Когато ви засегнат с думи?!

• 7 514
  • 119
  •   1
Отговори
# 75
  • София
kremito_,вижда се в подписа ми какво имам и на колко е.Обаче съм от дразнещите се и НЕ разбирам майките,които го правят.
За сведение-никой не ми помага и откакто съм родила,не съм стъпвала в заведение!

Ами твоето дете е бебенце още, нищо чудно, че не си стъпвала в заведение  Simple Smile
С по-големите понякога се случва това "безобразие" да влезем за солети, или пък да изпием по един чай - до днес дори не предполагах доколко това може да наруши психическото равновесие на някого.

Моето е на 3,5 г. Както вече казах - щом детето е по-палаво - място в заведение няма. Има си заведения с детски кътове за майки, желаещи да пият чай навън. Или детски клубове.

# 76
  • somewhere over the rainbow
..до днес дори не предполагах доколко това може да наруши психическото равновесие на някого.

Tя темата тръгна в друга посока. Същността беше, че забележка към /най-вероятно наистина/ всяващо някаква форма на смут в заведение дете може да наруши психическото равновесие на майка му. Оттам се тръгна, че ако толкова са ти неприятни тези забележки, старай се да не ги предизвикваш. И че децата са различни, не са непременно неконтролируеми.
Само напомням, в случай че не сте изчели темата и умозаключавате само на база последните постове Peace

# 77
Много наситена с емоции стана темата -  това измести и питането на авторката, а и пречи на създалата се ситуация да се погледне отстрани и безпристрастно-без да се заема нито страната на засегнатата майка, нито тази на обезпокоената от детето собственичка.
Според мен питането основно беше, как би следвало да се реагира, ако някой ( в случая добър познат) направи забележка на родителя относно поведението на детето му и изкаже становище, че в определени отношения трябва да се поставят граници при възпитанието му.
Авторката, схванала това като обида, не беше сигурна как трябва да реагира в създалата се ситуация и не беше удовлетворена от собствената си реакция. Дадоха се много и различни съвети, като тя се хвана за този, че е трябвало да отговори на т.н. "обида" с обида и пълен игнор за в бъдеще. От тогава от авторката- ни вест, ни кост, а спорът се измести в посока имат или нямат място малките деца в ресторанти и кафенета.

# 78

Както вече казах - щом детето е по-палаво - място в заведение няма.

На този тон подобава да козируваме, и дружно да отговорим с "Тъй вярно"!

Mr. Green

# 79
  • София

Както вече казах - щом детето е по-палаво - място в заведение няма.

На този тон подобава да козируваме, и дружно да отговорим с "Тъй вярно"!

Mr. Green

Ми не сте длъжни, ама после не виждам що трябва да има свръхчувствителност, когато се направи забележка.
Аз също съм правила и ще правя, защото когато изляза някъде на заведение последното, което искам е нечие чуждо чадо да ми смущава вечерта, при положение, че моето съм го оставила.

# 80
Много наситена с емоции стана темата -  това измести и питането на авторката, а и пречи на създалата се ситуация да се погледне отстрани и безпристрастно-без да се заема нито страната на засегнатата майка, нито тази на обезпокоената от детето собственичка.
Според мен питането основно беше, как би следвало да се реагира, ако някой ( в случая добър познат) направи забележка на родителя относно поведението на детето му и изкаже становище, че в определени отношения трябва да се поставят граници при възпитанието му.
Авторката, схванала това като обида, не беше сигурна как трябва да реагира в създалата се ситуация и не беше удовлетворена от собствената си реакция. Дадоха се много и различни съвети, като тя се хвана за този, че е трябвало да отговори на т.н. "обида" с обида и пълен игнор за в бъдеще. От тогава от авторката- ни вест, ни кост, а спорът се измести в посока имат или нямат място малките деца в ресторанти и кафенета.

Е, какво да пиша пак, тя темата съвсем различна стана.
 Аз питах как е трябвало да реагирам? И не съм се хващала за нищо, просто ми хареса един израз, но не съм сигурна, че бих могла аз да го приложа.

# 81
Аз питах как е трябвало да реагирам? И не съм се хващала за нищо, просто ми хареса един израз, но не съм сигурна, че бих могла аз да го приложа.

Искрени поздравления за което. Hug

# 82

Аз също съм правила и ще правя, защото когато изляза някъде на заведение последното, което искам е нечие чуждо чадо да ми смущава вечерта, при положение, че моето съм го оставила.

Peace
Аз също правя - включих се в темата единствено защото говорехме за очевидно празно заведение, и ме подразни нетърпимостта на собственика към един клиент - и то редовен, който веднъж се е осмелил да заведе детето си. Което е разместило няколко стола, които майката сама е върнала по местата им - ами, не виждам чак такава драма в това.

# 83
  • София

Peace
Аз също правя - включих се в темата единствено защото говорехме за очевидно празно заведение, и ме подразни нетърпимостта на собственика към един клиент - и то редовен, който веднъж се е осмелил да заведе детето си. Което е разместило няколко стола, които майката сама е върнала по местата им - ами, не виждам чак такава драма в това.

Аз пък не виждам каква толкова драма е предизвикала тази реплика у майката. А и нищо толкова обидно не е казала собственичката всъщност.

# 84
Каква драма стана...
Какво като е разместило 3 стола дете на 1.5 г.? Да не се свърши света?
Много кардинално гледате на нещата.
Ние със съпругът ми винаги водим сина ни с нас на заведение. Храни ме се заедно на една маса, детето не става докато не станем и ние. Не виждам проблем че издава звуци, дете е, не е предмет.
А това, че на някой не му харесва, ами да излезе от заведението. Докато не пише „ЗАБРАНЕНО ЗА ДЕЦА“ няма кой да ме спре да седна в заведение с детето си, ако така съм преценила.
Защо хората с деца да са тези които правят компромиси или пък да се чувстват неудобно?
Че има хора кучетата си водят на заведение, аз детето ще си държа в клетка, че да не наруша кефа на някой незадоволен.
Да се чувстват неудобно тези дето се хранят невъзпитано, говорят по мобилен телефон и мляскат едновременно или говорят високо, сякаш са сами и всички са длъжни да ги слушат.

# 85
Да се чувстват неудобно тези дето се хранят невъзпитано, говорят по мобилен телефон и мляскат едновременно или говорят високо, сякаш са сами и всички са длъжни да ги слушат.
И онези, с много палавите деца, които приемат такова поведение за "в реда на нещата" - също  Mr. Green
Както казах - монетата има две страни и не може да гледаме само от своята камбанария. Т.е. както едните, така и другите трябва да са толерантни и да се съобразяват.

П.П. Детето на брат ми, докато беше много малка, имаше един навик да отиде пред някоя чужда маса и да гледа продължително и проницателно хората там - нищо не им прави, само стои и гледа отстрани.
Нямало е случай, когато някой от родителите да не й е направил забележка и след това - при всяко следващо извеждане на заведение, измисляха 1000 различни неща, за да я държат заета и да не я пускат да обикаля масите. В случаите, когато е проявявала инат - единия от двамата излизаше от заведението с малката, за да я разходи малко.
За мен тя беше най-безобидното и прекрасно същество, но не мога да задължа хората да я харесват, когато вторачи поглед в тях.

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 17:05 от Servallan

# 86
  • Бургас
Такива криви хора много ги харесвам. Размествало столове? И какво стана? Не е направило нещо лошо. Дребнаво е за два стола да се прави проблем.
Винаги сме ходили с детето. Може би са единици случаите когато сме без него. Детето е палаво и бяга. В летните заведения кръжи като гларус между масите. До сега веднъж не са ми направили забележка. Тоест веднъж, но си обяснихме ситуацията и това беше. Разбирам клиент на заведението да направи забележка - ще се съобразя. Не са длъжни да се съобразяват хората.
Но неща от рода на: "Пречи ми да си нося таблата", "Много бяга"....Да си сложат табела забранено за деца.
На закрито зимата не ходим по заведения заради цигарите.

# 87
  • Варна
Такива криви хора много ги харесвам. Размествало столове? И какво стана? Не е направило нещо лошо. Дребнаво е за два стола да се прави проблем.
Винаги сме ходили с детето. Може би са единици случаите когато сме без него. Детето е палаво и бяга. В летните заведения кръжи като гларус между масите. До сега веднъж не са ми направили забележка. Тоест веднъж, но си обяснихме ситуацията и това беше. Разбирам клиент на заведението да направи забележка - ще се съобразя. Не са длъжни да се съобразяват хората.
Но неща от рода на: "Пречи ми да си нося таблата", "Много бяга"....Да си сложат табела забранено за деца.
На закрито зимата не ходим по заведения заради цигарите.
\
Тоест не ти пука, че може да блъсне сервитьора/ката с пълна табла чаши, чинии и т.н. Да  нарани някого, както и себе си.

Ако нечие дете в заведение ми пречи, няма да издирвам родителите му, а ще кажа на управителя...

# 88
  • Варна
Що се джавкате? Ясно е, че ако искаме да се видим семейства с деца, ще отидем в заведение, където има детски кът, т.е. собственикът изрично ни е "поканил". Там не се съобразявам, че децата шумят и играят - заведението явно го предвижда. Ако някой е седнал да си пие на спокойствие ракията до детския кът, проблемът е негов. В други заведения не бих отишла с деца, или бих се съобразявала напълно със спокойствието на другите посетители.

# 89

П.П. Детето на брат ми, докато беше много малка, имаше един навик да отиде пред някоя чужда маса и да гледа продължително и проницателно хората там - нищо не им прави, само стои и гледа отстрани.

не се обиждай, но ако на мен ми се случи в заведение нечие дете да стои отстрани на масата и да ме гледа така, ще ми стане адски неудобно и безкрайно неприятно.
и аз смятам, че децата нямат място в заведения, при все, че самата аз имам две.

Общи условия

Активация на акаунт