Когато ви засегнат с думи?!

• 7 499
  • 119
  •   1
Отговори
# 105
  • на брега на морето
Трябваше да спреш детето, но станалото -станало. За да не се тормозиш ще ти кажа по памет една притча за подаръка - един млад будистки монах попитал шефа на манастира: - Ако някой ми донесе подарък и аз не го приема за кого остава подаръка? Старият монах отговорил: - За този, който го е донесъл.
Идеята в тази притча е как реагираш на някаква ситуация. В твоя случай, ако не приемеш нейното определение за детето, ако не се засегнеш, лошото настроение си остава за познатата ти. Преди години една съседка беше казала на голямата дъщеря, тогава три-четири годишна, че е лоша, защото не отговорила на поздрава й. Хора различни. Но и аз поддържам категорично мнението, че на обществени места децата трябва да бъдат съветвани да не вдигат шум.

# 106
работила съм като сервитьорка в заведение редовно посещавано от деца и честно казано даже да няма хора ако дете започне да размества столовете ще му направя забележка ако майката не се сети!!!!защото представи си като влязат клиенти каква обстановка ще заварят,много хубаво че ти си оправила после столовете,но ако бяха влезли други хора?някои няма да обърнат внимание,но други ще се подразнят  Peace дори да не е луксозно заведението трябва да има някакъв вид  Peace като му е станало скучно на детето е трябвало да му намериш подходящо занимание за възрастта  Peace не мисля че разместването на столове е такова  Peace незнам моето дете как ще се държи ако го заведа на кафене,но ако му е скучно и създава проблеми,ще го водя само на такова с детски кът, или ако се налага няма да го оставям да вършее  Peace

# 107
  • В градината...
Имах една приятелка, чиято дъщеря беше на 5-6 години. Беше много изнервена и когато ходехме трите по заведения, малката откачаше. Започваше да замеря сервитьорките с бъркалките на кафето, късаше захарчетата и ги пилееше навсякъде, крещеше.... тогава се хванах за главата от това дете и си казах, добре, че нямам!

# 108
Имах една приятелка, чиято дъщеря беше на 5-6 години. Беше много изнервена и когато ходехме трите по заведения, малката откачаше. Започваше да замеря сервитьорките с бъркалките на кафето, късаше захарчетата и ги пилееше навсякъде, крещеше.... тогава се хванах за главата от това дете и си казах, добре, че нямам!
не бих търпяла такова поведение на дъщеря си  Peace като не се държи добре на заведение-следващия път без нея  Wink

# 109
В такива сучаи отговарям: "Нека всеки гледа и възпитава своите деца, както намери за добре и да не се меши на другите"

# 110
Работила съм в заведение и мога да ви кажа,че 50% от майките които идваха не обръщаха внимание какво правят,какво пипат(носят) и къде ходят децата им.

Малко дете бяга и пада,естественно започва да плаче,колежката ми го води при майката.Веднага въпрос "Защо плаче?",колежката казва "Ами падна и се удари",след което майката започва да крещи "Защо не го гледате?" и т.н.
Ами гледахме ги,защото не можеш да се направиш,че не вижаш,как всеки момент може да падне,да се пореже или удари(деца на 1.5-2години),ама не ни беше това работата.

# 111
В такива сучаи отговарям: "Нека всеки гледа и възпитава своите деца, както намери за добре и да не се меши на другите"
To хубаво, ама ако не пречи възпитанието им на другите.
Продължавам да недоумявам как някои хора живеят с идеята за собственото си прекрасно съществувание, а не си дават сметка, че наоколо има и други прекрасни съществувания.

# 112
Вие сериозно ли??
Дете на година и половина е неконтролируемо ВЕЧЕ-съжалявам,но за мен собственичката можеше да каже,че се притеснява от разместените столове в случай,че влезе клиент.Но да се възмути от абсолютно нормалното поведение на такова малко дете е абсурдно.
Една майка беше написала,че с мъжа й не стъпвали в заведение-освен,когато майка й не гледала детето.Много е удобно да имаш на кой да оставиш детето,но има родители като мен,които гледат децата си сами и буквално НЯМА на кой да ги оставят дори за час.Друга беше написала,че не е стъпвала в заведение от както се е родило детето-хубаво,ама 6 месеца е смешно малко време.Опитай пак след 3-4 години.
И на мен ми пречи оня от съседната маса с пурата-дошла съм да ям и да си почина,не да дишам на някой гадните миризми.А и оная дето се хили като ненормална и заради нея не мога да си чуя дружката.
Ама съм в заведение,нали?Не мисля,че децата са по-дразнещи от възрастните,напротив.Децата имат право да са в заведението точно толкова,колкото и оня с пурата и оная с кикота.Всъщност думата "право" е смешна,но разбирате какво искам да кажа.И ако вие отивате в кварталното кафе с досадния си навик да пафкате цигари или да се чуете с приятелка по телефона или да се хилите с гаджето или да се целувате или...или...или...то аз отивам там с досадния си навик-дете.

# 113
Доста отговори прочетох, които ме накарах да се замисля....доколко поставяте децата си по-долу от два разместени стола и една сприхава жена, защото коментираният случай е точно такъв.  Mr. Green И аз си държа на мнението.  Hug

# 114
Доста отговори прочетох, които ме накарах да се замисля....доколко поставяте децата си по-долу от два разместени стола и една сприхава жена, защото коментираният случай е точно такъв.  Mr. Green И аз си държа на мнението.  Hug
грешно интерпретираш,не си поставям детето по-долу Peace въпроса е за дисциплина и подходящи занимания за дете  Peace и не говоря да стои като препарирано,това че е дете не означава че всичко е позволено,но и не означава и че няма права,но ако не му се наложат граници като малко какъв човек ще стане?ще си мисли,че всичко е позволено Naughty има си играчки,може да рисува и т,н.много други неща може да прави  Peace моето дете ако му беше скучно нямаше да го оставя да размества столове,а щях да му намеря занимание  Peace

# 115
Моето мнение е, от страна на собственичката
1. Правилно е да направиш забележка като например да не се вдига шум, да не се местят предмети и т.н.
2. Грешка е да даваш определения като "детето ви е такова или онакова".

От страна на майката:
1. Правилно е да се извиниш и да спреш поведението на детето, което не е редно.
2. Грешка е да се обясняваш, че детето ти е просто дете и не е направило нищо лошо.

Нещата поне за мен са прости. Проблемът е, че между думи и дела пътят е дълъг.

# 116
ани4ka, правилно интерпретирам, според собствените ми възгледи.  Peace  Но такива интерпретации прочетох тука  Crazy на въпросната случка, обяснена с две изречения от майката, че се замислих, какви ли спартанци растат в къщите на тия, всичките радетелки на реда и дисциплината...  Crazy
Една мисъл може да я кажеш по много начини..... зависи, каква е целта ти: да помогнеш ли, да засегнеш ли...
Ако на мен някоя се осмели да ми каже подобна простотия, ще си го чуе съвсем заслужено.

# 117
Ако на мен някоя се осмели да ми каже подобна простотия, ще си го чуе съвсем заслужено.
с това и аз съм съгласна,не е бил правилен начина на изказване на тази жена  Peace

# 118
Най-лесно се възпитават чужди деца!

# 119
Най-лесно се възпитават чужди деца!

Aхъм, и то от хора, които не са гледали деца изобщо.  Wink

п.п. ira_d   Peace

Общи условия

Активация на акаунт