Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 892
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Теди-ще погледна в гардероба-може ли да не е черно newsm78
Естествено, даже би било по-добре..Вярно, че в Саудия облеклото е черно, но пък става дума за един прост урок-онагледяване.. Winkтака че да има да взима госпожата! Crossing Arms В тази връзка да ви кажа нещо, на което добре ще се посмеете..Единственят костюм, който имам и може да бъде свързан с арабския свят е костюм за бели денс. Да не си помислите само, че аз някога съм люляла или пък ще люлея телеса... Mr. Green Един египтянин, познат на мъжо,  го подари на  момите , докато бяхме лятото в Гърция. И моята нали толкова  й разбира главата, ми вика: Ми какво толкова нали е арабско, в Саудия няма ли кючекчийки... hahaha Joy Разбира се, дадох й го у дома   да го пробва и да си начеше крастата, при което се втрещи, както от горнището, така и от това че  полата представлява само висящи от едни гащички лентообразни платчета с пендари.. Mr. Green Бързо заключи , че в никакъв случай  няма да е танцьорка..

# 316
АС, имам две галабии в гардероба  Mr. Green - синя и светломаслено зелена. Като на снимката в албума. За кога е събитието?  newsm78 Ако не се вижда добре ще кача снимка в цял ръст.  Joy
По повод бели денса да кажа как съм се смяла с майка ми, щях да падна когато на итервюто джурналистката пита Имате ли някакви традиционни дрехи? И аз казвам, да, има много красиви неща в Сирия, а зад гърба й майка ми извадила от гардероба една чуднаааааааааааааа.....нощница.  Mr. Green Joy От ония - необикновените.  Mr. Green

Дуа, клавиатура ли ще изненадаш хабибито? Ааа, ти да си я ползваш значи, празно няма.  Mr. Green

Ясминке, нашата бяга от снега като го види. Студено й е все още, не е свикнала да играе. Е сега Каруми ще си вземе за цяло лято играта. Peace За петък ОК, на мен щеше да ми е по-удобно четвъртък, че след това ще водя малката на консултация в Иван Вазов, ама нищо. Петък, петък.  Hug И часа си го бива, че после дребосите спят.

Сафар
, пак с интересни работи се занимаваш. Така са младите, готови за да рискуват.  Hug Стажанти за какво? Да кажеш после кои сте избрали.  Peace

# 317
  • сред маслини и портокалов цвят
Ами може четвъртък, от колко ти е консултацията?
Дуа нека и тя да каже.

# 318
  • София
АС, имам две галабии в гардероба  Mr. Green - синя и светломаслено зелена.
Ами "събитието" е в другия понеделник, в два поредни часа по география. Peace Но аз явно нещо не съм в ред, нали от далтонизъм уж страдаха само мъжете.. newsm78 Пък  дето се вика май без това съм си "улия дакър"... hahaha Joy В албума, джелабията с която си облечена не е ли черна..  Thinking

# 319
АС, имам две галабии в гардероба  Mr. Green - синя и светломаслено зелена.
Ами "събитието" е в другия понеделник, в два поредни часа по география. Peace Но аз явно нещо не съм в ред, нали от далтонизъм уж страдаха само мъжете.. newsm78 Пък  дето се вика май без това съм си "улия дакър"... hahaha Joy В албума, джелабията с която си облечена не е ли черна..  Thinking

Нц, тъмно синя на по-светло тъмно-сини раета.  Mr. Green Ама как го обясних. Сега качих снимката дето се вижда по-добре. Ей, ама хубаво стои.  Flutter  Ква съм скромна.  Joy Чак викам на мъжа ако ида в Дамаск ще ходя с галабия, да ми се смее куцо и сакато.  hahaha В кръга на шегата де, но ми харесват тези, дето са у нас като се има предвид, че изобщо не съм избирала, просто грабнах две и толкова. При изобр има наистина мнооого хубави, ама вие знаете де.  Peace

Ясминке, от 1.30 часа. Ще ми бъде много удобно, но само ако и на вас е така.  Hug

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 11:07 от amal

# 320
  • София
Ами направо е приказна - и джелабията, и пълнежът й..   bouquet То ти харесват на теб тези облекла,не само защото сами по себе си са готини, но  и  защото ти стоят много добре, каквато си слабичка..Я аз да се намъкна в такова нещо, йорданците от ужас ще се преселят в сирийско.. hahaha

# 321
Ами направо е приказна - и джелабията, и пълнежът й..   bouquet То ти харесват на теб тези облекла,не само защото сами по себе си са готини, но  и  защото ти стоят много добре, каквато си слабичка..Я аз да се намъкна в такова нещо, йорданците от ужас ще се преселят в сирийско.. hahaha

Охохо, посмях се следобедно. Joy  Не е така, хубавото е, че стоят добре и на по-пълни хора. Защото не са впити по тялото дрехи, дето всеки недостатък изпъква. Важното е да ги носиш убедено, че са хубави и да вземеш точния размер.  Hug Peace Нали така? На мен пък ми скривмат ъгловатите раменца и хълбоци.
Значи спретваме с Дуа едно модно ревю - като наизвадим там в кафето разните му галабии ще гледаш как сервитьорите и клиентитеще опулят очи. #Crazy #Crazy Майтап де, ще ги донесем, пък ти ще си избереш.  Hug

# 322
  • София
Ами направо е приказна - и джелабията, и пълнежът й..   bouquet То ти харесват на теб тези облекла,не само защото сами по себе си са готини, но  и  защото ти стоят много добре, каквато си слабичка..Я аз да се намъкна в такова нещо, йорданците от ужас ще се преселят в сирийско.. hahaha
Значи спретваме с Дуа едно модно ревю - като наизвадим там в кафето разните му галабии ще гледаш как сервитьорите и клиентитеще опулят очи. #Crazy #Crazy Майтап де, ще ги донесем, пък ти ще си избереш.  Hug

Едно огромно благодаря! Hug Heart Eyes Ще снимам девойката в понеделник и ще я метна после в албума!Ще трябва да взема и малко теоритични наставления по отношение връзването на хджаб, много съм невеща по темата. Blush

# 323
Запис от мен преди да бягам от работа-
Ве дано се уреди бързо работата, че тази бюрокрация май еднаква навсякъде. Макар че като че ли някъде е по-еднаква  Laughing
ДУА да ти е жива и здрава половинката и много да те радва.
АС непременно снимков материял от момата ти след урока. А пък на Амал наистина и стои чудесно.
ЯСМИН този майстор  #2gunfire. Дано дойде утре, че е много гадно без бойлер.
САФАР успех в начинанията .
ЛИЛЕ нищо не казваш за уикенда. Как прекара.Много телеграфно включване.
АЙА АМАЛ ЯГОДКЕ ако съм пропуснала някой да ми прости, на всички ви  Hug Hug

# 324
ясмин защо не му вземеш костюм от тук  newsm78-много сладки има

дуа честито на половинката ти   bouquet  bouquet  bouquet

Да не повярвате-казаха ми ,че утре документите ще са готови,но парен каша духа,преди да тръгна за посолството ще позвъня пак.Обаче днес бях така  Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy ,отивам на нашето Барамке-т.е началната точка от където тръгват микробусите- и ,о ужас ,те го променили  Shocked Shocked Shocked - понеже рядко ходя до там ,не съм разбрала.Ами сега  newsm78 newsm78 newsm78 ,хванах едно такси - и хоп до най близката дестинация за която бях сигурна ,че ще минават микробусите.Обаче преди цялото това изпълнение ,след посолството ,минах по -магазините,само да разгледам,защото там са едни от най-скъпите в Дамаск,и пак о чудо-разпродажба на магазин-3 пъти по евтино всичко-харесах на каките едни палтенца,та утре ще ги взема 2 часа по-рано от даскалото и ще ги взема да мерят .

# 325
Добър вечер и от мен  Hug

Тъкмо прочетох, че в Саудистка Арабия имало много сериозно наводнения, имало и мног жертви. Дали Lojain още ни чете, да каже дали са добре  Praynig   Hug

Дуа, да ти е жив и здрав рожденик, и още много, много години заедно, все така влюбени и щастливи!   bouquet

ясмин, и аз обичам да се глася за сватби, тоалети, обувки, прическа, но за собствената ми не съм особено ентусиазирана.  Crazy Определено ще е нещо в много тесен кръг  Peace поне това е моето желание

Погледнах албумчето, Амал дрехата наистина е много красива, пък и не е много семпла, бродирията е напълно достатъчна  Peace
3а бобмите, аз за пръв път чувам да открият (и то дет се казва под прозореца ми),
изглежда не съм много внимателна при четенето на новините  Blush

АС, твоята кака много интересна училищна програма имат. Браво, така се учат децата от малки на креативност, създаване и представняе на презентации, все неща, които ще им трябват в бъдеще  Peace
А тя като седмокласничка реши ли в кое училище иска да продължи? Последно матруа ли има, или изпити за кандидастване като едно време newsm78

Ники, Сафар, Мис ягодке, Вещице, Лили и всички останали, които четат  Hug  bouquet

# 326
  • София
Здравейте хубавелки,
Айа, така се смях като прочетох написаното от теб..Събуди мили спомени в мен с изказването си за скромна сватба.. LaughingПреди 16 години, след като се бяхме оженили вече тук, поехме да уважим и  другата рода с подобие на  сватба и там.И преди съм споменавала, че към онзи момент не знаех бъкел арабски и съответно гледах като теле в кошара. Затова единственото ми желание беше за нещо хипер скромно... Ама не биде, акълът ми на едва 20 годишна  явно не допускаше, че скромност и арабска сватба са  несъвместими понятия.. Mr. Green Не стига ,че уж редуцираните в залата гости бяха стотици, ами и сватбата беше дабъл..Брат му реши да се ожени заедно с нас..Само си представи картинката, идваше ми да припадна от притеснения, паркирана в иначе удобния си сватбен трон.. hahaha Joy
Колкото до каката - за жалост тя е точно от випуска на опитните зайчета, които тази година ще кандидатстват за елитните гимназии както с матури по българси и по математика, така и с допълнителен по-сложен модул и по двата предмета.По литература във въпросния модул ще се пише трансформиращ преразказ, а  по математика ще се решават нови 5 задачи с далеч по-висока сложност от тези в матурата. Т.е който няма да кандидатства, остава само с матурите...Тя уж ходи на курсове, но накрая каквото сабя покаже.Битката за езиковите гимназии продължава да е толкова люта, както и преди години, особено в столицата. Peace
Деси, а дано да не си права и утре  нещата да са готови! Praynig Абе това Барамка ми е много познато, не става ли дума за онзи големия паркинг, от който тръгват такситата към Йордания и Ирак.. newsm78  Или бъркам името.. Rolling Eyes
Ясмин, дано дойде прословутият майстор утре, че да не вземе да ви върже после за срещата! Naughty

# 327
Привет, арабелки.  bouquet  bouquet

Айа, ами и аз не следя много новините, но така мимоходом го отчетох поради същите причини, които ти споневаш за войната и това, че последствията са години напред.  Peace Редовно те чета.  Peace Ти насрочи дата за сватба, пък и ние ще се самопоканим, та няма да мине много скромно. Joy

АС, сериозно си експериментират с децата. Дано да е добър резултата, че 20 г. опити стигат.  newsm78 Ние арабска сватба не сме правили. Хубава работа ако сега тръгнем да правим.  Mr. Green

Ве, е сложи някоя снимка от улицата де, аз може и да съм била там, но да не знам че така се казва.  Mr. Green Има много хубави магазини и особено на едни луксозни осветителни тела.  Flutter
За разнообразие една виртуална разходчица из стар Дамаск. Някои снимки са много големи, затов са с линк:

http://www.syrianhistory.com/files/historical_articles/0011.jpg

Стар площад с трамвай.  Mr. Green

http://www.syrianhistory.com/files/historical_articles/018.jpg
Сук ал Хамидия през 1890г.

http://www.syrianhistory.com/files/historical_articles/0018.jpg
Изглед към Сука края на 19-ти век.

Пощенска станция в Дамаск в нач. на 20-ти век.

Много обичам такива стари снимки, все се чудя как ли е било тогава, и все си мисля, както казваше един писател, че предишните времена са били по-добри от сегашните. Изключвам съвременните джаджи за улеснение.  Peace

Дуа, как изкарахте?  Hug Демонстрирай ни клравиатурата де. И кажи за датата какво мислиш.  newsm78

Ясмин, патилата ти с майстора очертават ли се към своя край?  Hug И аз не обичам рокли, но пък това не значи, чене са женствени.  Hug Давайте днеска на ДОРА, че снежко ще се топи тия дни.  Peace И ние имахме такова костюмче, много са сладки. Обаче отдавна предпочитам спортноелегантното.

Никито
, разкажи някой бисер от работата.  Hug

На всички останали весел ден и целувки.  Heart Eyes Hug

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 10:17 от amal

# 328
Добро утро Hug

наистина ,голяма радост е да си имаш нова клавиатурка Flutter-

Дуа, клавиатура ли ще изненадаш хабибито? Ааа, ти да си я ползваш значи, празно няма.  Mr. Green

Mr. Green-така де,нали сме практични хора-всъщност аз я купих ,а децата му я подариха-
всеки бърза да му подаде  подарък-и той,човека много се трогна Heart Eyes
а Рабуба,нали не знае какво точно се случва-подражава на батковците Party-та тя му подава две порцеланови чаши за чай,които паднаха в суматохата Laughing-но почудо ,не се счупиха...

Теди-аз имам една диждажа,която не ползвам въобще/подари ми я моята приятелка от Ирак,тя пък я е купувала в Сирия на едро-по пет бр.в опаковка/ Party,понеже си носи такива у дома.Към нея има и хижаб/също подобна ефтиния Wink/-тогава и казах,че знае,че не нося такива-но тя -Вземи,може примерно да я ползваш като дрехи за молитва Flutter-и така си стои в плик в гардероба-Ето,че сега може да влезе в употреба,а после да си остане при вас Heart Eyes-Нали имаш още две девойки-не се знае в бъдеще какво може да им потрябва-Ако не друго,може да се забавляват с нея Sunglasses
Днес ще питам моята дружка,дали няма нещо черно,понеже ми спомена,че в Ирак има места,където носят абая и тя така ходела...
Общо взето-и аз като Амал,ще донеса каквото мога-пък може и трите девойки да се костюмират-нещо като женска делегация от Саудия Mr. Green

За срещата-много ми е удобно в петък,понеже в четвъртък съм на зъболекар от 11 Confused
Само кажете къде и в колко ще се чакаме/май на лични по-добре,че да не заидват непознати лица,проявили интерес примерно към облеклото,което описвахме по-горе tooth/

Деси,големи приключения си имала-но ето,че имало полза-дано девойките харесат палтенцата Peace

Жасмин-дано оправят повредата Hug
Айа,Ники,Кате,Свеар,Алверка Hug-хайде и вие при нас на среща;-)

Моля за помощ Sad-не мога да вляза в албума newsm78-пише ме невалидна парола-да не е сменена,или нещо съм наказана Mr. Green

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 10:04 от DUA

# 329
  • сред маслини и портокалов цвят
Здрасти!

Обадиха се, че техника ще дойде в 12ч. Да видим.
За срещата- Амалче, нека е в петък. Иначе няма да видим 2-те хубавици -Дуа и Рабубка.

Аз се събудих посреднощ с една мисъл в главата и не можах да спя повече.
Какъв е случая- нали сега ще излизам сама с малкия от страната, обаче съвсем забравих че май ще ми искат декларация от мъж ми, за да изведа детето. Главата ми се е подпалила, цяла сутрин чета из нета. Най-лесно е да отида до Мария Луиза и да проверя, ама нали техника чакам. Чак следобед ще стане тая работа. Пуснах питане в един правен форум междувременно.
Деси, мислих и на теб да пиша. Ама твоят случай е друг, децата ти са с 2 паспорта и постоянно живеят в Сирия. Нашето положение е различно.
Мисля, че ще се наложи мъж ми да ходи в БГ посолството да прави декларация, после пък трябва да ми я праща. Мъкаааа.
Оплаках се.
Отивам да търся някакви телефони за информация на Гранична полиция.

Чао за сега!

Общи условия

Активация на акаунт