ЗАТВАРЯТ МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ!!!

• 21 500
  • 558
  •   1
Отговори
# 195
Добре де, ако болницата няма двама доктора, за да покрият 24 часа дежурство, то това болница ли е или просто хотел с приемни часове на кабинета от-до?

# 196
  • София
Аз за такава болница не съм чувала - с двама лекари. Освен това двама лекари няма как да покриват 24 часови дежурства, има отпуски и почивни дни.

И в МВР болница през нощта в отделение УНГ има дежурна сестра, но не и лекар - да я закриват!

# 197

Хич не ме интересува дали са селца или села от градски тип, или градове от селски тип.  Ако болницата има 1 пациент. Другите предпочитат да отидат в "града".
Трещерица, не става въпрос за МОЛ, хипермаркет или кино. Става въпрос за болници.

Ако и когато този проект се осъществи (в което не се съмнявам  ooooh!), най-близката болница ще е на 80 (ОСЕМДЕСЕТ) километра. За някои населени места ще бъдат и повече.

Селяните и жителите на малките градове не са тикви, нито дини. Всеки един трябва да има достъпна болнична грижа. Тъй като при нас става въпрос за АГО и ХО, ще те попитам как ти се струва родилка да бъде транспортирана за раждане на такова разстояние? А дете с апендесит? А възрастен човек?

Sessilly е права:
......А пък за какво да те интересува - нали там живеят селяндури. Да мрат, гадовете, кой им е казал, че са от един сой с родените на жълтите павета. Низша раса - мор!
Whistling

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 15:26 от Танцуваща с вълци

# 198
  • гр. Шумен
Добре де, ако болницата няма двама доктора, за да покрият 24 часа дежурство, то това болница ли е или просто хотел с приемни часове на кабинета от-до?
Та те си имат доктори. Само че същите работят и на други места, а според новите изисквания нямат това право (поне така пишеше в "Телеграф" от миналата седмица някой брой беше). Трябва да сключат трудов договор и да работят само в болницата.

# 199
Линка, който съм дала от телеграф, е от доста отдавна, посочих че отдавна се говори за проблемите на тези болници, но не се предприема нищо, за да не страдат хората, и само се наливат пари
Айде кажи ми сега, ако една жена заражда, и паралелно има катастрофа, и двамата имат нужда от анестезиолог и хирург, ама на тия двамата днес не им е ден, пардон, в друг град са или преглеждат на друго място, какво ги правите хората, според мен ги пращате в друга болница, нали така
Също така, ако нещо около някой човечец се закучи, какво го правите, пак го пращате в по- голяма болница,нали

# 200
  • гр. Шумен
Линка, който съм дала от телеграф, е от доста отдавна, посочих че отдавна се говори за проблемите на тези болници, но не се предприема нищо, за да не страдат хората, и само се наливат пари
Айде кажи ми сега, ако една жена заражда, и паралелно има катастрофа, и двамата имат нужда от анестезиолог и хирург, ама на тия двамата днес не им е ден, пардон, в друг град са или преглеждат на друго място, какво ги правите хората, според мен ги пращате в друга болница, нали така
Също така, ако нещо около някой човечец се закучи, какво го правите, пак го пращате в по- голяма болница,нали
А как са се справяли досега? Или не е имало екстремна ситуация. Едва ли са пращали на 100 километра раждаща жена или тежко катастрофирал човек. Да, за планови операции много хора търсят специалисти от по-големите градове, но за гореописаните случаи едва ли е така. НЕ знам, но ако в "градовете от селски тип", за които на вас, софиянци не ви дреме, се закрият болниците, ще има нова вълна на миграция към големите градове. КОй има интерес те да се пукат от шевовете от народ.
Хем ги не ги искате и викате"махайте се, селяндури", хем пък смятате за нормално раждаща жена (особено ако е преждевременно) да се транспортира с конски вагон на сума ти километри (да не говоря, че при подобно раждане трябва да има неонтология).
Ще кажете - това е работа на спешното! Какво спешно, какви 5 лева. В България това е нещо е като "гара разпределителна" - ти тук, ти там. В нашето спешно, за всеки случай викат доктор от "горе" сиреч от отделенията. СИгурна съм, че в малките градове е също така, ако не и по-зле.

# 201
Добре Sessilly , убеди ме, няма да затварям болниците

# 202
Наистина затварят болницата в Ивайловград

http://ivailovgrad.com/2010/01/04/%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B2%D0%B0 … 80%D0%B0%D0%B4_2/

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 15:59 от горица

# 203
От същата статия:"От години в Ивайловград няма здравно заведение, което да е на ниво. Това го знаят всички. И какво се прави? Нищо!"

# 204
От същата статия:"От години в Ивайловград няма здравно заведение, което да е на ниво. Това го знаят всички. И какво се прави? Нищо!"

Иди и им кажи на хората от Ивайловград, че болницата им не е "на ниво" и затова ще трябва да си умират по къщите. В очите ги гледай и им го кажи.

# 205

Иди и им кажи на хората от Ивайловград, че болницата им не е "на ниво" и затова ще трябва да си умират по къщите. В очите ги гледай и им го кажи.
това не е моя работа, а на министъра
Аз само си споделям мнението, от мен не зависи нищо
иначе има по- конкретни статии за тази болница: http://www.marica.bg/show.php?id=18553
Доколкото разбрах, в болницата през миналата година са лекувани точно 404 пациента( по 1,1 на ден)  по 7 клинични пътеки, а лекарите са 5ма, и 5 човека помощен персонал
Въпреки това хората си искат болницата, защото града е отдалечен. Това би струвало на общината около 300 000 лева, които нямат или не желаят да дадат
Подобно е положението в други откъснати и погранични места, които също се борят в момента за специален статут
Мисля че така е коректно да се представи проблема,а не с обиди  Peace

# 206
  • гр. Шумен
Министър Нанев, що не кажеш, че си ти? smile3534

# 207
Министър Нанев, що не кажеш, че си ти? smile3534

Joy Joy Joy  Представям си го министъра да се кръти Фея и да пише из нашия форум  Joy

# 208
  • гр. Шумен

Горица, ти не разбра ли бе, ТОВА НЕ СА ХОРА! Те са нещо средно между маймуни и хора - дума му се питекантропи по научному, ако не се лъжа. А кой, по дяволите, на тоя свят се е загрижил за подобни хибриди!

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 18:44 от Sessilly

# 209
Ще взема да се преквалифицирам от акушерка на поп, поне ще имам осигурена работа.
Някои хора си мислят, че света се върти около големият град.
Ние дивите селяни да мрем.

Общи условия

Активация на акаунт