На почивка без мен?

• 17 285
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
... Жената ви каза, че за 7 г. веднъж се е случило ...

Това не променя факта, че го е направил в най-неподходящия момент. Тя с 11 месечно бебе и още едно дете, дали скоро е ходила някъде за 4 дни? Това е била идеална възможност. А и си представям реакцията му, ако му беше съобщила новината, че така и така е свободен за 4 дни, тя отива на почивка с приятелки, той да гледа децата Simple Smile

# 196
  • тук-там

Това не променя факта, че го е направил в най-неподходящия момент. Тя с 11 месечно бебе и още едно дете, дали скоро е ходила някъде за 4 дни? Това е била идеална възможност. А и си представям реакцията му, ако му беше съобщила новината, че така и така е свободен за 4 дни, тя отива на почивка с приятелки, той да гледа децата Simple Smile

Човече, децата още дълго ще са малки, пък може и трето да дойде - кога да ходи - като стане на 50. - другата седмица тя ще отиде някъде да почива- ако иска, ама като чета май не иска, или няма с кого - въпросът е да са двамата нали? Малко ми прилича на - Не е важно на мен да ми е добре, важно е на теб да ти е зле. Peace

# 197
Не е ли по-лесно просто да му кажеш защо не искаш да ходи на ски. Ако не можете двамата да обсъдите и да го решите заедно за мен това вече е проблем.При всяка ситуация всяко семейство преценява за себе си как да постъпи. Това което е нормално за едни напр. да отиде на ски с приятели, за други не е. Проблема е по-скоро не в почивката май, а че ти незнаеш с какво да запълниш времето докато той е на ски и ще си седиш вкъщи с децата-поне така ми прозвуча.
Семейството си е семейството и всеки трябва да си носи отговорностите както някои писаха, но пък за мен ако останат само отговорностите се превръща в съжителство.
Въобще тия семейните са сложни и винаги има много гледни точки и всеки дава акъл от собствената си камбанария.
Ти таправи това което искаш и ще те накара да се чустваш добре.

# 198
Оф, извинявам се за сравнението ама сте като някои кокошки - едно и също -и пак същото... и не само в тая тема. Жената ви каза, че за 7 г. веднъж се е случило - Отишъл да кара ски - да беше всеки уикенд или всеки месец разбирам, ама за 7 г. един път да направиш нещо сам.... не я е зарязал гладна, болна и на студено нали? Толкова жени си гледат сами децата - вие за 3 дни сама мъченица я изкарахте...

Верно бе,  пичът дали го докара до ските или....в къщи до полата на жена му остана?

Смее ли да се обади. То 4 дена ски, после отворен брак...

Не видях да се разглежда този въпрос. Ако тя го постави така, и той откаже, тогава ще си говорим.  

# 199
  • гр. Варна

Бебето е на 9 месеца  Wink
Когато пусках темата, не предполагах, че ще събера толкова много мнения от Вас. Както писах и по-назад - за мен проблема вече е решен. Чувствах се в началото объркана, но после реших да не правя драма от това, казах си всичко, което мисля, разбиране получих, но това не дава резултат. Ските са за края на тази седмица, с още двама приятели. Не ми е приятно, че той ще ходи, но това е положението, работата е уговорена, аз съм се изказала по въпроса, да си ходи да си кара ските, та да си идва по-бързо. Какво да се прави...

# 200

Човече, децата още дълго ще са малки, пък може и трето да дойде - кога да ходи - като стане на 50. - другата седмица тя ще отиде някъде да почива- ако иска, ама като чета май не иска, или няма с кого - въпросът е да са двамата нали? Малко ми прилича на - Не е важно на мен да ми е добре, важно е на теб да ти е зле. Peace

Т.е. докато децата са малки, почивните дни да се карат отделно  Rolling Eyes не знам, но не си ли забелязала, че подобни почивки, дори да са с децата, доста освежават и зареждат двойката като цяло?

А каза, че има и баба, която може да дойде по всяко време. Веднъж в годината да ги гледа, не виждам какъв е проблема  Simple Smile проблемът е, че той въобще не се е сетил да й каже - ела.
А че тя няма да иде никъде сама, то е ясно. Ще си ходи само той.

...

... Ако тя го постави така, и той откаже, тогава ще си говорим.  

Ок Peace наистина ми е интересно, защото съм почти сигурна какъв ще е отговорът, но се съмнявам да пробва, дори само за да чуе отговора. Най-много той да викне баби за подкрепление и да изчезне, все пак са му почивните дни на човека, лично пространство Simple Smile

madam23, пробвай го, дори да нямаш планове. Кажи му, че след 2 седмици за 4 дни имаш планувана почивка с приятелки, ще пообиколите хижите да разпуснете малко Simple Smile

Кога за последно ходихте с него на почивка?

# 201
  • гр. Варна
От негова страна няма проблем аз да ходя. Той сам ме кара и когато кажа "аз заминавам", веднага е съгласен, може би защото аз никога не го правя....само на приказки го докарвам.
Бебчо беше на  5 месеца, когато решихме да се осамотим за един уикенд, майка ми беше свободна, оставихме децата и го направихме. Разходихме се, отърсихме се от ежедневието, особено аз, беше приятно. Винаги сме ходили с баткото на почивка, сами не бяхме ходили никъде, отрази ни се добре и на двамата. При първа възможност пак мислим да повторим. Grinning

# 202

Е, така не е хубаво. Ти му каза, че ти е кофти, а той пак...Помисли си колко хубаво ще си изкараш с децата - няма да му готвиш, да му гладиш ризите.

Т.е. докато децата са малки, почивните дни да се карат отделно  Rolling Eyes не знам, но не си ли забелязала, че подобни почивки, дори да са с децата, доста освежават и зареждат двойката като цяло?

Като са малки децата, е сложно. Ние сме били  много мобилни. С бебета съм ходила и на ски и на плаж.

# 203
... Ние сме били  много мобилни. С бебета съм ходила и на ски и на плаж.

Ами точно  Peace ние също, както и сума ти други хора, падаме си по удобствата, но наши приятели и по къмпинги ги водят, всяка седмица ходим някъде на гости или каним вкъщи, почти винаги е с нас, като изключим ваканциите, затова се учудвам, че някои приемат децата за ограничение или оправдание ...

# 204
  • с/у ОколоМръсТното
Верно бе,  пичът дали го докара до ските или....в къщи до полата на жена му остана?

до полата й остана, брееееее... за какво му е да е с мъжете, като може да е женчо.
Вилико, бъркаш... Живея с моичкия вече 19г. и да ти кажа, все още откривам новости с брака. И не ми завиждай, моля...
Стой си до женчото....

Още някоя ще се пусне ли на пангара, да ми доказва колко е жена на мъжа си и как не може да диша без него? И как той не трябва да диша без нея?
Смешнички...  Joy

От негова страна няма проблем аз да ходя. Той сам ме кара и когато кажа "аз заминавам", веднага е съгласен,

еваллата. Много сте готини. Но не се хвали много, че е пълно със завистници...

# 205
Не разбирам как искате да прекарвате всичките си почивки заедно, да излизате заедно винаги по заведения при положение, че дори и съпрузи, то мъжът и жената са си отделни личности, с различни интереси.
И колкото и те да се застъпват няма вариант винаги да ви се прави едно и също.
Въпросът бил принципен!
Ама бива ли заради пустите му принципи да се лишаваме от нашите си, дребни удоволствия, които не са такива за половинката ни?

Един мъдър човек беше казал, че принципите са лукс, който могат да си позволят само наблюдателите!
Искате ли да бъдете наблюдатели на собственият си живот или искате да участвате в него?

С мъжа ми сме заедно от 16 години вече.
И това, което най-много ценя в отношенията ни е личната свобода/не отворен брак, има разлика/.
Правим много неща заедно, но имаме интереси, които не се припокриват.
Да, аз играя билярд и боулинг, обичам да ходя на палатка, риболова ми е страст, бридж мога да играя 12 часа с паузи само за да посетя тоалетна.
Но това не значи, че той не прави същите неща без мен, само с приятели.
И какво като ходи за 2-3 дни сам за риба или се връща в 5 сутринта от карти?
Аз пък с топ не мога да го мръдна от къщи ако ми се ходи на караоре, басейн, джакузи или китайски ресторант.
Да се лиша от тези си удоволствия защото той не си пада по тях ли?
Или заради принципа да сме винаги заедно да го задърпам да идва с мен?

Ами ако имахте мъж ловец да ви попитам-след него ли щяхте да тичате на лов, амунициите да му носите Mr. Green?

# 206
Аз пък едно не разбирам,кво ви пречат децата newsm78.Отивате заедно,ти ще си караш по скромно през деня с децата..някоя и друга разходка с тях..има и детски забавления по такива зимни курорти..той през деня ще кара малко ски..и после заедно..Абе цялата работа е ергенския живот ooooh!.Явно го е избило отнякъде и иска малко да се поразсee c приятели(а и още нещо може би newsm78).Аз съм мноого черногледа за такива самосиндикални почивки,и е абсурд  да остана в нормални отношения с мъжът ми,ако реши да ходи на такава.Ние сме навсякъде с децата.Децата ни са обиколили света след kato  каката беше на месец и половина след първото си дълго пътуване.Хич не ги жаля ,да свикват,щото живота е суров.Но сме си навсякъде заедно. Heart Eyes Heart Eyes

Явно имате доста различия с мъжът ви Flutter,не само че леко не се припокривате.Но при вас тва може да му е плюса Peace.Хора разни...
А на Шани такива като мен са и смешнички Joy..а на мен такива като нея(дето мъжете им в едно 95% не спират да си пъхът пипера в гащите на младите учинички по дискотеките)Ама не ми се влиза в спор Naughty Hug...Не съм от либералните..и не карам никой да бъде Naughty.Нали в нас си нямаме проблеми Heart Eyes Wink

# 207
  • гр. Варна
Не разбирам как искате да прекарвате всичките си почивки заедно, да излизате заедно винаги по заведения при положение, че дори и съпрузи, то мъжът и жената са си отделни личности, с различни интереси.
И колкото и те да се застъпват няма вариант винаги да ви се прави едно и също.
Въпросът бил принципен!
Ама бива ли заради пустите му принципи да се лишаваме от нашите си, дребни удоволствия, които не са такива за половинката ни?

Един мъдър човек беше казал, че принципите са лукс, който могат да си позволят само наблюдателите!
Искате ли да бъдете наблюдатели на собственият си живот или искате да участвате в него?

С мъжа ми сме заедно от 16 години вече.
И това, което най-много ценя в отношенията ни е личната свобода/не отворен брак, има разлика/.
Правим много неща заедно, но имаме интереси, които не се припокриват.
Да, аз играя билярд и боулинг, обичам да ходя на палатка, риболова ми е страст, бридж мога да играя 12 часа с паузи само за да посетя тоалетна.
Но това не значи, че той не прави същите неща без мен, само с приятели.
И какво като ходи за 2-3 дни сам за риба или се връща в 5 сутринта от карти?
Аз пък с топ не мога да го мръдна от къщи ако ми се ходи на караоре, басейн, джакузи или китайски ресторант.

Ами ако имахте мъж ловец да ви попитам-след него ли щяхте да тичате на лов, амунициите да му носите Mr. Green?
Абе мила, ако си чела по-горе съм писала, че той не се спира, все е някъде, но вечерта си е у дома, като ми потрябва нещо в тоя студ, той е насреща, та дори да ни разходи малко с колата само пак е разнообразие... Мисля, че мнението ти не отчита наличието на бебе в семейството, говориш като че ли за нещо друго.

# 208
madam23,ските са ти най-малкия проблем.Започвай да работиш в посока да ставаш по-самостоятелна.Не е лошо на едни шофьорски да се запишеш.Колкото по-малко зависиш от някого,толкова по-добре за теб!

E това е и моето мнение. Винаги съм била самостоятелна. Мъж ми го няма по 3 месеца в годината и работи всеки ден - няма събота, няма неделя. Почивката обикновено му е около коледа и 5 дни началото на юни. Това е от как сме женени. Винаги съм ходила където си искам с първото дете обиколих България, а сега с второто, което междудругото е на 4 месеца смятам, че ще я обиколя още веднъж.

Интересно ми е тези, които казват "няма да го пусна" как биха приели това да се случи на вас??? Не се заяждам просто ми стана интересно.....

# 209
  • гр. Варна
На megan79 да кажа, че никъде не съм споменавала, че децата пречат, напротив. Нека само поотрасне още малко. С големия ми син си ходехме постоянно някъде, не сме се спирали.
Идеята е да разпуснат с още двама приятели, какво да се натискам и аз да ходя, да му светя ли......

А shammi ти си свикнала да си разделена от мъжа си, радвам се че си толкова самостоятелна, няма по-хубаво, но аз винаги съм споделяла с приятелки, че не бих могла да се омъжа за мъж, чиято работа го отдалечава от мен, това за мен не е модел на семейство, не мога да живея така, всеки си има някакви разбирания, затова хората сме различни.

Общи условия

Активация на акаунт