Сърдечни малформации- тема 6

• 54 693
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Elida, нека Дари расте здрава и щастлива и много да ви радва! Голямо БЛАГОДАРЯ за статията , в нея е засегнат и нашия проблем, честно казано малко се поуспокоих. Hug

# 196
ЕЛИДА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАРИ,нека бъде едно много здраво и щастливо дете неумея да качвам красиви снимки ,но я прегърни и целуни много силно от нас защото пожеланията ни са от сърце.
По повод статията ,те говорят точно за нашия проблем  пулмоналната стеноза ,която некъдърниците от СТАРА ЗАГОРА бяха открили навреме и при нас щеше да има само балонче и нямаше да претърпим тази тежка операция ,реанимация и............9 кръга на ада.Приемам обаче ,че така ни е било писано  и гледам напред в бъдещето ,радвам се на това което е сега Ивелина а тя е един малък професор  и много жизнено дете.
целувам ръцете и се прекланям пред всички от трета гратска който имат заслуги за това .
Майки не се доверявайте на едно мнение, особенно от провинцията  при най малкото съмнение 3-та гратска само там могат да ви помогнат ако вече не е много късно.

# 197
newsm59  Дари Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве и весело безгрижно детство.  Hug
Елида несе притесняваий ще има мнго рожденни дни по важното е децата да са здрави.

# 198
Елида честит рожден ден на Дари!Да е жива и здрава!И моят син е с пулмонална стеноза.Миналата година му направиха успешна балонна валвулопластика.Прекланям се пред целият екип който извърши процедурата.Златни са ръцете им.Благодарение на тях Веско живее втори живот.БЛАГОДАРЯ!

# 199
Елида Честито ти рожденичка! Мила Дари пожелавам ти да си здрава, да преодолееш с лекота операцията която ти предстои, възстановяването да мине леко и безпроблемнно, и да имаш най безгрижното и щастливо детство. newsm59 newsm59 newsm38  bigdance2

# 200
Честит рожден ден Дари! newsm59 nbirthday newsm59
Желая ти с цялото си сърце да разтеж  много ,много здрава и щастлива! Hug
Целувки от мен и Христослава! lovekiss lovekiss lovekiss

Елида-честит празник мила!   bouquet
Не се притеснявай ,ще има много други  рожденни дни  на които къщата ти ще бъде огласяна от детски гласчета.
Сега е по важно Дари да е здрава! Kissing Heart
 Весел празник! cheers

# 201

Честит Рожден Ден, Дари.
Пожелаваме ти здраве, късмет и прекрасно детство.

Елида, да ви е жива и здрава.

# 202
  • Русе/ София
Благодарим ви момичета! Hug Благодарим за всички сърдечни пожелания. Grinning
Дай Боже всичко добро което ни пожелавате се сбъдне и предстощите ни изпитания с операцията минат успешно.
В очакване сме за обаждането от София - за датата на която ни искат.....  Tired Ще ни стискате палци, когато му дойде времето   Praynig - ще разчитаме отново на вашата позитивна виртуална подкрепа!  bouquet

# 203
Елида, да ти е живо и здраво момиченцето и да преминете препядствието, което ви предстоят безпроблемнно.  Hug  Стискам палци.  Praynig

ДАРИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

# 204
МИЛА ПРИЯТЕЛКО ИСКАМ И АЗ ДА ЧЕСТИТЯ ТОЗИ ГОЛЯМ ДЕН НА ТОВА ПРЕКРАСНО ДЕТЕНЦЕ. ДАРИ,ПОЖЕЛАВАМ ТИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВЕ,КЪСМЕТ ,ЩАСТИЕ И МНОГО СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ.НЕКА ВЪВ ВСИЧКО ДА ТИ ВЪРВИ ПО-ВОДА .МНОГО ЦЕЛУВКИ ОТ НАС И БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ 

# 205
ЧРД на Дари и от мен на огрооомна патерица!!!!

# 206
Здравейте момичета!
За жалост споделяме сходни съдби - аз също съм майка на дете със сърдечна малформация. Искам да Ви попитам дали знаете при друга бременност освен фетална ехокардиография какви други изследвания трябва да се правят? А преди забременяване трябва ли да се правят някакви?

# 207
  • Русе/ София
Здравей Феона, някъде назад в темите сме писали за тези изследвания, затова майчетата да ме извинят за повторението. Аз при втората бременост правих фетална морфология, биохимичен скрининг в Майчин дом (на база неговите резултати се прави амниоцентеза ако риска е по голям за дете с генетични увреждания) и фетална ехокардиография -в 3-та градска. Всичко това го правих по време на бременността, в нужните седмици. Ще ти изпратя отговора на проф. Кременски, когото питах навремето какви изследвания са нужни при втора бременост:

Уважаема Госпожо,

Силно се препоръчва:
Ултразвуково изследване "Фетална морфология":
1) В 10-13 седимца
2) В 15-19 седимца + кръвно изследване за оценка на риска за Даун
3) В 19-22 седмица + ултразвуково изследване на сърцето на бебето.
Всичко това може да се извърши при нас или в медицински център "Фемина" тел. 983 30 20   или    088 903 05 95 д-р Марков

Силно се надявам, че всичко при Вас ще бъде успешно.

Ако имаш нужда от друга иформация, за адреси, телефони - ще ти ги пратя Hug

# 208
feona ,добре дошла в скромната ни тема! Hug
Няма връзка и двете ти деца да са със сърдечен проблем(разбира се-природа).Това не е генетично!Това е малформация.При друго дете може да е друга,може и да няма.Аз имам 1 здрав син и 1 с малформация
Тъй като баткото беше здрав,за бебето не съм правила нищо специално,разбрахме след раждането Peace

# 209
 Здравейте мили мами,
За съжаление и аз се присъединявам към вас. Синът ми е на 5 месеца с диагноза-тетралогия на Фало. Засега ходим на контролни прегледи и чакаме......Sad

Общи условия

Активация на акаунт