Който свари, той товари, скоро идва ФЕВРУАРИ (39)

• 18 935
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
балерина, Добре си се завърнала Simple Smile. За Втора градска сме доста хора. Повечето бяха на ОВ и разказаха подробно. Може да погледнеш и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290115.0 за повече информация
Балерина ,добре си се завърнала.  Hug
Балерина, ето ни я темата за Втора градска, има доста отзиви - добри и лоши.  Grinning Условията са добри, спор няма....

Благодаря ви момичета!  bouquet Hug

Възможно ли е да върнат болнични  Shocked ?
Питай ме мен!  Laughing До момента имам приет и платен само един болничен от август миналата година! Всичко друго ми е обжалвано.

Това пък как става??? #Crazy

# 436
  • София
Айде дано не ти се налага да разбереш, ама ако ти се случи - насреща съм.  Hug Laughing
Първо имаха претенции към датата на издаване на болничен - затова ТЕЛК. Сега имат претенции към диагнозата - затова ... ТЕЛК. Да побързат, че като родя не знам какви претенции могат да проявят.  hahaha Всичко идва от НОИ, те обжалват, ТЕЛК-а се явява като независим посредник в спора ни.

# 437
  • София
Да, може да върнат болничен.  На мен ми е връшан преди 2 години - ама и лекаря беше блейка - нямаше диагноза Simple Smile Обикновено в по-леките случаи (при Ника явно си е цял казус) се поправя, дава се на работодателя, носи се на сл. месец и после се изплаща след още 1 месец. Няма страшно, но просто се бавят парите.

А на някой случайно да са превели декемврийски болничен? Съмнявам се но ... да си питам Simple Smile

# 438
kendii, притеснено ми е като си знам датата, но се тормозя само да не ми я отменят не за друго.
Ника ти оправи ли се най после с този ТЕЛК.
На мен пък умната счетоводителка, към 45 дневния приложила стажа ми само за 6 месеца, та ми го върнаха, а апсурда е че в началото на годината организирахме курс при нас за промените в счетоводството, за да ограмотяваме счетитата Joy, но тя си мисли че е господ и за нея не важат.
Благодаря ви за милите пожелания newsm51

# 439
За болнични говорите. Тъй като сега 45-днвния ми е първи болничен и не съм се ориентирала колко бързо се случват нещата в НОИ да ви питам. В справката на НОИ ми излиза че болничния ми е подаден към тях на 11-ти и от тогава статуса му си стои "В момента се обработва". Кога мога реално да очаквам някакви постъпления по сметката?
Благодаря предварително.

Мии, още няколко дни и ще гушнеш бебка. Не се притеснявай - всичко ще е леко и наред, нали цялата тема ще сме стиснали палци.

# 440
 Здравейте мили мамита ,
четох досега назад в темата, мен нещо многоооо ме мързи ,но няма кой да ми свърши задълженията Tired
Освен това Гоги нещо ми се разкашля и се наложи да си посетим личната док,след това минахме до Джъмбо-отмъкнахме един трансформарс ки два непромокаеми чаршафа за малкото чудо дето ме подритва и се прибрахме. Правихме си коледни сладки ,нищо че коледа отмина и замина ама какво да се прави детето реши ,че му се хапват сладки  chef и  месихме ooooh!- тази дейност не я обичам и гледам да се случва само по празници . . . .

Видях ,че за стайна температура сте коментирали - какво да ви кажа  , Аз по принцип все по къси ръкави се разхождам и все ми е топло,та Георги като беше малкък спеше на 16-18 градуса ,къпех го на 25-28 и така . През деня проветрявах минимум 5-6 пъти по 15-20мин. В сегашния ни апартамент е доста по -топло ,но ще си стоим на отворено и толкоз ако ни е мн топло.

Hug Hug Hug Сега ще се отдам на мързел до колкото мога

# 441
  • София
Привет,  Hug

Много разговори ,много нещо !  Crazy

Мии,всичко ще е наред в петък,не се шашкай !  Wink (кой го казва... Whistling )

Съни скай,Плами ,радвам се ,че вече сте нормализирали кръвното ! Дано така остане.  Peace За изпитите,вие добре сте решили да отложите,но после е още по-гадно,а и го мислиш (поне аз съм така) . Tired

Болнични и аз чакам за декември,но за сега няма.Но пък моите документи са подадени мин.седмица,така че май е рано. Peace

Въртележките и на мен много ми харесват.Демонстрираха ни едни на Тайни лов - няколко мелодии музика,светлинки..ето такава или такава.

Ради ,оправяй се и дано няма повече такива ексцесии при теб !  Simple Smile

Пух,и аз бих останала максимално с мъжо, но щом сте решили да заминаваш при мама няма да те оставят на мира май докато не отидеш. Дано успееш да се включваш от време на време.  Wink Ама какво е това с тая вода при вас!!!???  Shocked Имам чувството,че постоянно ви я спират.  Confused

Имах още да пиша,но не си спомням нещо. Ще допълвам.  Blush

А,Бени,успех и на теб и чакаме да ни покажеш едно сладко пухкаво бебоче после !  Heart Eyes

Иначе аз днес бях на очен и кардиолог - всичко е о.к. и няма показания за секцио.Но диоптъра ми от 1 е станал на 2 диоптъра .  Close

И ние сме на климатик,но няма да купувам специален овлажнител.Ще преценя на момента,но чаша вода на скрина се надявам да свърши работа. Peace Аз по принцип съм зиморничава ( сега нещо ми стана и ми е все топло ) ,но се обличам и прозореца винаги ни е отворен.  Peace Не понасям застоял въздух. Sick

# 442
И аз смятам да си отглеждам морж-за спане 18,през деня около 20,пък за къпане то в банята е доста топло...Аз вечер съм с БРАКСТЪН ХИКС контракции,ама ми се струват вече леко болезнени -не е само дискомфорт,абе и аз точно не мога да определя.Вчера и днес имах 2 пъти обилна цервикална слуз,но нямаше кървави жилки-за тапата задължително ли е да е примесена с кръв слуз? newsm78

# 443
Ох, момичета, вие с високо кръвно, пък аз сега със събрани граници и едни светещи кръгове пред очите, едвам чета... и пиша... Mr. Green

A ние в къщи сме всички с неразположения - аз бременна и всички екстри, мъжа ми си секна кръста и лежи, а малкия се разкашля сериозно... явно и тази нощ няма да се спи...че кв'ито спазми ми прави...моля се да не е така.. Praynig

По повод болничния, така като гледам за декември да чакам през февруари, та може и след раждането да е... А пък без заплата как се живее, не съм свикнала така, малко съм неподготвена Thinking

Мий, стискам палци до петък, хубава дата 22 Simple Smile  fingerscrossed

# 444
  • София
Ааа, s.newa ,моля те ! Как през февруари !  Naughty На мен болничния ми е спешен и си го искам до 1 седмица !  Crossing Arms

Дано се оправяте и вие в къщи,че друго си е да има на кой да се оплакваш и да те глезоти. А мъж ти със сецнат кръст милия няма да може. Simple Smile

# 445
  • Бургас
Пеперудке,то че ще ги мисля за после изпитите ,така си е ,ама сега малко ме е страх да се явявам....
S.Newa , дано скоро отмина всички неразположение на цялото фемили .
Викторита,спомням си на една от лекциите на 9 месеца ,че казаха че не е задължително да има кръв . Peace
Иначе за болничния,щом чак сега получих за ноември,представям си кога ще получа другия...  Mr. Green
Уф, приятелите ми вече взеха да звънят да питат уж "как съм " ,ама всъщност ме питат дали не съм родила.Леко ме дразнят,ама и аз съм в едно специЯлно настроение.....  Twisted Evil

# 446
А на някой случайно да са превели декемврийски болничен? Съмнявам се но ... да си питам Simple Smile

На мен  Peace. Половината за декември ми го преведоха началото на този месец след празниците. Сега чакам втората половина. На два пъти ми го превеждат всеки месец.

Съни, разбирам те! И мен само ме питат кога ми е термина и ме следят в скайп ли съм и т.н.  #Crazy Не че нещо, ама и по-лошо ще става с наближаването на деня  Rolling Eyes От една страна хората ни мислят (по-близки приятели и роднини), ама от друга е досадно много...

# 447
Здравейте и аз днес минах преглед. Беба се е обърнала седалищно  Rolling Eyes Тежи 3000-3200 Party
Докторката каза, 4е най- вероятно ще е секцио

# 448
  • София
Пеперудке, не се притеснявай за диоптъра - обратимо е, ама не разбрах кога да се очаква подобрението.  Grinning

# 449
Здравейте и аз днес минах преглед. Беба се е обърнала седалищно  Rolling Eyes Тежи 3000-3200 Party
Докторката каза, 4е най- вероятно ще е секцио

Тя пък сега ли намери да се обръща твоята беба седалищно  Whistling Но нали казват, че до последно не се знае и може да си се върне в изходна позиция  Hug Пожелавам ти го! Браво за кг! Тя си е готова  Peace

Общи условия

Активация на акаунт