17 СОУ в „Западен парк“

• 100 090
  • 503
  •   1
Отговори
# 120
rosica_m,
ще чакам и аз с нетърпение разказа ти!  bouquet

# 121
# 122
  • София
И аз да ви следя...

# 123
Здравейте майчета,

След снощната родителска среща да ви се представя - ние ще сме в I-ви  Д.
Има ли някой от нашия клас?
Класната се казва Десислава Михайлова - много млада и спимпатична - незнам, дали е за първа година класна / на такава ми изглежда/...Някой знае ли нещо за нея?
Госпожата по френски се казва Катя Георгиева - много ми хареса - една симпатична, разтропана дама - с 2 думи много ми допадна.
Класната ни стая е на 2 етаж и изобщо не ми хареса, бих казала - ужасна е......и се чудя защо не казаха по-рано, че имат нужда от съдействие примерно - щяхме да се включим, да ремонтираме, да помогнем  newsm78 ......
 Чакам с нетърпение първия учебен ден Laughing

# 124
Много се радвам да срещна майка точно от І д клас. И ние сме там. Нямам търпение и аз за първия учебен ден, но ми е и доста притеснено - какво да се прави, въпрос на натура.
Да си кажа и аз впечатленията... Учителката Десислава Михайлова много ми хареса, въпреки че отначало бях много разочарована, че не се бяха съобразили с желанието ни да сме при г-жа Панева, която ни беше много силно препоръчана. До края на родителската среща, разочарованието ми си стопи, защото тази мила госпожа(или по-скоро е госпожица) ми направи много приятно впечатление и реших, че може би това ни е за късмет.
Много негодувам, обаче от това, че нашата паралелка(единствена от всички първи класове) е на втория етаж. Отидоха ми но кино плановете за лесното придвижване на на раницата с колелца(която сега трябва да се тътри по стълбите до втория етаж), а и другото неудобство е, че в междучасията вместо да общуват с останалите първи класове, те ще са с учениците от втори клас...   Sad
Като цяло съм с добри начални впечатления(пу-пу - защото тепърва имам да трупам впечатления) - децата до 4-ти клас са само първа смяна, следобяд имат френски език и занималня(която се води от тяхната учителка!!!). Занималнята свършва в 17,30 ч. и до 18,00 ч. стои дежурен учител, докато се вземат децата... Изобщо доста прилично ми изглежда на обещания! Да видим! Пожелавам успех на всички първокласници! До 17 септември! Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 13:23 от rosica_m

# 125
  • София
Не съм мама на първолаче, но съм мама на учениче в 17 СОУ... Simple Smile
Бихте ли ми казали в колко часа на 17.09. започва тържеството в училище? В колко часа децата трябва да са там?

# 126
  • София, Западен парк
Не съм мама на първолаче, но съм мама на учениче в 17 СОУ... Simple Smile
Бихте ли ми казали в колко часа на 17.09. започва тържеството в училище? В колко часа децата трябва да са там?
Нас ни искат в 9.00ч. Тържеството започва в 9.30. Но сме първи клас все пак. За вас не знам. Смятам да не правя грешката да отида в последния момент, както направих на родителската:)

# 127
Здравейте, мами! Темата е чудесна! Благодарение на споделеното от вас тук, получих отговори на доста въпроси, които имах относно начален курс в 17 СОУ.

Като мама на бъдеща първокласничка от следващата есен ме интересуват мнения и впечатления относно следните госпожи: Красимира Николова, Румяна Миланова, Диана Велкова и Цветанка Кирилова. Това са госпожите на настоящите четвъртокласници. Тези госпожи ще поемат бъдещите първокласници от следващата учебна година 2013/2014. Ще бъда благодарна на всички мами на четвъртокласници, които се включат с информация!

От утре желая успех на всички ученици!

# 128
И аз ще следя темата с интерес защото от следващата есен и ние ще си имаме първолаче. Ще съм благодарна на всеки родител, който намери малко време да сподели каквато й да било информация за училището. А мненията на майките не сегашните четвъртокласници ще са ми от изключителна помощ за да се ориентираме за учителките, които догодина ще поемат първолаците.

# 129
# 130
# 131
Здравейте,
аз да ви кажа колко съм обидена, огорчена, разочарована и все още ме държи състоянието от снощи вечерта, след като бях в 17 -то училище.
Бях там в 17.50 - бързаща от работа, за да си взема детето / след като изрично сме предупредени, че до 18 ч. децата могат да останат в училище - потвърдено и от класната, след като съм питала отново.....
Та, в 17.50 моето дете беше само с госпожата по френски Катя Георгиева, която успя а минути да ме срине със Земята. Посрещна ме с укор, забележка, коментар, че не може така да оставяме детето и т.н......Наблегна на това, че до 16.30 трябва да си взимаме децата, че стояло само като сираче.....всиките коментари пред него.....
Тази жена, която на родителската среща ми се стори приятна и забавна, просто така ме разтърси и отврати......вече не ми се коментира - не я знам що за педагог е, не мога да кометирам, но реакцията и беше потресаваща........
Благодаря на класната ни за успокоените след това в телефонен разговор - жената се извини от името на колежката по френски......
...исках само да споделя...и да попитам как си взимате децата до 16.30? Ние сме работещи родители на нормален работен ден и пътуваме. Нямаме никакъв друг вариант.......

# 132
Гея,
не се тормози, не си струва, може госпожата да е имала лош ден и да си го е изкарала на теб...
Наистина ли само твоето дете е останало след 16.30ч.?

Разбирам напълно, че сте в невъзможност да я взимате по-рано. И ние сме така от 4 години в детската. Другите родители все имат баби, дядовци, по-големи деца, те самите не работят или са с кратко работно време. Много пъти съм си казвала - ние ли сме най-смотани, че все нашето дете е последно, все в отработваща събота е там, все всички дежурни детски обикаля през лятото.....
Ами така е, нямаме друг вариант. Догодина сигурно ще плащаме на някой да го взима и прибира в къщи, защото май нито едно от децата от групата няма да избере 17 СОУ.  Всички са се насочили към 'елитните'.

# 133
  • Русе/София
Здравейте,
аз да ви кажа колко съм обидена, ......

О,това е наистина много неприятна ситуация.Като единствен вариант за вас и детето/за да не виси само/ е да вземете някоя баба да го прибира или да го занимава до вашето идване.Много е трудно.Успех.

# 134
  • София
Това с ранното взимане на децата от училище е факт. Не знам как се организират родителите, но аз като мама на третокласник мога да споделя, че между 16.30 часа и 17 часа всички деца от класа са взети от баби, майки или детегледачки. Наистина има дежурни учители, но са единици децата, които остават до 18 часа или поне аз не познавам такива.
Все пак бих искала да ви кажа, че трябва да сме доволни от факта, че 17 СОУ има безплатна занималня до 4 клас, макар и до 16.30 часа, защото масово в другите училища има само занималня за първокласниците.
Така, че и аз негодувах в началото срещу ранното взимане на децата, но като слушам за хаоса в другите училища и как нямат стол, бюфет и занималня, и как часовете свършват в 11.30 часа и после децата остават без алтернатива, започнах да оценявам избора детето ми да учи точно в това училище. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт