СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 805
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
И аз от доста време се чудя за тези ваксини.Това, което бях чула аз е, че новата ваксина е Превенар и че ние си купуваме пак последният Пентаксим.

Флу, Ане дано всичко е наред при вас!  Praynig
Междудругото сега се сетих нещо....да сега погледнах в Фейсбука и да точно на 9ти ден от поставянето на ваксината Криси беше така един ден ту вдигаше, ту сваляше Т от само себе си.  Confused
Суити, обрива от морбили наистина ли изглежда така?На Криси обрива й беше доста по-ситен и по-ярко червен.И не само на нея, докато обикаляхме цяла седмица кабинетите напред назад, видях и други дечица с морбили и беше като на Криси.С две думи нищо общо с това на снимката.  Thinking Благодаря ти за линка, пълно е с много информация, намерих и за тези вируси, за които ще правим изледвания тази седмица.   bouquet

Криси от 3 дена е доста по-добре.Има още съвсем малко обрив, който всъщност днес се появи.Крачетата и те са малко по-добре, Т няма и да кашля не съм я чула.Само има още мааалко сополки и си похърква.Общо взето подобрението почна след като почнахме антибиотика, дано ни се е разминало.Утре пак сме на контролен преглед, този път при педиатърката, имала и да ни казва нещо, дано не е нещо лошо.  Tired

Курмуване и листовки от раз си взех всичко, без грешка.Само дето нещо съм забравила как се кара вече.Абе не съм, но ми е притеснено с паркинга, миналият месец карах няколко часа градско.  Laughing Като се оправи Криси и времето пак.

Галениус изненадана съм изобщо как си сменяла досега памперс.Този номер с говере и пеене, отдавна не минава при нас.След него имаше период на играчки в ръцете, а сега вече съм спец на слагане и на памперс и на обличане в движение.За приспиването...много ми е мъчно, но аз близо месец се борих с него.Лятото приспивах Криси по 2-3часа на вечер, а тя не спираше да плаче през цялото време, каквото и да правих.Като се прибрахме вкъщи също и се принудих да я оставям да плаче.Оставяла съм я за не повече от минутка(буквално), просто хиляди пъти я взимах и слагах в кошара и се криех, не излизах от стаята.Сега се приспиваме като я сложа в кошарата и сядам до нея и чакам да заспи за 5-10мин, без рев.Доволна съм, нито аз, нито тя се мъчим.Иначе песничките и приказките не проработиха при нас, половината лято пях, другата половина разказвах, като беше само на ръце в безспирно реване.

Май се поолях малко с писането, надявам се да ме извините!

# 166
Не zнам, съвпадение ли е, какво ли, но и Ана Мари ми вдигна Т° около десетина дни, след поставянето на таzи ваксина  newsm78 Първата Т° в живота й, не беше болна, както имаше два дни, така беzследно иzчеzна после... Естествено, не раzбрах какво стана и zащо беше, но...

# 167
ДУ!

Дария цяла нощ ми хленца, въртя се... и сега се чудя, както обикновено, зъбите ли я мъчат, щото доизбиват 3 кътника, пък аз спрях Дентокинда  Embarassed  или заради ваксината. Но днес ще взема Дентокинд де...
Тая работа с ваксините и на мен хич не ми е ясна... ще питам GP..

Гледам за количките си говорите, аз без моята съм загубена  Mr. Green  приспивам я първо малко там, после я слагам в леглото и тя си дозаспива, аз само я люшкам по дупето  Crazy  Така заспива и това си е... Тя нали е и без биба от половин година насам... Надявам се скоро да дойде момента да заспива с приказка, но засега няма изгледи.
Навън си се вози в количка без проблем. На дълги разстояния ми е по-удобно с количката, из квартала или на люлките сме пеша  Simple Smile

# 168
добро утро
и едно Те-Те ( демек пет/пет от Борето, така вика и вдига длан Simple Smile!

благодаря, момичета за цялата информация!  Hug

и тази нощ Т в диапазон 37-38 С Simple Smile
на гърда изкара.
Сега в 9 ще взема час за хамеопата.
Зъби не виждам, т.е. не са зачервени венците,
макар че е време, има 8 само.
Приятелка ме пита да не би от ушите,
но болката там е гоялма и щеше да покаже сам.
Аз го отдавам на ваксината.
Кашлица няма, грам хрема не виждам...

Ох, малко поизпуснах, исках да се обърна поименно,
ама май няма да успея  Embarassed

Гледам напоследък все за време, сняг и минусуви Т си говорим с познатите Simple Smile
Разходките са трудно реализуеми.

Май нейм, Дими, при вас е доста блокиращо снежно.

Червената Сонче, всичко да е наред през новата година.
Имаш прекрасна визия, много ми харесва прическата ти.
Все пропускам да кажа за хубавите ви снимки на теб, Диска, Мона, МариП.
Нещо се позагубихте, момичета.

МариП, как е Лина?

Иринка, честите на Симеон.
Нека та вози безаварийно   Grinning
За пачурка, нямам думи.
Уважвам всички плетива, шиене...и тези, които го могат.
Надявам се и аз следващата зима да започна да плета.
Аз също постригаш Борис, но не късо като Ради,
а само филиране, останах чупки Simple Smile

Ина, споко, аз взех книжка от 4 път  Blush
Голям зор за книжка, още 18 нямах.
Съответно 10 години не ми се налага да карам.
Преди 5 години трябваше да карам на работа.
Първия ден-карам, потя се,
втория-карам, потя се,
на третия-само карах  Mr. Green

Флу, Моарейн, всичко да е наред  Praynig

Ники97
, Превенар се слага на 2 години,
ако детето не е ваксинирано до сега.

Шейли, къде си? Дай малко слънце, как сте с Мейт?

Параходче, как е Мартичка, има ли крачки? Дано!

Маоарейн, браво за градина!
На село и с малко деца,
демек на чист въздух. Наистина добър вариант,
та макар и по-далеч.

Колко ни станах учениците - Галето, Ясен на Дианче ( Дианче виждам тА Simple Smile ...

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 08:51 от Анe

# 169
  • София
Ане, Ради бе.  Mr. Green
Той може би беше първият ученик тук  Wink
На 24.09.09 тръгна милото.  Heart Eyes

# 170
Екскюзе моа, Иринче!  Hug
знам толкоз на френски, пък може и да не е вЕрно.
отиваме на педи, Хомето си е дал почивка.  Rolling Eyes

# 171
  • София
Екскюзе моа, Иринче!  Hug
знам толкоз на френски, пък може и да не е вЕрно.
отиваме на педи, Хомето си е дал почивка.  Rolling Eyes
Vous êtes excusée ma chère  Mr. Green
Айди, успех при педи и ни дръж н течение!  Heart Eyes

# 172
Маци цун  Heart Eyes
Хвърлям и по едно око, но умишлено не пиша.
От другата седмица съм на работа ЖЗ и сега пиша дипломна работа, та пушек се вдига.
При нас нищо ново - Ясен си ходи на ясла, има ужасни сополи, нищо не им влияе, но той видимо е здрав и прегледите при педи го изкарват здрав, затова не се тревожа излишно, а си му капя клеева тинктура. Почнах да му давам пчелно млечице да видим дали ще му повлияе добре на имунитета. И аз пия, но на мен за сега ми влияе само на апетита - ям като вълк  Joy.
Ирина честит шьофер Simple Smile. Леко и безаварийно каране на собствена кола скоро.
Жуже  Hug. Много ми е мъчно за неразположнията на сладурката Криси. Дано се оправи бързо.
Гледам студено ви е тези дни Simple Smile. На мен пък времето така много ми харесва, излизаме си. Ясен като е добре облечен му е много кеф да се търкаля в снега. Аз си мечтая за ски, но за сега нямам парички да ходя  Sad. Нищо ЖЗ ще има още много зими и ще наваксам  Peace.

# 173
пак съм Я ( това е от диалекта от родния ми край,
то за там всъщност си трябва преводач)

Та, педиатърката каза, че борис е със зачервено гърло.
като казах, че имам съмнения за "ефект" от ваксината,
ме изгледаха със сестрата.

Изписа Нурофен и полуантибиотика Суметролим.
Направих гримаса за АБ-то,
тогава каза, че ако започне кашлица тогава да се давал.
Хич не ходя при нея, но като го няма хомеопата.
Като зачезне този човек изпадам в паника.

Лятото с херпангина и полипи,
минахме без хомеопатия, без АБ, само с Фунгостатин за мазане,
но той пак е с рецепта.

И друго, най-голямата мъка, е че Борис много трудно приема
всички сиропи и т.н.,
това е също причина, макар и малка, да предпочитам хомеопатията.
Аз съм била така, връщала съм всичко.
Едвам му дадох нурофена, а той като се разплака жално, жално,
прие го като агрсия едва лине.
Междудругото е ужасно обдчив, плаже жално, нарежда, подлага устни
при най-малкия повод, вкл че съвсем леко го скубнах при преобличане.
Тия дни казал на свекърва ми те-те ( за 5/5),
тя обаче не видяла, не отвърнала и той подложил усни.
Обяснявам му, че жените такива ревльовци не търпят  Naughty

Фен съм на бабините илачи.
Ето това намерих тия дни,
иде реч за ангина, но при всички случаи помага на по-леките форми.
Сега спи с мед на гърлото,
после ще слагам топла извара, ще го мазна със сода и мед.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=460190.15

Пенелопи, забравих най-важното, да се обърна към теб.
Това просто страхотна новина, много здраве за всички ви.

Боре, Боре, съчувствие.
ПОстоянното висене на гърда и сученето на празен ход
ме изтощи. Пиша за Стефан. Не спахме 2-3 дни заедно и ме забрави-
мен като източник на храна Simple Smile Беше на 1.4.
При Борис е друго, заспива бързо на гърда, ползва я само за сукане, не за залъгалка.
Напоследък суче малко нощем.
Съвсем по-различно и по-спокойно.
Ако продължавате така, няма да ти се отразява по-добре.

Айде със здраве и късмет Simple Smile
Хубав ден, спорна седмица на всички работещи,
а на всички останали домошари като мене-повечко уют у дома Simple Smile

# 174
  • София
Ане, херпангината си е вирусно заболяване и съответно се лекува без АБ по принцип.
Ради лятото ми изкара 3 една след друга (или беше 1, която рецидивираше). Странно, че преди това лято дори не бях чувала за такова заболяване.  newsm78 Не е пил АБ. Всъщност, ДЧНД, досега не е пил изобщо, въпреки че си боледува отвреме-навреме покрай батковците преди, а сега покрай яслата. Но, слава богу, не е имал усложения.  Praynig
Дианче, и ти ли си Дюканче?  Wink

# 175
Иринка, тия неща ние ги знаем,
ама некои лекуващи - не.
не че съм много компетентна де.
Щото преди  Фунгостатина, направихме три приема Аугумнетин,
тогава отидох при друг лекар и така без АБ.
ама много като видят зачервено гърло...
тия неща хич и нямаше да ги пиша, ама Хомито
(как го кръстих само, че Хомото, щеше другоятче да се разбира  Mr. Green)
като го няма. хубава работа върши, ама като зачезне, ме кара да си блъскам главата,
като сега  Confused

# 176
  • жителство на место
Здравейте!!! Хайде сега да се изфукам как заспива Ива Heart Eyes Вечер към 21.00ч баща й я къпе /на ръце, не в корито/, тя се стопля в неговата прегръдка и излиза сладко спяща от банята, слагаме памперс, обличаме пижамка, чистим ушички, детето спи. Laughing Към 23.00ч. правя млякото, тя помрънква, гушвам я, пие си млякото и си играе с косата ми /Дианченце Heart Eyes / и спейки се нацоква и така. На обяд е същият ритуал, но сега зимата без банята. Никога не съм я приспивала. Винаги заспива, докато пие млякото и разбира се моето вълшебство е косата. Wink

Гледах сблъсък отчасти и чак сега се светнах, че е участвала Мона, толкова позната ми изглеждаше /странно и гласа й ми беше познат newsm78/ Но без да зная, че е Мона ми допадна гледната й точка- децата трябва да участват в живота ни, не да им създаваме до 2-3 годишна възраст някакъв илюзорно спокоен и изкуствен свят Hug Поздрави Мона  bouquet А Данчо има ли още синьото петънце в очето?

Мисля за всички болнички дечица, бързо да минава! Само да напомня, че ако нещо ви притеснява във ваксините, можете и да се откажете от тях или от някоя конкретно Hug

Моята Фъса днес меси тесто, набрашни се, намокри се, голяма забава беше Wink

Вчера пък й напълних една тенджерка с вода и дадох сапуна, че му е хвърлила око от няколко дни. Как се забавлява милата, мокри се, сапунисва се, едната мие другата Laughing и накрая си натопи единия крак в тенджерката и започна да си сапунисва пантофа hahaha Е, тогава играта свърши, последвана от преобличане с рев

Зъбките 7бр си ги мие редовно вече от една седмица, нарежда се до мен на мивката и започва да се плези Grinning Като я попиташ къде са й зъбките, тя си вади езичето, та това плезене до мивката означава, че иска да си мие зъбките Joy

Ане, един курс по хомеопатия за майки ще ти спести безизходицата в такива ситуации, препоръчвам го от сърце Heart Eyes

# 177
Май нейм, ти писа, аз не обърнах много внимание.
Ще се поинтересувам, макар че ме е страх да разчитам на себе си,
по повод хомеопатията. Наблягам на народната медицина.

Дианче, много, много късмет!

# 178
  • София
Здравейте!

Ане -бързо оздравяване на Борето.
MY NAME-благародно завиждам за присипиването и сапнето.Много сладък разказ за тенджерата и сапуна.А фъса -какво точно значи?
Дианченце-всичко най-хубаво ти желая на работата.
Ирина-честита книжка на Симеон.Леко и безаварийно по пътищата.

# 179
  • София
А фъса -какво точно значи?
Сигурно е галено от фъстъче  Heart Eyes не че мен питаш, ама аз да си кажа.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт