"Жената е като крушката "

• 14 809
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
И аз все съм се чудила какво точно ме е дразни в рекламата и сега разбрах-всичко се върти около жената,все с нея се чепкат за това и онова. Simple Smile

# 166
Ами това, че автоматично изключва жените от множеството на човеците. Жената не е човек, то си е ... жена.
За пазара и динята - какво. Идва купувач на пазара, чука една диня, чука втора, трета, накрая купува една. Щом всеки купувач чука повече от една, това означава, че всяка продадена диня е чукана няколко пъти.
Същото е при жените. Един човек чука една, чука друга, трета, та я взема за жена.
  Е, това е все едно да кажем, че мъжете на са хора, а просто...хм, мъже. И приличат на дупета като се обръснат, защото са гладки.

# 167
Тогава пуснете петиция срещу английския език и поискайте да се измисли нова дума за мъж или за човек  Wink

# 168
Ами вижте се бе, Хапке, на 11 страница вече се ръбате. Не го пиша, защото го мисля, а за да ви провокирам, да се видите.

# 169
Добре, де, аз това "Веднъж да се разведе човек и ще му потрябва жената" го разбирам така жената= съпругата. Повечето мъже казват "жена ми", а не "съпругата ми". Правя заключението, защото се казва "разведе" (изхожда се от семейни отношения), а не "веднъж ще съм сам/ няма да съм обвързан" или нещо подобно. Изобщо не ми хрумна, че жената не се приема като човек в рекламата. Дразни ме израза с крушката.

# 170
Eто ви една реклама, чужда, в която дискриминират дебелите жени: http://www.youtube.com/watch?v=_nMZT20sp3A
Защо жените не разбирали мъжете: http://www.youtube.com/watch?v=5BDYODTcclQ
и още една, откровенно обидна (според някои) : http://www.youtube.com/watch?v=2nPqJaL2cIU&feature=related
И защо мъжете и жените никога няма да са равни: http://www.youtube.com/watch?v=xH1FKOuLQWA&feature=related

# 171
  Вълчо, драматизираш.

# 172
  Вълчо, драматизираш.
Тц - гледа ви сеира!

# 173
 Тази реклама като ви дразни, не ви ли дразнят всички други в които жената бърка да мие тоалетната, търка загорели тигани и прочие?

# 174
Тази реклама като ви дразни, не ви ли дразнят всички други в които жената бърка да мие тоалетната, търка загорели тигани и прочие?

И маха мухъл с  "Cilit', вместо да го опъне да прeбоядиса Joy

# 175
„Веднъж да се разведе човек и му трябва жената…. Тя като чуе за наградата веднага ще се върне… Жената е като крушката Каменов! Един я сваля друг я навива, но важното е да ти е в ръцете!“
На мене пък колко ми дреме, че някой си тъпунгер се опитва да мисли...Хапке, не се пали. Според мен авторите на такива реплики са неосъзнати жени и мечтаят за това някой да ги сваля и навива.

# 176
То мухъл ли не беше, клеясали тоалетни чинии ли, тонове посуда натрупана в мивката....На слугинаж са обърнати жените из всички реклами, вие за едната шегаджийска такава сте се захванали. Ама мнения всякакви Peace

# 177
Irreplaceable, мен лчино не ме подразни от феминистична гледна точка (да съм обидена, че някакъв кретен ме сравнява с ел. крушка), а просто защото самото сравнение е абсурдно и лишено от всякакъв смисъл, а рекламата като цяло е доста простовата. Без да работя в сферата на рекламата предполагам, че преди да се направи такава се определя някаква таргет група и по някакъв начин се прогнозира въздействието върху нея. Следователно това което ме дразни е, че някой предполага, че сме толкова ограничени и ще привлече вниманието ни с още по-ограничената си реклама.

# 178
По Нова телевизия се излъчва рекламен клип по повод кастингите за “Big Brother Family” с дискриминационно съдържание спрямо жените, уронващ тяхното човешкото достойнство.
Става въпрос за клипа с "крушката" - “Жената е като крушката, Каменов! Един я сваля, друг я навива, но важното е да ти е в ръцете!”
Изключително ретроградно е внушението в клипа, че отношенията между семейните двойки се градят само на материален интерес:“Виж какво нещо е животът, веднъж да се разведеш и да ти потрябва жената.Тя като чуе за наградата, веднага ще се върне.” (цитат от рекламата).
Ако НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ търси за участие такъв тип семейни двойки, от сега й предричам и пожелавам нисък рейтинг на предаването. Очевидно авторите на рекламата живеят в миналия век или поне представите им за съвременната жена и съпруга идват оттам. Наглото и пренебрежително отношение към жената, демонстрирано от една електронна медия в най-гледаното време, е възмутително и говори не само за липса на джентълменски финес, но и за нисък морал.
Ние от Български фонд за жените писахме до СЕМ, Нова телевизия и продуцентите на рекламата с искане тя незабавно да бъде свалена от екран. Отговор няма. За това решихме да направим петиция, с която да покажем, че на нас жените ни е писнало от сексистки реклами, дебелашки шеги и унизително отношение. Надяваме се да съберем колкото се може повече подписи в подкрепа на петицията и да я разгласим в медиите и интернет пространството. Явно е, че институционално по-бавно се решават проблемите, за това си мислим, че гласът ни може да се чуе и по-други "канали".  Можете да подкрепите петицията на: http://bgpetition.com/women_discrimination/index.html
Ние няма да оставим нещата така и ще направим всичко по силите си, за да спрат да внушават на нас и децата ни стереотипни модели от по-миналия век.

Теодора Стоименова

# 179
Абе хора, кви петиции, направо заведете 3000 дела, че се чувствате дискриминирани и ще изкарате и за фурла, и за прада, и за верту, и за вайо... а и ще почерпите тук във форума.
За тези 12 страници, които сте изписали, в щатите вече продуцентите барабар с рекламната къща щях да слушат присъдата в парично обезщетение...
Вълчо, сеирджия такъв...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт