Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 358
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Да правиш опити за диета и да висиш в тая тема, не знам как му се вика.........Всъщност, знам, ама хайде, какво да правя, пристрастена съм към нея! Страхотни неща показвате, момичета!  bouquet

Мишле_ , сникерчетата са много мекички, не знам защо на курабийки са ти заприличали? Не ми е идвало на ум такова сравнение. Идеята ти с локума не е лоша, ще пробвам и аз, но малко по-нататък ще е. Спаначено-млечно-месното ти  рулце е превъзходно!  bouquet

А полосатик-ът на  краси.мира дали не може да мине за диетичен с изварката newsm78 Правила съм го и го харесвам заради изварата, но ще помисля. Grinning  bouquet

Supermint, много апетитно бургундското телешко! Heart Eyes  bouquet

# 316
  • София
Лабрекс, нямам представа newsm78 , правих ги за първи път. На вкус много наподобяват курабийките, отвън са хрупкави, а отвътре-мекички.

# 317
Здравейте!
Мен нещо напоследък ме понамързява, но днес направих едни:

Мъфини със сладко от боровинки

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 16:29 от esy

# 318
Бута го накиснах за 2 дена в зелев сок с добавени чесън,мащерка,пипер и други подправки по желание.За да е още по-сочен периодично го инжектирах с тази смес.Пече се на 200 градуса във фолио за час и половина.После се глазира.

Leleee Иланг-иланг,

Ти като пластичен хирург  Sunglasses си го обработила и инжектирала Simple Smile
Имам в офиса една гречка накисната, чай и кафе и един куп папки ме чакат, ама се налагаше да постна една рецепта  на една дружка и търсейки я, попадам на снимка на твоя свински бут.
Направо като за изложба ти се е получил.
Е сега ми разби целия делови ентусиазъм.
Как точно го глазираш ?
Отивам да работя сега, ама за неделя моля за инфо за глазурата.
Остава и да си внуша колко ми е хубава  Sunglasses гречката на фона на бутчето.
Сори за отклонението.

# 319
  • ВАРНА
Глазирането е много лесно.Разтопявам една лъжица захар и бързо и доливам смес от соев сос,сос уорчестър(може и лютив кетчуп),балсамов оцет(пак около лъжица-две)и ако е нужно малко бульон от печеното.Малко да се сгъсти и се маже продукцията.Дозапича се на грил за няколко минути и готово.

# 320
Ей, момичета, от вас човек в една обикновена депресия не може да изпадне  Laughing  Heart Eyes Най-много два дни може да се отпуснеш и после няма за кога да чакаш, ставай и почвай да готвиш, че я виж темата отлетя food002
На всички именници и рожденници, които съм пропуснала тези няколко дни, желая от сърце много здраве, любов и късмет!   bouquet
Rumya, тази ягодка в шоколад ми подейства точно така- антидепресантско  Hug
jlia, Aredhel,  благодаря за добрите думи!
asyalein, може ли рецептата на сирийски специалитет, защото изглежда много много вкусно!?
Аууу, nordina, ти не се спираш! Записах пастичките с извара, шоколадовия сладкиш с кокос, сладкиш с компот от кайсии, всичко изглежда страхотно!
matze, много хубави са си станали колачите! Харесаха ли ти на вкус?
Роца, всичко, приготвено от теб изглежда супер! А тези кафяви блокчета, на тази зелена салфетка... спират ми дъха! Може ли рецептата за тиквата със сирене?
Supermint, с този грил тиган ме разбиваш , започвам да се замечтавам и аз за един! Много интересна идея с тартата, записвам си я.
Гелева, вчерашното ти меню е зашеметително! Ще се възползвам от рецептата за рогчетата!
bliznacite2004, сладкишът с кадаиф е жесток, ще се порбва!
краси.мира, да ти е жив и здрав именникът! Много красиво меню си избрала! Разкошен е този Полосатик!
Vivian*, много хубаво си го издокарала кекса!
*caffeinata*, и доматчетата, и патладжаните, и тортичката... всичко изглежда просто чудесно!
yagodka, чудесна торта(както и всичко останало), да ти е живо и здраво синчето!
didibu, много се радвам, че ти харесват моите произведения, благодаря! Обаче крушите свършиха отдаааавна. Ще дадеш ли рецептите за двете ти нови предложения (ориз и кекс)?
Мишле_, гостите ти са останали много доволни сигурно, всичко е много вкусно и красиво!
Леле, esy, страхотни мъфини! Ще чакам за рецепта!

От мен само едни малинови пастички, в няколко разновидности:

Приятна вечер на всички!

# 321
  • Варна
Ние напоследък сме болни в къщи и единственото, което мога да покажа е чай, понеже нямам сили да готвял

nano, Umma, рецептата за боб-кюфтета е следната:
Прецеждам боб-чорбата от бульона и пасирам всичко останало (боб, морковчета, лук..)
добавям 1 жълтък и малко брашно докато преценя, че е станало достатъчно твърдо за да оформя кюфтета. Панирам в брашно, белтък и галета. Пържа.

Лабрекс много благодаря, признанието на кулинар като теб наистина много ме зарадва!

# 322
  • Има много детски смях.
 Emmilly, благодаря.
Бързо оздравявайте!  Hug

# 323
Вечерята от вчера - пърленки със зелен лук и шопска салата.

# 324
  • В сърцето на живота!
merydit благодаря за рецептата Grinning Наистина много вкусно.  bouquet
Днес я направих,по късно ще пусна снимки. Party
Петя пърленките са много хубави Wink

# 325
# 326
  • София
Леля Ог, много нежни пастички.  Simple Smile Разрезче има ли, че ми е интересно и отвътре как изглеждат?  Flutter

Вчера приготвих пилешки сърчица с ориз,

а за днес ципурка на грил

и пилешко филе, за необичащите риба. Laughing

# 327
Джемма, питката изглежда страхотно! Може ли рецептата?

# 328
  • Балчик
Ох, забравих на кого беше, не съм записала, затова копирам рецептата с думите на автора- взех я от темата за машина за хляб (уж си записвам авторите, но сега съм пропуснала Embarassed):

Питка с кисело мляко (без втасване на тестото)

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

Приготовление
Програма-само месене(при мен 14 минути)
Отгоре е намазана с жълтък+мъничко прясно мляко.
Хубавото на това тесто е това,че няма предварително втасване.Измесва се тестото за 14 минути по програмата,оформя се и после втасва.
Кой както желае така си я оформя,но аз правя така:разделям тестото на три топки,които разточвам на кори,нито тънки,нито дебели.Слагам ги една върху друга,като между тях мажа обилно с мазнина по желание(може и сирене да се наръси).Нарязва се на парчета,като торта.Всяко парче се навива на кифличка и се редят в тава.Втасва,намазва се и се пече.

# 329
Джема, "Бабината салата" звучи много интригуващо  Peace

От снощи съвсем простички круши със сирене.

За вечеря - Пица от кайма

днес на обяд топла топла Супа със спанак и сирене

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 23:18 от пеп-4o

Общи условия

Активация на акаунт