Били ли са ви като деца?

• 62 473
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 705
Че съм говорила, обяснявала, чела книжки, пяла песни, пак говорила, рисувала картинки, говорила, обяснявала, отново чела книжки и така през целият и реален живот.

# 706
Мисля, че един от проблемите при "перването" е, че децата се научават да крият свой постъпки когато пораснат. Това е по-лошо отколкото другото.

# 707
Аха, защото така написано "до посиняване сме го мелили" звучи като "до посиняване сме го били", а ти си имала предвид говорили Simple Smile

# 708
Снежи, не съм се научила да крия, бе душо, просто като с приказки не ми е дошъл умът, мама ме плеснала по дупето . И какво, неправилно е постъпила, така ли, трябвало е да ме остави да си счупя главата, така ли? ooooh! Или, както и други писаха, по-добре е май да го оставим да го прегази кола, че тогава да се научи, че не трябва да прави така, след като е приказвано, четено, пяно и т.н.т. Оффф

# 709
albenaivanova, Mисис T.,какви са тия ваши родители бе? Бой с колани, с точилки. Ужас!!! Такива хора не заслужават никакво внимание от ваша страна.
Шляпване по памперса-и това ли го има? Те сега го шляпват по памперса, ама после то ще ги шамаросва така, че звезди ще виждат. Никога няма да ги разбера тези родители дето си бият децата още от бебета. То изобщо не разбира за какво яде бой. Такива родители заслужават да им се отнемат родителските права.
Тъщата на брат ми навремето пускаше капака на нафтовата печка върву пръстите на децата му, че да се научели да не пипат, за да не се изгорят. Брат ми пък ги риташе като малки 1,2 годишни, удряше ги по главите, абе голям цирк беше. Сега ако решат да му връщат изядения бой-не го виждам просто. Много сме се карали с него на тая тема.

# 710
Мисля, че един от проблемите при "перването" е, че децата се научават да крият свой постъпки когато пораснат. Това е по-лошо отколкото другото.

Децата ВИНАГИ ще крият постъпки. Поради една или друга причина. Като в повечето случаи ще е от усещане да не наранят родителите си, а не те тях.

Аха, защото така написано "до посиняване сме го мелили" звучи като "до посиняване сме го били", а ти си имала предвид говорили Simple Smile

Ами аз започнах с това, че бия щото го обичам за мен не е нормална работа... Wink

# 711
Снежи, не съм се научила да крия, бе душо, просто като с приказки не ми е дошъл умът, мама ме плеснала по дупето .
Може би различните хора са различни или има някаква "мярка".
Аз криех, дори и когато бях болна, защото ще ми се карат, че съм настинала, след това в училище за оценки и т.н.
Научих се нищо да не споделям.

# 712
Снежи, не съм се научила да крия, бе душо, просто като с приказки не ми е дошъл умът, мама ме плеснала по дупето .
Може би различните хора са различни или има някаква "мярка".
Аз криех, дори и когато бях болна, защото ще ми се карат, че съм настинала, след това в училище за оценки и т.н.
Научих се нищо да не споделям.

Точно това исках и аз да кажа. Различни сме хората, не можем всички да слагаме под един знаменател. Не можем да отсечем тези са лоши, тези са добри. Това, което е добро за едно дете, може да не е добре за друго. Как така всички се унифицирахме и станахме еднакви.
         Детето си не съм го дори и леко первала, защото то не е като мене. Просто при него с една приказка мога да постигна това, което при мене майка ми с хиляда приказки, не е могла да постигне, и затова ме е пернала по дупето. Различни сме, това е.

# 713
Детето си не съм го и "леко первала". Това, че майка ми след хиляди приказки да не го правя това, че ще си счупя главата, и аз въобще не съм я чула, ме е плеснала през дупето, нито  е спряла пътя към себе си, нито съм се затворила в себе си, напротив накарала ме е да се замисля, че това, което върша наистина ще ме доведе до лоши последствия за собствената ми глава. Така, че не виждам къде се крие голямата трагедия.

Така де, и аз имам един чичо, дето пуши по два пакета цигари на ден, а не го хваща рак. Оттук следва, че пушенето не е вредно.

# 714
Детето си не съм го и "леко первала". Това, че майка ми след хиляди приказки да не го правя това, че ще си счупя главата, и аз въобще не съм я чула, ме е плеснала през дупето, нито  е спряла пътя към себе си, нито съм се затворила в себе си, напротив накарала ме е да се замисля, че това, което върша наистина ще ме доведе до лоши последствия за собствената ми глава. Така, че не виждам къде се крие голямата трагедия.

Така де, и аз имам един чичо, дето пуши по два пакета цигари на ден, а не го хваща рак. Оттук следва, че пушенето не е вредно.

Точно така. Същото.

# 715
  • София /Абсурдистан
Тъщата на брат ми навремето пускаше капака на нафтовата печка върху пръстите на децата му, че да се научели да не пипат, за да не се изгорят.

Тази нормална ли е? Shocked

# 716

Ами аз започнах с това, че бия щото го обичам за мен не е нормална работа... Wink

Именно за това се зачудих, просто ми прозвуча странен израза Simple Smile
Извинявай, ако съм те засегнала.   bouquet

# 717
Шляпване по памперса-и това ли го има? Те сега го шляпват по памперса, ама после то ще ги шамаросва така, че звезди ще виждат.
Затова днес го плесни не по памперса, а на голо, както трябва, не чак звезди да види, но не и да не разбере, че е било пляснато (то не знае по дифолт, че да те пляснат е мноооого страшно, ако не го заболи), и утре ще знае да гледа сериозно на родителите си. Точно децата, които почти не ги шамарят, като пораснат стават всякакви избити електрони, защото мислят, че всичко им е позволено. Ядосай едно такова, но по-пораснало, да видиш как ще те удари, "звезди ще видиш", а него може да не са го докосвали вкъщи, да са се съобразявали винаги с него и щуротиите му и т.н.

Никога няма да ги разбера тези родители дето си бият децата още от бебета. То изобщо не разбира за какво яде бой. Такива родители заслужават да им се отнемат родителските права.
Тъщата на брат ми навремето пускаше капака на нафтовата печка върву пръстите на децата му, че да се научели да не пипат, за да не се изгорят. Брат ми пък ги риташе като малки 1,2 годишни, удряше ги по главите, абе голям цирк беше. Сега ако решат да му връщат изядения бой-не го виждам просто. Много сме се карали с него на тая тема.
Тук вече си права.

# 718
то с бой не става, трябва акъл да има

# 719
Затова днес го плесни не по памперса, а на голо, както трябва, не чак звезди да види, но не и да не разбере, че е било пляснато (то не знае по дифолт, че да те пляснат е мноооого страшно, ако не го заболи), и утре ще знае да гледа сериозно на родителите си. Точно децата, които почти не ги шамарят, като пораснат стават всякакви избити електрони, защото мислят, че всичко им е позволено. Ядосай едно такова, но по-пораснало, да видиш как ще те удари, "звезди ще видиш", а него може да не са го докосвали вкъщи, да са се съобразявали винаги с него и щуротиите му и т.н.

Много интересно наблюдение, твоите деца, възпитани по тази система, колко са големи?
 Колко е тъжно, ако децата гледат сериозно на родителите си само от страх.
Децата, които са били бити, бият по-често, бият беззащитни по-малки деца, бият жените си, като пораснат, бият децата си, за да си знаят мястото, след което кръгът се затваря.

Общи условия

Активация на акаунт