Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 259
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
майонеза Краси - лека. Не е солена.
Но няма 200гр, после го отчетох. Форма- по-малка от 25см - ок 20 ще е добре при мен е малко тънко.
А глазурата  newsm78 newsm78 newsm78 е шепа шоколадови копчета и парче масло  Embarassed

# 91
от мен една паница суши  Simple Smile

# 92
Здравейте!

nordina, beniii, благодаря, радвам се, че сте го харесали! Аз пък харесах вашите произведения- страхотно пиленце под коричка и страхотни десерти (особено фъча)!  bouquet
Venetta, сърдечно ти благодаря за тези думи, действат ми много стимулиращо!   bouquet  Hug
Veseto_, много хубаво изглеждат кюфтенцата, а от опит знам, че са страшно вкусни!
ilrai78, много благодаря за рецептата!
Aredhel, отвътре са също така изкусителни, както и отвън!
Леле, Пеп-4о, просълзих се!!!

Харесах си и талиятели, казанлъшки понички, един винен и една кавърма кебап, едни картофени кюфтенца и пиле с кашу по китайски, палачинки, чудна майонезка с риба тон и едни много привлекателни зелеви сърмички.
Lois, направо прелест!

Ала-Бала, много се радвам, че ти е харесал експериментът ми! Направих го с каквито продукти имам, а и малко обърках пропорцията и се наложиха още промени. Затова пиша, с уговорката, че може леееко да се разминава с “чийзкейк”, но е факт, че отдавна се изяде  Laughing. На мен лично много ми се хареса.

Блата си е както го занаете- бисквити, масло, орехи, натрошени на дъното, хубаво натиснати. Отгоре изсипах следната смес, разбита с миксера, но не много и на ниска скорост:
400 гр. Извара
250 мл. Прясно мляко
1/3 пудинг на Д-р Йоткер
1 голямо яйце (L размер, видя ми се като за две)
150 гр. Захар
ванилия
малко лимонов сок

Фурната на 180 градуса, предварително загрята. За около 20 мин. стана, но то си личи като е готово- леко потъмнява отгоре и се стяга. Само да кажа, че си беше съвсем стегнат като го извадих, може и да съм прекалила с печенето, но аз много мърдащо не обичам. Изсипах сладката и в хладилника. Сутринта изрязах кръгчета с ринг за сервиране и украсих. По моя преценка можеше да бъде леко по-кисел и другия път ще опитам със заквасена сметана или с повечко и лимон.  Това е, предупредени сте, да ви е сладко!

Аз с една баничка с ябълки и дояждаме от предните дни:

Лека вечер от мен!

# 93
  • Бургас
Pinki, може ли рецептата за лучника?  Hug
jlia, как направи картофените целувки, от картофено пюре ли?  Rolling Eyes

Здравейте на всички! Извинявам се за забения отговор но днес цял ден не ми зареждаше форума.Чак сега успях да вляза. Снощи обрах овациите с тези целувки.Всички много ги харесаха. Направих ги по следния начин:

Рецептата я взех от един сайт в интернет. Сварих половин килограм нарязани картофи  с малко пр.мляко , сол и малко масло. След това ги пасирах и добавих още 80 грама масло , 100 грама настърган кашкавал и 3 жълъка. Сместа шприцовах върху тавата на фурната, която бях застлала с хартия за печене. Намазах челувките с разбит белтък и поръсих с малко галета. Пеках около 15 минути на 200 градуса.

Леля Ог   Страхотни гозби. Потекоха ми лигите  Simple Smile

# 94
При нас днес простичко бистра зеленчукова супа и бисквитена торта.

# 95
 Поздравления кулинарки, невероятни сте!  bouquet 
От мен нещо скромно, мусака и хляб с айран

# 96
Невероятни кулинарки сте!   bouquet

Аз вчера спретнах една Капама и Портокалов маслен сладкиш на beniii.

А днес - Пълнено пиле, картофи и св. пържолки в гювеч и питка

# 97
Момичета имам компоти от дюли и праскови.
Дайте идея за сладкиши с плодове от компот Embarassed Embarassed Embarassed.Всичко което съм гледала ми се изтри от бременния мозък ooooh!.
Само за карамеления сладкиш на Лео с ябълките се сещам, но не знам с плодове от ком пот дали ще стане newsm78.
Ако има нещо друго подходящо чакам идеи и ще си избера Hug

# 98
  • Талант на 2012,2013 г.

Това успяхме да снимаме. Другото го изядохме. Иначе, днес готви таткото, ние бяхме почивка.

newsm03

# 99

Запис с един винен кебап.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 20:03 от Iliana__

# 100
Хъни - Бъни, единственото, което се сещам е за следната комбинация: праскови от компот, готови или домашни блатове и крем от заквасена сметана, пудра захар и малко кисело мляко (като стегне става жесток на вкус). Останалото е импровизация.
А ето и намерих Тема
Може и само крема, натрошени бисквити и парчета праскови в купички. За дюлите нищо не ми хрумва. Ако се сетя друго, ще пиша.

# 101
  • При елфите ...
...Aredhel, отвътре са също така изкусителни, както и отвън!

Нинка, благодаря! Нещата, които ни предлагаш са винаги едни малки бижута, празник за очите!   bouquet

# 102
  • При елфите ...
Момичета имам компоти от дюли и праскови.
Дайте идея за сладкиши с плодове от компот Embarassed Embarassed Embarassed.Всичко което съм гледала ми се изтри от бременния мозък ooooh!.
Само за карамеления сладкиш на Лео с ябълките се сещам, но не знам с плодове от ком пот дали ще стане newsm78.
Ако има нещо друго подходящо чакам идеи и ще си избера Hug

Хъни - Бъни, предлагам ти този, но не съм го правила. Рецептата е тук от форума, но не съм записала автора. Предполагам, че може да стане и с компот от праскови или ананас.
Имам още една идея, ако успея да намеря рецептата, ще я публикувам и нея.

Сладкиш с компот от круши

Продукти
1 голяма консерва круши в сироп (компот от круши, около 600-700 мл)
140 г захар
150 г размекнато масло
3 яйца
150 г брашно
1 пакетче бакпулвер (тукашните са за около 500 г брашно)
20 бучки захар
5 с.л. кафяв ром (или по-малко, по желание)

Фурната се загрява на 180 градуса. Захарта се смесва с маслото. Добавят се едно по едно яйцата, като сместа се разбърква след всяко яйце. Прибавят се брашното и бакпулвера. Дълбока форма (тип тортена) се намазва с масло.
Бучките захар се карамелизират с малко вода. Карамеленият сироп се изсипва на дъното на тортената форма, изчаква се да изстине малко. Крушите се отцеждат от сиропа, като сиропа се запазва. Крушите се нарязват и поставят върху изстиналия карамел. тестото се изсипва върху крушите и карамела. Пече се около 30 минути.
Ромът се разбърква със сиропа от компота. Изпеченият сладкиш се сиропира със сиропа с ром, но внимание, не използвайте целия сироп, а малко по малко, колкото да се напои добре. Като изстине, сладкишът се изважда от формата и се оставя на студено до сервирането.

Ето и другата рецепта:

Кайсиев пай

4 яйца
1 ч.ч. захар
1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
1 компот от кайсии
1 пак. масло

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се постепенно брашното с бакпулвера в него. Плодовете на компота се отделят и се оставят да се отцедят. Маслото се разтопява в тавата, нареждат се плодовете и се излива тестото. Пече се в умерена фурна. След като се изпече се обръща и след като изстине се сиропира със сиропа от компота.

Може да се направи и с праскови.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 20:02 от Aredhel

# 103
  • Варна
За сега само се записвам а после ще кача и снимки. Нещо трудно влизам в интернет. Rolling Eyes

# 104
Тъкмо кайсиевият сладкиш с компот щях да предложа на Хъни-Бъни, но гледам, че са ме предварили.

Ето я нашата простичка вечеря:
Супа топчета

Салата от кисело зеле и маслини:

И набързо една бисквитена торта, ма утре ще я режа, че е още топла:

Общи условия

Активация на акаунт