Били ли са ви като деца?

• 63 433
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 065
Аз пък смятам, че пазарлъците с децата са много по-вредни, отколкото да му покажеш един път, че твоята дума е закон. Така го учиш, че всеки път щом то направи нещо, което си казал, значи ще получи и награда. Преди всичко родителят трябва да гради и авторитет паралелно с растежа на детето.
Напред четох, че за усмиряване в магазина, се предлага яйце. Един вид заплащане, че ще се държи прилично. Не трябва ли да знае, че в магазин се държи по точно този начин, а не, че ще получи награда, ако го изпълни.
Точно така се създават лигавите деца. После нямат ни уважение към учители, ни към възрастни. Започват да мислят, че всеки им е длъжен нещо, само защото ги има на тоя свят.

А, да бе. Откъде ги измисляте тия неща? Децата да не са някакви роботи - ако натиснеш това копче, ще получиш тая реакция, ако другото - друга.
   Детето ми пазарува в магазина с мен от бебе. Ако не мога да му купя нещо, което му харесва -бисквита, бонбон, яйце, което да си избере само, винаги мога да измисля друг начин да направя това отегчително за едно дете нещо, интересно. Обикновено му делегирам някаква задача. В магазина могат да се правят хиляди неща, които не изискват пари - да се брои, да се бута количката, да мери продуктиите. Когато беше малко за такива неща му говорех непрекъснато и му сочех различни неща.
    Няма как да градя родителски авторитет като го привиквам че в магазина се стои като мумия, защото мама така казва. Даже да му позволиш да подаде то парите на касата върши чудесна работа като стимул да се държи прилично и да се научи какво се прави в магазин.
    Лигавите деца са деца които скучаят и не знаят какво искат. Намерете нещо, което искат, ако е възможно го направете, ако не, го заменете с друго. не може на едно дете да се излиза само с номера "Не прави  това, защото аз казвам". Може, ако го замениш с "Не прави това, прави едикакво си".
    Всеки, които се е заел да показва на детето си, че родителската дума е закон винаги и при всички обстоятелства, според мен се е заел с "кауза пердута", най малкото защото това не е така. Много скоро в живота на детето ще има обстоятелства и ситуации в които родителят няма да е там, или няма да знае правилното решение. За мен е важно да възпитам адаптивно и креативно дете, запознато с основните правила и закони на общественото поведение, а не което да не прави нещо, защото мама казва. На всички деца, които се друсат и нарушават закона не майките са им казвали да го правят, нито пък са ги оставяли да правят каквото си искат. Даже може и да са били авторитарни. Децата трябва да могат да разпознават реалните заплахи, а не просто да са послушни.

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 12:20 от Iris04

# 1 066
Лигавите деца скучаят, защото са презадоволени и всичко им е позволено. Съответно те се чудят как да се разнообразяват и мислят какви ли не бели.
Абе, уморих се, както каза някъде Бояна Ламбер, всичко е строго индивидуално и не може да се говори просто така.
Колкото деца, толкова характери.

# 1 067
Ще ви преразкажа една изтория, която прочетох веднъж.

Прибира се майката от работа и заварва детето си, как е отворило червилото й и пише с него по огледалото в банята. Майката, изморена от дългия работен ден, се ядосва и скача да го бие. Започва да го бие където свари - по лицето, по дупето, къде ли не. При един от ударите по детето, тя го удря много лошо, то залита, удря си главата в мивката и се свлича на земята. В този момент майката, осъзнала какво е направила, кляка на земята до детето и започва да го гали, да плаче и да се моли да отвори очите си. Плачейки поглежда нагоре към огледалото и вижда, че с червилото детето е написало "Мамо, обичам те!"

Знам, че е тъжно, но това е реалността - понякога децата ни правят пакости, за да привлекат вниманието ни, защото в този момент имат нужда от нас. Това е моето мнение.

# 1 068
В магазина могат да се правят хиляди неща, .....

Виж сега - хората влизат в магазин, за да си напазаруват, а не да се пазят от количките, бутани от деца ( два пъти са ме блъскали в гръб такива, а майките им си мислят, че е в реда на нещата), да се редят на опашка, за да си измерят ябълките, защото кантарът е зает от обясняваща на детето си майка за какво служи и т.н. Да не говорим, че пипат, събарят стоки, реват. Затова и са количките със седалки - да седне там и да мирува. Играта е на детската площадка, а не в магазина.
Не случайно в Метро беше забранено да се влиза с деца до 7г. възраст и беше ореван орталъка за дискриминация и нам си к'во. Интересно пък тия немци с какви разбирани са към децата. И защо те виждат нещо, което вие не виждате.

# 1 069
  • Варна
Съгласна съм със sunny day. Магазинът не е площадка за игра. Изключително мразя децата и майките им, които не разбират това. Не веднъж подобно "забавляващо" се отроче ми е минавало през краката ми с количка или ме е ритало с кални обувки, седейки в количка. А любезният родител само се умилява на отрочето си.

# 1 070
Интересно пък тия немци с какви разбирани са към децата. И защо те виждат нещо, което вие не виждате.
Aa, не забьрквайте сега пьк немците- в Германия такава забрана (да се пазарува с малки деца) не е сьществувала никога и в никой магазин. Това си беше чисто бьлгарска идея, разбиране и виждане Wink Peace

# 1 071
sunny day, аз защо не се дразня в магазина, ако някое дете ме бутне или мери преди мен.
Мисля, че да се дразним на това е въпрос на нещо друго. Може би, целия свят ни е крив. Да вземем да носим и децата до детската площадка и да я шумоизолират.
Защо, ако си с дете в магазин и то е изморено и капризничи, да не напуснеш магазина и да не напазаруваш? Ще дойдеш след това когато се успокой.
Знаеш ли, че на времето с майки с деца се даваше предимство в магазините?
За немците, не е вярно, че на тяхните деца не се разрешават  много повече неща и то от по-малки.
Ние просто сме по-страхливи и са ни по-ниски границите на поносимост.
 Също мисля, че трудно правим разлика между едната и другата крайност.
Просто сме различен темперамент.
За англичани и французи какво ще кажеш?

# 1 072
Вяра, няма повече да те чета. Всеки твой пост ме насълзява...

# 1 073
Не бъркайте хорската несъобразителност с потребността от шамаросване като възпитателна мярка.

И аз не обичам хорските разглезени деца, ама това опира до отделните родителски възприятия относно възпитателния процес.

# 1 074
  • Варна
sunny day, аз защо не се дразня в магазина, ако някое дете ме бутне или мери преди мен.
Мисля, че да се дразним на това е въпрос на нещо друго. Може би, целия свят ни е крив.
Може и да ни е крив. Но ние с нашето поведение на пречим на вас, с глезените цапащи и крещящи деца.
Вместо да възпитавате децата си да не пречат на останалите, вие убеждавате нас, че ние не сме в час, че не се умиляваме пред наследниците ви.

# 1 075
Aa, не забьрквайте сега пьк немците- в Германия такава забрана (да се пазарува с малки деца) не е сьществувала никога и в никой магазин. Това си беше чисто бьлгарска идея, разбиране и виждане Wink Peace

Bibs, в немското Метро също е забранено за деца под 7 г.(ако не се лъжа) и кучета Mr. Green . Но в крайна сметка Метро не е семеен супермаркет, а ориентиран към търговци и големи консуматори.

# 1 076
Приятно ми е - Богиня!, става въпрос за д-е-ц-а. Оформящи се индивиди, в процес на израстване. Както пише на учебните коли "и вие сте били като нас".
Малко повече търпение и толерантност не са излишни...

# 1 077
  • Варна
Въобще не ме интересува дали са деца. Имат си родители, които да възпрепятстват неприемливото им поведение.

# 1 078
Точно защото става въпрос за оформящи се индивиди, от как се помня майка ми ме е мъкнала със себе си, но ме е учила, че на опашка се чака ред. Детето освен на друго, трябва да се учи и на търпение.
И това беше в далечните години, когато се даваше ред на майки с деца.
На нас също са давали понякога, но никога майка ми не е искала/молила сама да ни се даде.
Освен, ако не е ставало дума за болница, разбира се, но там, ще се съгласите, че нещата далеч не са като в магазините.

# 1 079
  • В градината...
От малкото ми познати, които са с деца, имам само лоши впечатления - за невъзпитани и неконтролируеми деца. А те даже им се радват "Браво мамо!".
Детето ти излапало твоята порция, а майката "Ех, как хубаво ми се храни детето!". А и съвсем естествено е на майките, ако им кажеш за тези проблеми, да те изгледат злобно и да кажат "Тая пък, какво иска! Да вземе да роди едно, пък да я видя!"

Общи условия

Активация на акаунт