Все някой трябва да демонстрира кооооолко по-начетен и модерен е в мисленето си от друг. Свят да ти се завие  Laughing

Янче, защо не ни викна на помощ да ги озаптим малко тия Grinning Айде днес ще спиш повече, ще видиш, аз каквото казвам става Mr. Green Heart Eyes

# 126
  • София
Днес получих голям подарък от малкото ми момче- спа от 14:30 до 16:00! Изкъпах се, измих си косата, че даже и успях да се лакирам! Толкова не е спал от първите си дни, когато имаше жълтеница

Янче, днес бях много лаконична, но Дентокинда го давам само от два дни и не мога да преценя дали действа. Започвам да го давам вечер от 6-7 докато заспи (10-11) , през 1час. Но му давам и Осанит, ако мрънка. Не знам и аз какво да правя, жива мъка си е това!
За захранването и знаещи съфорумки- ами пусни си го през ушите! Аз така страдах за кърменето- ами нямам кърма, какво да направя!? А има такива изказвания,че направо ми е идвало да ревна от мъка и яд- включително и днес прочетох упрек към една майка да не се жалва,че АМ й идва скъпо, а да била изберяла по-евтиното кърмене  ooooh!  Е от такива приказки ми се ревеше като ми спря кърмата. Същото е и със захранването- има много начетени мадами, които са най-опитните и точка! Честно казано ми звучат като сектантки- заучили някакъв лозунг и не спират до го скандират под път и над път.  Crossing ArmsПросто не им обръщай внимание, а си следвай интуицията, така най- добре ще задоволиш потребностите на Андреа  Heart Eyes Hug  love001

Мо,  лигавниците, които Аси е показала са готини, но са платнени. Ето този вид ти препоръчвам горещо-

от мушама е, почиства се лесно и бързо и има джоб,в който се стича пюре (или ще падат трохи по-нататък). Аз имам и от двата вида, вторият за мен е  просто по-практичен.

Много писах пак- лека нощ ви желая!

# 127
  • Бургас
Здравейте момичета  Heart Eyes
Аз два-три дена се разсипах от писане на лекции ама няма начин  #Crazy

АСИ
, ама ти вярно си много активна тия дни - браво на теб Simple Smile моята свеки идва в неделя на помощ заради лекциите ми и аз ще съм по-активна  newsm74 ще има кой да гледа бебка.
Сега идва сестра ми да я гледа, ама нещо и нямам пълно доверие.....тя няма деца и елементарни неща не и идват на ум .....ама какво да се прави - "като няма риба и ракът е риба". Не искам да изглеждам като някаква неблагодарница , напротив , много съм и благодарна , че ми помага и се радвам и на толкова, защото знам как е при доста от младите майчета - няма кой да помага поне малко.

Сандра, като те "слушам" за това късно заспиване и направооо  #Crazy това всяка вечер ли е ? В колко и е последният сън преди нощният? Ако пробваш след 18 часа да не я оставяш да заспи дали няма да запива в "по-човешки" час  Peace  мисля те , дано скоро се промени режимът на бебка  Hug

За зъбките когато тръгнат да излизат мисля да използвам това гелче за което Сънчо вчера спомена - Генгигел. За разлика от другите гелчета, ефектът му е траен и няма опасност да се предозира. Трява обаче да се маже редовно.

Друго к'во беше  newsm78

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 22:58 от magare

# 128
terpsyhora  Тоя лигавник е много готин, от къде и колко пари?
magare браво,4е ще имаш помощ.И аз докато си бях в София, поне ве4ер имах помощ/през деня по4ти винаги си бях сама/, кога майка ми, баща ми, брат ми ...някой на гости..., а сега тука в Несебър, съм сама, мъжо се прибира към 5-6 ве4ер и тогава помага.... 
Ама до някъде ми е по-добре ,4е съм сама, да няма кой да ми се бърка....
За зъбките и аз днес взех Генгигел -19,40 лв в аптеката, направо  #Crazy , особено като видях и колко е малка туби4ката...
Айде стига съм писала днес, 4е пак се олях....Утре ще се постарая по-мялко да пиша  Mr. Green

П.П. Дан4е, тая ве4ер не ни ли наплюдаваш  Joy Joy Joy

# 129
Янче, ами ти не знаеше ли , че това е третия смъртен грях след секциото и некърменето hahaha Joy.
За зъбките- Дентокинд е с много добър ефект, но е хомеопатичен препарат и трябва да има натрупване.Съдържа беладона, така че ако някой има нещо против нея, да го има предвид.Личните  ми наблюдения от Белослава са, че като цяло я успокоява много, но не премахва локалното дразнене.Пак си вре всичко в устата и се плюнчи, но спи съвсем спокойно и през деня е много по-добре.Започнах да го давам преди 10 дена , по 3 т. дневно.
Гелчета има страшно много.Най-популярни сега са генгигел бейби и дентинокс.Пансорал и Калгел са по-старички.Винаги правете една справка в гугъл за съдържанието им, защото може да имат съставки , които не искате да давате на детето си.

# 130
  • Бургас
Баааси, в подфорума за захранването си зададох въпроса дали да дам плодови пюрета или месото след захранване със зеленчуци и направо бях линчувана от 1-2 мами като стана ясно, че съм давала сокове  Shocked Как човек да не се депресира хептен не знам. Не стига, че детето ми не спи, тоест и аз, ами и не мога да разчитам на номално отношение в някъв скапан форум и то за елементарен въпрос.  #2gunfire  #Cussing out Все някой трябва да демонстрира кооооолко по-начетен и модерен е в мисленето си от друг. Свят да ти се завие  Laughing

Янче , не се втилясвай излишно за съфорумките и техните наставления за захранването.
Между другото не виждам да те линчуват за сокчета , да не би нещо да е редактирано и да не се вижда  newsm78  и ако може да споделиш за кашите какво имаш предвид? Мисля, че сега вече наистина са по изчистени и не са чак толкова напомпващи  както едно време Peace

Щом си пуснала тема за съвет ще ти кажа моето мнение - продължи с плодови пюрета вместо месни  bowuu  даже има доста плодови в които присъства морковът и така можеш да направиш плавно въвеждане  Peace

Вчера те прочетох за горските плодове и аз така знам, че са алергени, но все пак нямаме алергии в рода и реших да рискувам, още повече се оказа, че малката много ги хареса  baby_neutral

# 131
  • София
Eeeeee, ама вие наистина не сте ме забравили Simple Smile  bowuu
Абе тук съм си в Младост, ама нещо все не мога да стигна до компа пък и да пиша съвсем  Tired

Янче, ти много не се връзвай на компетентните майки - то има едни дето са с такова самочувствие, все едно 5 деца са изгледали и имат три висшета по тая специалност  Naughty аз лично напоследък чета блога на Хедра, та и въпроси й задавам. Отговаря компетентно без да съди никой за решенията му, напротив насърчава всеки сам да решава според това как си усеща детенцето - ако някой се интересува - ето тук да чете - има много хубави статии http://xedra.wordpress.com/bf/

Трейси, Мо, Аси, аз пишлето съм го отворила отдавна, ама по самата главичка вътре има нещо странно бяло, което не се измива. Пък нали си нямам такъв орган и не знам колко е нормално.

Ох, направо като чета за тези среднощни ревове и ми настръхва косата. Ние зъби нямаме още, ама това което четох в моята книга по въпроса е, че бебета се кефят да им масажират венците. Аз пробвах на моя лакомник - направо бъркам с пръста в устата и почвам да търкам венеца там където се предполага че трябва да излязат първите резци и той маймуната много се кефи - спира да шава дори Simple Smile

Магаре, аз с домашната работа едва се справям, незнам вие от къде намирате сили  и да учите  smile3529 ooooh! аз сега се чувствам особено затъпяла  Blush

Бързам да си кача снимка за колажа Simple Smile

Желая спокойна нощ на всички бебета, а то е ясно че и за мамите ще е такава  passifier passifier passifier

# 132
  • Sofia
Терпсихора, много ми харесва този лигавник. От къде мога да взема такъв и колко струва?

Елия, къде си бе? Забрави ни ти нас ...  Hug

Янче, добре са ти написали момичетата тук - да не обръщаш много внимание. А пък Шайнчето ти е казала много точно, че след секциото и некърменето, даването на сокове в ранна бебешка възраст е 3-ия смъртен грях.  Laughing Хич да не ти пука! Детето си е твое, ти си решаваш какво да правиш!  Peace

# 133
  • Бургас
Елиа, вярно, че вече сили не ми останаха Simple Smile ама намират се де .....щом се каня утре вечер да излизам по женски  newsm44 Плюс това е много важно, че материята която изучавам не е никак сложна. Уча в Колеж по Туризъм към Университет "Асен Златаров" тук в Бургас. За един  семестър имаме само 3-4 максимум 5 изпита. И да ти кажа, че и аз се чувствам нещо затъпяла....трудно помня и се концентрирам, но благодарение на бебка, че ми е послушничка засега /пу-пу/ успявам и да чета за изпити. А и голям плюс е , че успявам и на лекции да ходя, там най-лесно се помни  Peace и като съм тръгнала да ставам "супер уомън" - и да поработвам ходя от време на време  smile3515 скоро ще ми изгърмят бушоните ето така Simple Smile

Лигавниците и на мен ми се виждат много практични, ще се разровя да видя къде ги продават, ако намеря нещо съществено ще пиша   Wink

# 134
  • София
Е, чак за Карлуково не съм, или поне не все още. Смятайте какво им е на тия с три и повече деца, аз с моите се оправям. Аз имам една приятелка с 3 деца през 2 години и онзи ден ми се обади и ме помоли да и спукам тъпанчетата. Хехе.

Просто явно ввъ форума всеки вярва, че знае кое е най - доброто и липсва онова нещо, наречено дипломатичност и такт. Ти си майка на детето, ти решаваш. Малко трудно ми е да разбера тази философия на пишещи във форума /НЕ визирам никой конкретно/ - аз знам кое е правилното, а щом ти мислиш друго, си невежа. Казвам го защото след четене на такива реакции, честно казано вече не ми се иска дори да пиша за да питам нещо за захранване...
Точно така, на същото мнение съм.

terpsyhora, много им е лесно да съдят, то едно време ако знаеш какво беше - форумът за хранене и захранване беше един, е по цял ден в половината теми се джанкаха на тема - защо АМ, а не кърма и обратното. Не секти, ами по-страшно. Та те затова и ги разделиха на 2 отделни форума, но като гледам пак се нападат. А и това със сокчетата е мода отскоро, никой не може да каже дали след 20 години няма да измислят, че даването на сокче най-накрая - еди кво си.

Захира, ние сме със същата гимнастика, на мен най ми харесва това, че става на тунелче. Калоян най се кефи на топката.
Взех си я от продавалника за 40 лева, иначе варира между 80 и 100 цената и.

Трейси, това често будене на зъби мяза най-вече.

A_S_Y_77 , дано помогне генгигела, аз писах, че е скъпичък.

Сосми, не знам за студените крачета, на за урината питай за всеки случай доки, или потърси в нета. Освен ако не коментираш нощен памперс, защото там си събира повечко.

Лигавник - аз си купих един гумиран от Икеа, дето събира храната и се мие. Вижда ми се доста практичен.

Ясла - май в класическите ясли (тия дето не са към ОДЗ) може да се подаде от сега молба (писмена, на място) с посочване на година, от която да тръгва детето на ясла. За тези от системата - мисля, че може да се кандидатства само в годината, в която детето ще тръгва на ясла. Вижте в бегемамата в нашите деца форума със сигурност има тема за кандидатстването. Аз тая система я сефтосах - кандидатствахме точно, когато и беше за първи път. Благодарение на един интернет клуб, 6 компютъра на разположение и голяма доза търпение успяхме да пробием. Дано вече сайта работи както трябва, че тогава хората до 13-14 часа на обяд не бяха успели да влязат.
Лично аз съм противник на яслата, но може би ще кандидатствам за всеки случай. Колкото до боледуването - ако не боледува в яслата, ще боледува в градината. В нашата ДГ едни от най-малко боледуващите деца са тези, които са ходили на ясла. Равносметката с Ивка за миналата година ми е от 20 дни в месеца може би боледува 5-6. Тази година от началото досега е боледувала 2 пъти (пупу, да чукна на дърво).
Много си зависи от детето дали ще свикне лесно или не, както и от родителите. Ние сме имали тежки моменти миналата година, но никога не ни е хрумвало да се отказваме. Сега ходи с такова желание (пак пупу), че ми се сърди, ако я взема по-рано.

Айде, че пак стана ферман.

Общи условия

Активация на акаунт