Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 851
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро   bouquet Аз се отбивам макар и за кратко да се почерпя от вкусната закуска на Алвера и ароматното кафе на Дуа  Hug

АС, как ти завиждам, как ми се иска и на мен сега да съм някъде на топло, на почивка, без тичане по задачи и задължения. (но нямам нито времето, нито средствата за това в момента)
Тъй че наслаждавай се на почивката, че след това "бомбата" вкъщи те чака  Crazy

3а транспорта, до Атина няма ли и влак. Аз поне пътувах в един доста удобен и чист влак от София до Солун преди 3 години. Доколкото си спомянм, продълчаваше и надолу към Атина. Беше и сравнително бърз, пътя почти не го усетих, а и билета беше не повече от 20 евро

Да ви се оплача, вчера ми се наложи първо да ходя под падащия на парцали сняг. В резултат на това се превърнах в ходещ снежен човек  Crazy А виждайки, че почти изпускам влака за вкъщи се затичах по ескалатора (който бе не на стъпала, а е плосък като пътечка, но наклонена надолу), обувките ми бяха "заснежени" и пързалящи се, и е естетсвено се потхлщзнах, паднах на дупето и почнах да се пързалям надолу  Whistling 3а щастие успях да хвана влака  Flutter но с цената на натъртено дупе и обелен лакът  Whistling

Сафар, наистина много неприятно е това с твоите колежки – много работодатели се възползват от кризата и безработицата за да спестят пари. Имам една приятлека, вече цяла година работи без ваканция, 6 дни в седмицата. И ако намекне, че иска полагащата и се отпуска, отговорът на шефката е, щом не ти се работи, има куп безработни жени, които биха дали всичко да са на твое място  ooooh!

Дуа, много поетични, интересни и задълбочени размисли   bouquet

ясмин, много ви е хубаво момчето, къдраво или не!   bouquet А за кърменето, ти като майка най добре знаеш (усещаш), което е най добро за твоето детенце!  Peace

Тес, в Германия има една приказка Ich habe ein Motivationsproblem bis ich ein Zeitproblem habe! (Или, трудно сядам да уча, докато не ме притисне времето), та това май важи за повечето от нас, независимо от възрастта.  Peace

И тъй като времето ме притиска, отивам да чета! Лек ден на всички прекрасни арабелки!   bouquet

# 196
щях да продължа,но много задължения- Confused
поне ви прочетох(изслушах и разбрах от сърце-
и Жасмин с нейните бели ядове покрай кърменето Hug

-ние  сме  по -скандални от вас Laughing
-две и половина год.кърмене Flutter
-не се поддавам на натиска(който наистина е уморителен-много пвече от кърменето)

-водя се от инстинкта на майка и желанието детето ми да се чувства добре и спокойно Heart Eyes-отбиването става постепенно и от самосебе си-детето все повече придобива самостоятелност с времето и така все по-рядко се сеща за кърмене-когато иманужда...

и теди,деси,рени,фараула,алвера,ктето м,шилан,айа,ди,лили-всички ви изчетох и се радвам за вашите радости...

Ползотворен и топъл ден всекиму-Ншшала Praynig Heart Eyes

# 197
             Здравейте мили арабелки.  bouquet
             Влизам на бързичко при вас, не съм се връщала да ви чета.
             Оставям това за друг път,малкият пак е болен,а няколко дни имах проблем с нета.
            На всички ,които са имали повод да празнуват-много щастие,любов и здраве.
            Ето една скромна почерпка и от мен.

Не съм забравила и за снимките , но чакам моят мъж да се накани да ме снима  Crossing Arms
            Много прегръдки на всички от мен.  bouquet

# 198
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Saidah , какво му е пак на сладкишчето  Heart Eyes.Нали се разбрахме да оставите болестите в отминалата година  !!! Нищо , ще поотрасне още малко и ще укрепне. И моите все боледуваха като малки. И сега се раболяват, ама по-бързо им минава.

Аз нали съм си малко склерозна, забравих, че ме питахте за щерката  Embarassed. Тя е първа година в УНСС и това й беше първата сесия. Сега пак се е стегнала да освобождава каквити изпити може, че да е по-лесно. Ама някакъв преподавател просто ги изнудва да си купят учебника му. Иска списък с имената и факултетния номер на всички, които си купят учебници и те имат шанс да се освободят от изпит. Останалите -не. Така децата не могат да си купят учебника втора употреба. Това значи, че ако и сина ми го приемат тази година в УНСС  Praynig, трябва да си купува и той същия учебник, иначе... И ще си имаме два комплекта во веки веков. Чудя се, дали този преподавател ще иска да изкупи от студентите учебника и да го препродава на следващите  newsm78.

На всички ( да не ви изброявам, че ме мързи  Mr. GreenHug Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 199
alvera, какви неща само. Но това с купуването на учебниците - при това не да се подготви само човек, а и оборот да направи, го има за съжаление.
И в моята специалност го е имало. И аз го мисля за недостойно - ами има хора, които не могат да си купуват винаги нови учебници, или просто такива, които не искат да го правят. Има книги, нужни единствено за подгготовка за изпит - аз сега след години намирам много такива - набавила съм си ги, дори съм забравила, че са ми с библиотеката. Част от тях гледам аз на свой ред да даря на местната библиотека в известната на варненци "китайска стена", но някои издания са просто твърде ... нежелани.
Сега като гледам колко "детски психологии" и "история на философията"... много, много.

А и на мен не ми се чете Макиавели или Кант, докато чакам по летищата или вкъщи. Тежичко ми идва някак. Това са книги, които няма да се наложи да препрочитам.

Амал, Бирсен има една чудесна принцеса - много карамелена, леко шоки даже, но и майката и таткото са с такъв цвят на кожата. Нямам представа детенцето на какъв език говори - у тях са 5-езични. Знам, че тръгна малка на детска градина и, ако не се лъжа, не знаеше добре български, но се справяше. Ще се опитам да я намеря и да се видим. Определено, ако се намерим и засечем, ще сме голяма картинка - мултикулкура отвсякъде.

При нас днес е много тягостно. Шефът е излязъл и почти не е идвал в офиса. Или за някакви кратки мигове идва. Всеки говори за заплати и закъснения при изплащането.

Ние, семейно, си взимаме кафе-машина с капсули. Много ... неразумно де. Сега ще ми я донесат ТУК, ами после накъде ще я нося? То аз съм пияч на кафе.
Освен после да я дам на майка, но как ще й я зареждам, или в дома за стари хора - за там няма да е нужна професионална. Ако я оставя на конника и му кажа, че не ни е нужна, ще я продаде успешно, ако не я хареса някоя рода.

Засега да си пия хубаво кафе - 1-2 месеца.

Има и още нещо - мотивиран от това, че съм я харесала, дистрибуторът я пратил ВЕДНАГА, без да ме пита кога точно ще мога да я получа и да платя и днес ме търси някой на пожар: куриерите. Вдигам по едно време, при все че много зле ме гледа моя карамел като отговарям на телефонни номера, които не са вписани в указателя на телефона ми...В такива случаи аз си записвам номера и часа на обаждането и звъня от друг телефон - служебен примерно. /е, веднъж като си вкарам нов номер - с добро обозначение - фамилия и име на фирма например, нямам проблеми и следене/. Като го няма, се сеща да пита от време навреме някой звъни ли, а и нали се получава разпечатка, но до "кажи, признай!", не се стига.

И дистрибутора "Госпожо, така се радвам, че се обадихте. Аз ви пратих и 40 капсули и машината! Утре е при вас."         
Само мога да се благодаря, че е пратил 40 човека, а не 100-150 например.

Пфу, аз като невидяла интернет....

Много е неприятно и опасно да се върви тук. Трябва да кажа, че съм на 36 години, цял живот си куцукам, имам опит в нестандартно ходене, зиме и лете, не съм си чупила нищо, падала съм много, но тази година за пръв път, при това повече от веднъж, излизам с бастун.

# 200

Добро утро на всички  Hug
Сложих кафето защото имам нужда от порядъчна доза-снощи дреби заспа към 2 ,а днес ще ходим в посолството да си вземем паспортите и първата лична карта на каката.
И малко студио х вчера търсим телегона на Сам-да ама не,обърнахме всичко в къщи ,а телефона го няма.Питам дребното къде го е оставило защото то последно играеше с него-отговорът беше в една възглавница,преровихме всички възглавници-няма го  Shocked Shocked Shocked ,ами сега  Thinking ,добре че се сещам да погледна там къде стоят излишните-там го намерихме,голямата кака точно тогава решила ,че тази възглавница е излишна в сатята им и решила да я прибере, я после забравила.За късмет и батерията паднала  Laughing

алвера честито,дано и останалите семестри  да ги вземе с отличен.

саида чакаме да те видим  bowuu ,и дано да нямате повече болни из къщи  Praynig

Няма ли да свършва бана на Катето  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Лек ден на всички   bouquet

# 201
Арабкините, здравейте.  Hug

Ве, мерси за кафето. Да ти кажа ти сега вече си в по-лесното положение, че си казват кое къде са скрили. А нашата като скрие нещо и иди го намери.  Mr. Green

Саида, правилно, чакаме да те видим и ти нас.  Hug И ние сме болни сега, но не сериозно.  Peace

Сафар, незаконно е да се осигуряват служители на минимална заплата, а да взимат повече пари на ръка. Има солени глоби за това. Каква е тая кафе машина с капсули?  Shocked

Алвера, каква корупция само, какъв начин за взимане на изпити, за какво говорим изобщо?  ooooh!

Ясмин, качи ли изработките?  Hug

Дуа, таман си викам много неизвинени отсъствия имаш, ти се появи. Извинителна бебежка носиш ли?  Mr. Green  Peace Hug

Айа
, как са задните части? Внимайвайте бе хора, да не се потрошите някъде. Аз пък тия дни излизах с количката, е в снега какво бутане пада, цялата се бях изпотила при 0 градуса, нещо съвсем нетипично за мен.  Mr. Green

Сирийките, да ни е честит затворника от Гуантанамо  Sick:

Гуантанамо ни дава сириец с шест деца
02 февруари 2010 / News.dir.bg
България ще вземе от затвора Гуантанамо сириец с жена и 6 деца, научи "Стандарт". Талибанът е един от най-примерните арестанти и досега не е създавал проблеми на надзирателите в Гуантанамо.

В сряда специалната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и външна политика ще предложи на Министерския съвет решението да вземем един затворник. Специално избрани експерти от службите са ходили на място и след направените проверки и интервюта са избрали семейния сириец.

Очаква се кабинетът да одобри решението и след това да го предложи за гласуване на парламента. Три седмици по-късно ще започне процедурата по приемане на емигранта от Гуантанамо. Най-вероятно той ще бъде настанен със семейството си в затворено селище край София. Експертите, избирали затворника на място, са разговаряли и с палестинец и ливанец, но доброто поведение на сириеца наклонило везните в негова полза.

"При избора на арестант ще търсим най-примерния и със семейни ценности", коментира преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов, който докладва пред парламентарната комисия за избора на емигрант от Гуантанамо.

http://dnes.dir.bg/2010/02/02/news5808752.html

Боже, боже, сириец, ама талибан, каква комбинация.  ooooh! Нещо не ми звучи адекватно. newsm78 Дори да визират преносния смисъл на тази дума не звучи сериозно за една новина от такъв ранг.  #Cussing out
Цялата работа с този затвор, заподозрените в тероризъм, войната против тероризма е една голяма каша, на моменти ми прилича на зле скалъпена измама, с която си оправдават нашествието в Близкия Изток и опитите за конторол над политиката на държавите там. Онзи ден по ТВ7 обсъждаха войната в Афганистан - е проф. Чуков хубаво каза, че самите афганистанци не искат да им бъдат налагани западни модели и ценности. И как тогава ще спечелят такава война ако не изтрепят всичко живо?  newsm78 Иначе големи миротворци се извъждат стига да имат интерес.   Sick Ако човек се абстрахира за момент от разтръбените фрази за взаимопомощ и демократизиране няма как да не прозре тези опити за контрол над целия Близък Изток не само на богати на ресурси страни, но и намиращи се стратегически близо до Китай и Русия и в подкрепа ня някои други трънове в Близкия Изток.  Rolling Eyes

Оф, кво се разфилософствах, няма време да задълбая в темата Tired, че бебата ни направи първите опити да ходи като я държим за една ръка.  Hug Отивам да се упражняваме.  Peace

Весел ден на всички.  Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 12:38 от amal

# 202
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Вещи, тази история от студио Х си има поука- преди да започнете да търсите каквото и да е, първо попитайте  точния човек !!! При нас малката като скрие нещо , после не помни къде го е оставила и да знаеш какво търсене пада. най-често крие дистанционното от кабелната, та да не й сменяме детските със скучни новини и филми  Mr. Green
Ако човек се абстрахира за момент от разтръбените фрази за взаимопомощ и демократизиране няма как да не прозре тези опити за контрол над целия Близък Изток не само на богати на ресурси страни, но и намиращи се стратегически близо до Китай и Русия и в подкрепа ня някои други трънове в Близкия Изток.  Rolling Eyes

Оф, кво се разфилософствах, няма време да задълбая в темата Tired, че бебата ни направи първите опити да ходи като я държим за една ръка.  Hug Отивам да се упражняваме.  Peace

Весел ден на всички.  Hug Hug Hug
Не е само Близкия Изток, но и на Балканите ситуацията е подобна. Световен контрол, ама да не го обръщаме на политика.
Та значи си избираме затворник чрез интервю  newsm78. И какво- нашия е най-добър  Mr. Green. Ама ако го пратят в онова същото затворено селище край София и то със семейството му, къде ли ще му се види по-добре ?

И се упражнявайте повече с бонбонката, че да тичка сама вече  Heart Eyes

Целувки на всички  Heart Eyes Hug

Специално за Шилан

# 203
  • сред маслини и портокалов цвят
Здрасти и от мен!

Деси, това кафе с много готин каймак, точно по моя вкус. Аз сутринта така и не разбрах кога си изпих кафето, щото едни куриери рано рано цъфнаха с една пратка. Бях поръчала на Карам дрешки по нета, пък те му пратили и подаръчета разни и докато ги разгледаме и го нахраня то станало 12.

Амалче, моя синковец проходи на 1г. и 6 дни. Grinning Май и вие днес, утре ще хукнете. Grinning
Къщурките ги качих в албума. Гледането е без пари. Mr. GreenЗасега... Grinning

Айа, леко четене! Да кажеш кога да стискаме палци!

Saidah , дано бързо се оправи малкия!

Каруми е със запушен нос, но друго нищо му няма. Само дето не може да цока и се нервира. Mr. Green Научи се да ми носи Стеримара да му пръскам в носа. Преди не можех да го стигна, ама сега явно е разбрал ползата от него.

Толкова засега.Малкият заспа, ще поработя на спокойствие.
Приятен следобед от мен!

# 204
Ехо, Ясминке, много хубави къщурки. Какво не им харесваш, чудни са.  Hug За мен последната, керемидената на цвят. Сега, за къде ги правиш, за Сирия ли?  newsm78 Ако некогиш строим във великото село Инхел  Mr. Green ще те викам.  Hug ама искам за там една по-арабска така като дизайн. Може ли? Wink
Е а дано е по-скоро прохождането та като излезем на топличко да е по-стабилна вече, не тепърва да пристъпя и да пада по плочките.  Shocked Много ме е страх от падане. Ама бати ни проходи на 1 г. и 3 месеца Shocked та знае ли се... newsm78
Много са умни мишоците, направо да ги намачкаш, едни тапишонки, а акъл имат.

Ассдв, как си, пиши по-подробно за пътуващите, бройки, дестинации и т.н. Mr. Green

АС, гъркинята, как е почивката? До кога ще продължи идилията? Mr. Green

Алвера, с тия детски канали направо умирам, особено от Джетикс- сега Дисни ченъл.  Sick Едно време какви хубави филмчета даваха - и сюжета им хубав, и анимациите. А пък за БГ детските да не говорим - колко бяха реалистични и задълбочени.
Сега беба ни е на тема Телетъбис, много е сладко и по бебешки наивно, но пък образователно за бебешоците.  Peace

# 205

Бонбони Мерси за всички мили арабелки! Благодаря ви за хубавите думи.

Днес бе първият изпит, ама най–лесният – по арабски. Не че арабският е лесен за учене  Naughty но материалът, който сме взели е малък, а и въпростие бяха лесни. Та всичко написах, и даже втора си предадох листа  Heart Eyes Ама бяхме и само дестеина човека. Почнахме курса 25, накрая само 11 се явиха на изпит. На останалите сигурно им се е сторило прекалено трудно.  Thinking

Амал, мерси, че сподели новината за Гуантанамо, бях я изпуснала. 3начи приемаме затворници с интервюта  ooooh! само тези с ценности заслужават тази чест.  newsm78

Болните дечица дано бързо се оправят  Praynig

Поздрави на всички  Hug Аз отивам да видя какво е "надробил"  половинката в кухнята   Crazy

# 206
ая честито  Hug

ясмин  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha ,браво на Каруми  Heart Eyes.къщите ще погледна после.

Да се похваля-взехме си паспортите , и първата лична карта на голямата кака-детска радост,заяви ,че утре ще носи в училище да я показва на приятелките  Crazy Crazy Crazy
Днес тук се събраха в един ден няколко сезона-първо изпече и беше горещо,след това задуха леден вятър ,после пък на няколко пъти зарося ,и пак се стопли-в резултат -както казват каките пак заприличах на домат -т.е изгорях

# 207
  • София
Набързо ви се обаждам, че съм тук..Отивам да поспя, че този път късметът на границата ми изневери и си постоях порядъчно дълго  с останалите пътници до другарите-трактористи.. Mr. Green

# 208
Добро утро, арабкини. Хайде на кафенце на ей туй ръчно изработено дамаско диванче, което струва само около 4000 долара Mr. Green: Все ще се сместим някакси.

АС, поне скандира ли с протестиращите? Mr. Green

Айа, браво на теб, добре ти върви езика тогава. Скоро чакаме да ни направиш някой превод.  Hug

Елена Хдр, какво стана с обещания линк за сирийския диалект? Чакам си го.  Peace

Дуа
, къде си днес? Учениците как са?  Hug

Ве, честито.  Hug А на Разан дали са готови, не ми е писала, в см. ще ходи ли пак до Дамаск?  newsm78

Снощи по National Geographic даваха филм за замъците и половината беше за тези в Сирия, по-специално за Крак дьо Шавалие. Аз още не съм ходила там, но е надявам да ида.  Hug Praynig

Хайде, арабкини, че кафето ще изстине.  Peace

# 209
Добро утро Hug
Амалче,ето извинителна бележка Mr. Green

в резултат -както казват каките пак заприличах на домат -т.е изгорях
Laughing-на това заприличвам и аз в подобни условия ако не съм с фактор 50 на лицето,но по -неприятното са луничките,които веднага изпъкват-та ставам домат с точки Sick

Айа-браво за успеха yes

ако оставим на стрна абсурдната новина със затворника Tired,която само е поредното доказателство за бляскавия интелект на завидна част от бг журналисти и техните управници Sunglasses
по-ме притесняват политическите реалности ,които към днешна дата се обсъждат в Близкия изток Tired-сянката на войната,отново надвисна застрашително в този район Sick
въпрос на време и стратегия е кога и как ще започне войната Sick
ето цитат на Дейли стар с днешна дата...
DAMASCUS: Syrian Foreign Minister Walid Moallem warned Israel on Wednesday about launching any war against his country, saying it would turn into a wider conflict. “Israelis, do not test the power of Syria since you know the war will move into your cities,” Moallem told journalists in the Syrian capital Damascus.
Сирия официално предупреждава изреал ,че при евентуален удар -войната ще прерасне в глобална...всеки си дава сметка-какви са заплахите от една съвременна война Confused

Теди -приятна почивка Heart Eyes  sleepuu

Общи условия

Активация на акаунт