Пирография( рисуване с пирограф в/у дърво)

• 203 476
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Ето и от мен една скица от снощи (тренирам със совите за една пирография):

# 391
Ооооо,  обичам совите! Скицата ти е  newsm81, предполагам каква ще е пирографията.Сега ме закрасти и аз да  направя.Вече имам светло дърво.Само трябва да се доошлайфа.

# 392
Lei@, аз също много обичам совите Simple Smile Действай с пирографията, аз все още нямам подходящо дърво за такава пирография.

Освен совите съм свалила в компютъра си още стотици снимки на други животни и имам много идеи, но ...малко по малко

# 393
Още една скица, но не е много добра...за пръв път рисувам лъв. Ще ми се и пирография да направя от нея

# 394
  • Софиянка в Пазарджик :)
Ехааа  smile3525 Найт страхотни са, браво!  smile3525

# 395
night,с пирографа ще стане направо супер, Grinningоще по-добре отколкото с молива!Браво,показвайте още скици,като нямате време или материал за пирографиране.

# 396
Благодаря   bouquet

И ето последното творение, чудих се какво да подаря на мои приятели новодомци и взех идеята от тук. Рог на изобилието, да им е пълна новата къща (надявам се,че няма сърдити, че взех идеята от тук  Simple Smile ):

# 397
http://gerik.snimka.bg/hobby/moite-risunki.302628.23511401.big    Не съм доволна от резултата.Утре на светло ще го разгледам.И ще добавя цвят.С тоя Узор и неговия груб накрайник фините линии стават прекалено зърнести, а светлосенките прегарят.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 23:31 от Lei@

# 398
Lei@ ,браво започнала си темата със совите Simple Smile
Виждам обаче, че правиш същото като мен: за да стане по-бързо пирографията използваш повече натиск- и в крайна сметка се получава релеф. А може и да греша Simple Smile

В началото, като започнах да пирографирам, бях много нетърпелива и не ставаха нещата, ставаха релефни и груби, защото все бързам да видя крайния резултат...като първите птици, които нарисувах. Сега се уча на търпениеее и разбрах, че можело и по-добре Peace Но ми е толкова трудно да се науча да не бързам.

# 399
Lei@ за наше най- голямо съжаление не е виновен Узора  Joy
И аз като теб и night , а предполагам и като всеки друг, който не си изкарва прехраната с това/не говоря за лазерната пирография- там нещата са ясни/, правим грешки и се учим от тях!
Учейки се от  hahaha чичо Гошо и кака Вики  Grinning се оказа, че каквото и да правиш с пирографа, трябва да го направиш и с молив!
Правейки една дълга линия с молива, тя трябва да е толкова  "крива и равна", колкото е и с пирографа!
Тук има значение и на какво дърво работиш/жилките и шарките/, какъв ти е модела на накрайника на Узора и т. н.
Има доста уроци и наистина само търпение помага в такъв момент!
Аз съм сигурна, че всеки от нас си знае грешките и търси начин да ги преодолее!  Peace
Това изобщо не ми пречи да харесвам нещата които сте представили!   bouquet

# 400
  Ами да, то е ясно, че не в Узора само е проблема.Но това са малки неща 10-ина см диаметър и ми е много трудно със ситните извити линии.Инъче с молива нямам проблеми.Там ми се получава.Но аз наистина много  бързам с тези  неща , за 2-3 дена трябва да направя 6-7, че  имам надежда да се продадат  /уф, дано Praynig/.Пък  нали и  боя ще има отгоре, релефа  изчезва.И наистина  като приключа с тях, ще се заема  бавно, бавно  и с търпение да се усъвършенствам Embarassed.Все пак , като се замисля, то аз съм си  съвсем начинаеща в пирографията.
  Но като си говорим така,какъв е начина да затъмниш участък  до пълно изгаряне , и той да остане  равен.Някой няма ли да снима накрайниците  с които работи, че да се ориентирам Praynig
Моя е  такъв.

Последна редакция: ср, 18 май 2011, 12:58 от Lei@

# 401
Първата особеност е именно, че сме начинаещи. И като всеки начинаещ бързаме да видим новите си творения (За пример Ана1, човек, който се занимава от дълго и знае, че за да стане нещо добре НЕ СЕ БЪРЗА, сигурна съм и без да потвърждава  Simple Smile ).
Спомням си едно време като ходех на уроци по рисуване при две учителки сестри и правех същата грешка, за да стане по бързо рисунката натисках много с молива или ползвах директно меките моливи и те ме биеха през ръцете  Mr. Green Хубавите светлосенки се правят с наслагване на пластове! По-добре няколко пъти покриване на един участък, отколкото с много натискане само веднъж. Та така, още ги помня учителките и уроците Simple Smile ама... аз съм си нетърпелива по природа...

С хубава машинка всеки може  Mr. Green ние трябва да задобрееем с каквото имаме

Lei@, моят накрайник е същият, U Образен.

# 402
Здравейте!Виждам ,че стигате до правилните изводи.Хубавите неща стават бавно и с голямо търпение.И аз искам да ми стават бързо нещата,ама не се поддавам на тоя импулс и понякога се губят възможности.Например съм оставила някоя икона в някой сувенирен магазин.Стои си с месеци там и един ден се обаждат ,че е продадена и ако имам същата да занеса пак.Ама то не става така бързо.Поне седмица ще мине,докато направя следващата.Важно е дървото да е загладено добре,да стане гладко,като лист хартия и тогава се прави скицата с молива ,после с пирографа,оцветяването,лакирането и тн. и всичко с много търпение.Не мога да си представя да претупам нещо и да изневеря на себе си,сърце не ми дава.Искам да е изпипано колкото мога по-добре и винаги накрая си намирам някой косур,който може и само аз да си го знам,но това само ме мотивира следващият път да го направя по-добре.Ние хората сме несъвършени и съответно и нещата,които творим са несъвършени.Един е съвършения творец,който е създал и нас и цялата вселена,но който е заложил у нас стремежа към творчество,към развитие и към съвършенство.  bouquet

# 403
# 404
Една лисичка от днес. Сега на хартия-скоро на дърво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт