Започва "Тюдорите" по Нова

• 39 991
  • 471
  •   1
Отговори
# 360
По Нова извъртяха първи и втори сезон. И май другото не са го купили още.
Има трети сезон с 8 серии.
А сега тръгна за излиза и последния четвърти сезон.

Елс мерси много за инфото  Hug Да попитам и друго преди време не го ли даваха по НВО?

# 361
И аз се записвам да ви следя Hug
В Мастерс излезнаха три серии от четвърти сезон - http://DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=The+Tudors+%2F … =1&searchrs=0

# 362
И аз се записвам да ви следя Hug
В Мастерс излезнаха три серии от четвърти сезон - http://DMCA-removal-from-Google/browse.php?search=The+Tudors+%2F … =1&searchrs=0

И в Замунда ги има и то вече със субтитри  Peace

# 363
Трети сезон ми е леко скучен........

# 364
Ето че и 5еп от сезон 4 вече е факт.
Тъпата Катрин си получи заслуженото , както и двамата любовници.
Не мога да се начудя обаче на върховната глупост на някои хора , и то след като вече са имали пред очите си прецедент как се е отнасял Хенри с предатели и неверни съпруги. Трябва да си или безумно смел или невероятно  глупав   да си мислиш , че може да ти се размине такова нещо. По-скоро второто обаче.
И този Франсис Деръм , какво тъпо парче - да се хвали наляво и надясно , то все едно сам си търси белята.
Катрин Хауард е била глупачка , но пък Хенри и неговата шпионска мрежа  толкова ли не са могли да  проучат миналото и , преди да я пробутат на краля. Тя е била подходяща само за любовница, но за кралица -никога.

# 365
Давам си малко почивка, преди да започна да гледам четвърти сезон, насилието в трети и по принцип в сериала ми идва в повече.
Направо  Shockedособено ужасната смърт на Кромуел...........без думи. Надявам се реалният живот при Хенри да не е бил толкова жесток, направо съм отвратена ooooh!

# 366
Напротив, такъв е бил реалния живот на Хенри в онази реална историческа епоха  , филма е исторически и пресъздава реални събития и личности все пак. Освен с факта , че е имал шест жени и е създал Англиканската църква , Хенри е останал в историята и с това , че е бил  един твърде жесток владетел.

# 367
Ето че и 5еп от сезон 4 вече е факт.
Тъпата Катрин си получи заслуженото , както и двамата любовници.
Не мога да се начудя обаче на върховната глупост на някои хора , и то след като вече са имали пред очите си прецедент как се е отнасял Хенри с предатели и неверни съпруги. Трябва да си или безумно смел или невероятно  глупав   да си мислиш , че може да ти се размине такова нещо. По-скоро второто обаче.
И този Франсис Деръм , какво тъпо парче - да се хвали наляво и надясно , то все едно сам си търси белята.
Катрин Хауард е била глупачка , но пък Хенри и неговата шпионска мрежа  толкова ли не са могли да  проучат миналото и , преди да я пробутат на краля. Тя е била подходяща само за любовница, но за кралица -никога.

идеята Катрин да се омъжи за краля е била на чичо й Норфолк с цел финансови  облаги и за да издигне положението си в двора,така че миналото на племенницата му не е било от голямо значение.

# 368
Голяма разлика има между обезглавяването на Катрин и на Ан Болейн, а и двете бяха осъдени за прелюбодейство.
Ан Болейн имаше придворни в Тауър, дрехи също. Освен това сама избра палача си. Катрин умря като "куче", без прислуга, без корона, без нищо.

# 369
Аз се изумих от двойния стандарт на Хенри при наказанията на Франсис Дерам и Томас Кълпепър.
Необяснима за мен остана жестокостта , с която краля се отнесе  към Деръм и респективно ужасната смърт на която го подложи , при положение, че  Деръм е имал отношения с нея преди тя да срещне Хенри и преди да стане кралица .Човекът няма вина за това .
А в същото време онзи наглец Кълпепър , който под носа на краля се забавляваше с нея и така го предаде по най-гнусен начин, го остави  без да го измъчва и го наказа само с обезглавяване , което направо си беше милост в сравнение с това , което причини на другия.
Ужасен човек е бил този Хенри.

# 370
Днес мисля да се пробвам с първата серия от четвърти сезон.
Както писах мъченията и безсмислените убийства ми идват в повечко #Crazy
Какво значи, че някой си е получил заслуженото? Никой не заслужава да умре, като куче, още повече пък за изневери.......
Не предполагах, че има още хора, които да разсъждават така Thinking
Жестокостта на хората и наслъждението им при екзекуциите, особено ако е мъчителна смъртта, като на Кромуел, направо не ми го побира ума.........

# 371
  • Велико Търново
Днес мисля да се пробвам с първата серия от четвърти сезон.
Както писах мъченията и безсмислените убийства ми идват в повечко #Crazy
Какво значи, че някой си е получил заслуженото? Никой не заслужава да умре, като куче, още повече пък за изневери.......
Не предполагах, че има още хора, които да разсъждават така Thinking
Жестокостта на хората и наслъждението им при екзекуциите, особено ако е мъчителна смъртта, като на Кромуел, направо не ми го побира ума.........

Нер че ги оправдавам ама по онава време това са им били забавленията на народа. Не знам как ще прозвучи, ама хората от народа с това са си разнообразявали един вид - да гледат екзекуции. Иваче тази изневяря не е като обикновените изневери, ами си е предагелство към краля и следователно измяна на държавата ...

# 372
Аз се изумих от двойния стандарт на Хенри при наказанията на Франсис Дерам и Томас Кълпепър.
Необяснима за мен остана жестокостта , с която краля се отнесе  към Деръм и респективно ужасната смърт на която го подложи , при положение, че  Деръм е имал отношения с нея преди тя да срещне Хенри и преди да стане кралица .Човекът няма вина за това .
А в същото време онзи наглец Кълпепър , който под носа на краля се забавляваше с нея и така го предаде по най-гнусен начин, го остави  без да го измъчва и го наказа само с обезглавяване , което направо си беше милост в сравнение с това , което причини на другия.
Ужасен човек е бил този Хенри.

По отношение на Деръм Хенри сам си каза - '..because he was the one who spoiled the queen for me..'. Историците обаче казват, че всъщност Хенри е бил много близък с Томас и затова е склонил на по-.. милостива екзекуция.
Аз пък не мога така да обвинявам Катрин, винаги съм мислила за нея като за най-голямата жертва на Хенри (и на политическите игри) - просто едно лекомислено момиче, което всички използваха и накрая свърши по такъв начин.. А на нея просто и се живееше..
А знаехте ли, че Ан Болейн са били братовчедки? Ирония..

# 373

Не че ги оправдавам ама по онава време това са им били забавленията на народа. Не знам как ще прозвучи, ама хората от народа с това са си разнообразявали един вид - да гледат екзекуции. Иваче тази изневяря не е като обикновените изневери, ами си е предагелство към краля и следователно измяна на държавата ...

Да , такива са били законите - изневярата към краля е държавна измяна   от юридическа гледна точка и за такава се е полагало смъртно наказание.
А колкото до хората , които са присъствали на екзекуциите , мисля че по-скоро са искали да покажат съпричастност и подкрепа на краля с това , защото смее ли някой да изрази несъгласие , нали и той може да бъде наказан.
Видях също така , че някои хора извръщаха глави/ в т.ч и лорд Сиймор/, а пък всички членове на съвета бяха задължени от краля да присъстват на екзекуцията , а едва ли им е било приятно това, но кой би се осмелил да не изпълни кралската заповед .

# 374
А знаехте ли, че Ан Болейн са били братовчедки? Ирония..

Аз лично не знаех.
Мисля си обаче, че Хенри обичаше много повече Ан Болейн.
Между другото знаете ли коя актриса ще играе следващата кралица? Ако не се лъжа е съпругата на д-р Макнамара от Клъцни Срежи  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт