СЕПТЕМВРИЙЧЕТО лудува у дома, чака пак да дойде пролетта

• 34 935
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Добро утро! Hug

Бързам да пожелая на добър час и лека адаптация на Ели на Флучия! Heart Eyes  Аз взимах Галя на обяд в продължение на една седмица. Тази практика, според мен, има смисъл, за да не се натоварват децата изведнъж с рязка смяна на режима и обстановката, но не за повече от седмица.  Peace

Ради, радвам се, че сте добре с Митето. Heart Eyes

Нели, колко е пораснал Велин!  Simple Smile Хубаво, че  отбиването е минало плавно и без сътресения! Hug

Вечерница наистина отдавна не се е разписвала.... Thinking

Да ви подсетя, че съм пуснала нова анкета в темата за партито.  Wink

Хубав ден на всички!  bouquet

# 421
Резултатът от снощния преглед при педи - бронхит отляво. Сега малчуганът е на антибиотик. Интересно, че много бързо го хвана. Нито е кашлял, нито сополи и изведнъж висока температура и бам - бронхит. Аз обаче си кашлям от 2-3 седмици, баща му също, Виктор и той буха, та явно малкият прихвана от някого.
Тук в града, явно има някаква епидемия. Вчера пред кабинета е било пълно с дечурлици с едни и същи симптоми. В групата на Виктор от 29 деца има само около 10, които не са болни.
Сега ще се лекуваме.

# 422
Ех, Стон   Praynig Милата душица дано не страда много. Бързо оздравяване ви пожелавам.
Флу, напълно те разбирам. Аз още страдам, че не прекарвам повече време с Тини.  Радвам се че той се чувства добре така. И сега за тортите - леле днес само дето я видях тази тортичка и ми се струва, че съм качила.  ooooh!
Благодаря и на останалите мамита за пожеланията.
Ради   Hug

# 423
Стон, прегръщам те и дано бъзо се оправи момчето ти. И при Джи също всичко се разви без тежка симптоматика...Добре, че си реагирала навреме. Дръж ни в течение!
Луси, красавице, на патерици - специални поздрави за нашия танцьор!!! Да е светло името му.  Heart Eyes
Муци, на теб също ЧРД на патерица! Вярвам, че с толкова много приятели си имала истински празник.
Флучи, успех на ученичката. Не знам защо, но имам чувството, че къдрокосата ти красавица ще се адаптира по-бързо, отколкото очаквате с татко й. пожелавам и да е много много здравичка /визирам прословутите първи 2 месецеа, в които градят имунитет /
Джизес, страхотни снимки  Hug
добре завърнали се на завърналите се  Grinning

Ние с Джинджи сме добре. Движим се почти неразделни - водя я с мен на срещите си, в офиса... само като имам консултации в кабинета я оставям "някъде" хахаха.... Много бързо взе да расте. Говори впечатляващо много и ме изненадва с местоимения и кратки изречения. днес ходихме да пробвам едни дрехи за предаването... е няма такъв кеф да имаш момиченце. Гък не е казала - само мереше разни шапки и се разходаше сред продавачките... После пихме кафе, тя фреш с кисело мляко и мляни орехи /за първи път й давам орехи.../ и така-а-а.... Щастливо здраво и вече суетно момиченце си имам.

Свети Валентин/ Трифон Зарезан ? Нещо да кажете по въпроса?!

# 424
Хей Иринии, как няма да е приказлива Джи..мама ни омайва често с приказките и разказите си  Wink
Джизъс, райско е на планина с момчето, нали?
Тино въобще не го е страх от снега и иска да тъпче да маже, а като почнем да хвърляме снежни топки и се залива от смях. Това, което ми прави впечатление в него е че много разбира от майтап. Почти нищо не говори, но командва яко с жестове.

За Св. Валентин и Трифон Зарезан ще ходим с приятели - още 3 двойки, на суши във Флоримонт на околовръстното. Май ще сме с Тино и не ми се мисли какво ще се случи в заведението докато той е там.  ooooh! На Банско в един бар ходеше до сервитьорките зад бара и им взимаше пособията за чистене, с които се разкарваше покрай масите. После откри хладилната витрина с тортички и най-вече копчето за регулиране на температурата е се почна едно щракане... ooooh!
Като заключение всичко около нас беше в накъсани салфетки и аз гледах така Tired
Познайте кой чисти преди да си тръгне от заведението?

# 425
лелеее, Люси, знаех си, че пропускам нещо в предишния си пост, а то да честитя на Тино имения ден! На голеееми патерици приемаш ли? Отдавна не съм го виждала, сигурно е станал голям разбойник Grinning Аз и без това имам стари грехове към теб, помня, че на НГ ми беше изпратила sms с честитка, ама аз нали бях болна и не знаех на кой свят съм, та не ти писах, че щеше да стане леко в стил "мрън-мрън".
Мон, той Митака не ходи на ясла, с татко му сме му детегледачки, и двамата работим на половин седмица и така. Той нали все още се страхува от други деца (аз уж упорствам, мъкна го по гости и партита с деца, обаче той не се предава). Иначе имаме напредък в общуването - вече с възрастни е доста общителен, гушка се и ги тормози да му четат книжки. Обаче щом го приближи детенце започва да плаче. В ужас съм се видяла! Та така - за ясла не си и помислям.
Ето, пак се наоплаках. А иначе за хвалби също има доста - Митака всеки ден ме изумява с малките си постижения, които на мен ми изглеждат великански стъпки в човешкия прогрес Wink Ама нали всяка от нас си мисли, че нейното гардже е най-умното, та сигурно знаете за какво говоря Laughing
Питке/Петке, поздрави и от нас с Митака. Не се кахъри за кърменето - и ние се кърмим към 5-6 часа сутрин, аз все се каня да го махам, но Митака като завика с един нежен гласец "буте, буте" (така нарича гърдата, сам си го измисли) и аз се размеквам и давам... Лелеее, колко съм лесна Embarassed

# 426
Мархаба! По никое време от зоната на здрача.
У нас е весело. Не липсват весели, но не липсват и леко кошмарни моменти.
На мен ми гори главата, защото тукашната учебна система изисква след 4 клас децата да продължат образованието си в гимназия или реално училище или нещо като българските ЕСПУ. Проблемът е много сложен, защото доскоро само в гимназиите можеше да се държи матура, а само с матура можеш да кандидатстваш за висше образование. Сега и е другите училища разрешиха да се взема матура, но програмата, по която учат не може да се сравнява с изискванията на гимназиите. Освен това и учителката на Мирел се въздържа от препоръка, тя мисли, че Мирел няма да може да се спсрави с гимназия. А детето иска да учи в такова училище.
Стига толкова за нея. Баткото ми го похвалиха много след приключване на първия срок - нали нямат още оценки и нямат свидетелства, затова имахме разговор с учителката на 4 очи. Направо ми изникнаха крилца.
А Хамлет расте, дебелее, хубавее, озъбва се и прави опити да приказва. Няма изгледи за отбиване, дори си има кодова дума за сукане. Пада голям смях. Дори щерката го снима как спи по време на обед, сучейки.
Малко зимни снимки от нас
Хамлет, сучейки и спейки
Поздрав от щерката - вчера си дойде с насинено око от училище, та днес обиграхме случката.
Баткото
Тримата е просто абсурд да ги снимам - точно като орел рак и щука са.  Joy

Дано не съм ви липсвала много. Гуш на всички! Поздрави на всички, които са празнували и съм ги изпуснала!  Hug Heart Eyes

# 427
Здравейте, аз нещо се позагубих тези дни, просто този период ми е много тегав до Великден и пролетта и все съм отекчена...броя дните
Муце честит рожден денна патерички!Да си жива и здрава, много щастие и късмет!
Ирини Джи е страхотна и нека ти е все така послушна!
Люси честит ти именикна патеричкиС много здраве да си носи името и нека има безгрижно и щасливо детсво!
Моарейн, Дари страхотна косичка, голяма сладурана е!
Дарушка честит ти пораснал баткона патеричкиМного да ти е здравичък и нека има незабравимо детсво!
Аманар честито прохождане, все в правилната посока да я водят крачетата.
Шмате радвам се че писа, тъкмо мислих да питам Флу за вас!
Мона и на теб се радвам, ваши снимки гледах от НГ, било е страхотно....мечта.Данчо е един страхотен малък рибар(баща ми ходи за риба с камуфлажни дрехи).Иначе и Криси откак е проходила все събира има/няма нещо от земята и ми носи с голяма гордост.Играе си и доста вече наушким, напоследак взима една тенджера и една лъжица, сяда до мен или баща си и почва да ни храни....за около 30-60мин...
Флу бързо адаптиране на Ели в яслата!
Сиси честит рожден денна патеричкиМного здраве и щастие!
Ради добре завъранала се и на теб!
Петка страхотно си се маскирала!И като си почнала с Медена питка, някой знае ли мелодията на песничката от приказката?
Сович и аз мерак имам за фибички и шнолички, но и нашата госпожица не ги трае много много, докато се усетя и тя се е наскубала едно хубаво и после си държи главичката и казва "Охххх".
Стон дано бързо се оправи Оги!
Мама Муминка/Веч радвама се че писа!Дано окото на Мирел бързо се оправи, а също и проблемите с образователната ви система.Хамлет много е пораснал!
Лека и спокойна нощ!Нашите напоследък са мърморене през 10-15мин от 1 до 4-5сутринта и ставане в 7-8....

# 428
Да уточня - Мама Муминка съм само за малко.
В момента в Германия тече карнавала и ние от немската тема тук редовно си правим тукашен карнавал.
След сряда ще съм си пак в стария облик  Hug

# 429
  • София
Дано не съм ви липсвала много. 

Абе липсваше, ама хайде.....много са ти хубави снимките и ще ти извиним отсъствията! Laughing
Представям си какво ти е на главата с решението, което трябва да вземете за Мирел! ooooh! Дай боже да уцелите вярната насока за нея! Hug 
Хамлетчо е страхотен! Май че и той за Крали Марко се готви... Wink

ston, стискам палци за бързо оздравяване на Оги! Peace

# 430
Хихи, Мамо Мум(съкратено, както Веч  Wink ), чаках да се появиш... Даа, карнавала, дааа...
Много хубави снимки има Мирел с ръкавиците. Как само успяваш да хванеш и да направиш и от не толкова хубавите моменти, хубави и интересни снимки zа спомен.. Хвала   bouquet
И аz ги имам същите терzания zа Крис, нали и той е трети клас. Обясниха ни, че най-важни zа следващото училище са втория срок на трети и първия срок на четвърти клас. От там се вzимат и оценките окончателно (не че останалите впечателения не са важни, къде ти, пък той до сега не беше от.. супер учениците  Tired) zа приема в каквото и да е училище zа пети клас.. Как само го обясних, нищо не се раzбра.. Но както и да е, стегнала ни е шапката и нас zа това. Почти съм сигурна, че той в гимнаzия няма да влеzе.. Не че толкова напъвам, ама.. поне да стигне до нормално училище.. Абе.. мани...
А пък и малката не съм zаписала още в градина, само намерих една блиzо до нас, държавна.. Ама нищо не съм направила, чакам едно важно нещо(дай Боже) да стане в началото на март и чак тогава ще ходя в градината. Но после ще раzкаzвам zа това де..
Та сме.. каша и половина, общо вzето  Crazy

Нищо не zапомних, та иzвинете, че само zа нашите проблеми писах.

# 431
Пак съм аз...  Grinning
Сега гледах стари снимки на Криси, по точно от лятото.Чак сега обърнах внимание, че Криси помни много неща на които я учих в този период.От много време не бях й ги показвала, но напоследък сякаш се сеща за тях и вече си ги прави - ей така от раз.Тази вечер дойде и седна в мен и ми взе ръцете да пляска, аз реших да й изпея "Хей, ръчички", останах  Shocked , защото тя знаеше кога какво се прави.Не съм я пяла от лятото и ми стана много мило като сочеше един по един всички присъстващи (имахме гости) да се вкючат, който не участваше му се караше.  Laughing Започнах да я питам колко голяма ще стане, на колко годинки е и къде е лампичката, всичко си показа без грешка, от 4 месеца поне не съм я питала тези неща.Наскоро си изрови патето, с което си играеше последно на 9месечна възраст в коритото, и пона да му вика "па-па" сложи го в една купичка и започна да го мокри с шишето си със водата...и т.н....че стана дълго.Криси обожава игрички като "Пущам кърпа" и "Балона се надува", има дни в които по цял ден само тях играем, много се смее и забавлява.Ако имам работа някаква й вадя нейната прахосмукачка или й давам мокри кърпички и така може да откара понякога и 1 час да обикаля да чисти и търка.От всичко най-обича да мокри масата с шишето си (натиска го надолу с биберона) и да търка с ръчички, или да си пълни някоя купичка и после да си я изсипе отгоре.Като цяло не прави почти никакви бели(аз всичко съм махнала де) и не си чупи играчките.Вие как разнообразявате ежедневието на мъниците?Имат ли си и те любими игри и кои са те?

# 432
Вечи, на мен ми липсваше  Heart Eyes  Хамлет е много сладък, как си цока  Grinning  Другите снимки ги разглеждах във фейс-а... Дано на Мирел бързо й мине, миличката  Confused

Жу, да знаеш, че Дарито и Крисито много си приличат  Mr. Green  Дари много обича да й пускам детски песнички/или аз да ги пея  Crazy  На "хей ръчички" пляска, мие ги и лицето също. На "у дома часовник..." се клати и пее ТИ-ТА, а на "зайченцето бяло" пее "то пла-а-а-чи!" (седнало да плаче...). Събира трошички от пода и ги яде, или ми ги дава на мен. Като й кажа "къде дошъл Сънчо?" и тя си слага ръчичките върху очите. Знае кое е крак, ръка, око, нос, уста, пъпче  Crazy  посочва ги на себе си и мен. Бърбори много, на всички казва баба, дядо, тати, на мен не ще да каже мама обаче. Посочва ме, като я питат коя е мама. А на въпроса "Кое е Дарито?" сочи себе си, понякога казва и "беПе" (бебе). "филийки" при нея звучи като "орийтити", а банан е "бляти" или "бооорляти"  Joy

Игрите са най-често да рисуваме, като задължително тя е легнала по корем по средата на стаята  Crazy  трябва да я гледам и да й казвам браво. Уж редим пъзели, ама бързо се изнервя. С играчки малко си играе, напоследък повече започна да гушка и целува разни животински играчки  Crazy  храни ги с лъжичка, дава им да пият вода Crazy  Онзи ден ми показа, че може да пие от пластмасово шише от минерална вода  Crazy  Малко се оля, ама като й го придържам, добре се справя.

# 433
Честити ви празници!
Желая на всички много гореща любов и уютни вечери на червено винце!

За игрите да ви кажем - от известно време често си играе с едно бебе, като го гушка, милва, целува, обръща го към себе си, като го кара то да я цунка  Laughing и го храни с кукленски биберон. Даже го подканя с един звук "П".
Страшно обича да изсипем всички части от конструктора и да ги рови. Или аз да ги сглобявам, а тя да разваля всичко. Накрая сама ги прибира  Simple Smile
И друга любима игра е да седне на дивана и да пвика "дай", а аз да й давам играчки, които да реди край себе си.
Обожава и домашната люлка. Иска да я люлея толкова силно, че чак се мести люлката  Crazy

И пак да се похваля с твърдия ни режим - спане в собствено легълце и сукане само на обед и вечер за приспиване. По-нататък ще го махаме и него, но засега само е това е останало от старото ни ежедневие.
Понякога се буди нощем, но песничка върши работа. После ми пляска и продължава да спи. Не съм позволявала повече спане в общата спалня  Peace
Полека-лека сама отказа сутрешното сукане (за две седмици) и дори започна да закусва. Много съм щастлива от постигнатото  Party

# 434
Честит празник и   Бъдете вечно влюбени и щастливи!
Също така ви искам и прошка PraynigПростено да ви е и на вас! То не че имате прегрешения,но все пак Hug

Общи условия

Активация на акаунт