Когато ви засегнат с думи?!

• 7 506
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
Aко на всеки познат, дръзнал да бъде искрен и да направи забележка за детето ти даваш този "точен отговор" и късаш всякакви отношения, рискуваш съвсем скоро да останеш в изолация.
Както и да е... Просто поредната тема в която авторката чете и се вслушва само в мненията, които и се иска да прочете.

# 31
Aко на всеки познат, дръзнал да бъде искрен и да направи забележка за детето ти даваш този "точен отговор" и късаш всякакви отношения, рискуваш съвсем скоро да останеш в изолация.
Както и да е... Просто поредната тема в която авторката чете и се вслушва само в мненията, които и се иска да прочете.
  Hands Thumbsup

# 32
Една мисъл по толкова различни начини може да се поднесе, само желание е необходимо.  Определено вярвам, че всеки човек е способен да различи нюансите и желанието на отсрещната страна да помогне, да обиди, да се подиграе, да нарани и  т н...

# 33
  • гр.София
Според мен собственичката на заведението съвсем не е била искрена. Искрено би било да каже, че не й е приятно да се води детето в заведението или да размества столовете, а не да дава квалификации и оценки. Едно е да изразиш мнение за конкретна проява и да покажеш, че не желаеш да продължава, съвсем друго е да правиш характеристика.

# 34
Аз също бих ти направила забележка.Неприятно е,влиза клиент,а едно дете играе със столовете.Това не е детска площадка.Само че аз бих ти казала директно-не ми е приятно детето ти да размества,ако обичаш кажи му да седне.

# 35
Според мен собственичката на заведението съвсем не е била искрена. Искрено би било да каже, че не й е приятно да се води детето в заведението или да размества столовете, а не да дава квалификации и оценки.
Аз бих заменила искрено с тактично. Peace
Единственото в което бих обвинила собственичката е липса на такт. Лично мнение.

Едно е да изразиш мнение за конкретна проява и да покажеш, че не желаеш да продължава, съвсем друго е да правиш характеристика.

Както и има разлика между това възпитано да покажеш, че не приемаш неоснователни забележки и коментари относно възпитанието на детето си и това откровено да обидиш опонента с хаплива реплика.

# 36
Аз не бих се засегнала от квалификациите на жена дето нито е психолог, нито педагог, обаче бърза да дава диагнози на дете на 1.5 г. след като г е видяла за няколко минути.
Това е реакция на изнервен човек, който явно има повече проблеми, от колкото сили да ги реши.
За дете на 1.5 г. е напълно нормално да се движи и от интерес да пипа навсякъде.
Изобщо не бих се притеснявала от поведението на детето.
И не си мисли, че си му изпуснала края, тепърва възпитанието ще играе роля за бъдещото поведение на детето.
А в заведението бих ходила ако ми се налага, но ако квалификациите по отношение на детето ми продължават бих отговорила, че не са ми необходими.
Горе главата и не се ядосвай, никога не можеш да угодиш на всички! А и не трябва.
Да ти е живо и здраво детето!

# 37
  • somewhere over the rainbow
Тя до този извод не е достигнала сега, с разместването на столовете Peace Мнение за човек /било то дете/ не се създава от днес за утре.

Определено има деца, които са ужасно лигави. Правила съм забележка на родителите, ако тази "волност" засяга мен, семейството или собствеността ми. Не ме интересува кой се обидил и кой не. На някои хора, не им ли го кажеш в прав текст, от такт не разбират. Камоли да се сетят сами.
Не бих се обидила, а бих се замислила, дали наистина не е така.

# 38
Заведенията не са за малки деца.Винаги ми е било много неприятно да седна някъде,наоколо да щъкат мъници,а майките им непукистки да загасват  -найстата на брой цигара и хич да не им е какво правят децата им.Аз не ходя да пия бира и да пуша в парка(детските кътове,градинките и т.н.),така че и на децата мястото не е в кръчмата.
Не бих се засегнала,ако някой каже това за моето дете,нито ще "коля и беся",нито ще преустановя контакти с човека.Не съм такъв тип майка-орлица.И не харесвам майки,които знаят че децата им не са прави и въпреки това ги защитават,просто защото това са техните деца.Не визирам авторката,само отбелязвам.

# 39
  • Ispania
 #Cussing out #Cussing out #Cussing outЗабравила е какво е да се гледат малки деца Confused
Какво Ще му кажеШ на това дете на една годинка ooooh!.......Ах как се дразня на такива "лели" #2gunfire
Аз също бих ти направила забележка.Неприятно е,влиза клиент,а едно дете играе със столовете.Това не е детска площадка.Само че аз бих ти казала директно-не ми е приятно детето ти да размества,ако обичаш кажи му да седне.
Да ,и детето на 1.5 годинки Ще седне ooooh!..... Joy hahaha Joy
Кое е неприятно???На мен като клиент Ще ми стане много по неприятно ако 4уя собственик да говори така на майка за детето и,....не само 4е на момента Ще си трьгна ,ами и няма да се вьрна пове4е  Crossing Arms.Липса на минимо вьзпитание е да говориШ така за малко дете Naughty,просто може да се помоли майката да се ОПИТА да го задьржи Laughing,или собствени4ката като е толкова специална да стане и да се пробва да оправи столовете,така майката веднага Ще разбере намека и няма да се обиди

# 40
Цитат
А мен какво ме интересува егн-то на детето?След като е малко,има си детски центрове.Не ви ли е хрумвало,майки с малки деца,че е ужасно досадно да мислите,че светът се върти около децата ви.Че във всяко заведение или магазин,са длъжни да се съобразяват с децата ви и с вашето явно безхаберие.

# 41
Val,детето като не седне-майка му го хваща за ръка и го води или на площадката да лудее, или у дома...Ходила съм с голямата ми дъщеря непрекъснато  докато беше малка- по заведения, но не съм позволявала да пречи-независимо на кой, защото това принципно не е място за малко дете.Ако покаже, че не издържа и и се играе-излиза да играе.С малката ми дъщеря не си позволявам да влизам в заведение, защото ще пийне соса на останалите посетители, които не са длъжни да търпят...а аз не им давам повод да квалифицират детето ми като някакво.Съветите за отговор на забележката са в графата-заяжданем което е смешно...като малките деца на пясъчника са и реплики в стил-моята лопатка е по-готина от твоята...и ти ли ще ми кажеш на мен... Crazy

# 42
  • Варна
Цитат
А мен какво ме интересува егн-то на детето?След като е малко,има си детски центрове.Не ви ли е хрумвало,майки с малки деца,че е ужасно досадно да мислите,че светът се върти около децата ви.Че във всяко заведение или магазин,са длъжни да се съобразяват с децата ви и с вашето явно безхаберие.
+ 1 Peace

Освен това не можах да разбера кое е обидното в "своенравно". Ако беше казала "бясно" или "невъзпитано", това вече би могло да третира като обидна квалификация.

# 43
Има спасение и за вас, дами, дразнещи се от чужди деца.
Наред до задрсканите кучета на лепенките, да турнат и по едно задраскано дете!  Mr. Green  Така всеки ще си знае мястото!  Hug

# 44
  • Варна
Луна, няма да е лошо. Аз например, сама по собствена добра воля няма да отида в детско заведение, защото знам, че това е свръхсилите ми. По същия начин искам да има заведения, в които или да не се допускат деца до определена възраст, или родителите им, които смятат, че всичко се върти около скъпоценното им чедо.

Общи условия

Активация на акаунт