Когато ви засегнат с думи?!

• 7 517
  • 119
  •   1
Отговори
# 90
П.П. Детето на брат ми, докато беше много малка, имаше един навик да отиде пред някоя чужда маса и да гледа продължително и проницателно хората там - нищо не им прави, само стои и гледа отстрани.

не се обиждай, но ако на мен ми се случи в заведение нечие дете да стои отстрани на масата и да ме гледа така, ще ми стане адски неудобно и безкрайно неприятно.
и аз смятам, че децата нямат място в заведения, при все, че самата аз имам две.
Не се обиждам.
Точно затова дадох този пример.
Колкото един поглед може да бъде неприятен, толкова и скърцането от местенето на столове, крясъци, писъци и тичане между масите.
В такива случаи, за да няма обиди, родителят е този, който трябва да реагира адекватно.

# 91
Даже и детски кът да има в дадено заведение, родителя пак е длъжен да си гледа детето и да следи да не се нарани или да не нарани други деца.
Няма значение къде си с детето си, грижата за него остава отговорност на родителя.
Аз моето дете не трябва да го водя в магазин, да не го качвам в градски транспорт или пък в самолет, на плажа да не го пускам, защото може с действията си да наруши комфорта на някой възрастен.
В що за свят живеят някой хора....
Колко по-ненормално е, да не кажа друга дума, когато някои психар се вгледа в теб от отсрещната маса....
Едно дете, за това е дете, да се движи, да пипа, да гледа...
В нормалните общества децата са на почит и отношението към хора с деца е същото като към тези без деца.

# 92
  • Варна
Даже и детски кът да има в дадено заведение, родителя пак е длъжен да си гледа детето и да следи да не се нарани или да не нарани други деца.
Това се подразбира, то е задължително. Мисълта ми бе, че щом има детски кът, значи се предполага и детска глъч.

# 93
... отношението към хора с деца е същото като към тези без деца.
Точно!
Тук разликата е, че тези, които имат деца, в повечето случаи искат много по-специално внимание и отношение от онези, които нямат.  Mr. Green
Не ми се дават реални примери, от скоро, но ако държите много на това - ще дам  Mr. Green

# 94

Аз моето дете не трябва да го водя в магазин, да не го качвам в градски транспорт или пък в самолет, на плажа да не го пускам, защото може с действията си да наруши комфорта на някой възрастен.

Това още одеве го минахме.Да заведеш детето си от точка А до точка Б е необходимост и едва ли някой би ти направил проблем.Обаче да се пльоснеш с него в кръчмата и то да пречи на останалите,е съвсем друго нещо.

# 95
Храната също е необходимост.
Или тя е привилегия, за тези дето са излезли без деца на заведение?
На хотел като си с дете, пак се правят физиономии, но нали почивката също е необходимост?

# 96
Храната също е необходимост.
Или тя е привилегия, за тези дето са излезли без деца на заведение?
На хотел като си с дете, пак се правят физиономии, но нали почивката също е необходимост?

Аааа няма такъв момент, Ана!  Naughty Поне според половината, разписали се тук.    Mr. Green

# 97
Правили са ми проблем в заведение, защото децата моето и на една приятелка си играеха и детската глъч на фона на глъчката на възрастните се открояваше. Но нито чупеха, нито викаха чак толкова силно и просто казахме на сервитьорката, че ако не приемат посетители с деца да си сложат една такава табела на входа и ще се съобразяваме с правилата им, До тогава сме клиенти точно толкова, колкото и останалите. И на мен не ми е комфортно да ми пушат в лицето или да се хилят на висок глас подпийнали тийнове, ама щом съм решила да отида на обществено място, ако не ми харесва си тръгвам.

# 98
Собственичката има ли деца?
       и аз това ми дойде на ум да попитам Wink

# 99
Собственичката има ли деца?
       и аз това ми дойде на ум да попитам Wink

Това какво значение има?
И кой е казал, че всички хора по света трябва да обичат или да харесват деца?

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 22:42 от елиас

# 100
Аз не бих позволила на моето дете да мести столовете. В подобни слу4аи правя забележки, аз принципно имам по няколко дребни игра4ки в 4антата ми и се опитвам да го заиграя.
Не си е у дома, дори и в заведение на познати е на 4уждо място. Това, 4е е дете не го извинява, освен, ако не става върпос за бебе до дете на година-година и половина. Другите са достатъ4но големи, за да се у4ат на какво, къде и колко е позволено.

# 101
Аз не бих позволила на моето дете да мести столовете. В подобни слу4аи правя забележки, аз принципно имам по няколко дребни игра4ки в 4антата ми и се опитвам да го заиграя.
Не си е у дома, дори и в заведение на познати е на 4уждо място. Това, 4е е дете не го извинява, освен, ако не става върпос за бебе до дете на година-година и половина. Другите са достатъ4но големи, за да се у4ат на какво, къде и колко е позволено.

Peace
Много точно!

# 102
Водя синът ми навсякъде с нас от както се е родил. Харесва му да е сред хора и да разглежда. Най-много да хареса някой непознат и да му се усмихне или помаха (обикновенно на сервитьорките го прави това, че тях ги вижда най-близо до масата  Laughing). Ако ревне или започне да нервничи - извеждам го веднага и обикновенно се прибираме. Тези моменти вече почти са изчезнали.
Не понасям пищящи, ревящи и изобщо деца, които не подлежат на контрол. Трябва да се научи как да се държи едно дете. Не може да отидем някъде и да иска да обикаля навсякъде, да пипа, да дърпа, да се въргаля по земята (е това с лазенето на земята наистина ме влудява), да вика, крещи, реве... за мен е неприемливо. Това, че е дете го оправдава до толкова, че аз не съм го научила да се държи прилично сред хора.  Peace
Било дете - ами като е дете и не може да спазва определени правила няма място на места където не може да си прави каквото иска.
Полудявам от деца, които си мислят, че могат да пипат навсякъде и да ровят в чужди къщи или където и да е освен вкъщи.

# 103
  • Варна
v_d, абсолютна съгласна с теб. С тази поправка, че не децата са виновни, че лазят, викат и т.н, а неадекватните им родители.

# 104
v_d, абсолютна съгласна с теб. С тази поправка, че не децата са виновни, че лазят, викат и т.н, а неадекватните им родители.

Точно затова написах -

Цитат
Това, че е дете го оправдава до толкова, че аз не съм го научила да се държи прилично сред хора.

Наистина вината е в родителите. Според мен не може с оправдания "ами то е дете" да се възпитава. Има си време и място за всичко и колкото по-рано го разбере едно дете, толкова по-добре за него.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт