Парочистачка

• 276 686
  • 756
  •   2
Отговори
# 525
Здравейте 😊 С лазещо бебе съм и ми се иска да си взема парочистачка, за да отхвърля препаратите. Приятелка ми даде да пробвам нейната - Лидлска от края на м. Април. Ами вариант си е. Обаче я няма налична в Лидл вече, а и по сайтовете не я намирам. Точно тя ми хареса, защото е за под, а става и на ръчна, бюджетна е, а и ще чистя предимно ламинат, та затова не търся много мощна. Ако можете да ми препоръчате нещо в този ред на мисли, ще съм изключително благодарна 😊

# 526
Аз съм доволна от Ровус Нано. Чистя плочки , паркет и банята с нея. Доволна съм.

А ползвали ли сте я върху ламинат, текстил и мека мебел?

# 527
  • София
Записвам се с Ровента, прахосмукачка парочистачка, поръчах я онлайн и я чакам във вторник. После ще питам Simple Smile, засега само мечтая как чисти.

# 528
  • в 1001-та нощ
Момичета, в чуденка съм. Преди години - майка ми ми подари някаква китайска парочистачка, която сдаде багажа за около година (помпата), и си взех Филипс - имаше едни капмании с Шел - такава. Обаче напоследък прави много проблеми, все едно е запушена. Продухвахме каквото успяхме, обаче ме нервира всеки път преди да чистя - да й бая и да й се моля - да тръгне.

Сега се колебая дали да я дам в сервиз - вече не е гаранционна ии да взема нова - по-хубава, примерно Керхер. Вярвам, че разлика ще има. Цялата разправия със сервиза ще струва колкото една нова, затова не горя от желание да се занимавам.

Моля за странично мнение, имате повече опит. У дома сме с паркет и плочки. Мога да си карам и с моп, ама ми се иска парочистачка пак. Отделно с че с първата много хубаво миех и банята. С Филипса не.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 13:56 от a.l.e.n.a

# 529
Записвам се с Ровента, прахосмукачка парочистачка, поръчах я онлайн и я чакам във вторник. После ще питам Simple Smile, засега само мечтая как чисти.
Най-вероятно чисти посредствено, но за толкова пари, толкова са казали хората. Дори в официалния сайт липстват най-важните данни за една парочистачка, а те са температура и налягане. А това въобще не е случайно. Просто ги е срам да ги споделят. Ето с тези думи започва описанието на добра парочисачка: “С налягане от 9 бара и 176 С на  ....”.

# 530
  • София
Свърши вече...Бисел няма откъде да си купя тук.

# 531
Свърши вече...Бисел няма откъде да си купя тук.
Въобще не стая дума за бисел. Градусите и налягането са най-важните параметри за една парочистачка и има няколко фирми, които стигат до 9 бара и над 170 градуса. Всяка парочистачка с (реални) такива параметри е добра.

# 532
NikoT, вземи, моля те, препоръчай нещо конкретно, че ми писна да ровя. Ту не струва, ту ми скъпа, ту пък друго нещо.......Ще си остана без такова уредче в тоя живот! Трябва ми за коридор с теракота, за баня.....и май за това само. Подовете си ги чистя с моп с центрофуга, върши ми работа, но плочките и банята все ми се струва, че може и по-добре да се почистят.

# 533
Момичета, в чуденка съм. Преди години - майка ми ми подари някаква китайска парочистачка, която сдаде багажа за около година (помпата), и си взех Филипс - имаше едни капмании с Шел - такава. Обаче напоследък прави много проблеми, все едно е запушена. Продухвахме каквото успяхме, обаче ме нервира всеки път преди да чистя - да й бая и да й се моля - да тръгне.

Сега се колебая дали да я дам в сервиз - вече не е гаранционна ии да взема нова - по-хубава, примерно Керхер. Вярвам, че разлика ще има. Цялата разправия със сервиза ще струва колкото една нова, затова не горя от желание да се занимавам.

Моля за стрнично мнение, имате повече опит. У дома сме с паркет и плочки. Мога да си карам и с моп, ама ми се иска парочистачка пак. Отделно с че с първата много хубаво миех и банята. С Филипса не.
Възможно е да се запушва от водата.
Аз използвам само дестилирина вода.
Моята парочистачка е Керхер сц3 ,в началото използвах чешмяна вода и започна да се запушва.В един момент спря да работи.
Незнам как ,оправи се и започнах да използвам само дестилирана вода.
Нямам проблем оттогава.
Щом не е гаранционна ,мисля че по-добре нова.
За модел немога да препоръчам.
От моята съм доволна.

# 534
NikoT, вземи, моля те, препоръчай нещо конкретно, че ми писна да ровя. Ту не струва, ту ми скъпа, ту пък друго нещо.......Ще си остана без такова уредче в тоя живот! Трябва ми за коридор с теракота, за баня.....и май за това само. Подовете си ги чистя с моп с центрофуга, върши ми работа, но плочките и банята все ми се струва, че може и по-добре да се почистят.
Керхер, имам я от десет години, не е мръднала, всичко по нея може да се подменя, частите на по новите модели са съвместими с моя ....

# 535
  • Варна
alena, може да има нужда от някаква профилактика парочистачката, нещо с натрупване на котлен камък ми се върти... ,Занеси я в сервиз и като ти кажат проблема и колко ще струва, ще прецениш. Това, ако си доволна от нея по принцип. Ако не си и те нервира- зарязвай я. Аз съм с Karcher cs 2, доволна съм но сега като стана топло все по - рядко я вадя.

# 536
Преди да се поровя сериозно във форума купих Керхер sv7, но не чистеше както очаквах и после се разрових и разбрах колко важни са градусите и налягането. Поръчах демонстрация на eco steam и след ден размисъл го купих. https://www.eco-steam.eu/  П.П. При мен баните са с леко неравен гранитогрес имитиращ камък. Много добре изглежда, но се чисти по-трудно. Отделно на котлоните се образува лек нагар, който много ме дразни. Керхера е с малко над 4 бара налягане и май под 100 градуса температура и не се справя много добре. За паркет, ламинат (те не трябва да се подлагат на високи градуси) и гладък гранитогрес с повечко повторения вероятно ще е достатъчен. При всички случаи е несравнимо по-добър от моп.

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 17:31 от Анонимен

# 537
Да не си рекламно лице на екостиим, и на мен ми направиха демонстрация, да страхотни са, но твърде скъпи!

# 538
Здравей, аз си купих Ровента 3 в 1 преди месец. Има опция едновременно да е включена прахосмукачката и почистването с пара, като аз чистя само така. Тоест минавам си веднъж, тя си обира всичко и измива. Чистенето с пара има два варианта - eco, за паркет и max, за плочки. Ползвам я вече месец и съм изключително доволна, след нея няма косми и боклуци, за мен това е много добър избор. Справя се много добре и с фугите в банята. За стъклата още не съм я пробвала. Ако имате някакви въпроси, пишете ми.

# 539
Да не си рекламно лице на екостиим, и на мен ми направиха демонстрация, да страхотни са, но твърде скъпи!
Ако бях щях да намажа поне една парочистачка, ама не. Сам си я купих. Единствено най-безсрамно ги борих за добра отстъпка. Керхерите са добри за парите си. Виж твоята колко време е изкарала и продължава да ти служи вярно.

Общи условия

Активация на акаунт