Излизайте заедно, запиши го на разни групи за игра, ходи и ти.
Има толкова неща, които могат да се правят, но си е занимаване.
Ако отделяш и за себе си време, може би ще бъде по-лесно.
Нещо,което аз правя - излизане вечер без дете, ходене на кино,театър,мюзикъл и пр.
Излизане с приятели, посещавам разни трейнинги...въобще намираш време за собствени занимания.
Никога не съм разбирала отглеждането на малкото ми дете като стоене вкъщи само и домакинстване.
само така СКУКАТА да се изхвърли на боклука....има толкова неща да се направят - научи се на китайски - ще ти погълне поне още 3 години..ама ще се научиш да четеш етикетите в Илиенци , менюто в китайските ресторанти.
Научи се да свириш на духови инструменти... комшиите ще ти направят първи аплодисменти, забъркаи роднините в скандал... открадни си шоколад от магазина...
е защо да се скучае
), ако не - може пък нещо като хоби, градинарство, ако щеш, може да почнеш да се обучаваш в къщи на някакъв малък занаят, и т.н. Нещо, което е креативно и ти е приятно, и така въпреки, че ще си допълнително заета, някак си самата ти ще живнеш. Креативността е невероятна движеща сила ... А време винаги може да се намери. Моето дете от 3 годишно "градинарства" с мене (малко ми оплевява някои неща, но нищо...) - първо на балкона в апартамента, сега - в двора на къщата. Иначе малко зор винаги е било да върша работата ми на компютъра, но не съм се отказвала.
Преди работата беше животът ми, бях свободна да ходя където и когато си поискам, имах време да полежа и до погледам тавана ей така, просто защото това ми се прави. Сега понякога се събират няколко дена, през които виждам лицето си в огледало само докато си мия зъбите. Няма да коментирам, че не мога да си оправя косата преди да изляза и ходя все вързана, като отиваща на нивата. Не съм слагала токчета ...пак от както родих...все дребни нещица, които са ме карали да се чувствам..жена. От както родих не съм се чувствала такава. Понякога просто ми омръзва...все едно аз съм само родителят. Бащата има време за приятели, има време за работа, има време да се погледне и да си прави нещо което му харесва...а аз не. Не е честно. Колко депресарски пост, нали. След ден два ще вляза да влея малко добро настроение, днес се чувствам изумително оттегчена и тъжна и сама и .... Ще ми мине, явно просто търсех тема в която да споделя колко нещастна се чувстам. Съжалявам момичета, съжалявам за грозния пост
а съм си взела само три дена отпуска