Започва "Тюдорите" по Нова

• 39 991
  • 471
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Аууу чакам и аз 4ти сезон...

Споменахте " Другата Болейн"- да кажа само,че исторически се доближава повече до истината ,от колкото Тюдорите.

И по този повод,че се очудвате как я е намразил- ами в действителност не е.,...Не е било така,поне до колкото съм чела. В майка имам една книга "Наследството на Болейн"- там не знам дали защото се гледа от гледна точка на сем Болейн,но ясно е подчертано,че дори,когато й хвръкна главата на Ан-Хенри страда....Просто е толкова горд и самовлюбен,че не открива друг изход за ситуацията му като крал...В Тюдорите малко са го затрили този момент. Винаги съм оставала с впечатление,че единствената,която е обичал страстно и предано е Ан.

# 241
Много интересен филм, само да го даваха малко по-рано.   ooooh!

# 242
Много интересен филм, само да го даваха малко по-рано.   ooooh!
Това наистина е важно , на мен на два пъти ми се случва да не го дочакам заради късния час, а и това значително намалява аудиторията . Толкова ли вече сме обеднели духовно , че ни хранят само с турски сериали/ нямам нищо против тях , имат си публика /, но поне по една телевизия в прайм тайма да дават нещо различно от турски сериал.

# 243
  • София
Ами по-напред в темата мисля някой беше писал, че късният час се налага заради еротичните сцени. Въпреки, че по телевизиите и в по-ранни часове излъчват къде къде по-пиперливи неща  Confused...
Покрай торент тракерите, обаче, се научих да следя за интересни сериали и да ги свалям от нета. Хем не чакам две години да стигнат до България, хем сама определям кога да си ги гледам.

# 244
Да бе , и аз правя така , но е жалко за хилядите други зрители ,които разчитат само на телевизията. Хората не трябва да бъдат лишавани от стойностни неща. А пък за сцените , смятам че са умерено еротични и не би трябвало да е проблем.

# 245
Не, не мисля, че това с еротичните сцени е реално оправдание! По-скоро са се чудили какво да измислят и затова. Защото пък в турските сериали има домашно насилие.... айде да видим кое е по-вредното за гледане.... И накрая изводът е "Да живеят торент-тракерите!!!"

# 246
  • София
Абсолютно съм съгласн с вас! Един сериал, който да си заслужава и те да вземат да го пратят в трета глуха... Хубава работа, ама нашенска  ooooh!!

# 247
  • София
Здравейте и от мен.
Много се радвам, че освен бози (които гледам) от време на време по ТВ-то се появява и нещо по-различно. Радвам се, че буди интерес в тази част на форума.
Не бях гледала серияла, когато го даваха по НВО, но бях слушала и чела за него. Зарадвах се, че ще го дават по нова и го гледам с интерес Simple Smile

За актьора не мога да кажа и дума - убавото си е убаво, ама се чудя в тази студена Англия и в тези твърде "добре" отоплени замъци как спи гол... но - подробности.
Аз съм от групата на историците. При това прясно завършили. Приемам този сериял двуяко - от една страна като сериял/любовна история е много добър, но от историческа гледна точка... има твърде много неточности и фрагменти, които само объркват незапознатия с подробности от историята човек.
Не съм се задълбочавала в англ. история, но на моменти ме дразнят тези неща... Не знам до кой сезон сме стигнали, но ми се искаше да развият образа на краля. От първия епизод до сега той изглежда така, сякаш всяко негово действие е резултат на прищявка. Във всички епизоди, които изгледах Хенри е представен като хлапак дет се чуди в кой ъгъл коя "мома" да опъне. Всъщност това, което се случва в Англия по оново време променя не само английската история ами и историята на целия свят. Това е времето, в което се появява Макиавели и кралската институция започва да работи и се схваща по съвсем различен начин, а разводите не са в следствие на голямата лИбоФФФ. Ако на някой му е интересно мога да се поровя и да напиша подробности.

Любопитно ми е как ще резнат главата на Ан. По този повод се сетих, че за Хенри 8 има още един филм - "Хенри 8" от 2003 с Хелена Бонъм Картър в ролята на Ан Болейн.

Извинявам се за дългия пост Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 23:38 от I.Ivanova

# 248
Версията с Хелена Бонъм Картър я въртяха по Холмарк 2-3 години (той е 2 серии по час и половина) и го знам на изуст  Mr. Green"Онзи" Хенри няма нищо общо с "този" Хенри (визуално) - дебел неприятен чичка  Mr. Green

# 249
  • На земята, която е всъщност звезда.
За актьора не мога да кажа и дума - убавото си е убаво, ама се чудя в тази студена Англия и в тези твърде "добре" отоплени замъци как спи гол... но - подробности.

Joy Joy

За мен филмът с Хелена Бонъм Картър е по- добър и правдоподобен. Е, Хенри беше по- дебел и брадат... Laughing

# 250
  • София
О! от гледна точка на външността. май всички са единодушни, че "Тюдорите" е вярната версия на историята  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

От 2003 е по-близък до историчността - съгласна. 

# 251
  • На земята, която е всъщност звезда.
Версията с Хелена Бонъм Картър я въртяха по Холмарк 2-3 години (той е 2 серии по час и половина) и го знам на изуст  Mr. Green"Онзи" Хенри няма нищо общо с "този" Хенри (визуално) - дебел неприятен чичка   Mr. Green

Доколкото си спомням най- известния портрет на Хенри 8, той е точно такъв. Thinking

С риск да ви разочаровам:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.portcities.org.uk/ … p;ved=0CBgQ9QEwBA

# 252
  • София
да... именно заради това всяка събота вечер преживявам една и съща дилема - да гледам поредния холивудски убавец в дрешки в отдавна отминала мода  Embarassed Embarassed Embarassed или да погледна с око на специалист и да оплюя поредното изкривяване на историята  #2gunfire (не че нещо ама в париода Средновековие - Ново време в Западна Европа за фитнес и плочки на корема никой не е чувал)  #Crazy #Crazy #Crazy Тъй като истината е по средата, а събота вечер не е време за нАучни открития  стигнах до варианта просто да гледам и да се радвам, че такива филми предизвикват интерес и дискусия към историята Simple Smile

# 253
В тази връзка ще цитирам мнения , които взех от една друга тема:

"На кой му пука по дяволите как е изглеждал Хенри. Аз искам и предпочитам да гледам Джонатан Райс Майерс.
Филма изобщо нямаше да е зареден с толкова еротика, ако бяха праснали някой рижав шишко "

"......да не си кривим душата Джонатан Рийс Майерс просто "прави" сериала. Много добра игра, много добро излъчване. Натали Дормер не е никак грозна, но физиономията и поведението и излъчват студенина и злоба. Гледах снимки на артистите и там така е стиснала устни, че аха да ги счупи. И все пак, като двойка Хенри - Ан Болейн, мисля, че Майерс и Дормер са невероятни, излъчват много сила и амбиция. Да не забравяме, че истинската Болейн хич не е била някоя красавица."

... На всички ни е ясно, че филма не е 1:1 с истинската история на Тюдорите, а просто е взета основата, която е прекрасно украсена за да радва очите ни. Ние си харесваме младежа и не искаме да го менкаме за рижко, независимо, че така диктуват историческите факти.
А, по темата - Ан Болейн не заслужава такава тежка съдба. Ноооо, който копае гроб другиму сам пада в него. И тя не направи изключение, взе много жертви по пътя на своите амбиции, но плати най - високата цена. И в крайна сметка тя самата се превърна в жертва на любовта на Хенри. Точно любовта, която я издигна, след това я погуби."

" Изобщо покрай тоя Хенри е имало голяма сеч, което говори, че за него човешкия живот не е имал никаква ценност. Хенри наистина се е чувствал като Бог! Не познавам историята му в детайли. Но, от впечатленията, които придобих, мога да кажа, че той нито толкова много е страдал за Томас, нито за Катерина, нито за Мери или за Елизабет. Защо да мрази Ан за смъртта на хората около него - колкото и да му е влияела тя, все пак той ги изпращеше на смърт. И това, че плака за Томас като малко дете не го оневинява - просто не е понасял каквото и да било протвопоставяне. Въпреки, че на моменти във филмите го представят и като по -широко скроен човек, от ясно по- ясно е че е бил най - обикновен тиранин, но не е постигнал достатъчно много , тъй като не е бил господар на собствените си чувства и страсти. Тоест слабохарактерен, егоцентричен и егоистичен. В любовта важното за него е е било да притежава жената, която го привлича сексуално. Веднага след това губи интерес към нея, следва развод, а ако тя не дава - директно й реже главата. Така е постъпил с всичките си останали съпруги, изключае на Джейн Сиимур и последната му жена, която овдовява.
Не вярвам да е намразил Ан от страст - че е имала толкова силно влияние над него, че го е накарала да извърши толкова злини - срещу приятелите си, срещу Катерина, срещу църквата. Ха, та нали се отрече от Ватикана имено за да може да се ожени за Ан - е добре, но до края на царуването му Англия така и не се връща към римокатолическата църква. Защото на Хенри така му е било много удобно. Не изключвам и момента, в който той добре се е постарал да изманипулира историята и да прехъврли голяма част от греховете си върху Ан. И доказателството на една обществена максима, която очевидно и преди 5 века е била същата както сега - Болейн остава в историята заклеймена като "леката жена", но Хенри, който се е развеждал и женил почти всяка година никой не упреква...."

" Разкошен сериал. Накрая да ти се дореве даже. Не за Ан, просто беше много силно направено. Филма е страхотно поучителен. Накара ме да се замисля за превратностите на съдбата - днес си кралица, утре на дръвника. "

И малко приятни гледки за окото :

А пък и Хенри Кавил е голям сладур , нали !

Извинявам се за по -дългичкия пост. Дано ви е харесал.

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 02:16 от peti07

# 254
  • София
И аз като повечето от вас мисля, че късния час не е заради еротичните сцени. Naughty  Къде къде по-пошли неща са давали в пояса 20.00-22.00, та едни сцени ли ще ги притеснят...Просто верно си запълват този часови пояс с различни бози... Crossing Arms

Ох, peti07, разкошни фотоси .Мерси! Wink

Общи условия

Активация на акаунт