Били ли са ви като деца?

• 63 042
  • 1 554
  •   1
Отговори
# 1 170
Абе, какви родители сте имали - то мани физически, ами и психически тормоз.
Няколкото посягания на майка ми към мен, изглеждат като прегръдка пред вашите истории.

Това какво трябваше да означава - вижте се вие кви родители имате, пък моите не са като ваще...
Ми мислете малко преди да пишете.
Никой тук не си е избирал родителите и никой от тези, които са претърпяли някаква форма на тормоз не са щастливи от този факт. Ама и малко тактичност трябва към подобни неща....

# 1 171
  • София
Поразвихрили сте се снощи  Laughing
Виктори я е хванала пак логореята  Laughing Доста смешни неща си написала де, особено за това дето детето докато се научело да си чете правата, ти вече няма да го биеш  Joy Бисер голям  Joy Аз лично в цитираният текст никъде не прочетох, че тя се отнася само до деца, които могат да я прочетат, ти сигурно някакво допълнение си чела  Wink
И тоя чаршаф дето си разстлала с безкрайните въпроси и отговори ... много те мъчи явно нещо. Само ще отговоря на първия от въпросите ти - Дали говоренето и общуването с детето ще даде желаният резултат, без да прибягвам до шамар? Има ли метод, с който мога да постигна същото, без да прибягвам до плясване по дупето?
 - Да, има, абсолютно винаги има друг начин.

Колкото до хубавиците, дето мразят децата - лошо няма, мразете си ги. И аз не обичам, да речем, кучетата, но няма да ме видите във форум на собственици на кучета да им го обяснявам. Явно майка ми е успяла да ме възпита добре (без шамари).
Конкретно до дамата, на която детето на приятелка й изяло порцията, пък приятелката му се радвала как хубаво папка  Laughing - ако историята не е измислена, замисли се как си избираш приятелките, защото там е проблемът, не в детето.

Лошото на защитаването на "възпитателния" шамар е, че така се възпитава нация, толерираща пошляпването, което директно води до индивиди като бащата на Линдт, които са уверени, че това е нормално и го правят за доброто на децата си, защото всички го правят и е в реда на нещата.

# 1 172
Цитат
Много е лесно да кажеш този е луд и да се дистанцираш от хората описани тук, от вече порасналите деца. Слагаш етикет и се оказва, че твоето биене не е като тяхното биене. Ама е едно и също. И тези хора са нормални точно колкото теб.

Това е все едно да твърдиш, че се чувстваш по един и същи начин,  като снощи си изпила чаша вино, а днес бутилка водка с разредител - бира. Айде вземете да правите разлика между системен тормоз и инцидентно включване на шамарче.
Писна ми от обобщения на психически обременени хора.

# 1 173
  • София
Крейзи Психологическите анализи, когато наистина са такива, помагат на хората не да останат в позицията на жертва, а да не прекарат живота си в омраза към насилника. Lindt за мен разсъждава в една здравословна посока. Омразата не трови никой друг освен мразещия, а едно малтретирано дете е преживяло достатъчно, за да има нужда да носи този товар до края на живота си под формата на омраза, желание за мъст и тн.

# 1 174
Има ли метод, с който мога да постигна същото, без да прибягвам до плясване по дупето? - Да, има, абсолютно винаги има друг начин.

Не бива да се забравя, че хората имат различни представи за "постигане". Ти може много да се гордееш, че си отделила 3-5 месеца за миролюбиво приучване на детето към нехапане например, тествайки безброй подходи, но мен като родител това абсолютно да не ме устройва. Тоест "другите" ти начини да са полезни и налични само за теб, и само при твоята ценностна система Wink

# 1 175
Прочетох. Много впечатления събрах. Не разбрах с какво толкова дразни Богинята -
аз предпочитам всеки да е така кристално откровен. Разбрах казаното от Виктори
и подкрепям. Разбрах написаното от Линдт, но не съм съгласна, че може да се слага
знак на равенство между шамара на Виктори и поведението на нейния баща, не
приемам, че неговото поведение е било нормално. Да кажем, че е нормално, озна-
чава, наистина да кажем, че пребиването е нормално.

# 1 176
Sunny day,
има закон, който предпазва хората от пияни шофьори, които си знаели мярката.
Законите, които обявяват всяко физическо посегателство за престъпно, защитават децата (най-вече тези, които още не си знаят правата) от 'възпитатели', така категорично уверени в собственото си психическо равновесие като тебе... Господ здраве да ти дава.

# 1 177

Може доста да се поспори обаче кои точно са психически обременените.....

# 1 178
Либи, означава, че няма как да слагаш етикет на човек, ударил веднъж детето си, като го сравняваш със своя живот.
За вас и не прибрани играчки и пъзели са проблем. За мен никога не са били - казвала съм, като не ще - съм ги прибирала аз. Това въобще не съм го отчитала като непослушание, а като липса на осъзнаване предвид възрастта. Но ината и опитите да се налага, и да ми се качи на главата, са били наказвани, да.

# 1 179
  • София
Бешe един млад човек, претоварен с отговорности, на когото децата са се случили в момент, в който само си е мислил, че е готов. Липсаваше му уравновесеност и емоционална интелигентност за да различава чувствата си и да ги отреагир адекватно. С две думи – в нашите действия си намирше поводи да изпуска парата, ние бяхме отдушник на гнева му, трупан по други причини и при други обстоятелства

Извини ме, че се хващам за поста ти, но той подходящо изобразява нещо, което е ужасно важно за мен. Обясненията и оправданията за социално неприемливото поведние. Така, както майките винаги намират удачни обяснения за идиотщините на децата си /темперамент, характер, пуберитет, зъби, гняв, буйни емоции, скука, лидерство и пр./, така по-късно с тази задача се захващат съпружествата им и прочее рода. По-голяма глупост от толерантността към неподходящите действия няма на тази земя. Ако всяко дете бива пресичано още при първата си проява на агресия; ако всяка жена се остави на самоиздръжка в момента, в който прояви синдрома на пиявицата и ако всеки мъж остане сам в мига, в който за първи път нагруби жена си или пък децата, ееееех, в какъв чудесен свят щяхме да живеем! Но не, ние четем книжки, ние си губим времето в психологически анализи, в разбиране и подходящи тактики, докато накрая съвсем изпуснем края...

Един път и аз да съм съгласна с Крейзи!
И аз го анализирах психологически моя баща.
Даже така се запалих по тоя тип книги и психологията като цяло.
Накрая му открих 10тина диагнози. Mr. Green
Но и до ден днешен не съм му простила и не мисля, че е имал право да си го изкарва на нас.
А наскоро успях да изтръгна признание от майка ми, че не е трябвало да го оставя да се държи така с нас.
Ама кел файда, като тогава, когато е било най-важно, го е оставила да ни мачка.
Затова пък сега сме "по-железни".

# 1 180
Victory според теб детето ти няма права, защото не може да чете и да ги разбере Shocked
Не мислиш преди да пишеш, надявам се да мислиш преди да го удариш.
Ако аз ви пошляпна детето, то тогава вече има права, ако вие го пошляпнете, то няма права, само вие върху него, така ли? Rolling Eyes ooooh!

# 1 181

Може доста да се поспори обаче кои точно са психически обременените.....

Вие давате пример как се справяте при отказ да се събере пъзел( за вас това е проблем, за мен-не)- провеждате лекция и прилагате наказание, ако не се изпълни, а аз с изпаднало в истерия дете, легнало на улицата, дерящо се и неискащо да чуе и дума, само защото не му се изпълняват капризите. И ми казвате, че е едно и също  ooooh!
Кой е психически обременен в случая? Вие ли, обявявайки нещо незначително за проблем или аз?

# 1 182
  • София
Извини ме, че се хващам за поста ти, но той подходящо изобразява нещо, което е ужасно важно за мен. Обясненията и оправданията за социално неприемливото поведние. Така, както майките винаги намират удачни обяснения за идиотщините на децата си /темперамент, характер, пуберитет, зъби, гняв, буйни емоции, скука, лидерство и пр./, така по-късно с тази задача се захващат съпружествата им и прочее рода. По-голяма глупост от толерантността към неподходящите действия няма на тази земя.

Разбирам добре написаното от теб и до голяма степен го подкрепям.

Целта на написаното от мен обаче беше друга, не търсене на оправдание.

Иначе и аз много се дразня, например, когато опитвайки се да получа подкрепа във връзка с трудностите с които се сблъсквам по отношение на приемното ми дете, получавам само обясненията за причините довели до... причините аз ги знам.

И масовите убийци имат своите причини, то това не касае по никакъв начин жертвите им.

Обаче обсъждането на причините може да служи за превенция в един много по-широк смисъл от частния.

# 1 183
Victory според теб детето ти няма права, защото не може да чете и да ги разбере Shocked
Не мислиш преди да пишеш, надявам се да мислиш преди да го удариш.
Ако аз ви пошляпна детето, то тогава вече има права, ако вие го пошляпнете, то няма права, само вие върху него, така ли? Rolling Eyes ooooh!

оф, не разбираме ние...  Rolling Eyes
Ей сега ще ни обяснят, че те си шляпат децата с възпитателна цел, а всички останали - щото са неуравновесени.  Mr. Green  
То момичето (Виктори) си каза: така ще си дресира детето, че като дойде ред да осъзнае какво точно са му направили, и косъм на главата му няма да мисли за права...

# 1 184
Уж всички можем да четем, ама толкова избирателно става, че просто е забавно.
Всъщност щеше да е забавно, ако не беше толкова тъжно. Виктори не е казвала
абсолютно нищо подобно. Казва, че тя не се е справила със задълженията си, ако
се налага да го шамаросва до времето, когато е в състояние да си прочете права-
та.

Бояна, да се разбере и прости, не означава да се оправдае. Докато първото е доб-
ро, второто - не е. Не е нужно да се оправдава и да се обявява за нормално едно
поведение, което е в разрез с нормата.

Общи условия

Активация на акаунт