Пирография( рисуване с пирограф в/у дърво)

• 202 054
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,

Първо искам да ви поздравя за невероятните творби които сте сътворили, наистина са впечатляващи. Днес докато си търсех литература за дърворезба и гравиране на кожа случайно попаднах на книга за пирография. Авторката е Lora Irish, има доста книги за занаяти. Попаднах на тази тема след търсене в google за пирограф и я изчетох цялата. И преди съм работил с пириграф, имам някакъв доста стар с накрайник тип "U", предполагам че е този Узор за който говорите. Но стига дърдорене, регистрирах се във форума за да ви пратя по горе спомената книга и няколко други полезни линка :

Тук качих книгата за да можете да я свалите http://file.bg/c100774lOjPn на английски е но е обяснена с много нагледни примери.
Това http://library.nu е руски сайт от който я свалих. Има страшно много литература и е напълно безплатно свалянето.
Това http://www.jaf-bulgaria.com е българска фирма от която може да закупите големи плоскости от всякакъв дървен материал. Намира се в близост до София. Все още не съм проучил как стоят нещата, но тази фирма е препоръчана от майстор дърворезбар във форума на www.napravisam.bg в тема за дърворезба като добро място за набавяне на дървен материал. Намерих и още доста книги със шаблони на животни, флорални елементи, келтски възли и т.н. Не съм сигурен колко ще бъдат приложими в перографирането, но мога да ги кача ако сте заинтригувани.

Поздрави и приятно творене,
Виктор

# 421
Добре дошъл Viksun Simple Smile

Тъкмо фирма Jaf открих и аз наскоро, но още не съм купувала от там. Купувал ли си шперплат случайно? Дали става за такива цели се чудя  Thinking Имат бреза, което по принцип се слави като най-доброто дърво за пирографиране (заедно с липата)...

Много благодаря за помощните материали, ще разгледам и прочета!

Последна редакция: чт, 26 май 2011, 21:55 от night

# 422
Insect, добра тема Simple Smile Защо не пробваш да затъмниш малко дрехите или фона за да изпъкне двойката  Peace

От мен нова рисунка пак върху хартия, сори ама няма маТриал за пирография  Mr. Green
За първи път рисувам с въглен и BlackSwan

# 423
Добре дошъл и от мен!   bouquet
Все по- малко са хората, които споделят такава информация!  newsm51
Аз пък издирвам кутии от дърво или нещо подобно и чико Гугъл също ме насочи към Мусачево...
То се е видяло, че ще си дигна трътката до там   animal037

insect94 не се притеснявай от кама сутрата, и ние сме били на твоята възраст  Joy
Обаче все по- добре се справяш  thumbsup Само не се вижда на ръкава на  момъка чвор ли има или си изпуснал пирографа?  newsm78
И в двата случая превърни дефекта в ефект!
night писали сме заедно  Heart Eyes

# 424
Insect, добра тема Simple Smile Защо не пробваш да затъмниш малко дрехите или фона за да изпъкне двойката  Peace
Взе ми думите от езика и исках предложения от вас, по точно къде да затъмня newsm78

# 425
Според мен трябва малко да се затъмнят дрехите на заден план (при дясната ръка на мъжа и лявата на жената), така ще се отличат телата като цяло  Thinking и съвсем мъъъничко затъмняване на дрехите в предния план. Аз така си го представям,ама пък да не те подведа и да не стане като хората  Thinking

# 426
Mumita, вземи малко материал и за мен като ходиш там  Mr. Green Mr. Green

# 427
 Здравейте мили мои пирографчици  и зарибени почитатели на тази техника Simple Smile Съжалявам за отсъствието ми от форума . Вече поправям тази липса ,а скоро и с нови творби ,като ми минат изпитите. Радвам се и за новодошлите .Благодаря ти Виксън за книгата на англииски и за останалите материали ,каквото и друго да намериш и желаеш да споделиш с форума си добре дошъл. От много отдавна търся книга за пирографията ,но да е поне на аглийски ,понеже не зная руски (а само такива бях намерила). До скоро писане(и да наваксам с информацията ,която съм пропуснала )

# 428
Ето Ви една идея за пробване. Случайно попаднах на това http://www.timetravel-britain.com/gallery/fans/fan02.jpg

# 429
Здравейте!Night,сладурси животинки!Insect,знам ги тия анимационни герои - Саске и Сакура,от японското филмче "Наруто"Децата ми го гледаха ,как героите като деца започнаха обучението си като нинджи.Добре дошъл,Viksun!Успех на всички!  bouquet

# 430
Здравейте, малко отсъствах, но сега съм тук. Страхотни неща сте направили. Винаги се радвам като видя нещо ново. Най вече се гордея с това че пирографията не е на изчезване както повечето от занаятите в България. Успех на всички. Ето и нещичко от мен :
 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=221678284526557&set=a … ype=1&theater

# 431
Ехооооооооо, къде се покрихте момичета и момчета??  Thinking Ударихте го на лятна ваканция, еййиии Mr. Green

Нямам какво да покажа за момента, но да побутна малко темата...

Накупих от "Слънчоглед" разни кутийки ималки дървенийки и тези дни вече ще седна да ги направя.

Ichi, много добра идея, много е хубаво сърчицето   bouquet

# 432
Ама че съм шматка.....чак сега откривам темичката! Мислех си, че вече е забравено това хоби......А като дете баща ми ми донесе не един, а цели два пирографа от Съюза /Съветския, дето вече го няма:)/, които преоткрих да събират прах преди година. Оттогава съм се заела  да наваксам и "горя" де що ми падне подходящо парче дърво. Най са ми подходящи /и евтини/ дъските за рязане от магазинчетата тип "За един лев". Подарявам с повод и без повод и хората им се радват - ръчна изработка, демек Simple Smile Само дето не съм ги снимала повечето. Заемам се да "фоткам" и ще кача т'ва- он'ва да се иСфаля:)

# 433
Добре дошла rali_smiles !   bouquet
Тези дни и аз бях решила да попитам къде зачезнахте?
Не си чак такава шматка, а кой знае, на коя страничка си ни намерила...
Ми така е! Като се стискате и не показвате... Mr. Green
И аз съм фен на магазините по 1 лв!!!  Sick В "дървено" отношение  Joy
Май ще се окажем само двечките в тази тема!  cheers
Дано другите си изкарват приятно  newsm41 отпуската!
Чакам фотки от всички вас  smile3509
От мен само това   smile3534
http://media.snimka.bg/8838/023931490.jpg?r=0
Успешни дни ви желая юначета и юначки!   love001

# 434
Малеееее, mumita, каква красота......де се тикам и аз у "А" групата......паднА ми шапката, честно. И на мен ми мина през ума да оцветявам, но досега не се бях престрашавала. Е, сега вече Ша гУ напра'а, да знайш!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт