Почивате ли през т. нар. почивни дни?

• 10 584
  • 122
  •   1
Отговори
# 30
Ние сме се разбрали да си делим задълженията. Не мисля да ставам слугиня. И двамата чистим, и двамата готвим. Аз чистя повече, но той пък готви повече. Гладят се само ризи и очевидно измачкани дрехи, другото няма смисъл. Когато имаме деца и те са достатъчно големи да помагат, ще помагат и те. На слугинския стереотип съм му обявила война  Twisted Evil

# 31
Ние имаме три дни уикенд този път, та е по-лежерно. Вчера ходихме на разходка в гората, на връщане минахме да напазарим. Ядохме от петък вечер останало от ресторанта и палачинки, приготвени от мъжа ми. Гледахме филм и си легнахме.

Днес той чисти кухнята, аз пуснах една голяма пералня. Мързелувахме цяла сутрин, четохме вестник, чатихме, гледахме телевизия, дълго се къпахме. В ранния следобед аз спортувах, след това седнах три часа да поработя. Сега се каня да измия пода. Утре - подреждане, още пране, фризьор, спорт, хайманосване, вечерта филм.

Няма начин да си прекарам уикенда в чистене. Не е лъснато у нас, но постоянното търкане е губене на време, при всички положения.

# 32
  • France
Искам да стана като вас- да не ми пука, че не е изчистено, изгладено и т.н......
Ама не става. Детето е още малка да помага. А мъжът, най-много 1 салата да направи или да измие чиниите. Последното го прави лошо. За допълни уреди няма място / под наем сме/.
Ето, няма 7 ч., а аз вече свърших някои неща от 6ч. Отиваме на работа- физическа, от която след 6ч. вече всичко ме боли, ама търпя- до преди 2 месеца нямахме поръчки и беше страшна мизерия.
Ще се приберем, и аз веднага влизам в кухнята да сготвя. След това се къпя и сядам на масата. Ама после пак ме чакат маса задължения...и така до 22ч.
Ще дойде почивния ден и айде, пак работа, ама домашна.

# 33
Пешовска, защо не глади мъжа ти?
щом не може да готви и да мие чинии, поне прдполагам знае как се държи ютия, то там няма два варианта.
Аз не работя, моя мъж цяла седмица беше на напрегната работа в София, скапа се от път, но вчера седна и над 2 часа гласи около 5 перални от седмицата /аз ги пера и струпвам/. Аз през това време правих пълнени чушки - не давам в нас да готви друг, защото съм супер претенциозна към ядене и обичам аз да си слагам подправките.  Crazy
Той ходи на кафе преди обед, после се прибра да гледа децата, да изляза аз. След готвенето и гладенето малко висяхме по компютрите, къпахме и оправяхме децата, и заспаха в 20:30.  Mr. Green  Супер готин уикенд.

# 34
 newsm12почивам си!!!!!!
ходим на разходки,кино,гости или играем с баткото игри..... Laughing
а за чистенето,всеки си има задължения и си ги спазва.....така не се натрупва работа.сутрин като станем всеки знае какво да прави...... smile3521смятам и малката като порасне да я науча да помага Joy Joy Joy
не мисля ,че трябва да се превръщам в слугиня само защото нещо не е направено както трябва Twisted Evil
Почивните дни са затова да бъдем всички заедно!!!!!!!

# 35
Обичам да съм сама.
Не съм ли сама не мога да си почивам,а в почивните дни не съм сама.
Просто си върша задълженията.

# 36
През почивните дни и аз готвя, чистя, пера, гладя......................
Когато знам, че ще пътуваме някъде обаче си разпределяме задълженията у дома и аз се организирам по-добре  Laughing и приключвам със всичко това до събота.
Момичета блазе ви за съдомиялните, сушилните и храненето на вън   Blush
това за съжаление не мога да си позволя, а много би ми помогнало Thinking

# 37
  • София
През почивните дни се стремя колкото се може повече да си открадна свободно време. За жалост яденето няма как да се сготви само. Пускам и 2-3 перални. Мъжът ми обаче помага като минава с прахосмукачката и после мие подовете.
Няма как да се храним навън, защото детето ни е на такава възраст, че удоволствието ми изобщо не е гарантирано.

# 38
През почивните дни гледам да има време и за почивка.Аз готвя,през това време мъжът ми минава с прахосмукачката и после с мопа.Че аз да не съм без душа,че ще върша всичко сама.Разпределяме така,че да има време и за двама ни да починем.И двамата ходим на работа,така че не само той има нужда да почине.Пък и като се разпредели всичко,остава време и да поизлезем,или да поканим гости или пък ние да отидем на гости.

# 39

Момичета блазе ви за съдомиялните

Миялната много си заслужава, има по-малки модели и освен, че помага, е и иконимична, ще си избие парите. Мисля, че има варианти колкото една МРЗ. Горещо препоръчвам, ако имате място слагайте.

# 40
Пералня пускам през седмицата.
За чиниите използвам съдомиялна.
Чистим двамата със съпругът ми. Това е така още от началото на брака ни.
Готвя повече през седмицата.
Събота и неделя, ако не е болно детето, се храним по заведения.

# 41
През седмицата разпределям всички задължения по равно м/у тримата мъже в нас. От време на време им ги сменям да не им омръзва. Аз си имам мои "операции", които не обичам друг да ми ги върши.
Единствено пролетно време, когато сме на вилата и се прави сезонното озеленяване и засаждане на китките се скапвам, но не давам на никой друг пък да ми пипа в градината.

# 42
Наистина се скапвам събота и неделя - и то не само домакинските задължения, те са си ежедневие с 2 малки деца. През седмицата не е останало да не измия, да не сготвя или да не пусна и простра пералня, така че в събота и неделя не е нещо по-ралзично, просто се мотаят в краката ми и всеки ме дърпа за нещо, а и бързам повече, за да може да отидем заедно на разходка/гости/ или някъде където сме решили/ или да посрещнем гости. Обикновено гледаме през почивните дни да сме заедно и да вършим заедно нещо, но понякога си разрешавам да изпратя дечурлигата с татко им и аз да остана сама, хем да свърша нещо повече (напр. да измия прозорци) или да направя нещо за себе си (да се боядисам или да прочета книжка).

# 43
  • В градината...
Два дни прекарвам в чистене, готвя си за през седмицата, нося кофи с дърва и брикети, паля и чистя печки...

# 44
Супер ми е през почивните дни - само сън не ми достига. Пример - вчера (неделя):
8:00 - събудих се по навик, а домочадието спеше
направих си огромно капучино, включих миялната и пералнята (това го правя почти всеки ден, де) и си пуснах филм, излягайки се на дивана
10:00 събудих половинката и децата (междувременно бях изгледала цял филм, миялната и пералнята бяха свършили и бях прехвърлила дрехите в сушилнята - по време на една от рекламните паузи)
направихме си (заедно) закуска - топли сандвичи с кашкавал и чай
децата се заиграха, мъжът ми изпразни миялната и сложи едни пилешки бутчета да се варят
пак четох книга, мотахме се дружно до 12:30 ч. (само по едно време забъркахме 2 манджи - днес и утре трябва да се яде - половинката сложи супа, а аз правих макарони на фурна - максимум ни е отнело 20-тина мин. подготовката, докато си говорим - после оставихме таймера да се изключи сам)
приготвихме се за излизане и отидохме да празнуваме с наши близки Антоновден
20:00 - прибрахме се, изкъпахме се, децата си легнаха, а ние заседнахме с бира пред телевизора
(днес ще изпразня сушилнята и нямам никаква домакинска работа)

В съботата (предния ден преди този от примера) буквално не правихме нищо - цял ден хапване, пийване, почивка, водихме децата на театър, аз ходих по магазините с приятелки. Закуската я приготвихме заедно; обедът го хапнахме навън, а за вечеря си поръчахме храна (готвено от ресторанта до нас). Аааа, мъжът ми прави хляб на машината, но той само слага продуктите и го зарязва, докато къщата замирише на вкусен топъл хляб.

Сега обмислям (понеже ме домързя) да измия банята - дали да се обадя на жената, която понякога ми помага за домакинството или утре вечер да залея всичко с Доместос и после да изплакна, докато си направя маска на косата...

Общи условия

Активация на акаунт