На почивка без мен?

• 17 329
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
При нас нещата биха се развили така - мъжът ми отива на ски и взима и голямото дете, аз си гледам бебето. Не обичам ски и няма сила, която да ме накара да тръгна посред зима с 9 месечно бебе по ски курорти. Виж, сина ми кара ски и баща му го води, много пъти са ходили без мен за по 1 или 2 дена да покарат. Изобщо не бих се притеснила да иде мъжа ми без мен на ски - просто при нас вариант да иде с мен няма. Насилвала съм се да ходя 2-3 пъти - не ме кефи. Какви са тия трагедии, ако единия отиде някъде без другия - не знам и не разбирам.

# 61
Здравейте,
Имам две деца на 6 г. и бебе на 9 месеца. От 7 години сме женени със съпруга ми. Досага никога не сме се разделяли, навсякъде ходим заедно. Но сега иска да ходи на ски, с приятели за 3-4 дена. Да Ви кажа само какъв е проблема, за мен това означава затворена вкъщи за тези дни, защото времето е отвратително, кола не мога да карам, няма кой да води детето на градина,  до магазина не мога да мръдна. Като му казах, че за тези 7 години съвместен живот " на теб сега ли ти хрумна да се забавляваш без мен, сега ли точно е момента, когато се нуждая от него най-много", се започват физиономиите, аз излизам виновна. Как да реагирам, да се престоря и кажа с усмивка  "добре, приятно изкарване", или да бъда искрена и да кажа какво мисля, като имате предвид, че ако "не го пусна", той наистина няма да тръгне, но ще ми тежи пък на мен!

Никак няма да се усмихвам и мазня, а ще му кажа да си гледа задълженията. Щял да се забавлява...да се забавлява като смени някой памперс, а не да те оставя сама с 2 деца.
Аз хич не цепя басма на никой, пък да не говорим за мъжа ми.
Щял да се забавлява човекът...кажи му, че като имаш деца забавленията се извършват по други категории, а не на ергенски хижи с приятели.

# 62
Тесс, аз разбирам авторката много добре, защото не става дума за това кой къде ще ще ходи без другия, а за прехвърляне на отговорности.
От къде на къде ще я оставя с 2 деца за толкова дни.
Аз и кола карам, и никак не съм несамостоятелна, но е ИЗКЛючено мъжа ми замине където и да е било дори за ден. Да се забавлявал.
Всеки си има задължения и такива "забавления" с прехвърляне на отговорност не вървят при мен.
Да намерят друго решение, като например да заминат всички. Явно целта на "забавлението" не е таква. Друго си е ергенския живот.

# 63
  • гр. Варна
Да, явно иска да си припомни какво е ергенски живот.

# 64
6 год. дете спокойно може да иде с баща си, лично аз бих се учудила ако мъжът ми тръгне някъде без да вземе и детето да покара ски, той сам ще го предложи, за да го разнообрази. Поне моят мъж води голямото ни дете навсякъде - на йога лагери, на преходи в планина и т.н. В ситуацията на авторката не бихме заминали всички по никакъв начин, защото аз съм от жените, които не пътуват посред зима с малко бебе.

Между другото ако мъжът ми толкова е залетял да иде сам с приятели - да отива. За мен не е проблем да си гледам сама децата няколко дена, после ще дойде момент да ги погледа той. Не е нещо, което да ме тръшне, гледам че за повечето жени означава край на семейството едва ли не, което ме учудва

# 65
Е аз не го разбирам това с "пускането". Всеки има право да разпусне сам в компанията на приятелите си,да се зареди положително и после пак да се върне към ежедневието и отговорностите си. Простете, но не разбирам жените,които се превръщат в сянка на мъжете си,това прилича на обсебване и води само до негативни последствия. Към авторката: Не е хубаво да сте толкова зависима от съпруга Ви,казвам го с най-добри чувства Simple Smile

# 66
  • Bristol
Еми няма да отиде, поне не и утре! Това е решението му засега! Причината - не си намери скиорския гащеризон, който беше дал на някой и се оказа изчезнал! Twisted Evil
Ти ли му скри скиорския екип  Twisted Evil

Моят мъж миналата година реши да ходи с приятели на музикален фестивал в Холандия, Сенсейшън. Пита, може ли Wink Никога няма да кажа, не, въпреки че не ми стана никак приятно. С удоволствие бих се разходила до Холандия с него и децата, но аз не бях поканена. Отговорът ми беше, да, но аз ще си организирам уикенд в Кипър  Flutter Познай дали отиде Wink

Не е хубаво да сте толкова зависима от съпруга Ви, казвам го с най-добри чувства Simple Smile
Peace

# 67
kriskotkata- много точно казано   bouquet
При нас беше обратното , аз ходих миналата година с 2 приятелки на Банско  за 3 дена да покараме малко , нямаше никакъв проблем .
Предишните години ходихме заедно , тои не кара ски( не иска  да се учи , не го кефи  ) ,   
  , идва с нас до пистите и цял ден седи на караваните ( занимава се с щерката , ски учители ,  тя не караше тогава толкова добре )аз и сина се спускаме .От миналата година вече и тя е добре пуска се на цяла писта , добре кара ...
Другия месец отивам сама с децата ...
Тои не иска , и какво , да не ходим и ние , така ли ?
Мисля , че по лошо е когато нещата се насилват (да отиде или да остане ) , отколкото  варианта единият ще отиде самичък , колкото и странно да изглежда на някои тук   newsm78
Това че правим някои неща отделно  не ни прави по малко семейство

# 68
  • E-CLM & CH-VD
Еми няма да отиде, поне не и утре! Това е решението му засега! Причината - не си намери скиорския гащеризон, който беше дал на някой и се оказа изчезнал! Twisted Evil
Ти ли му скри скиорския екип  Twisted Evil

Joy Joy Следващия път ските няма да намери  Mr. Green

И аз не бих възразила, но ще го помоля да ми помогне да избера място за почивка през следващия уикенд, докато той гледа децата.  Crossing Arms

# 69
Не съм чела отговорите, но....

Не виждам нещо лошо да отиде за 2-3дни на ски. Не може съпрузите ни да са нон стоп до нас, само защото на нас така ни харесва и ни изнася. Те не са ни бавачки....и е важно и необходимо дори, човек и със семейство да има някакъв личен живот.
Аз нямам нищо против съпруга ми да ходи от време на време някъде. Е, той не го прави....но работата му е такава, че го няма по 8-10дни в месеца.
Лично аз също имам нужда от време на време да отида някъде за 1-2дни. Ами правя го и не е имало проблеми от това.

# 70
Не виждам нещо лошо да отиде за 2-3дни на ски. Не може съпрузите ни да са нон стоп до нас, само защото на нас така ни харесва и ни изнася. Те не са ни бавачки....и е важно и необходимо дори, човек и със семейство да има някакъв личен живот ...

Така виждаш нещата ти, така ги вижда и мъжът ти. Но не виждам какво общо има това с авторката. Разберете, че хората са различни, за вас така трябва - ок. Но за други хора това е недопустимо. Затова всеки да си спазва "правилата" в двойката и да не казва кое е важно, необходимо и т.н. Peace
Аз и по-напред в темата писах, ако изведнъж мъжът ти каже стоп, вече никъде не можеш да мърдаш без мен - как ще се почувстваш? Ето така се чувства в момента и авторката.

# 71
Пътуваме разделени често,не виждам никакъв проблем в това. Решаваме кое е по-удобно за 2на ни и децата, не се "пускаме,бройкаме,зачеркваме мой ред-твой ред". Пътувам сама поне 2/година,никой не прави въпрос дори от което. Абсол.неоснователно  е 3 дни ски да се = с "не си изпълнява задълженията", всеки си знае,но мен за самата подобен "ред" би бил немислим.

# 72
На колко си години?(авторката).Предполагам над 30...и не можеш да се организираш да идеш го магазина...Направо се изумявам-толкова ли безкрайно сложно е да гушнеш бебето-на ръце/в слинг/кенгуру или в количка,а по-голямото да походи пеш 10 мин?!?
Мъжът ти явно трябва да се чуства виновен,че е поискал да си почине за няколко дни..аз пое така го разбирам с тия цупения и тръшкания от твоя страна,егати отношенията имате Shocked

# 73
Според мен на авторката просто и е криво, че половинката ще се забавлява, докато тя тъне в ежедневните проблеми с децата.

Това е целият проблем. Труден е този период на майчинство.

# 74
Тесс, аз разбирам авторката много добре, защото не става дума за това кой къде ще ще ходи без другия, а за прехвърляне на отговорности.
От къде на къде ще я оставя с 2 деца за толкова дни.
Аз и кола карам, и никак не съм несамостоятелна, но е ИЗКЛючено мъжа ми замине където и да е било дори за ден. Да се забавлявал.
Всеки си има задължения и такива "забавления" с прехвърляне на отговорност не вървят при мен.
Да намерят друго решение, като например да заминат всички. Явно целта на "забавлението" не е таква. Друго си е ергенския живот.
Аз пък не ги разбирам нещата така.
На мен ми звучи точно като страдание на авторката,че изведнъж мъжът й е прозрял,че може да отиде някъде без нея и децата.
Ако и забавлението за вас е прехвърляне на отговрности просто не знам...
И то няма нищо общо с ергенския живот,а със "възпитанието" в самата връзка. Щом тя не може без него трябва да се научи,явно човека може.Ама да вземат да се разберат,а не тя да го обвинява,той да мрънка и всички да са нацупени!

Общи условия

Активация на акаунт