ЗАТВАРЯТ МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ!!!

• 21 524
  • 558
  •   1
Отговори
# 210
  • гр. Шумен
На печелившите честито:
http://dnes.dir.bg/2010/01/22/news5745245.html#sepultura
Blue eyes, вземи да се преквалифицираш в инструктор по лотосово раждане в домашни условия.

# 211
...
Мисля че така е коректно да се представи проблема,а не с обиди  Peace

Не разбрах с какво те обидиха моите думи. По-скоро обратното - намеквам, че силно се съмнявам в това, да отидеш при хората и лице в лице да им заявиш, че заради някакво измислено "ниво", на което не отговаряла тяхната болница, е наложително да се потъпчат и конституционните им права. Че ще трябва да се примирят с кофти късмета си - намират се в район, вече разчертан и предназначен за всякакви други цели, но не и подходящ за нормално живеене. Намеквам (по-точно се надявам), че не си толкова коравосърдечна, колкото  опитваш да се изкараш тук.

Репортаж за болницата в Ивайловград

... Горица, ти не разбра ли бе, ТОВА НЕ СА ХОРА! ...

Не само, че това не са хора, ми според някои особи по тия места изобщо не се наблюдават признаци на живот.  

# 212
Това е поредното безумие, слушах само по новините и не искам да чета подробности, защото се ядосвам много.
Аз разбирам, че покрай тези болници, повечето от които са доста стари и вече неподдържани сгради, има доста разходи, но да затвориш болница, в град, където все още има надежда за живот и населеност, това е направо престъпление.
От тук вариантите са само два:
 - хората, които, все още, са в трудоспособна възраст, се изнасят към по-големите градове.
 - хората, които не са в трудоспособна възраст, са обречени на смърт, при евентуално спешни случаи с тях, защото не всички от тях могат да си позволят да пътуват с коли спешно до областния град, където биха получили мед. помощ. А понякога, дори и да имат тази възможност, става дума за минути и секунди.
Едно време така изпозатвориха учлища в селата и всичко живо се пренесе в градовете, а селата отдавна са обезлюдени.
Сега става същото с болниците. Коя майка с дете, което има проблеми със здравето и изиксва непрекъснато наблюдение или изследвания, ще предпочете да остане в един такъв град и едва ли не - да играе на руска ролетка със здравето на детето си?!
Аз лично - не бих останала.

# 213
Писах ли вече?!До хората до които не достигат тези услуги като мед.помощ,образование,транспорт и т.н.,нека спрат да плащат данъци и пр.!!!

# 214
Мисля си,че пак всичко това е резултат от нечии интереси!
Снощи гледах един човечец като каза,че пенсионерите нямат пари да ходят по големите градове дори и с направление и е прав.

# 215
Аз едно не разбирам.
Толкова много по-наболели проблеми има в държавицата ни, които, ако бъдат оправени, ще има средства за по-важни неща.
Но не, трябва да се бръкне в най-слабото място, защото за другите неща май са безсилни или по-скоро бъркат и те в тая каца.
Да вземем само сивата икономика...
Тръгнали те да правят промени с неща, касаещи най-важното - здравето.
Това, ако не е подигравка - здраве му кажи.

# 216
В момента обсъждат по БТВ закриването.

# 217
Да, такива важни неща се говорят само между устройства, били министри. Другите какво правят там?  ooooh!

# 218
... но да затвориш болница, в град, където все още има надежда за живот и населеност, това е направо престъпление.
От тук вариантите са само два:
 - хората, които, все още, са в трудоспособна възраст, се изнасят към по-големите градове.
 - хората, които не са в трудоспособна възраст, са обречени на смърт, при евентуално спешни случаи с тях, защото не всички от тях могат да си позволят да пътуват с коли спешно до областния град, където биха получили мед. помощ. А понякога, дори и да имат тази възможност, става дума за минути и секунди.
Едно време така изпозатвориха учлища в селата и всичко живо се пренесе в градовете, а селата отдавна са обезлюдени.
Сега става същото с болниците. Коя майка с дете, което има проблеми със здравето и изиксва непрекъснато наблюдение или изследвания, ще предпочете да остане в един такъв град и едва ли не - да играе на руска ролетка със здравето на детето си?!
Аз лично - не бих останала.

Точно това е нещото, за което никой не мисли.Реформата е нужна, но не това е начина.Малко е прибързана и недобре обмислена.

# 219
  • в страната на чудесата
Мисля си,че пак всичко това е резултат от нечии интереси!
Снощи гледах един човечец като каза,че пенсионерите нямат пари да ходят по големите градове дори и с направление и е прав.
болниците не бива да заместват прегледите, които могат да стават и в малките градове, в центрове за извънболнична помощ. закриване на болницата НЕ означава закриване на медицинската помощ. за едни обикновени изследвания досега приемаха пенсионерите в болница. донякъде и със социална функция. така че въпросните пенсионери могат да идат в дкц-то в града си. и само ако се налага НАИСТИНА болнично лечение ще отиват в големите градове.

# 220
  • гр. Шумен
 Мишка моя, хайде след цялата тирада ми кажи какво правим - аз сьм жена, раждаща седалищно в седми месец, болницата е на 100 км.
Та тъй приемам оферти smile3508

# 221
Ставаш модерна и раждаш в къщи.

# 222
  • в страната на чудесата
1. колко часа се ражда?
2. най-близката болница е на 60 км
3. в малката болница има квалифициран персонал, за да се справи с усложнено раждане и оперативно при необходимост ли?
4. има неонатолог и съответно оборудване за да оживее без последствия за недоносен плод? искаш да ми кажеш, че болницата в радомир и брезник напр. могат да св справят с това ли?

освен това има действия от страна на лекарския съюз за граничните случаи.
моля те ми отговори ако имаше болница в брезник и си в посочената ситуация ще предпочетеш малката болница, в която даже няма ехограф ли?

ама че глупав пример! smile3501

# 223
Примерът не е глупав а напълно възможна ситуация.
Ще ти отговоря аз, като работеща точно това, в малка болница.
1.Зависи от поредноста на раждането.Доста често жените търсят лекарска помощ, когато са на почти пълно разкритие.
2.Не е на 60 а на 80км., дори и най-добрата линейка с най-добрият шофьор пътува 50-60 мин.
3.Да в моята има(подобна ситуация се е случвала много пъти)
4.Има неонатолог,кувьоз и дори апарат за апаратна вентилация.Новороденото с ниско тегло се стабилизира, и едва тогава пристига екип, който да го транспортира.Не едно и две са бебетата под 1000г. стабилизирани в нашето отделение, защото най-важни са първите часове.

И тук пак опираме до това,че не бива да се мери с един аршин, а всяка болница трябва да се оценява по отделно.

# 224
Мишка моя, имам едно "умно" предложение, следвайки твоята логика - направо да вземат да закрият всички болници в страната и да разработят 2-3 супер луксозни и фрашкани със скъпарско оборудване, в София. А?

Общи условия

Активация на акаунт