Били ли са ви като деца?

• 63 433
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 080
   Майката затова е до детето си, за да не пречи то и да не рита никого. Нейно е задължението да не задържа кантара, ако някой друг чака за него. Да не събаря нищо, и да не шуми. Това са елементарни неща.
   Единични са случаите, когато някое дете е прегряло или се е изнервило за да създаде неудобство за друг посетител.  Просто го хващаш и излизаш. На мен и много възрастни ми пречат, но не твърдя, че винаги те са виновни. И да, на малките деца се дава толеранс, независимо свои, или чужди. Кофти, но няма как. Joy
  Колкото до големите магазини - хората са го измислили. Има малки колички, които се бутат от деца, дори и в нашия Хит, също има и пазарски колички-камиончета. Това очевидно е, за да могат да пазаруват и хората с децата си.
  Аз като нямах деца също не можех да търпя чуждите, споко, минава Joy после те порастват и всички тия пазарски ужаси са толкова маловажни...
   Но защо в темата останаха само хора, които нямат преки впечатления от поведението на деца, освен на "на една позната"...
   Май е време и аз да спра.

# 1 081
Не съм виждала чак толкова лигави, тръшкащи се деца в магазините. Случвало се е да чуя плач, но това обикновено са съвсем малки деца, почти бебета, които е нормално да не могат да издържат чинно на по-дълги пазарувания.

# 1 082
Темата не беше ли"Били ли са ви като деца?"-Два шамара от мама-НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНИ и Един шамар от бащами също заслужен. Но баща ми ми оказваше психически тормоз в един период т време"много приказки, караници, обвинения до 3 часа през ноща" е честно тогава съм предпочитала един шамар и то незаслужен отколкото да слушам ненужната тирада. Беше първата година като студентка, отдавам го на това , че не можеше да упражнява пряк контрол над нещата. Опитвам се да го забравя, но не съм му простила, с тежък характер е но не го оправдавам. Сина ми е пошляпван като малък от мен, и два пъти от баща си. Моите пошляпвания не помни, ама двата шамара от баща си помни и до днес казвайки самия той"ама голямо диване бях" сега е на 20 години. Минали сме с него и през периода на тръшканията и приода на острите думи, всичко отминава когато има диалог. Никога не съм го натоварвала с дълги разговори-БЕЗМИСЛЕНИ ТИРАДИ, разбираме се с две приказки. Свикнал е да споделя всичко, защото знае , че няма да му се караме или упрекваме, а че ще го посъветваме и ще помогнем с каквото можем. Макар, че вече се оправя сам в живота и гледа да не ни натоварва с всичко.

# 1 083
Не съм виждала чак толкова лигави, тръшкащи се деца в магазините. Случвало се е да чуя плач, но това обикновено са съвсем малки деца, почти бебета, които е нормално да не могат да издържат чинно на по-дълги пазарувания.

Е да, ама това е традиционния пример за лигаво дете - такова, което иска нещо в магазина. А всъщност точно това са местата на които на много малките деца е най-вероятно да им избие бушона просто от прекалено голямата шарения, шум, стоки и играчки.
  Разбира се, че са единични случаи и то при съвсем малки деца.

# 1 084
  • Варна
Е, не само в магазина.
Лигави деца има и по ресторантите  #Cussing out. Не говоря за пицарии, а за скъпи ресторанти. Отишъл си на бизнес среща, а ...наоколо вилнеят неконтролирани хали. Кой според вас греши в случая?

# 1 085
  • В заешката дупка
Нетърпимостта към децата ме изумява, честно.

В нашите супермаркети пък има колички за деца.  Grinning Едни такива мънички, че да се хване 2 годишно за тях и с едно високо забучено знаме, че да се вижда отдалеч. На децата не само, че не им е забранено да бутат колички, ами направо са окуражавани.  Grinning

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 13:45 от ЧеКа

# 1 086
Bibs, в немското Метро също е забранено за деца под 7 г.(ако не се лъжа) и кучета Mr. Green . Но в крайна сметка Метро не е семеен супермаркет, а ориентиран към търговци и големи консуматори.

Льжеш се Wink За кучетата не знам, но с под 7 годишно сьм пазарувала там многократно и не бях единствената. Обаче нито там, нито в някой друг магазин сьм виждала такова масово газене от лигави деца с колички, както го описаха тук Mr. Green
За Метро специално сме правили "справка" в чужбинския и от там стана ясно, че го няма в друга дьржава Peace

# 1 087
Е, не само в магазина.
Лигави деца има и по ресторантите  #Cussing out. Не говоря за пицарии, а за скъпи ресторанти. Отишъл си на бизнес среща, а ...наоколо вилнеят неконтролирани хали. Кой според вас греши в случая?

Родителите. Аз не понасям и не водя деца на по три-четири години в ресторант. там децата откачат от досад и се чудят каква беля да направят.
  За всички бели на децата са виновни родителите, и са можели да ги избегнат. Без майтап.

# 1 088
Отиде коня у рЯката....

То по ресторантите има и невъзпитани, шумни и неприятни "възрастни" хора, каквото като са скъпи.
И коли карат хора, незачитащи правилата на движение.
И по улиците има пораснали невъзпитани, шумни и неприятни хора.
Пък и даже във форума ги има Wink

Ама темата не е за нетърпимостта към децата, или че децата трябва да се виждат, но не и да се чуват, или че може малките деца да се държат като големи хора, нали?

# 1 089
Искам да попитам пляскали ли са ви като деца?.....

Интересува ме как всъщност разсъждават хората, които са били пляскани по отношение на възпитанието на собствените си деца. Изпитвате ли неприязън към родителите си за стореното или смятате, че са постъпвали правилно? Простили ли сте им или още таите някакво лошо чувство?

Темата е за това, ама на кой ли му дреме, за какво е всъщност.
                 Важното е да се доиздокараме кой е по-по-най-родител в настояще време.

# 1 090
В нашите супермаркети пък има колички за деца.  Grinning Едни такива мънички, че да се хване 2 годишно за тях и с едно високо забучено знаме, че да се вижда отдалеч. На децата не само, че не им е забранено да бутат колички, ами направо са окуражавани.  Grinning

На високото забучено знаме има дръжка за родителя, т.е. той управлява количката, а детето само си мисли, че го прави. И е направено точно, за да не препускат като на рали из магазина. Но в България се приема като за детска количка, която си е само за деца и им е позволено да правят каквото искат, за да не се наложи да го ошамарят, щото нали е дете.

# 1 091
  • В заешката дупка
Нищо подобно.  Знамето е вързано на една огъваема пластмаса с диаметър 2-3 мм, с която нямам как да направляваш. Ще се огъне. Единствената и цел е да държи знамето, което служи да предупреждава възрастните за опасността, която ги дебне.  Grinning

П.С. Не живея в България.

# 1 092
ЧеКа, при нас са с дръжка за родител. Щом и само в нашето Метро има ограничения за деца, значи има нещо криворазбрано при нас, което на хората от вън не се харесва. И е свързано точно с децата. Може би, защото много им се позволява, а малко биват шамарени  Mr. Green
Аз спирам по тая тема, защото не виждам за какво се спори още. Децата са различни-при едни става по лесния начин, при други-не. Все пак най-важното е да са възпитани добре.
А кой е правилният начин - това само бъдещето ще покаже. Само да сме живи и здрави.

# 1 093
Искам да попитам пляскали ли са ви като деца?.....

Интересува ме как всъщност разсъждават хората, които са били пляскани по отношение на възпитанието на собствените си деца. Изпитвате ли неприязън към родителите си за стореното или смятате, че са постъпвали правилно? Простили ли сте им или още таите някакво лошо чувство?

Темата е за това, ама на кой ли му дреме, за какво е всъщност.
                 Важното е да се доиздокараме кой е по-по-най-родител в настояще време.

да и аз това написах но кой ли чете. Пуснете си тема"невъзпитаните деца и лудите им родители и кой как пазарува-с деца или без деца"

# 1 094
Интересно пък тия немци с какви разбирани са към децата. И защо те виждат нещо, което вие не виждате.
Aa, не забьрквайте сега пьк немците- в Германия такава забрана (да се пазарува с малки деца) не е сьществувала никога и в никой магазин. Това си беше чисто бьлгарска идея, разбиране и виждане Wink Peace

Специално за немците и Метрото: това е смешно! Забраната е, защото стелажите са високи и недостатъчно БЕЗОПАСНИ за дребните, а не затова, че ви пречи да си пазарувате.
А как, кажете ми, ще се научи едно дете да се държи прилично в магазина, ако въпросната майка няма търпение да му обясни за какво служи кантара, как се плаща на касата и т.н., вместо да го дърпа като багаж след себе си, за да не й пречи?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт