АКНЕ И РОАКУТАН

• 163 253
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
  • В къЩи.
На мен не са ми излизали повече пъпки по време на лечението ,а и моята кожа беше мазна.Това не е задължителен страничен ефект,може и при теб да не се прояви. Дозата от 20мг е даже бих казала ниска,защото тя се определя от кг ти(но така като чета в БГ не процедират така)така че и за това не се притеснявай. А за забременяването и на мен дерматолога ми каза 1мес след лечението,но според мен 6 мес е добре да изчакаш,2год е вече прекалено.

# 76
На мен не са ми излизали повече пъпки по време на лечението ,а и моята кожа беше мазна.Това не е задължителен страничен ефект,може и при теб да не се прояви. Дозата от 20мг е даже бих казала ниска,защото тя се определя от кг ти(но така като чета в БГ не процедират така)така че и за това не се притеснявай. А за забременяването и на мен дерматолога ми каза 1мес след лечението,но според мен 6 мес е добре да изчакаш,2год е вече прекалено.

Според кг ми определи и дозата да, 50 кг съм. Иначе много се надявам и при мен да не излизат повече пъпки ! Благодаря ти !

# 77
Много е относително... И аз незнам точно, не съм питала дерматоложката си, защото така или иначе в близките 4-5 години нямам намерение да раждам деца, на 20 съм все пак... Но по принцип лекарството ти остава в организма и действа със същата сила в продължение на 1 месец след последния примен (т.е. ако си спряла да ги пиеш в началото на Март, докъм началото-средата на Април все още действат), но за забременяване след месец просто е немислимо. Според мен поне 1 година трябва да мине, да се изчисти кръвта, защото това лекарство не е като Парацетамол, много е силно и по-добре да изчакаш 1-2 години, но поне да си спокойна за бъдещата рожба, защото съм виждала снимки и клипове на деца, родени ПО ВРЕМЕ на лечението с Roaccutane и гледката не е никак лицеприятна...

# 78
  • София и там където не се пуши
   Колко време след като се спре приема на лекарството не бива да се забременява. На листовката пише месец, дерматологът ми каза 6 на други места пише и по 2 години!!

Поначало проблема е при жените. За мъжете знам че е по кратък срока, дори почти няма проблем, но лекарят в Токуда каза на синът ми да знае, че две години не бива да има деца, аз  Shocked изкоментирах, че е на 14, а той ми вика - няма значение - да знае.

Според мен организма трябва да се изчисти идеално и много отговорно да се постъпи - все пак има и изследвания които човек трябва да си направи - черен дроб и т.н.

# 79
Точно подобни снимки на деца ме мотивираха да откажа цигарите и да полагам повече грижи за здравето си. Не планувам скоро да имам деца, но всичко се случва в крайна сметка и това че има дори вероятност 1 на 10 000 примерно да се случи пак ми притеснява.  Confused

# 80
Ами то и да те блъсне кола вероятността е същата, така че...  smile3543

# 81
Здравейте!

Дерматологът ми ми назначи изследвания, след резултатите на който ще започна лечение за 3-4 месеца с Роактуан по 1 таб. на ден.
Не бих казала, че имам акнеична кожа, но се омазнява доста, имам разширени пори и не спират да ми излизат пъпки макар и по 1-2.
Много ме притеснява това, че в началото има обратен ефект лечението. Дерматологът ми каза, че обикновенно това се наблюдава след 14 ден на прием и самите пъпки минават много бързо, но това което пишете вие е направо плашещо  #Crazy Наистина ли е задължително да се случи и наистина ли са тооолкова много пъпките първите месеци? Искам да попитам и дали тази доза от 20 мг 1 на ден се счита за много?
Всички други странични ефекти ще ги преживея някак, обаче товаа.... замислям се много дали да започна лечението.

Тук, като си говорим за влошаване, поне при оя случай, беше това, че може да се каже,ч е беше същото положение, просто пиеш лекарството и очакваш да се оправяш, а то не става. Оттам може би имаме представата, че са наизлизали много повече. Като гледам снимки, които ми е правил лекаря, мога да кажа, че си е било същото. Това не трябва да те притеснява, колкото за страничните ефекти, мен единственото, което ме притеснява е бремеността, тъй като имам едно дете и така и така не разбрах колко време след това можеш да забременееш, не че съм планирала.
Дръго при мен като страничен ефект, освен сухи, напукани устни и малко по сухи очи  Shocked Simple Smile, няма засега.

# 82
Късметлийка... Аз с ръка на сърцето мога да кажа, че при мен определено се забелязваше влошаване... И така до края на втория месец, после се поуспокоиха нещата. При всеки е различно, не е задължително да ти наизлязат 100 000 пъпки, просто при всеки човек лечението протича индивидуално... А относно страничните ефекти, при мен се случи нещо много тъпо, което даже не бих казала, че е страничен ефект. В листовката пише, че ако се яде преди да глътнеш хапчето, ефектът е по-голям отколкото ако го изпиеш на гладно. И като се почна едно тъпкане със всевъзможни неща... Сега съм качила 5кг и незнам как да ги смъкна  newsm78

# 83
На синът ми му казаха 3 часа след храна.

# 84
На мен лекарят ми каза с храната, по време на хранене, но каза, че досег аникой не се е оплакал от болки в стомаха, пиейки го на гладно. За това, че има ефект едикога си преди, по време на или след храна, за 1ви път чувам, честно казано не виждам връзка... освен за болежки в стомаха.

# 85
Да се разпиша и аз,вече 7ми месец пия Роакутан,кожата ми се изчисти,нямам нито пъпки,нито комедони,нито е мазна още от края на 2ия месец.
Изписаха ми го в чужбина и схемата ми е доста различна отъ тук изписваната,много съм доволна,следях си чернодробни ензими и триглицериди и холестеролите и пълна кръвна на всеки 6 седмици,до тук без отклонения.
Като страничен ефект само суха и лющеща се уста,нищо друго.Алкохол никакъв,забраниха ми го.А относно забременяването голям спор,навсякъде различна информация,на мен ми препоръчаха 3 месеца след последното хапче да не забременявам,но вижте тук http://zdrave.bg/drugs/LP/6637s.pdf.
Сега само трябва да залича белезите с пилинги или дермабразио и все едно никога не съм имала проблем.
Много съм доволна, и в най-смелите ми мечти не съм се виждала такава.
Тук го изписва и Проф.Цанков от МУ,и д-р Дурмишев,също и някаква докторка от БМА,но е лудост сами да си ги назначавате,идете на лекар.Само кистичната форма на акне ,неповлияваща се от нищо друго се лекува с Изотретионин,лекарството е сериозно не си играйте със здравето.
Успех на всички и весели празници!  bouquet

# 86
На всички ни лекарството е предписано от лекар. Не вярвам някой самоволно да се подложи на такова лечение, или поне някой, който си е направил труда да се запознае най-малко с листовката...  book

# 87
Йолка назад нали имаше желаещи, самоволно да го пробват и затова всички тук един по един предупреждават.

# 88
Да... аз в много форуми бях чела са такива самодейци, направо акъла ми не го побира...

# 89
А някой може ли да ми каже каква козметика изполва по време на лечението? Имам превид кремчета, маски и т.н. Защото моята дерматоложка ми каза да се мажа с енди кремчета на Биодерма, ама те са за акне по принцип, нали уж пия хапчета... Дали ако се мажа с обикновен хидратиращ крем няма да е същото?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт