Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 58-ма тема

• 109 267
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
nahodkata, едните ги нарязах с метални формички за сладки, а на другите с нож направих нарези. Ето сайта от който видях това: http://culinotests.fr/news/brochettes-de-pommes-de-terre-frites

merydit, благодаря ти, лесна и вкусна е тортичката!

Приемета моите възхищения за творенията ви!

# 646
Прегледах ви много набързо и пак чудесни неща си набелязах Laughing.

От мен питката на Ехо - страхотна е, другият път ще направя двойна доза Crazy:

цък на снимката за по-голямо изображение

# 647
Ореховките са страшни! Peace

# 648
Полинааааа, СТРАШНА е питката! НЕВЕРОЯТНА!!!! Веднага  разказвай за оформлението!  bouquet

# 649
Полинааааа, СТРАШНА е питката! НЕВЕРОЯТНА!!!! Веднага  разказвай за оформлението!  bouquet

Ей, благодаря ти Hug! Ами сега Crazy? Направо оформях както сварих. Ще се опитам да опиша: цялото тесто се дели на три топки, всяка се точи, маже се с краве масло и се слагат една върху друга. Трите листа заедно се точат отново, маже се пак с мазнина и се прави на руло. Поразтеглих го с ръце да стане по-тънко и дълго. Двата края се оформиха като розички, от които направих една по-голяма за центъра. А рулото нарязах напречно на тънки ивици. Всяка усуках и завъртях на охлювче. В крайна сметка се получиха нещо като цветенца.

# 650
Горе-долу разбрах. Благодаря ти!  bouquet

# 651
Най-накрая успявам да се включа и аз. Много работа ме затрупа, но след почивката някак си по-лесно се работи.
Разгледах всички вкусотии, няма да ви изброявам, понеже със сигурност ще изпусна някой, но всички сте показали прекрасти ястия.
Леля Ог, големи красоти.
Ягодка, много интересно пиле.
Лоис, исках да те питам тези ядки при сьомгата - какви са (продълговати)? Ястието изглежда невероятно.
Аз ореховките ги правя също по този начин, но слагам и една лъжица брашно, стават много много вкусни.
Аз от работа нямам и много време да готвя (или по точно да снимам набързо сготвените храни). Така че, от мен от снощи - остана една да успея да я снимам:
Пица калцоне

Направих кексчето по рецепта на Нордина, кекс с кокос и шоколадови парченца (много вкусен стана, но леко ми се отчупи като го вадех от формата, следващия път освен намаслена, ще я и набрашня.

За вечеря пилешки пържолки с тандори, печени картофки с кашкавал и броколи, зашечени с кашкавал

Лека и спокойна вечер от нас с Дани  Hug

# 652
  • София
polin_a , питката ти е невероятна! Crazy  bouquet
Marieta , разкошен сладкиш, много обичам тиква, но в къщи само аз ям, та приготвям много рядко.

Ние днес хапвахме спаначена супичка с пиле и сиренце, мусака и палачинки.

# 653
Забравих да пусна снимката на сандвичите от бейгъли, все се каня и забравям. Много бяха вкусни бейгълите, благодарности на Роца

# 654
  • Gone with the wind
Макар да не мога да се меря с майсторството ви и декорациите ви, ще се очета с едни макарони със сос болонезе

# 655
Гелева, благодаря ти Hug!
Мусаката ти е много красива Peace.

# 656
tracy_t,фантастична пица калцоне! Hug Как я направи?

# 657
Здравейте, момичета!
Днес съм без снимка, защото нищо особено не съм правила, освен едни спагети Карбонара, но и тях не съм снимала.
Въпреки това ми се искаше да ви поздравя   bouquet, пък то стана пак дълъг пост   Embarassed Моля да ме извините!

labrex, много се смях, когато прочетох какво си ми написала. За пръв път в живота и аз да съм по модата! Ама само тия бои имаше в магазинчето, случайност е  Laughing  Много се радвам, че толкова се харесаха тези пастички, много ти благодаря за хубавите думи, които ми пишеш!   bouquet
tracy_t, добре дошла, липсваше ми! Чакам с нетърпение да видя какво ще покажеш!
краси.мира, аз пък преядох с твоя сладкиш и мъфинките. За чийзкейка също съм желаеща за парченце!
t_ilieva, не за съжаление, не останаха кифлички, Краси взе последната  Mr. Green Но ще направя още и този път цяла доза! Ще споделиш ли нещо повече за мъфините с мед и грозде, че ми се стече една лига до клавиатурата чак!  Laughing
И сега накратко изброявам и останалите неща, които ме насълзиха (забележете, че всичко е сладко! Как няма да съм дебела!): кекс с аерошоколад на Кремче Ванилия, мъфините и бисквитките на Pety, кифличките на Jasra и на Kafenceto, сладкиш и мъфинки на mimi135, арменския сладкиш (Аелис, направо е страхотен!), кокосовия кекс на nordina, бисквитките с овесени ядки на Поли, палачинките на mili.m, трюфелите на ri4ko, тортата на merydit   и пак този сладкиш, който изобщо не го виждам, този път в изпълнение на TiFoNi и на me4ta22 (както и чудния козунак) , портокаловия кекс на didnik, крем карамелчето с кроасани на Bergkristall, бананово-шоколадовия кекс на Лурдес   #Crazy станах разногледа и ужасно огладнях!  
 bouquet за всички ви!
nerita , да знаеш как ми се яде агнешко!!! Страхотно вкусно изглежда на снимките ти! А в салатката какво има, също има много апетитен вид?
Роца , онемях пред снимката на макароните! Направила си ги съвършенни!   chef
Venetta, страшна месеница! Вярно си герой!
magi71, много ми хареса идеята за пържените картофки на формички, много оригинално! Ще се възползвам някой път, ако нямаш нищо против!

unadaptable, не ми досаждаш, напротив- ласкаеш ме! Няма нищо по-лесно от тези тарталетки (аз по принцип не съм по трудните неща) Тарталетките купувам готови, нямам  форми и не виждам смисъл да се мъча да пека, като една такава струва  десетина стотинки. Вътре слагам плодче (банан, стафидки, ягодка), ядки може също. Отгоре си шприцовам какъвто крем ми хрумне (най-често също готов, като крем Оле на Йоткер,  защото детето го обожава). Може да му сложиш и сметанова розичка, може да го напълниш с течен шоколад или розов крем.... въпрос на фантазия. Единствен съвет, който мога да ти дам е, че тези кошнички омекват след няколко часа престой с крем в тях. Затова трябва да ги подготвиш и да ги напълниш едва няколко часа преди събитието (до три часа ми се струва, че ще е добре). Това е, успех!

Приятен ден на всички!

Това за тарталетките е страхотно, ще ми спести много време и усилия, а няма и да се изложа, но в Пловдив не съм виждала да продават такива вкусотийки и не знам къде да ги търся. Confused Ако е в някоя верига като Кауфланд или Метро няма начин да ги няма, но ако е нещо по-специално не знам....В София къде ги продават?

# 658
tracy_t,фантастична пица калцоне! Hug Как я направи?

Селма, благодаря, ето рецептичката. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448384.msg13693242#msg13693242

Това е най-сполучливата рецепта за пица (с месене), която съм пробвала

# 659
Малеййййй   #Crazy #Crazy #Crazy
Добре,че седнах да ви разглеждам след като се наядох,че и сега ми потекоха лигите.......
Невероятни неща.Така ми се доядоха.........

Общи условия

Активация на акаунт