Когато в БГ е студено и навън вали, 3аповядайте на топло в Арабските страни, 127

• 43 899
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Цитат
Ве, много си мнителна бе, кой ще е товлкова злобен и способен, че да вреди онлайн? Party

Ми знаеш ли  Thinking ,хора всякакви  Mr. Green

Вчера не сме гледали арабската ТВ ,та от теб сега научих за визитата на иранският президент  Embarassed .

Иначе много сте прави- тук къщите светят ,но навън ..................,в една от градинките в които най често ходим има кошчета от 2те страни на всяка пейка и все пак се намират доста опаковки от чипс и подобни по земята.

дуа аз също смесвам чесън и лук-супер става.   chef

Сега отивам да майсторя нещо-ако стане ще се похваля   bouquet

# 451
Добро утро  Hug

сутрин май сте най активни  Crazy

Благодаря ви за обстойните отговори за грижата за околнота среда. И аз бях останала  с такива впечатления от разкази. Наистина жалко, че мнозинството от хората не ги е грижа  Naughty Това е сериозен проблем, дано поне следващото поколение бъдеразлично, и най–вече по–отговорно  Praynig
3а застрояването и моят човек пак се ядосваше как Аман се е превърнал в строителна площадка – разрушават паркове и градинки, и на тяхно място строят лъскави, високи сгради. Уж красиви проекти, но не мислят, че без дървета всеки град е загубен  ooooh!

Дуа, разсмя ме с тази твоя продавачка. Но наистина в БГ рядко се използват много подрпавки. В къщи например, нали сме женско царство и не сме много по готвените манджи (а налбягаме на салатки) и почти не се готви, следователно имаме само 5–6 вида подправки. А тук в ДЕ, имаме буквално цял шкаф  Shocked Whistling Не е много з ахвалене, ама да си кажа – като сготвих за първи път на моя приятел и той хем не иска да ме убиди, хем си призна накрая, че било като болничната храна  Blush тоест нямало подправки, нямало хммм живот в храната.  Crazy Е с времето се понаучих, и аз вече слагам яко подправки във всички манджи.   chef Той пък от друга страна намали количеството сол в манджите и захарта в чая.  Peace

Амал,  и аз не знаех за посещението, благодаря, че сподели   bouquet
3ащо ли си мисля, че повечето анализатори ще го свържат не само с обединението на различните ислямски течения, но и с важни политически разговори (дано обаче не са били с  военен оттенък  Praynig)
Мерси, миличка, че четеш.  Hug

3а всички – усмихнат и слънчев петък   bouquet

Редакция– Дуа, АС писа, че е много заета покрай трите лъвици  Crazy Ама май доста момичета има във ФБ с ферми, аз още не съм се престрашила да ставам фермерка.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 10:10 от Айа

# 452
  • София
Тук съм, момичета, ама ме завъртяха ангажиментите - учене с дечурлигата, родителски срещи, водене насам-натам..Засега поне ходене към Гърция не се очертава.Благодаря че питате за мен! Heart Eyes
Йоли, тъкмо се чудех, защо така изведнъж изчезна, но ти се реабилитира за отсъствието си с дълъг и интересен пост. Wink Да ти е жива и здрава дъшеричката, много да ви радва!  bouquet
Дуа, аз ползвам фейсбук само като място за контакти и не знам какво изобщо се прави с тези ферми.. Blush
Вещи, и аз като теб и Дуа много тача чесъна, дори и в манджи с лук. Колкото повече чесън сложа, толкова по-вкусно ми е. PeaceИ не само в готвено, голяма вкусотия е и печеното пиле с чесън.Ох, потекоха ми лигите..
Амал, честити припкащи кранченаца на сладката бузанка!  bouquet Сега почва купонът, маратон до откат..Последният е полезен за хора с физика като моята, ама ти от тичане след сладурката ще се стопиш. Ако има накъде, де.. Hug
Със сигурност ще изпусна някого, но ще ме извините Blush През последните дни във всяка свободна минута решавам разни задачи.Не ми се смейте, хей.. NaughtyПърво, защото помагам на едно момченце от класа на каката и съответно трябва да съм готова преди срещата си с него, да не взема да стана за срам.. Mr. GreenОтделно заради щерката предварително решавам пробни тестове от 30 задачи, за да мога да имам отговорите им и след  решенията от нейна страна да има с какво да сравнявам.. hahaha Joy Луда за връзване..Ама натискането дава все пак някакъв резултат, момата е с първи резултат от 3-те седми класа в нашето у-ще  от националните състезания по български и математика за 7-ми клас, провели се през миналия уикенд.. bowuu
Сега пак трябва да бягам и да водя малките на рисуване преди училище.Най-обичам петък вечер, така беше и като ходех на работа, така е и сега.. Laughing
Честит празник на всички онези, които днес празнуват !  bouquet

# 453

Ето това направих днес,по форумска рецепта -козуначени кифлички на  mimozaw ,само че смеинх пълнежа, направих ги с орехов.

теди браво на щерката   bouquet

# 454
Браво, Ве, изглеждат много вкусни. А как с орехи, като катаиф-а ли се пълни? Като се знам как обичам козунаци...

АС, още отдавна ти свалям шапка за родителското усърдие. И виж какви резутати дава. Sunglasses

Айа, няма начин да не е свързан и със заплахите на съседите. Дано разумът надделее в този регион. Че като гледам как се опитват да разединят всички държави и една от друга и вътрешно само и само да са послушни изпънители на чужди интереси...

Дуа, имам предвид тука в постингите ти ми излиза нещо като Upgrade to photobuket. Аз ли нещо не довиждам? newsm78

Ясмин, ще има кой да ти асистира с прането. Mr. Green Относно зоопарка в Сирия се работи о огромен роект на тази тема - бъдещият зоопарк ще включва не само градини, а и ще наподобява естествени среди, на реки като Тигър и Ebрат, градините на Семирамида и др. Ето проекта:

Zoo of Damascus

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 15:24 от amal

# 455
Взех си от кифличките на Деси Peace

Амалче -не знам защо така Sad-значи-няма да публикувам снимкиот Фотобукета Rolling Eyes

айа-да,подправките са душата на храната-и аз сега ви оставям ,че да не приготвя някоя  мнджа тип -болнична храна от бързане Laughing

Теди-успех в задълженията ти покрай девойките Peace-ако изпитам недоумение при решаването на някоя задача от учебника на големия-нали ще мога да разчитам на теб Party

Лека вечер Hug

# 456
Днес е рожденият ден на Пророка /сас/ ,по този повод един поздрав от мен

http://doydos.net/video/W-78oMM7yjA/Mesut-Kurtis-Burdah-%D9%85%D … %D8%AF%D8%A9.html

ioli винаги те чета с интерес  bowuu

лек и успешен ден на всички

Не е ли утре на 26 февруари??? 12ден от месец Rabi-al-Awwal? Или аз немога да смятам  Thinking Rolling Eyes

http://en.wikipedia.org/wiki/Rabi'_al-awwal

празнуването започва от вечерта на 11. иначе правилно си сметнала.

Какво празнуване странна работа умът ми не го побира. Това явно е някакво нововъведение в Исляма. Кофарска работа

# 457
Днес е рожденият ден на Пророка /сас/ ,по този повод един поздрав от мен

http://doydos.net/video/W-78oMM7yjA/Mesut-Kurtis-Burdah-%D9%85%D … %D8%AF%D8%A9.html

ioli винаги те чета с интерес  bowuu

лек и успешен ден на всички

Не е ли утре на 26 февруари??? 12ден от месец Rabi-al-Awwal? Или аз немога да смятам  Thinking Rolling Eyes

http://en.wikipedia.org/wiki/Rabi'_al-awwal

празнуването започва от вечерта на 11. иначе правилно си сметнала.

Какво празнуване странна работа умът ми не го побира. Това явно е някакво нововъведение в Исляма. Кофарска работа
може и да е "кофарска работа", каквото и да значи, но ние от векове наред честваме Ал маулид ал набауи с раздаване на храна и цяла нощ се разказват религиозни притчи и се пеят химни и славословия.

Честито на всички, които честват този ден !

# 458
hia -напомни ми за една колежка японка  Laughing /но това е друга история. Не знам дали си чела иракската тема,там засегнахме въпроса по-задълбочено.Да , въведено е след смъртта на Пророка/сас/ ,но чак пък кофарска работа не е,.Все пак празниците в Исляма са си известни,а и това не е точно празник,не виждам какво кофарско виждаш в мулет-чете се Коран,пее се религиозна музика  newsm78 newsm78 newsm78

амалче в оригиналната рецепта пълнежа е от сладко от дюли,но аз такова нямах.Та стоплих малко мляко,счуках бисквити и орехи и какао -и ето ти пълнеж.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 19:54 от Вещица обичаща чесън

# 459
  • по пътеката
за вси4ки вярващи в профета, да ви е мирно, спокойно у дома, да ви прости бог и да сте  милосърдни, както той към децата си!
специално за хия, която е свързана с мароканец и си е магребско моми4е, една типи4на ришта от мароко с типи4ния десерт бяла асида

bouquet  chef

# 460
  • сред маслини и портокалов цвят
Марси, слънце, да вземеш да се върнеш и да споделиш как се правят тия гореистипосани прелестти. Особено ме вълнува т.н. ришта.  Hug

Днес направо прекалявате с тез манджи по темите. Mr. Green

# 461
Аз ли съм най-ранобудна?

Марси, какво е наистина това ядене? Дай рецептата.  Peace

Ве, предполагам, че кифлички вече няма. Mr. Green

Хиа, поздрав. Не знаех за арабската "връзка".  Wink

Момичета, дебатът вчера беше много интересен. Вместо в 8.00 свърши в 9.30 ч. Имаше доста хора, българи, които ми дадоха надежда, че има начин да излезем от руслото, в което се движат представите в БГ за исляма и мюсюлманите. Имаше и провокатори, но ние (под ние имам предвид лекторите и симпатизантите) бързо ги неутрализирахме.  Mr. Green За съжаление фотоапаратът ми отказа, но ще кача две три снимки от телефона.  Hug Щеше да е много хубаво ако някоя от Вас беше там.  Heart Eyes Ако има възможност да получа по-натам ще кача малко материал от дискусията.  Peace Информацията, по която работим с половинката оформяме отдавна в блог, за съжаление малко е бавно, защото беба много ми пречи.  Tired

Весел ден. Малко е мрачно тука, дано не вали поне да се разходим.  1stroller

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 09:38 от amal

# 462
Добро утро, момичета!

Мисля, че съм казвала, че във Варна живея в блок, в който има 117 апартамента. Има едно “ядро” от хора, които имахме къщи на терена, до който е построен блока и са ни дали апартаменти. Въпреки голямото местене на хора в последните 7-8 години,  моето отсъствие от града за 10 години, сега виждам, че са се запазили поне 20-30 семейства от “старите”.
Малко като в арабска рода, предишните собственици на нашите къщи – дядо ми и брат му, техните деца и внуци… поне 30 човека бяхме – доста и починаха. Така сега съжителствам в един блок с братовчедки на майка ми и мои братовчеди и племенници.
В тази връзка днес рано-рано се обажда една моя леля – близо на 70 години, живее в блока. Пита ме как съм по математика…. Божеее, как да съм? Зле, зле, зле …. От първи клас насам. Казах й аз, тя жената се разочарова – има внуци – близнаци – майка им късно ги роди, след много молитви и лечение, и после почина жената /млада де, около 36-годишна беше/ и те сега са 6-ти клас, но и доста буйни са, понеже друго е да се грижи да теб майка ти, друго е баби, нали така?

Та разбра се, че по математиката ме няма. Ами по английски как съм? Е там съм супер. Ама докато съм тук ще помагам ли, че много зор. Ама и на двамата, че учителките не ги искали много-много, че трудно се концентрират.

Позамислих се – моята братовчедка е учителка от поне 25 години и отделно винаги знам,  че е давала уроци и сега дава.. Толкова ли е трудно да се учи – в масово училище говоря, за хората със специални нужди знам, че родителите търсят частни учители …

А аз се дивях на конника, че помага на 2 деца в Мароко да си пишат домашните.

Лек и успешен ден!               

# 463
  • по пътеката
    * 1 пакет  rechta , нещо като дълго фиде, ама алжирци се смятат за колумбовци в приготвянето му ! та това са ръ4но приготвени тестени изделия от грис и добавки! аз мисля ,4е с по -твърдо фиде  може да се докара!
    * 1пиле  1,5 kg
    * 5 алабаша, бяла ряпа, да не са едри
    * 2лука
    * 150 g нахут
    * 1/2 к.л канела на прах
    * 1с.л  s'men (ou ghee), това е бито масло!
    *сол , 4ерен пипер
 зехтин или олио около 100 мл
прави се на  кускусиерата, тоест на двата етажа, долу в тенджерата се слага  месото на порции, сол, пипер, нахут, накиснат предварително, лука на дребно , канелата, зехтин около 80 мл
добавя се малко вода  и се оставя да къкри !след около 30 мин се прибавят алабашите и тикви4ки може ,ако решите да обогатите вкуса, нарязани на  4! тикви4ките тук са дребни!
отгоре в кискесата се слага риштата , объркана с останалия зехтин, вода и 1 л сол, като кискесата се  намаслява и се слага над  тенджерата ,къде ври месото!
на два пъти се вади, обърква се добре ,зада не се слепнат конците и пак се слага до готовност! трябва риштата да остане  като спагетите  по -твърда! когато е готов и мульонът се изсипна  в 4инии и се залива с те4ността  и се украсява с месото и зелен4ука!
ина4е риштата може да се замени и с талиатели, но по тънките! в тунис я правим с тях най-4есто!разликата с туниската ришта е в 4ервения лют сос , отделно се добавя и целина, грах, може  и бакла!
асидата се прави от  фин грис ,мляко, канела,като каша! и се  яде с мед  и разтопено масло! нищо особено не е , декорацията е  канела на прах!

# 464
Добро утро!

Сафар, дано успееш да помогнеш на близнаците, че наистина е трудно на бабите да се справят с днешните младежи.  Crazy
Относно децата със специални нужди и адпатацията им в нормално училище – много зависи от учителите. Имахме в основното училище едно момиче, което също имаше проблеми с концентрацията и запомнянето, но класната ни беше Учител с главно У  Peace – отделяше и специално внимание, оставаше слд училище с нея да обяснява, и така момичето макар и с повече усилия не изоставаше от основното звено.

АС, поздравления за успеха на дъщеря ти! Дано постигне същите резултати и при матурите за гимназия!  Praynig Flowers Four Leaf Clover

Амал, дано успееш да качиш материали. Ще ми е интересно да чуя основните идеи и тези от дебата. Пък напишеш и стаия за блога, когато имате време  Peace

Никито, не мога да пратя лично до теб  newsm78 но да знаеш, че сме ФБ приятелки от доооста отдавана... Нали уж си ме виждала в албумчето, как не ме позна?!! Ша сА караме  Heart Eyes Hug

Аз нещо ли съм забравила бълг. език, или това е просто някакъв нов жаргон – куфарска работа, кВо ли значи newsm78

ПОздрави за всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт