17 СОУ в „Западен парк“

• 100 091
  • 503
  •   1
Отговори
# 135
Ужас! Много лошо изпълнение! Всяко едно нормално училище има смесена група занимална след 5 часа. Какво е това- 4,30, та дори яслата продължава до по- късно.

# 136
Днес госпожата по френски е оставила децата и си е тръгнала в 5 часа. Оставила си е учениците на някаква друга госпожа. Коментарът и е бил, че до 16.45 трябва децата да са взети...........ми, не мисля, че е редно.....

# 137
Здравейте, и аз съм майка на първокласник ние сме в първи "В".Аз съм малко разочарована за сега от цялата организация  като цяло .Като записвахме детето казаха че можем да го взимаме до 18 часа, а миналата седмица ни раздадоха листчета  на които пишеше ,че децата се взимат до 17 часа... и не само това,  струва ми се че госпожите са незаинтересовани относно децата ,да ясно е че те са учители а не детегледачки но все пак на тях сме поверили децата си и след като не одобряват носенето на телефони от децата,  трябва те да носят някаква отговорност."Госпожата не я интересува какво правим" е най честата реплика на синът ми.Честно да Ви кажа не съм спокойна за детето си когато е на училище.

# 138
Имала съм подобни проблеми с часовете за взимане на детето от детска - решиха се с един мейл до Инспектората по образованието.

Момичета, като има проблем, говорете с директорката, а после сезирайте Инспектората. Ако само негодувате във форума, нищо няма да се промени! Hug

# 139
  • София
Здравейте ,

Аз съм майка на момченце от 17СОУ 1Бклас. Имах доста очаквания от това училище, но явно май не се оправдаха. Представянето на родителската среща беше просто замазване на очите. Втора седмица все още не е минала, а чувам реплики от Г-жата , които са доста неприятни. Надявам се нещата да се балансират и всичко да се нареди във времето. ТОва със взимането си е доста голям проблем. Аз също съ работещ родител- без баби, дядовци и детегледачки. Всеки ден ходя около17.30-17.45 да си взимам детето, но досега никой дежурен учител не ми е направил проблем. Надявам се и да не се случи, защото няма да мога да издържа и ще избухна. Между другото ние сме доста превилигировани. Има училища, в който занималните са лукс(18СОУ). Там едва ли не се тегли Чоп кое дете ще бъде на занималня и кое не. Нямат достатъчно персонал.
Гея, не се притеснявай и не се оставяй да те манипулират по този начин.  Има регламентиран час 18.00 до който може да си взимаме децата и никой неможе да ти казва кога ще идваш. Никой не иска детето му да седи до късно в училище и да чака 1 час да дойдат да го вземат, но това е София и ние неможем да намалим разстоянията!!!

# 140
mamaniki,
Моля те пиши по-подробно за негативните неща, може и на лични.
За 18 - снощи говорих с майка на дете във втори клас. Занималнята е само за по 6 деца от клас, госпожата е много възрастна, неуравновесена, много се карала на децата, наказвала, взимала им от храната и да не продължавам с примери за неадекватното й поведение. Повечето родители ще запишат децата си на частни занимални.

# 141
  • София, Западен парк
mamaniki,
За 18 - снощи говорих с майка на дете във втори клас. Занималнята е само за по 6 деца от клас, госпожата е много възрастна, неуравновесена, много се карала на децата, наказвала, взимала им от храната и да не продължавам с примери за неадекватното й поведение. Повечето родители ще запишат децата си на частни занимални.
zigizagi, моля, пиши на лични, кои частни занимални имаш предвид и как ще стане, защото вчера ни връчиха официалната програма и на нея пише "Край на часовете-16.45ч." Та, те до 16.45 са си задължително на у-ще, проблемно остава времето от 16.45 до 18.00, доколкото знам до толкова са занималните.

# 142
  • София
mamaniki,

Zigizagi, извини ме за въпроса , но не разбрах и ти ли си мама на първокласник, в кой клас сте? Просто изпуснах предните публикации. Това май за честата смяна на учителките по френски ще излезе вярно.  В началото ни се представиха 2, после дойде някаква нова, вчера ми каза, че имали друга. Незнам каква е врътката с госпожите- но явно има текучество. Негативите са, че нашата Г-жа си има лични проблеми и много не е в час, но се надява всичко по-скоро да свърши и да влезем в ритъм.

# 143
mamaniki,
в предучилищна е моят разбойник, но съм 'избрала' 17 за училище, защото доколкото проучих в района няма друго свястно училище. Ако се окаже, че и то не е много свястно, ще изпадна в ужасната ситуация да търся друго, което не виждам кое ще е освен 'елитните' 134 или 32.

# 144
Понякога се чудя дали аз не съм прекалено взискателен родител. Имам познати, чиито деца учат в 2 квартални училища с лоша (за мен) репутация, а именно 28 и 93 (не съм сигурна за номера, на бул, Никола Мушанов е) и са доволни. 

# 145
  • София
Ами и аз бях изправена пред голяма дилема- 134. 32. 18 или 17. За 18 не съжалявам и грам, за 134- трябваше да имам голям арсенал от връзки и средства, а от 32 се отвратих от самат директорката, с която разговарях лично и просто ме гледаше в ръцете  или по точно само чакаше да извадя плика, или се чудеше защо ли я занимавам с празни приказки, а не говорим по същество. Така стигнах до 17. Всяко нещо си има кусури, а и ние винаги ще намерим по нещо. Аз наистина може да сум недоволна от 1или 2 неща, но се радвам, че детето ми все пак ходи с удоволствие на училище и не е потиснато до този момент от нещо. Така че моите "радини вълнения" и притеснения, са отделен въпрос. ZIgizagi, недей да бъдеш толкова взискателна - права си за 93 и 28, но преди всичко важно е как ще се чувства детето!!! 17 е спокойно у-ще, няма много движение, не е в съседство с криминални заведенийца и кръчменца, а това също е много важно!!!

# 146
Да, и аз разсъждавам като теб. 18 не го искам, за 32 и 134 връзки бих могла да намеря, ама не ми се иска да е там, защото ще ни е сложна логистиката, а и не само това.
До 17 ще може и сам да ходи след някоя година.
Много познати казват, аууу, ама то е с френски. Аз не виждам какъв е проблема с френския. 134 пък е с иврит и аз лично не бих подложила детето си на учене на език, който е много малко вероятно да му потрябва.

# 147
Здравейте! И аз съм майка на първокласник - в 1-ви Д клас сме. Още съм с доста смесени чувства. Класната е съвсем млада, за първа година е учител. Чудя се дали не сбъркахме с училището или е прекалено рано да се каже?

# 148
  • София
Здравейте.

Със същия статус съм - сондирам мнения за училище в района - дъщеря ми ходи в 128 ОДЗ, до 17 уч-ще и засега на там се насочваме.

Темата е мн полезна, доста информация събрах - и  положителна и отрицателна.
Искам да попитам - на първолаците дават ли домашни за уикенда....за 18 бях чувала, че още на 1-я уикенд им дали безумно големи домашни. За сравнение племеникът ми е в друго уч-ще ( в Лозенез  някъде) и там са на мнение, че в 1-и клас домашни не трябва да се дават, з-то през седмицата децата достатъчно учат.

Друго - наскоро посетихме логопеда в 17 уч-ще...та видях как влизат децата сутрин. Как ги събират във фоайето, не ги пускат нагоре по етажите и изведнъж малко преди 8ч стражаря се премества и конски грохот се чува от малките крачета....така ли е всяка сутриннаправо опасно ми се струва?!.....

Ще се възползвам и занапред да задавам въпроси за училището, както и да чета постовете ти....
Благодаря предварително! Simple Smile

# 149
  • София
Като споменахте за логопеда в 17 СОУ бих искала само да ви споделя, че тая жена работи с изключително желание и търпение с децата. Аз колко пари съм хвърлила по всякакви логопеди, защото моето дете не можеше да казва "р", а и трудно се изразяваше многословно.... Логопедката в 17 училище за една година, даже и по-малко- още преди края на първи клас, го научи да казва "р" и ми изпрати по детето бележка, че нямаме нужда вече от работа с логопед, като аз вече бях забелязала напредъка на сина ми в тая посока.

Така, че специално за логопедката (ако е същата де, защото моето дете сега е в трети клас), мога да кажа, че е страхотна.

А иначе това, че децата стоят сутрин при стълбите и чакат да стане 7.40 часа, за да ги пуснат по етажите в училището, наистина е така.

Общи условия

Активация на акаунт