ТЕЛЕШКО ПО ИРЛАНДСКИ
И такааа - необходимите продукти:
0,5 кг. крехко телешко (но наистина крехко - за реалностите на Бг пазара това означава конрафиле или бонфиле)
10-тина гъби
10-тина големи арпаджика (или 2 глави лук)
1 бутилка тъмна бира (такава, която харесвате на вкус, защото вкусът се усеща и в манджата)
0,5 кг. моркови
1 с.л. оцет
2 с.л. олио
2 с.л. брашно
сол
черен пипер
1/2 ч.л. стрита на прах мащерка (в никакъв случай не пропускайте!)
Начин на приготвяне:
- нарязваме лука и гъбите на тънки филийки, морковите и месото на малки хапки
- местото поръсваме със сол и черен пипер и запържваме в мазнината колкото да ги запечатаме от всяка страна; изваждаме в чиния;
- в същата мазнина запържваме лука и гъбите за 5 мин., докато омекне лука; добавяме брашното и разбъркваме добре
- добавяме и оцета и мащерката, наливаме бирата, връщаме телешкото и оставяме да заври
- прибавяме морковите и покриваме с капака;
- оставяме да ври на бавен огън 1:15 - 1:30 ч. (до готовност)
*рецептата е адаптирана от "Зеленчуци за здраве"