Били ли са ви като деца?

• 62 827
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да, когато в 4кл. раздадох цялата колекция с полускъпоценни камъчета която баща ми донесе от чужбина. Та занесох аз тази колекция на учище и направих викторина в голямото междучакие, на познали награда камъче Simple Smile. Отнесох вечерта  няколко шамари  по дупето, но аз  , която не бях бита до тогава ги приех за побои и демонстративно напуснах къщата и казах , че вече  не ги обичам и няма да се прибирам в къщи.Навън проливен дъжд, към 21 ч вече е притъмняло аз мокра и умряла от страх се прибирам . В резултат  пипнах пневмония, за което баща ми още се чувства виновен и не споменава камъчетата. Simple Smile
А когато заплаша с бой моите деца, те през усмивка  ми казват,  Да , ама не можеш" Simple Smile

# 571
... Повечето от родителите, които "бият" ( и в кавички, и не) децата си, са бити самите те като малки. Не е въпрос само на култура.... Rolling Eyes

Сложно е... майка ми е била бита до стапен да се чуди дали не е осиновена, не й се е струвало възможно биологичната й майка да я бие до катава степен... но тя мен не ме е била никога... та с две думи, сложно е...
Има и изключения. Казах "повечето". Peace
Знам колко е сложно... В смисъл... да, разбра ме.

Брей, де ми отиде красноречието...

# 572
Не есложно, аргун.  Момиченцата, растящи в семейства на биячи са бъдещи потенциални жертви. Момченцата - бъдещи биячи.  Психолозите казват така. А наблюденията ми го потвърждават на 100 %.

# 573
Не есложно, аргун.  Момиченцата, растящи в семейства на биячи са бъдещи потенциални жертви. Момченцата - бъдещи биячи.  Психолозите казват така. А наблюденията ми го потвърждават на 100 %.
Момиченцата освен жертви, могат да станат и агресори.

# 574
  • Варна
Писала съм, че съм била пошляпвана за сериозни провинения. Както и брат ми.
В момента сме възрастни хора, нито той е пребил някоя жена, нито аз бих позволила няной да ме удари.
Китана, права си, да. Аз съм афресор. Голям. Бия 100кг си мъж  Mr. Green Mr. Green, когато много ме ядоса и не се спре навреме, го освествам с един шамар по врата.  Mr. Green

# 575
За пошляпване или бой говорим? Защото има разлика.

# 576
Аз не съм бита от родителите си.
Само веднъж баща ми ми удари шамар, когато бях на 17 години и в резултат избягах от къщи за няколко дни. Толкова жестоко ме обиди.

Крайно негативно се отнасям към физическото насилие, шамарите и т.н. при възпитанието на едно дете.

Не смятам, че има съществена разлика между пошляпване и бой. Не ви разбирам

# 577
Само веднъж баща ми ми удари шамар, когато бях на 17 години и в резултат избягах от къщи за няколко дни. Толкова жестоко ме обиди.

Крайно негативно се отнасям към физическото насилие, шамарите и т.н. при възпитанието на едно дете.

Wink

# 578
  • Варна
Шамар, дърпане на ухо, потупване по задните части. Как се квалифицира това деяние?

# 579

Wink
Китана, противоречие ли виждаш, че си болднала тези ми изречения? Някъде видя ли, че съм оправдала постъпката му?

Или може би трябваше да напиша, че всъщност съм бита от родителите си! ако с това ще те удовлетворя, мога да го коригирам.

# 580

Wink
Китана, противоречие ли виждаш, че си болднала тези ми изречения? Някъде видя ли, че съм оправдала постъпката му?
Не противоречие. Не разбираш разликата между пошляпване и бой, защото ... първото изречение. ТОва ми беше мисълта.

Шамар, дърпане на ухо, потупване по задните части. Как се квалифицира това деяние?
Пошляпване. Simple Smile

# 581
случило се е само веднъж, Китана. Сигурно и затова.

Надявам се никога да не изгубя контрол над себе си, за да посегна и да пошляпна детето си.

дано!

# 582
Богиньо, не се и съмнявам, че брат ти е чист и свят. Но дали това е така? Всички насилници са света вода ненапита, муньовци, и на мравката път правят. А и ти, ако си бита, дали би го признала, хеле пък публично. Дрънкаш наизуст.

# 583
Богиньо, не се и съмнявам, че брат ти е чист и свят. Но дали това е така? Всички насилници са света вода ненапита, муньовци, и на мравката път правят. А и ти, ако си бита, дали би го признала, хеле пък публично. Дрънкаш наизуст.
1. Освен да е провокация, друго не виждам каква може да е целта на постинга ти. "(...) дали би го признала"? - защо не?
2. Срамно ли е според теб?
Извинявам се. Ако бяхме на маса, не бих се бъркала в чужд разговор. Но понеже е форум...

# 584
Не е провокация. И факта, че подозираш поста ми за такава, значи, че не си наясно с темата. И за щастие.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт