Парочистачка

• 276 606
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Натъкнах се на реклама на тази :
https://www.technomarket.bg/STEAM-CLEANERS/rowenta-ry8561wh-09179429
Никъде обаче не пише колко бара е максималното налягане? Някой има ли впечатления, какво мислите?

# 496
  • Варна
Здравейте,
отдавна искам да си взема парочистачка, но колкото повече ги разглеждам толкова повече се обърквам в избора им. Като цяло основно искам да я ползвам за почистване на пердета, дограма, стъкла и мебели. Бихте ли ми споделили въшият опит с парочистачките и от кои сте доволни за тези дейности.
Благодаря още от сега предварително

# 497
Твърдо съм решила да се обзаведа с Karcher SC4 или Karcher SC5, но се оказа, че ми е адски трудно да преценя дали по-новият модел оправдава допълнителния разход от + 300 лв.
Ще съм повече от признателна, ако има такива от вас, използвали, който и да е от двата модела , които биха желали да споделят впечатления.

P.S. От години използвам Steam mop на Shark, от който съм изключително доволна, но ми се иска нещо по-мултифункционално.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 23:36 от Не се сърди, човече

# 498
  • Варна
В крайна сметка, взех sc2, ако ще съм полезна ще споделя защо. Не исках да имам ангажимент да сменям онзи консуматив за варовик, който има sc3, а пък онази Ariete 4146,която бях загледала също не беше с + отзиви в чуждестранни сайтове. 5 бара налягане, чисти отлично, но... била некачествена пластмасата и при няколко човека се чупят пластмасовите части после. Та.. за SC2, не е никакъв проблем времето за загряване 5-6 минути, ние сме на топла вода и аз наливам и направо такава. Приятно ми е да чистя с нея, върши това, за което я взех, където е нужно пак ползвам препарат предварително и после минавам и с нея.

# 499
Аз вода от чешмата не слагам на моята SC3,при нас е ужасно твърда водата и патрона дори не помага.
Купувам дестилирана вода,а ако случайно е свършила, слагам изворна вода.

# 500
  • София
Дестилирана е водата в резервоара  на сушилнята. Ако нямаш сушилня, може да помолиш приятелка, която има, да ти събира в някоя туба.

# 501
  • Варна
Тъкмо това щях да напиша и аз, имам сушилня и ще ползвам и от нея.

# 502
Дестилирана е водата в резервоара  на сушилнята. Ако нямаш сушилня, може да помолиш приятелка, която има, да ти събира в някоя туба.
Водата от сушилнята има власинки в нея ( поне в моята е така) няма ли да запуши нещо или да стане някоя друга беля?

# 503
  • Варна
На контейнера на моята сушилня дори е обозначено, че водата може да се ползва за ютии, цветя и др. Няма власинки.

# 504
Супер идея..
Не съм се сещала за водата от сушилнята .
Ще видя дали има власинки ,но те нали се събират в контейнера?

# 505
  • София
Моята сушилня е с термопомпа и три филтъра. Във водата от контейнера няма никакви власинки, власинки и пух има по филтрите. Имам котка, та от филтрите вадя направо "мохер".

# 506
Поправям се,власинките са във филтъра ,не в контейнера.

# 507
  • Някъде Там
В крайна сметка, взех sc2, ако ще съм полезна ще споделя защо. Не исках да имам ангажимент да сменям онзи консуматив за варовик, който има sc3, а пък онази Ariete 4146,която бях загледала също не беше с + отзиви в чуждестранни сайтове. 5 бара налягане, чисти отлично, но... била некачествена пластмасата и при няколко човека се чупят пластмасовите части после. Та.. за SC2, не е никакъв проблем времето за загряване 5-6 минути, ние сме на топла вода и аз наливам и направо такава. Приятно ми е да чистя с нея, върши това, за което я взех, където е нужно пак ползвам препарат предварително и после минавам и с нея.

Благодаря ти за мнението. И аз съм в чуденка sc2 или  sc3. Не знаех че има част за варовик. Ние имаме машина за водата да чисти варовика - това достатъчно ли е да си ползвам вода от чешмата а не дестилирана?
Също така се чудя каква е разликата между sc2 easyfix и sc2 easyfix premium?
ivka_smile ти premium или другата си взе?

# 508
  • Варна
Взех си не premium, обикновената. Разликата е, че premium има повече аксесоари - има допълнителна подложка, има голяма кръгла четка и една жълта дюза. На картинката дето съм сложила-жълтият малък накрайник, подложката за под и голямата кръгла четка. Сложих ти картинки да сравниш. За sc3  тази част за варовик струва 30 лв, но не се сменяла често, прецени си. Според мен за sc2е достатъчно да се налива такава вода или понякога да се прави профилактика с препарат за варовик, аз си почиствам кафе машината с такъв.

# 509
Аз като си купувах Керхера в комплекта мисля, че беше една опаковка с "тебеширчета", която се ползваше в контейнера да маха варовика. В упътването ѝ пишеше как се ползва...Thinking

Общи условия

Активация на акаунт