Безумството на Министерството на образованието!

• 1 156
  • 7
  •   1
Отговори
Възмутена съм по повод новита програма за началните класове. Знаете ли, че тези дни ще се разглежда програмата децата в предучилищно да отиват на 5 год, а за първи клас да са на 6 год. Не може ли да се направи нещо, да направим подписка, да излезем и да кажем че не сме съгласни.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:32 от apgrigorova

# 1
образОвание
Идва от "образовам", а не от "образувам"

Колкото до поставения от вас проблем, има няколко теми по въпроса в този подфорум, също и достатъчно материали в пресата и интернет. НЕ СТАВА въпрос да се измести възрастта на децата за тръгване на училище. Информирайте се малко по-подробно и тогава раздавайте обидни квалификации.

# 2
Възмутена съм по повод новита програма за началните класове. Знаете ли, че тези дни ще се разглежда програмата децата в предучилищно да отиват на 5 год, а за първи клас да са на 6 год. Не може ли да се направи нещо, да направим подписка, да излезем и да кажем че не сме съгласни.

А ти сигурна ли си какво точно се готви? Дали именно за "програмата децата в предучилищно да отиват на 5 год, а за първи клас да са на 6 год" става въпрос?   Laughing С кое не си точно съгласна, ако не си наясно какво се гласи?
Министерството образОва, а не образУва.

# 3
Вие пък! Може междувременно да са му променили названието или да има проект за разкриване на ново министерство!  Mr. Green
Не знам колко пъти и в колко теми беше писано, че децата ще продължават да постъпват в първи клас на седем години ( освен ако семейството не изяви желание това да стане на шест и детето има удостоверение за училищна готовност). Просто задължителната предучилищна подготовка ше трае две години вместо една и по тази причина малчуганите ще посещават подготвителна група ( или клас) от петгодишни.  Peace

# 4
образОвание
Идва от "образовам", а не от "образувам"

Извинете, че съм допуснала грешка в тази дума.
Но за тази програма разбрах от една директорка на дадено у-ще. Затова реших да напиша. Ако съм засегнала някой с тази тема, бих искала да се извиня!

# 5
Не сме се засегнали, най- малкото с институцията имаме до толкова общо, до колкото имаме деца- ученици, но е добре преди да се инициира подписка, да изразиш несъгласие и т.н. да се запознаеш с идеята, срещу която заставаш.

# 6
  • България
 Поне в три теми се води този безсмислен спор от хора, които четат, но не разбират съдържанието на написаното.
 До сега никой не е казал, че ще се започва първи клас на 6г., предложено е да има две задължителни подготвителни групи.

# 7

Общи условия

Активация на акаунт