Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 308
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
  • София-Младост
Е как да пускам снимки след пеп-4о ми кажете?! То са красоти и цветове...после ще се върна да гледам останалите рецепти.  Simple Smile
Снощи у нас се вечеря пиле с ориз и гъби
Салата с китайско зеле, кълнове и краставица

И един боровинков чийзкейк, моя измислица, но много вкусен. Ще се опитам да снимам парченце, но предвид скоростта, с която се изяжда...

# 331
Леля Ог, тая розово-лилава симфония ме остави без дъх!  bouquet  chef

Гелева, много вкусно всичко!   bouquet

пеп-4o, свих ти синьото сирене, че съм го свършила, круши имам. Grinning

Мишле_ , изясни ми се, аз явно съм попадала само на твърди отвън и вътре курабийки, затова се учудих!  bouquet

Ох, и на esy купичката с боровинковото сладко свивам, много го обичам, мъфинки ще си спретна! Grinning  bouquet

Днес намерих приложение на останалите в хладилника майонези и спретнах
бързата баница с майонеза по рецептата на Myriam

и шоколадовия сладкиш с майонеза на sladka hapka.

И докато пиша, Ала-Бала сложила цял куп вкусотии! Heart Eyes  bouquet

# 332
  • Географският център на България-Габрово
Ох, забравих на кого беше, не съм записала, затова копирам рецептата с думите на автора- взех я от темата за машина за хляб (уж си записвам авторите, но сега съм пропуснала Embarassed):

Питка с кисело мляко (без втасване на тестото)

1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

Приготовление
Програма-само месене(при мен 14 минути)
Отгоре е намазана с жълтък+мъничко прясно мляко.
Хубавото на това тесто е това,че няма предварително втасване.Измесва се тестото за 14 минути по програмата,оформя се и после втасва.
Кой както желае така си я оформя,но аз правя така:разделям тестото на три топки,които разточвам на кори,нито тънки,нито дебели.Слагам ги една върху друга,като между тях мажа обилно с мазнина по желание(може и сирене да се наръси).Нарязва се на парчета,като торта.Всяко парче се навива на кифличка и се редят в тава.Втасва,намазва се и се пече.

Рецептата е на  Max-mama

# 333
  • София
Приятен апетит с ябълковата погача на баба хаджийка:

На вкус и аромат си е точно като един хубав хляб на бабите ни.

# 334

Аз правих един десерт...Полосатик.

Аз не съм краси.мира, но ето рецептата:
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,81.msg23496.html#msg23496

Надявам се, че тя няма да се сърди  bouquet

БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ! newsm51 newsm10

# 335
  • В сърцето на живота!
Спагети с кайма(и гъби) на merydit много вкусно наистина Crazy

# 336
  • Пловдив
Ориз с риба тон:

# 337
добре де, имам въпрос относно този страхотен кафяво бял десерт
как така се редуват бял и кафява смес, и отгоре става така кръгло, имам чувството ч ее като във формичка отлято, а не така произволно изливано с лъжица?
и колко порции се получават от една доза?

# 338
Аз като видях питката на Джема ми потекоха лигите, а след като пусна рецептата, веднага я омесих. Разделих тестото на 2 блата, единия блат поръсих с разтопено масло, шарена сол и сиренце. Похлупих с другия блат, завих на руло и го осуках. Страхотна стана, наду се много. Това е най-хубавата питка, която съм правила. Благодаря ти Джемма за рецептата:

# 339
  • забравих си мисълта...
добре де, имам въпрос относно този страхотен кафяво бял десерт
как така се редуват бял и кафява смес, и отгоре става така кръгло, имам чувството ч ее като във формичка отлято, а не така произволно изливано с лъжица?
и колко порции се получават от една доза?

Azals, излива се от белия крем, после от кафявия и т.н. в купичка, оставя се в хладилника да стегне за една нощ и след това купичката може да се потопи за секунди в гореща вода, за да се отлепи крема по-лесно и се обръща. Не съм го правила този крем, но аз така бих го направила, или в купата се поставя фолио за свежо съхранение и тогава се сипва от единия и от другия крем като ги редуваш и като престои в хладилника една нощ да стегне, обръщаш и махаш фолиото.
Порциите зависят от големината на купичките.

Ето ти още веднаж оригиналната рецепта, за да не стане недоразумение, за кой десерт става дума,   ДЕСЕРТ ПОЛОСАТИК

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 20:35 от Venetta

# 340
Здравейте кулинарки  Simple Smile,

Искрено ви се възхищавам на кулинарните умения и не спирам да се учудвам от успеха, с който жонглирате всички семейни и пофесионални ангажименти. Невероятен пример сте ми   bouquet

Не пропускам да разгледам ежедневните ви творения, но рядко мога и аз да допринеса с някоя и друга снимка. Затова обаче сега се реванширам  Embarassed.

солен тиквен кекс

старонемският сладкиш от Йоли

печена тиква със сушени плодове и ядки

сладките от Коледа (с голяма настървеност си ги изядохме   Heart Eyes)

празнична пита от рецептите на Слави, Ку-Ку Бенд и Иван Звездев

ориз със зеленчуци (с допълнение от сух копър, което се оказа доста вкусно)
В тази връзка, някъде бях чела, че не е необходимо да имаш постоянен достъп до неизпробвани рецепти, а да умееш да разнообразиш една добре позната гозба с умело подбрани подправки. Трябва да се пробва  Wink.

следващите три снимки са леки закачки от тестото за празничната пита, която споменах по-горе, със сирене (и зеленчуци в тарталетката)

пилешко филе в марината от лимон и подправки със зеленчуци

Пожелавам ви успешен и изпълнен с много любов завършек на седмицата  Simple Smile.

# 341
Marita_s/dk големи вкусотии си приготвила. Simple Smile
Ще те помоля да напишеш рецептата за соления тиквен кекс.

# 342
Лелееее,страхотна е тази питка ,ние тази вечер сме на пица и тарталети.

# 343
Фугасс на Лабрекс

# 344
Pety, много ти благодаря. Рецептата за кекса е:

4 яйца
2/3 ч.ч. олио
1/3 ч.ч. кромид
1/4 ч.ч. моркови
100 гр. моцарела
150 гр. тиква
2 ч.ч. брашно
бакпулвер
сол
чубрица

Морковите и тиквата се рендосват, а кромидът и сиренето се нарязват на ситно. Всичко се смесва и се пече на 180 С предварително загрята фурна.
Хубавото на моцарелата е, че се стопява и придава много интересен вкус.

Общи условия

Активация на акаунт