Сърдечни малформации- тема 6

• 54 699
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря за съвета.Ще го помоля със сигурност.Дано е по отзивчив и ясен в обясненията си. А пръстчетата й са розови не ми синеят-поне ма мен.Някой може ли да ми каже дали потенето има нещо общо със сърцето?Страшно много се поти.Единият лекар вика има,другият вика няма  newsm78 не я претоплям сигурна съм.
Зорница надявам се при вас всичко да е наред на прегледа Hug

# 241
Възможно е изпотяването да е резултат от сърдечна недостатъчност (не е задължително, разбира се) - затова не забравяй да споменеш че се изпотява по време на прегледа.

# 242
не е задължително да се поти от това.ьмного здрави бебета се потят докато са малки

# 243
Здравейте мили мами Hug

След сърдечната операция при синът се получи лека подутина на коста или малка гърбица така и не разбрах защо newsm78 при вашите дечица има ли го този проблрем ? Какво да правя не знам, но ме притеснява !!!

# 244
atiati ,другата седмица може да наминем и да ги питаме,другият вариянт е ортопед  Thinking
Утре като се видим ще говорим
Ако някой има подобен следоперативен проблем нека сподели,аз видях за какво става въпрос.При нас не е така

# 245
 atiati и при нас го има макар и съвсем леко това подуване. Но аз го отдавам на това че е рязан три пъти на едно и също място.

# 246
atiati и при нас го има макар и съвсем леко това подуване. Но аз го отдавам на това че е рязан три пъти на едно и също място.
би ли го описала,от едната страна ли е?Може ли да снимаш?

# 247
 newsm78 При нас има по-скоро нещо като ръбче на гръдната кост, сякаш е леко под ъгъл ... за нещо подобно ли става въпрос?

# 248
не,това е като изпъкнало ребро,но само от едната страна на операцията ooooh! Хем съм го виждала и пак не мога да го обясня-подобие на гърбица от лявата страна на разреза

# 249
не,това е като изпъкнало ребро,но само от едната страна на операцията ooooh! Хем съм го виждала и пак не мога да го обясня-подобие на гърбица от лявата страна на разреза
Hug Hug Hug
Както го е описала Деси така е подобно на гърбица за сега не е станала по голяма, за 4 месеца не е порастнала когато плаче се прибира или пък като я натискам с ръка /така ми каза да правя един кенезотерапефт/

# 250
Здравейте,моето детенце също е със сърдечна операция.И потенето беше един от признаците за проблем със сърцето.Когато бях в клиниката с детето преди операцията,една докторка ми обясни,че това потене се дължи на учестеното дишане и затруднената работа на сърцето.Тя го сравни със бягането.Защото когато един човек бяга пулса му се увеличава и се поти,така се чувства горе долу и дете със сърдечна недостатъчност.Докторката също ме посъветва детето да не се навлича много с дрехи,защото още повече се тормози.Разбира се това важи само за дете с такъв проблем.

# 251
  • Русе/ София
Илиянка, Дари също се поти доста, но само когато спи. Когато питах в София, казаха че по принцип за нейния сърдечен проблем това не е характерен признак (Дари е с обща камера). Относно посиняването - аз също не го забелязвах когато беше бебе. Дори в болницата я обличах в сини и зелени дрешки, докато една сестра не ми каза че детето и без това е достатъчно синичко...  Laughing да я обличам в розово, в червено.... Wink Чудеха ми се как не я виждам синя. Явно "нямам око" на професионалист за да видя тази цианоза. Тогава не й посиняваха ноктите. Те започнаха да посиняват с порастването й. Сега вече имам и база за сравнение със сестричката й-Тити. При Дари връхчетатат на пръстите, нокътните плочки и устничките са по лилави. Обясниха ми, че с порастване на детето, организма започва да има по -големи изисквания към сърцето и то се натоварва повече.... Затова може да го забележиш след време. Операциите по принцип би следвало да решат проблема или поне до някаква степен, но при нас казаха че видим ефект  (видим за мен) ще има след втората операция, която скоро ни предстои живот и здраве.
Успех ти желая, дано на прегледа има добри и успокоителни за теб резултати! Hug

# 252
При нас преди операцията признаците по който трябваше да разбера ,че детето има проблем със сърцето са посиняване на ръчичките под нокътчетата,край устата и краката дори челцето посинява но това е когато има цианоза ,акетата са повечето случай зелени нещо което ние отдавахме че детето е изстинало .Това че посиняваше и аз не съм го забелязала въпреки че ми е трето дете мислех си че е по матово като мен .Постоянно се потеше особенно главичката още от бебе възглавничката и беше все мокра.Всичко това след операцията престана Ивелина стана една бяла с червени бузки .Що се отнася до белега след операцията доста време гръдния кош е подут бих казала доста изразен напред незнам дали ме разбирате малко поспадна ,но все още е изразено на мен това не ми пречи бяхме обсъждали това и преди във форума мисля че vivia беше казала че Лазаров е казал че се оправя с корсет.
Мисля че при вас проблема е по-различен единственния лекар с който може да се консултирате  е опериращия и лекар,той най -добре може да знае от какво е това.Кой оперира детето?

# 253
За изпотяването на малката намерих златната среда на температура в стаята и дрешките и вече се поти значително по малко,даже нощеска не съм и сменяла възглавничката както правех преди Grinning.От 2 дни пием лекарства и вече забелязвам че е по добре.Вчера и бройх вдишванията и са 55 newsm44 сигурно не е кой знае каквоно но много се радвам.За първа нощ откакто се е родила е спала спокойно без да се буди с писаци и да се мята в леглото.
А на всички вас искам да благодаря просто сте СТРАХОТНИ Hug  bouquet

# 254
ЧЕСТИТА ЦВЕТНИЦА .ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ИМЕННИЦИ.
Илиянка много се радвамза вас ,всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт